Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,900
  • Verschill

    -0,220 -0,66%
  • Volume

    7.907.524 Gem. (3M) 7,1M
  • Bied

    32,850  
  • Laat

    32,920  
+ Toevoegen aan watchlist

Shell & Co riskeren forse tik na EC-inval. Mei 2013

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 mei 2013 11:19
    Ik denk dat dit " akkefietje" wel eens een aantal maanden als een zwaard van Damocles boven Shell, BP, Argos Oil en Stat Oil zal blijven hangen......

    10 % boete van de omzet sinds 2002 is niet mals. En beleggers houden niet van onzekerheden en eventuele "lijken" die zomaar uit de kast kunnen komen.
    Ik verwacht een daling richting de 20-22 euro. Dit schandaal rommelt maar door en wordt steeds groter.....

    QUOTE:
    do 16 mei 2013, 07:37

    Shell & Co riskeren forse tik na EC-inval
    van onze verslaggevers

    ROTTERDAM -
    De invallen van de Europese Commissie (EC) bij Shell en Argos Oil gaan onverminderd door. Ook gisteren was het een komen en gaan van speurders bij beide bedrijven. Het onderzoek concentreert zich op de periode vanaf 2002, melden bronnen. De boete die de oliebedrijven riskeren is 'maximaal 10% van de werelwijde concernomzet', weet mededingingsadvocaat Jan Erik Janssen.
    END QUOTE

    QUOTE:
    Brussel vermoedt dat de drie oliebedrijven samenspanden in het afgeven van vertekende prijzen aan Platts om op die manier de gepubliceerde evaluatie van olie en biobrandstoffen te manipuleren.
    END QUOTE

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21567...

    www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondse...
  2. [verwijderd] 16 mei 2013 11:37
    Het gaat sneller dan ik dacht. Dit komt in een stroomversnelling terecht. In ieder geval reputatieschade maar ook mogelijke afwaardering van Moody's.

    Onderzoek raakt mogelijk ratings oliesector

    Gepubliceerd op 16 mei 2013 om 11:11

    NEW YORK (AFN) - Het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijke manipulatie van de olieprijzen kan negatieve gevolgen hebben voor de ratings van oliebedrijven. Dat meldden Amerikaanse media donderdag op basis van een rapport van kredietbeoordelaar Moody's.

    Moody's laat de huidige ratings vooralsnog ongemoeid omdat de uitkomst van het eerder deze week begonnen onderzoek nog onbekend is. ,,Wanneer toezichthouders in Brussel een onderzoek beginnen naar praktijken in een sector is de aandacht die dat trekt op zich al een 'credit negative' voor de betrokken bedrijven'', aldus een olie- en gasanalist van Moody's tegenover Fox News. ,,Daarbij komt nog dat het onderzoek waarschijnlijk leid tot reputatieschade.''

    www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP_ANP-16...
  3. [verwijderd] 16 mei 2013 19:05
    4) Is er een vergelijking met Libor mogelijk?
    Zeker. Het bijzondere van het Platts-systeem is, dat dit zogeheten Oilgram, dus op intransparante wijze tot stand komt, en niet hoeft te voldoen aan welke vorm van nationale of internationale regelgeving dan ook. Dat is feitelijk ook wat er bij de Londen Interbank Offered Rate ook gebeurt. Daar zijn plusminus 20 banken, die samen op de Londense geldmarkt de prijs van geld afspreken, op wat zij als de juiste verhouding tussen vraag en aanbod schatten.

    www.telegraaf.nl/dft/21570387/__10_vr...
  4. [verwijderd] 16 mei 2013 19:06
    7) Wat betekent dat voor Shell?
    Het oliebedrijf zette in 2012 $482 miljard om, en is daarmee één van de grootste bedrijven ter wereld, na ExxonMobil en bij tijd en wijle Apple. Dat zou een boete richting de $48 miljard kunnen betekenen. In de praktijk zal echter worden gekeken naar het bedrijfsonderdeel dat betrokken was, in dit geval downstream (raffinage, handel, benzineverkoop). Dat is relatief klein bij Shell , en zal in 2013 denkelijk z’on 20% van die omzet zijn. Bovendien zegt Shell mee te werken, wat vaak strafverlichting betekent. In de vergelijkbare Liborzaak worden momenteel boetes van enkele honderden miljoenen euro’s uitgedeeld. Desalniettemin kan een eventuele boete wel de hoogste ooit worden, uitgedeeld door de EC.

  5. [verwijderd] 17 mei 2013 00:04
    8) Waarom reageert de beurskoers van Shell niet?
    Alles is relatief, een boete van een paar honderd miljoen euro is voor Shell wisselgeld. Bovendien bewijst de Liborzaak dat het allemaal erg lang kan gaan duren. Shell heeft tijd zat om geld te reserveren. En, is natuurlijk nog niet schuldig bevonden
5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht