Kendrion « Terug naar discussie overzicht

November 2014

94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Opus135
0
Enig houvast in verband met de Q3-cijfers van 6 november a.s.

Q3 2013: omzet 97,1 (+43%); ebita 6,4 (+21%); netto-winst 2,8 (4%)
Q1 2014: omzet 105,2 (+47%); ebita 8,3 (+71%); netto-winst 5 (+92%)
Q2 2014: omzet 110,5 (+27%); ebita 9,2 (53%); netto-winst 5,5 (+72%)


Outlook in woorden:

"Kendrion continues to focus fully on offering high-quality innovative products to our niche markets. This will be reflected in a number of new projects that will be launched during the course of the year, in Germany and China in particular.

Kendrion is well underway to achieve the target of annual revenue between EUR 450 - 500 million in 2015.

Kendrion maintains its favourable view of the market developments, in part due to the good economic prospects in its most important home markets, Germany and the USA.
The good developments of the past few quarters in the Industrial Division are expected to continue in the coming months, especially in the business unit Industrial Drive Systems. The upward trend is also expected to continue in the Automotive Division. Year-end effects in this business are however always difficult to predict. During the course of the year several new projects will start up, particularly in Germany and China. Kendrion therefore reiterates its expectation of further growth in revenue for the full year 2014 as a result of the favourable developments in both divisions. The planned start-up costs of the new projects will however put some pressure on the operating margin in the second half of 2014.
In view of the unpredictability of the economic developments as an outcome of the current worldwide uncertainties, it is still difficult to issue a specific forecast for the whole 2014."

Ik ben natuurlijk bezorgd over Duitsland, omdat de helft van de omzet daar vandaan komt en vaststaat dat de economie daar in groei vertraagd is, wat waarschijnlijk de "upward trend" zal hebben verstoord. Verder hogere kosten in verband met nieuwe projecten.

Zouden we dus niet al tevreden moeten zijn met cijfers die ongeveer in lijn liggen met Q3 2013, zij het nog wel iets beter door toch nog wat hogere omzet, bijvoorbeeld:

omzet 102, ebita ongeveer idem 6,4 en netto-winst in de buurt van 4?

Q4 dan wellicht ongeveer hetzelfde qua omzet, maakt ongeveer 420 over het jaar. Het omzetdoel 2015 lijkt dan ook wel haalbaar: 10% plussen schiet althans ruim over 450 als minimum heen.

Evenaring of benadering van Q2 2014, al was het alleen maar qua omzet, zou natuurlijk schitterend zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat Kendrion gewoon langs Duitse economische groeivertraging heen fietst. Maar niet overdrijven: men is er ook weer niet in een recessie.

Evenaring of benadering van Q1 2014, al was het alleen maar qua omzet, zou nog een tussenscenario kunnen zijn dat nog altijd uitstekend is.

Houden we ook nog rekening met een scenario van niet eens meer omzet dan in Q3 2013 (hoewel dat destijds heel mooi was) in combi met lagere ebita en lagere netto-winst (door projectkosten)? Je weet het nooit, maar dat zou wel een abrupte trendbreuk zijn. Heel slecht voor de koers in ieder geval, vooral als ook de outlook Q4 opeens veel matiger zou zijn.

Voorlopig ga ik uit van het eerste, voorzichtige en wat saaie scenario, in de hoop dat het iets beter is zodat de aandelenkoers eindelijk weer eens een zetje kan krijgen. Wie een mening heeft, positiever of negatiever, melde zich maar.

BRGRS
0
Ben het met je eens alleen een opmerking wat betreft de Duitse economie, het is natuurlijk niet zo gek dat de Duitse economie nu minder groeit of in een vertraging terecht gekomen is als je kijkt hoe hoog de groei in Q1 was. Door de hoge groei toen wordt het steeds lastiger om die te verbeteren of vast te houden.

Daarnaast verwacht ik geen vuurwerk maar gewoon solide cijfers. Kendrion hou ik de komende jaren lekker in portefeuille!

Succes allen.
G 60.
0
De Duitse auto industrie draait nog op volle toeren met record omzetten
dus ik verwacht betere cijfers voor Kendrion dan de koers nu weergeeft .
Ook lijkt me Amerika positief, ik denk eerder dat India en China wat
achter blijven bij de verwachtingen .
RW1984
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/kendri...

Vooruitblik: 'Iets zwakkere autonome groei Kendrion'
AMSTERDAM (AFN) -
De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het derde kwartaal door de tragere groei in Duitsland waarschijnlijk een iets zwakkere autonome omzetgroei laten zien dan in de voorgaande periode. Dat schrijft Rabobank in een vooruitblik op de cijfers die Kendrion donderdag voorbeurs publiceert.
Naar Kendrion detailpagina >

Rabo schat de autonome groei op 10 procent, van 11 procent in het tweede kwartaal. De omzet komt volgens de bank uit op 107 miljoen euro. Rabo denkt dat de marge zal dalen tot 7,4 procent, van 8,3 procent in het tweede kwartaal, onder druk van opstartkosten voor nieuwe projecten. Kendrion had al aangegeven in de tweede helft enige margedruk te verwachten, maar stelde dat dit niet van wezenlijke invloed zal zijn op de resultaten.
Het bedrijfsresultaat (ebita) komt volgens Rabo uit op 7,9 miljoen euro.
Verwachting
Rabo verwacht dat de cijfers van Kendrion het positieve oordeel over het bedrijf zullen bevestigen.
Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen liet weten eveneens naar de autonome omzetontwikkeling te zullen kijken. Hij denkt dat de omzetontwikkeling per saldo ,,normaal'' zal zijn. Er worden geen bijzonderheden verwacht in de cijfers van Kendrion, aldus Muller.
Opus135
0
Mooie verwachting van Rabo. Hopelijk komt die uit. Er zijn inderdaad aanwijzingen dat het met de Duitse auto-industrie (nog?) goed gaat (G 60.) en dat is natuurlijk ook goed voor Kendrion.
G 60.
0
Ik denk dat Kendrion meer aan zijn imago moet doen door meer naar buiten
te treden met het reilen en zeilen van het bedrijf , als er bijvoorbeeld
nieuwe klanten zijn bijgekomen om daar mee naar buiten te komen .
Want merkbekendheid is natuurlijk erg belangrijk ook op de beurs , want
zoals het spreekwoord zegt onbekend maakt onbemind .
RW1984
0
quote:

G 60. schreef op 5 november 2014 10:38:


Ik denk dat Kendrion meer aan zijn imago moet doen door meer naar buiten
te treden met het reilen en zeilen van het bedrijf , als er bijvoorbeeld
nieuwe klanten zijn bijgekomen om daar mee naar buiten te komen .
Want merkbekendheid is natuurlijk erg belangrijk ook op de beurs , want
zoals het spreekwoord zegt onbekend maakt onbemind .

Ik weet het wel zeker. Zelfs bij de kwartaalcijfers moet je hard zoeken om een bericht over Kendrion te vinden. Beleggers zien het bedrijf niet staan. Wel een mooie gelegenheid voor oplettende mensen om nog voordelig in te stappen voordat het bedrijf populair wordt.
[verwijderd]
0
Voor de recente handelsmissie naar Japan en Korea konden bedrijven zich aanmelden...........
G 60.
0
Ik begrijp al 3 maand niks van het koersverloop van Kendrion van €26
naar €19 zonder aanwijsbare reden .
Barbier
0
6 November 2014

SIGNIFICANT GROWTH OF REVENUE AND OPERATING RESULT IN Q3, GOOD DEVELOPMENT CONTINUES

?Revenue of EUR 107.0 million in Q3 2014 (10.2% organic growth)
?Revenue growth of 26% in first nine months 2014 (of which 9.4% organic growth)
?EBITA increased 33% in Q3 2014, growth attributable to both divisions
?Return on Sales 8.0% in Q3 2014 (YTD 2014 8.1%, FY 2013 6.8%)
?Good market conditions continue in both the industrial and the automotive activities


Key figures 1


(x EUR 1 million) Q3 2014 Q3 2013 Difference in %
Revenue 107.0 97.1 10%
EBITA 8.5 6.4 33%
Net profit 5.0 2.8 79%(x EUR 1 million) YTD 2014 YTD 2013 Difference in %
Revenue 322.7 255.5 26%
EBITA 26.1 17.3 51%
Net profit 15.5 8.6 80%
Barbier
0
Piet Veenema, CEO of Kendrion:
"Kendrion continued to perform well in the third quarter. The strongest growth again came from projects that were started up in the past year. It is good to see that this growth was achieved in both divisions. Market conditions were good and a slowdown in growth is not foreseeable so far. We accordingly expect a continuation of the good developments for both of our divisions, while noting that, as is the case every year, there are still uncertainties concerning the production volume of the Automotive Division in the month of December. As start-up costs in the third quarter had a less substantial impact than expected, the margin remained at a satisfactory level; we therefore look ahead to the future with confidence."
Barbier
0
ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het derde kwartaal de omzet op autonome basis met 10,2 procent zien groeien en ziet op dit moment geen tekenen van afzwakking op zijn belangrijkste markten. Dat maakte Kendrion donderdag bekend.

De omzet steeg tot 107 miljoen euro, van 97,1 miljoen euro een jaar eerder. Bij de industriële tak ging de omzet op autonome basis met 4,8 procent omhoog en bij de divisie automotive bedroeg de groei 13,6 procent. De nettowinst nam met 79 procent toe tot 5 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 33 procent tot 8,5 miljoen euro.

Kendrion gaf aan dat de marktomstandigheden goed waren en dat de groei in de komende tijd naar verwachting niet zal afzwakken. Wel wees het op toegenomen onzekerheid op zijn belangrijke Duitse markt. Onder meer daardoor en vanwege ,,gebruikelijke '' onzekerheid over het productieniveau aan het einde van het jaar geeft Kendrion geen prognoses voor heel het jaar.

Kendrion heeft voor 2015 een doelstelling voor een omzet van 450 tot 500 miljoen euro.
Opus135
0
Barbier
0
RW1984
0
Prachtige cijfers weer, maar wederom komt de koers bijna niet in beweging. Ik mag hopen dat dat in de loop van de dag nog komt.
G 60.
0
Rabobank komt een dag voor de kwartaalcijfers met een koersadvies dat
2 Euro lager is dan hun vorige advies van €30 , lijkt mij een rare
manier van advies geven omdat je de werkelijke cijfers nog niet kent .
94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 okt 2021 17:35
Koers 20,900
Verschil +0,400 (+1,95%)
Hoog 20,950
Laag 20,450
Volume 7.360
Volume gemiddeld 11.734
Volume gisteren 5.655

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront