Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 558 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

12.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 ... 605 606 607 608 609 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 15 mrt 2019 om 11:16:


[...]

Onderschat de invloed van die enge Seegers in het kabinet niet!
Hij krijgt met zijn kleine gristencluppie veel meer voor elkaar, dan waar hij getalsmatig recht op heeft.


Aan de CU van Segers is niks eng...samenhorigheid in het geloof. Vele burgers doen er niet meer aan, omdat het tijd en geld kost. In tijd van nood lopen ze weer naar de Kerk en/of Moskee.
objectief
0
quote:

jaar2018 schreef op 15 mrt 2019 om 12:02:


[...]


Bah. Jesse Klaver besteelt blinde man
==============================Zulke verhalen verschijnen altijd vlak voor de Verkiezingen en kun je met een grot schep zout nemen. 100% verzonnen bericht.
asti
0
quote:

rationeel schreef op 15 mrt 2019 om 13:58:


[...]

Van rechten overgestapt naar de psychiatrie?

Wanneer de media spreekt van een ''verwarde man'', kun je er doorgaans vanuit gaan dat ze daar goede redenen voor hebben.

...

De advocaat van Holleeder heeft trouwens onlangs betoogd dat een van de getuigen mogelijk aan PTST lijdt.
hirshi
1
quote:

jaar2018 schreef op 15 mrt 2019 om 12:02:


[...]


Leuk dat jij op een ordinaire Dief gaat stemmen :-)


www.geenstijl.nl/5143726/jesse-klaver...Bah. Jesse Klaver besteelt blinde man
==============================
Stelen van de rijken, én van hen die niet kunnen kijken
Een originele gedachte en Jesse Klaver. Het blijft lastig. Zo ook ‘De Ode’ die afgelopen week met veel bombarie werd gepresenteerd, uitgebuit en uiteindelijk teruggefloten. Die blijkt namelijk gestolen van de blinde cabaretier Vincent Bijlo. Tja, dat moet je maar durven. Bij GroenLinks weet iedereen van niks, betreuren ze de ophef en claimen ze nog nooit van Bijlo te hebben gehoord. Maar het is niet de eerste keer natuurlijk dat de Jessias wordt betrapt op er vandoor gaan met andermans intellectueel eigendom, dat gebeurde namelijk ook al tot in den droeve met de recycling van de speeches van idool Obama. Gewoon een eigen idee van de eikeltjespyjama zou dus leuk zijn voor de afwisseling een keer.
Een willekeurige reactie:

Hé Jesse, als je wilt pronken met andermans veren moet je indiaan worden.
jaar2018
1
quote:

objectief schreef op 15 mrt 2019 om 14:12:


[...]

Zulke verhalen verschijnen altijd vlak voor de Verkiezingen en kun je met een grot schep zout nemen. 100% verzonnen bericht.

Triest hoe jij de diefstal van de schooier/dief Jesse Feras Klaver blijft ontkennen.

Je ontkend zeker ook de moord op Pim Fortuyn door groen links aanhanger Volkert van de Graaf ?
Vincent Bijlo
?

@vincent_bijlo
Volgen @vincent_bijlo volgen
Meer
Jesse, we can. Graag gedaan jongen, we zijn van hetzelfde clubje. Maar voortaan wel even 10 keer in de ode mijn naam noemen en een paar zonnepanelen naar mij sturen als betaling in natura @jesseklaver
jaar2018
0
@ objectief

NIEUWS JESSE KLAVER uit de ultra rechtse Volkskrant :-)

Veelbesproken ode Jesse Klaver vertoont opvallende gelijkenissen met lofzang van cabaretier Vincent Bijlo
De veelbesproken ode van Jesse Klaver, die de GroenLinks-politicus vorige week bracht aan de gewone, hardwerkende Nederlander, vertoont opvallende gelijkenissen met een eerdere lofzang van Vincent Bijlo. De cabaretier, die zijn eigen ode wijdde aan de Nederlandse verpleegkundigen, is door Klaver niet om toestemming gevraagd voor het gebruik. Zelf ontkent GroenLinks het idee te hebben gekopieerd.
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 15 mrt 2019 om 14:32:


[...]

Een willekeurige reactie:

Hé Jesse, als je wilt pronken met andermans veren moet je indiaan worden.


Ja, die reaguurders zijn vaak heel geestig. Kun je van 77777777777777 niet zeggen;)
rationeel
0
Na jaren van stijging nemen de IQ-scores nu af. Hoe komt dat? En betekent het dat we massaal dommer worden?

Nadat de intelligentiescores in verschillende landen jarenlang een stijgende lijn vertoonden, lijkt er een plafond bereikt te zijn en is er momenteel zelfs sprake van een serieuze daling. Deze resultaten roepen verschillende vragen op: welke oorzaken liggen er ten grondslag aan de achteruitgang? En betekent het echt dat we allemaal steeds minder intelligent worden?

Het Flynn-effect
De Nieuw-Zeelandse professor en intelligentieonderzoeker James Robert Flynn ontdekte omstreeks 1980 dat de IQ (intelligentie-quotiënt)-scores tussen 1932 en 1978 met 13,8 punten waren toegenomen. Deze stijging werd bevestigd door latere onderzoeken en over het algemeen wordt er gesproken over een toename van drie punten per tien jaar. Het fenomeen bleef bovendien niet beperkt tot landen in de ontwikkelde wereld; het werd tevens waargenomen in enkele ontwikkelingslanden.

Verklaring
Verschillende verklaringen voor dit ‘Flynn-effect’ zijn in de loop der jaren de revue gepasseerd, zoals de invloed van maatschappelijke veranderingen, technologische ontwikkelingen, kleinere gezinnen, betere voeding, betere gezondheidszorg en een beter onderwijssysteem. Flynn zelf opperde uiteindelijk dat het vooral te maken zou kunnen hebben met een verandering in de manier van denken. Lange tijd was men immers gewend te denken in praktische oplossingen maar als gevolg van alle ontwikkelingen binnen de maatschappij begon men steeds meer in abstracte termen te denken. Dit zou betekenen dat mensen niet zozeer slimmer waren geworden, maar eerder dat zij slim waren op andere manieren.

“INMIDDELS IS DUIDELIJK DAT DE IQ-SCORES OOK IN NEDERLAND AFNEMEN”

www.scientias.nl/worden-we-steeds-dom...
rationeel
0
Het negatieve Flynn-effect
Voordat er een sluitende, definitieve verklaring werd gevonden, stuitten wetenschappers alweer op een nieuw probleem: in een aantal landen bleken de IQ-scores af te nemen. Niemand had verwacht dat ze eindeloos zouden blijven stijgen; net zoals bij lengte wordt er voor dit soort metingen op een gegeven moment een maximum bereikt. Het is daarom niet verwonderlijk dat een dergelijk plafondeffect ook plaatsvond op het gebied van de IQ-scores. Dat de scores na deze afvlakking daadwerkelijk zouden afnemen was echter iets waar niemand rekening mee had gehouden. Het negatieve Flynn-effect, of anti-Flynn-effect, werd vanaf ongeveer 1995 waargenomen in enkele Noord-Europese landen zoals Noorwegen, Denemarken en Zweden. Het gaat hierbij om een verlies van ongeveer 2,5 IQ-punt per tien jaar. Inmiddels is duidelijk dat de daling ook in andere landen en werelddelen plaatsvindt, waaronder Nederland. Waar komt dit nu door? Worden we met zijn allen steeds minder slim door, bijvoorbeeld, het veelvuldige gebruik van smartphones en onze voortdurende aanwezigheid op internet en de sociale media, zoals sommigen beweren?

Verklaringen voor de daling
Volgens dr. Jan te Nijenhuis van de Vrije Universiteit Amsterdam ligt het allemaal niet zo simpel. Hij houdt zich al vele jaren bezig met intelligentieonderzoek en het (negatieve) Flynn-effect en hij is van mening dat er vier soorten effecten een rol spelen bij de daling van de IQ-scores: biologische/genetische effecten, biologische/niet-genetische effecten, culturele effecten en tot slot een combinatie van deze drie.

“MIJN SCHATTING IS DAT DE GENETISCHE INTELLIGENTIE OVER 200 JAAR ZO’N 8 PUNTEN GEDAALD IS”
Dysgenetica en immigratie
In het kader van de biologische/genetische effecten wordt er dikwijls gesproken over dysgenetica. Deze enigszins omstreden theorie houdt in dat mensen met een hoog IQ over het algemeen minder kinderen krijgen dan mensen met een lager IQ. Hierdoor zou de genetisch bepaalde intelligentie afnemen. Te Nijenhuis benadrukt dat deze effecten maar een heel klein stukje van de puzzel vormen: “Mijn schatting is dat de genetische intelligentie over 200 jaar zo’n 8 punten gedaald is. Dat zijn grote effecten maar per tien jaar gaat het hier dus echt om hele kleine effecten.”
Hij noemt verder nog de rol die immigratie kan spelen, voornamelijk als de immigranten afkomstig zijn uit landen waar het gemiddelde IQ een stuk lager ligt. Met de flink toegenomen immigratie is het dan niet heel gek dat de gemiddelde IQ-scores in het nieuwe vestigingsland afnemen.

Toxische stoffen
Met betrekking tot de biologische/niet-genetische invloeden haalt hij de denkbeelden aan van mensen als professor Barbara Demeneix, een Franse biologe, die beweert dat de werking van onze schildklier door toxische stoffen in de omgeving zodanig is aangetast dat het brein minder goed functioneert. Enkele gevolgen: een toename van het aantal mensen met autisme en ADHD en een geleidelijke verslechtering van de menselijke intelligentie. Te Nijenhuis ziet echter geen aanwijzingen dat de omgeving werkelijk steeds viezer en giftiger wordt en zet daarom zijn vraagtekens bij deze theorie.
rationeel
0
Scholing
Culturele effecten hebben mogelijkerwijs een grote invloed. Zo kan de helft van het Flynn-effect volgens Te Nijenhuis verklaard worden door scholing en wellicht zijn negatieve invloeden op het scholingsproces een belangrijke oorzaak van het anti-Flynn-effect: “Jonge mensen besteden tegenwoordig ongeveer 4,5 uur per dag aan computer, televisie, telefoon en internet. Daarmee vindt er nauwelijks verdieping plaats. Het lezen van een boek doet bijvoorbeeld een beroep op hele andere cognitieve vaardigheden dan het scrollen over een beeldscherm. Daarnaast zie je duidelijk dat de lees-, reken- en schrijfvaardigheid onder scholieren en studenten afneemt. Dit heeft allemaal effect op de IQ-scores.”

“ONS ZELFSTANDIG DENKVERMOGEN LIJKT STEEDS MINDER TE WORDEN AANGESPROKEN, OF IN IEDER GEVAL OP ANDERE MANIEREN”
Nieuwe norm
Tot slot zou je nog kunnen spreken van een combinatie van de verschillende factoren. Te Nijenhuis noemt hierbij als voorbeeld negative social multipliers: “Zelfs op hoog niveau, bij bekende hoogleraren en ministers, zie je dat er openlijk fouten worden gemaakt op het gebied van taal of rekenen. Mensen denken dat dit normaal is en nemen het over, waardoor er een soort nieuwe norm ontstaat. Fouten worden steeds meer geaccepteerd.” Ons zelfstandig denkvermogen lijkt steeds minder te worden aangesproken, of in ieder geval op andere manieren. Waar vroeger het hoofdrekenen bijvoorbeeld enorm belangrijk was, is daar nu de calculator. Dit alles heeft niet alleen effect op onszelf, maar ook op onze kinderen en de generaties daarna.

Zegt een IQ-score iets over intelligentie?
We kunnen er dus niet omheen dat de intelligentiescores afnemen. Maar intelligentie is een zeer complex en veelomvattend begrip; er is niet één vorm van intelligentie. Bij een IQ-test worden er dan ook allerlei verschillende facetten gemeten. De één is beter op verbaal gebied, de ander op het gebied van ruimtelijk inzicht. En dit is dan nog het meest basale onderscheid. Het feit dat er vele verschillende IQ-tests (zoals de WAIS, de GIT of de RAKIT) in omloop zijn, die verschillende dingen meten, maakt het er niet overzichtelijker op. Het is daarom de vraag of we op basis van een algemene IQ-score wel iets kunnen zeggen over iemands werkelijke intelligentie. Daarbij moeten we beseffen dat de eerste IQ-test ontwikkeld werd aan het begin van de vorige eeuw door de Franse psycholoog Alfred Binet. Hoewel de tests sinds die tijd veel verder gemoderniseerd en ontwikkeld zijn, is het denkbaar dat er verdergaande veranderingen en/of vernieuwingen noodzakelijk zijn.

Anders meten
Als we inderdaad op andere manieren zijn gaan denken, zoals Flynn zelf vermoedde, wordt het dan geen tijd dat we ook op andere manieren gaan meten? Wellicht levert dit weer hele andere resultaten op. Tot die tijd kunnen we niet zomaar concluderen dat we massaal dommer – of liever minder slim – worden, hooguit dat de maatschappij verandert en dat wij mee veranderen. Hierbij worden we niet alleen beïnvloed door genetische factoren maar ook door de omgeving.

Dit houdt echter niet automatisch in dat we de huidige bevindingen kunnen negeren. Zij duiden op belangrijke ontwikkelingen en veranderingen waar we ons best bewust(er) van mogen zijn. Toekomstige onderzoeken zullen ongetwijfeld nog meer intrigerende en tot nadenken stemmende resultaten genereren.

Over de auteur
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 15 mrt 2019 om 14:06:


[...]


De al te doorzichtige verkiezingstruc waarbij concrete cijfers geheim gehouden worden zal niet werken.Er is een deel goedgelovigen onder de kiezers die Rutte op zijn woord geloven. De energierekening gaat omlaag(2020) maar er zit een addertje onder het gras. Doorberekening bedrijven in eindproducten.
En het CPB heeft isolatie en warmtepomp niet meegenomen voor de burger(kosten).
Als dit op vrijwillige basis(aanschaf) is, is dat ook niet nodig.
rationeel
0
Weer een bangelijk artikel. Kinderen worden binnen het nu vigerende onderwijs onvoldende aangezet tot presteren.
Zesjes cultuur brengt geen briljante geesten voort. Het gemiddelde is gewoon lager.

Uitblinken is verdacht. Eruditie is verdacht. Veelzijdigheid is verdacht.

Lekker gewoon met zijn allen dom zijn.
jaar2018
0
quote:

rationeel schreef op 15 mrt 2019 om 17:08:


Weer een bangelijk artikel. Kinderen worden binnen het nu vigerende onderwijs onvoldende aangezet tot presteren.
Zesjes cultuur brengt geen briljante geesten voort. Het gemiddelde is gewoon lager.

Uitblinken is verdacht. Eruditie is verdacht. Veelzijdigheid is verdacht.

Lekker gewoon met zijn allen dom zijn.


Precies en welke 2 gluiperds lopen er mee met de kinder kruistochten tegen de CO2 ?
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 15 mrt 2019 om 17:37:


Hiddema...IJZERSTERK

www.youtube.com/watch?v=o65TM6EdbWo

Hoe je tuig aanpakt.

Hij is weer terug van weg geweest. Wat kan ik van hem genieten.
flosz
0
quote:

rationeel schreef op 15 mrt 2019 om 17:37:


Hiddema...IJZERSTERK

www.youtube.com/watch?v=o65TM6EdbWo

Hoe je tuig aanpakt.


Hiddema eerder over Florrie Rost van Tonningen: ‘enig mens', 'sieraad voor de samenleving', ‘aimabel’ ........
Bugger off!
jaar2018
0
quote:

rationeel schreef op 15 mrt 2019 om 17:37:


Hiddema...IJZERSTERK

www.youtube.com/watch?v=o65TM6EdbWo

Hoe je tuig aanpakt.Waterdicht betoog van Hiddema tegen de staatsondermijnende acties van groen links doos door de Amsterdammers ongewenste Femke Halsema !
rationeel
2
quote:

flosz schreef op 15 mrt 2019 om 17:46:


[...]

Hiddema eerder over Florrie Rost van Tonningen: ‘enig mens', 'sieraad voor de samenleving', ‘aimabel’ ........
Bugger off!


Zo gecompliceerd zijn mensen.

Hoed je voor degenen die dit ontkennen.

Hiddema:) veegde de vloer nu aan met de schijnheiligheid van de burgemeester en de minister, die doen alsof bij zoiets verderfelijks als deze Salafistische school, geen verbod mogelijk was.
De Nederlandse bevolking werd weer eens iets op de mouw gespeld.

Geweldig, dat FvD:) zulke pientere mensen kan inzetten, om ons daarop te wijzen.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 15 mrt 2019 om 14:26:


[...]
Wanneer de media spreekt van een ''verwarde man'', kun je er doorgaans vanuit gaan dat ze daar goede redenen voor hebben.

...
Of de redenen goed zijn, laat ik voor jouw rekening.

De redenen vallen meestal in de categorie ...Kop in het zand steken.
12.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 ... 605 606 607 608 609 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 543,90 -6,49 -1,18% 22 mrt
AMS25-24h 542,09 -1,81 -0,33% 22 mrt
BEL 20 3.588,73 -65,93 -1,80% 22 mrt
BRX20-24h 3.579,56 -9,17 -0,26% 22 mrt
BEL Mid 5.179,19 -31,31 -0,60% 22 mrt
France40# 5.261,51 -8,41 -0,16% 22 mrt
Germany30^ 11.290,40 -259,56 -2,25% 21:51
Dutch15-index 15.237,45 -199,19 -1,29% 22 mrt
Euro30-index 16.925,55 -289,68 -1,68% 22 mrt
US30# 25.514,08 +7,38 +0,03% 22 mrt
US500# 2.802,50 -0,43 -0,02% 22 mrt
Nasd100# 7.329,44 +3,38 +0,05% 22 mrt
Japan225# 21.144,78 -482,56 -2,23% 22 mrt
WTI Crude Oil ... 58,97 -1,01 -1,68% 22 mrt
Brent Crude Oi... 66,92 -0,94 -1,39% 22 mrt
Gold World Spo... 1.313,20 +3,90 +0,30% 14:22
EUR/USD 1,1302 -0,0074 -0,65% 14:08

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Colruyt 65,980 +0,540 +0,83% 22 mrt
Ontex 19,020 +0,050 +0,26% 22 mrt
WDP 139,200 -0,600 -0,43% 22 mrt
Dalers Laatst +/- % tijd
Aperam 25,860 -2,250 -8,00% 22 mrt
Solvay 96,400 -3,750 -3,74% 22 mrt
arGEN-X 112,600 -3,600 -3,10% 22 mrt

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group