Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Nutreco Terug naar discussie overzicht

Overname door Cargill of SHV of ??

133 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vitavita 11 december 2014 10:01
    De Telegraaf, de snelste!

    do 11 dec 2014, 09:27
    Cargill zet overnamebod door op Nutreco
    door onze financiële redactie

    Cargill zet zijn overnamebod door op Nutreco, en wil dit alleen doen. Permira lijkt daarbij afgehaakt.

    Dat blijkt uit de verklaring die Nutreco van Cargill donderdagochtend heeft ontvangen.

    Cargill zegt na een uitgebreid onderzoek zelfstandig het bod te kunnen doorzetten op de in Amersfoort gevestigde multinational.

    Boekenonderzoek
    Cargill kijkt nu naar de mogelijkheid van de verdere uitwerking van dit totaalbod op het genoteerde Nutreco. Daarvoor vraagt het toegang tot de boeken van Nutreco, de gebruikelijke due dilligence-prodcedure voorafgaand aan het definitieve bod.

    SHV zal zijn bod op Nutreco gestand doen als 66,67% van de aandelen worden aangemeld, al streeft het er nog steeds naar om het bedrijf volledig in te lijven.
  2. Vitavita 11 december 2014 10:06
    De Telegraaf

    Het Amerikaanse agroconglomeraat Cargill zet zijn overnamebod door op dier- en visvoederbedrijf Nutreco, en wil dit alleen doen. De investeerder Permira lijkt daarbij afgehaakt.

    Nutreco huurt adviseurs in om kwestie Cargill Foto: ANP

    Dat blijkt uit de verklaring die Nutreco van Cargill donderdagochtend heeft ontvangen. De koers van Nutreco steeg kort na opening van het Damrak met 2,5%.

    Met de intentie van Cargill kan een biedingenstrijd ontbranden tussen Cargill en SHV, dat eerder een bod op Nutreco heeft neergelegd.

    Beter bod

    APG, verzekeraar NN en enkele andere aandeelhouders waren echter ontevreden met dit SHV-bod van €44,50 in cash op alle aandelen van het diervoederbedrijf.

    Cargill zegt na een uitgebreid onderzoek zelfstandig het bod te kunnen doorzetten op de in Amersfoort gevestigde multinational Nutreco. Het trok op met investeerder Permira, maar het in Londen gevestigde fonds haakt af. Eerder wilden Cargill en Permira samen Nutreco kopen, om het bedrijf daarna de splitsen. Cargill zou er in dat scenario met de visvoertak vandoor gaan, Permira met de diervoedertak.

    Boekenonderzoek
    Cargill kijkt nu naar de mogelijkheid van de verdere uitwerking van dit totaalbod op het genoteerde Nutreco. Daarvoor vraagt het toegang tot de boeken van Nutreco, de gebruikelijke due dilligence-prodcedure voorafgaand aan het definitieve bod.

    SHV meldde zich eerder als koper. Het wil zijn overnamebod op Nutreco doorzetten als 66,67% van de aandelen worden aangemeld. Het streeft nog steeds naar volledige overname van het bedrijf.

    Cargill heeft inmiddels een Nederlands PR-bedrijf ingehuurd, een teken dat het de Amerikanen menens is. Het conglomeraat laat zich verder adviseren door de Rabobank, Freshfields en Credit Suisse.
  3. Vitavita 11 december 2014 10:16
    Cargill wil inzicht in boeken Nutreco

    FD, Wouter Keuning, donderdag 11 december 2014, 09:55 update: donderdag 11 december 2014, 10:11

    De Amerikaanse grondstoffenhandelaar Cargill geeft zich nog niet gewonnen in de strijd om vis- en diervoerproducent Nutreco. Nadat het eerder al aan Nutreco liet weten interesse te hebben in een overname heeft het bedrijf zich opnieuw gemeld bij Nutreco.

    Zelfstandig bod

    In een kort statement laat Cargill weten dat het de mogelijkheid bekijkt om een bod uit te brengen en dat het met dat doel inzicht wil in de boeken van Nutreco. Het bedrijf trekt bij haar strijd om Nutreco niet langer samen op met het investeringsfonds Permira, maar overweegt nu zelfstandig een bod uit te brengen.

    Boeken dicht

    Vorige week bracht het Nederlandse SHV een definitief bod uit op Nutreco. Dat bod wordt gesteund door het bestuur en de commissarissen van het bedrijf. Een woordvoerder van het bedrijf uit Amersfoort laat weten dat het Cargill in de huidige situatie geen toegang zal geven tot haar boeken. 'Er ligt een overeenkomst op tafel met SHV. In het biedingsbericht staat duidelijk omschreven onder welke voorwaarden we in gesprek willen gaan met een andere partij. Daarvoor moet er minstens een indicatief bod komen en moet er zekerheid van financiering zijn. Zolang niet aan dat soort voorwaarden is voldaan, mogen wij juridisch gezien niet eens reageren, vanwege de overeenkomst met SHV.'

    De woordvoerder voegt daaraan toe: 'Het staat iedere partij vrij een bod te doen en dan moeten we daarnaar kijken, maar op dit moment hebben wij niets concreets gezien waar we op kunnen reageren.'

    Op de beurs van Amsterdam staat het aandeel Nutreco donderdagochtend bijna 4% hoger. De Midkapindex, waarin het diervoedingsbedrijf is opgenomen staat rond 10:00 uur op een winst van 0,2%.
  4. PWP 11 december 2014 10:46
    Dit zou Cargill toch ook wel weten? Of gaat het feit dat ze de boeken niet in mogen zien roet in het eten gooien?
  5. [verwijderd] 11 december 2014 11:03
    quote:

    PWP schreef op 11 december 2014 10:46:

    Dit zou Cargill toch ook wel weten? Of gaat het feit dat ze de boeken niet in mogen zien roet in het eten gooien?
    volgens mij ging het toen om een informeel bod dat ook te laag was in vergelijking met het bod van shv en daarom werd een boekenonderzoek afgewezen.
    nu lijkt het allemaal officieel te gaan en is het dus wachten op nutreco.
  6. Vitavita 11 december 2014 11:07
    quote:

    PWP schreef op 11 december 2014 10:46:

    Dit zou Cargill toch ook wel weten? Of gaat het feit dat ze de boeken niet in mogen zien roet in het eten gooien?
    Ik zie het als een periode van aftasten/peilen.

    Wellicht vond Cargill dat een zet gedaan moest worden omdat de koers langzamerhand daalde richting de biedprijs.

    Ga er vanuit, dat Cargill achter de schermen druk doende is e.e.a. op de rails te zetten, het juridische deel vergt zorgvuldigheid en tijd.
  7. forum rang 9 objectief 11 december 2014 11:10
    Cargill zal eerst een bod moeten uitbrengen voordat ze de boeken kunnen inzien.
    Dit lijkt me logisch, anders kan elke investeerder op elk moment de cijfers van je bedrijf komen inzien.
  8. forum rang 6 haas 14 december 2014 20:23
    deze heeft dubbelrol !! zit bij nutreco én cargill ......???

    Huidige functies Jaap VinkCommissaris (voorzitter) Aegon Bank N.V. (Aegon) Commissaris (vice-voorzitter) Nutreco Commissaris (voorzitter) Aegon Nederland N.V. (Aegon) Commissaris Cargill
  9. harryhol 19 december 2014 09:42
    De Nederlandse website van Cargill is zo dood als een pier. Gisteren popte hij echter twee keer bovenaan bij het zoeken in Google Nieuws, zonder aanwijsbaar nieuws op de site. Dat suggereert dat er afgeschermd dingen worden veranderd. Als dat betrekking heeft op Nutreco, dan zijn ze er samen uit, en dat zal alleen met medewerking van alle partijen, m.a.w. een stevig bod zijn. Bovendien is het maandag precies zes weken geleden dat Cargill openbaar heeft erkend interesse te hebben. Als de AFM de "put up or shut up" regeling heeft aangezegd, dan moeten ze uiterlijk maandag met een concreet voorstel komen.
  10. PWP 19 december 2014 11:08
    Oké, hoe hard is de "put up or shut up" van de AFM? Het is wel zo dat als je geïnteresseerd bent ook een keer met de billen bloot moet. Lijkt mij ook dat Cargill niet te lang meer kan wachten. Anders ben je niet serieus te nemen. Had gehoopt dat ze deze week met een bod zouden komen. Mijn opties lopen vandaag af. Verkoop ze vanmiddag en neem gewoon nieuwe positie in voor januari. We zullen in die tussen tijd toch wel wat actie krijgen lijkt mij. Ik houd vertrouwen in een hoger bod.
  11. [verwijderd] 19 december 2014 17:40
    Stond op de site van beleggersbelangen.
    ze gaan uit van een bod van 52 euro.
    maar wanneer is de hamvraag.
    beste eindveiling 86000 aandelen netjes.
  12. Vitavita 23 december 2014 07:30
    Cargill stapt uit overnamestrijd rond Nutreco
    Gepubliceerd: 23 december 2014 07:11 ANP

    De Amerikaanse diervoederproducent Cargill stapt uit de overnamestrijd rond het Nederlandse Nutreco, waarmee de weg vrij is voor SHV om het bedrijf over te nemen. Dat blijkt uit een verklaring die Cargill naar buiten heeft gebracht.

    Cargill gaf aan alle relevante feiten te hebben overwogen en tot het besluit gekomen te zijn om niet langer een overname van Nutreco na te streven. SHV heeft een bod gedaan van 44,50 euro per aandeel voor Nutreco en bezit inmiddels ruim 15 procent van de onderneming. De Europese en Turkse autoriteiten hebben al goedkeuring verleend aan de overname.

    Oorspronkelijk had het handelsconglomeraat 40 euro per aandeel geboden, maar dat bod werd verhoogd na de interesse van Cargill en investeerder Permira. Die zouden met een voorlopig bod op de proppen willen komen van 43,20 euro per aandeel, maar dat voorstel werd verworpen door Nutreco.

    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei onlangs nog dat Nutreco moest gaan praten met Cargill. Dat werkte inmiddels aan een zelfstandig bod op Nutreco, zonder Permira, maar ziet dus af van die plannen.
  13. Vitavita 23 december 2014 08:14
    Scenario Cargill is van tafel, maar 't is nog geen gelopen race.

    Nog steeds is SHV in bezit van slechts 15%, en dat is geen 66,66 %.

    De grootaandeelhouders hebben de tijd. En vergeet niet, dat niet de kleinste partijen de laatste tijd aandelen hebben bijgekocht.

    Zou me niet verbazen als SHV zeer binnenkort een handreiking middels een verhoging van de biedprijs gaat doen.
  14. harryhol 23 december 2014 08:25
    Als een grote en met de branche ingevoerde partij afhaakt, is het wel een gelopen race denk ik.Denk dat de stukken netjes op 44 gaan noteren en eind februari is het klaar.
133 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.902
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.024
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.581
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.285
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.775
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.014
Air France - KLM 1.024 34.377
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.804
Allfunds Group 3 1.228
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.451
AMG 965 126.427
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.526
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.744
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.304
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.752
ASML 1.762 77.421
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.764
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht