Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 689 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

14.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 ... 697 698 699 700 701 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

Señor Acero schreef op 15 apr 2019 om 19:07:


[...]Je weet wel beter,
nooit zullen we energiebelasting terug krijgen.

Heb een beter idee. ( aangezien ik toch nooit met de auto in adam ben)
Parkeergeld in a'dam verhogen van 7,50 naar 17,50 per uur
( de 10 euro extra gaat dan naar de schatkist om de energiebelasting te verlagen.)

Die 10 euro extra moet natuurlijk naar de Amsterdammers die last hebben van de toeristen en het drukke verkeer.
rationeel
0
quote:

Señor Acero schreef op 15 apr 2019 om 19:07:


[...]

Je weet wel beter,
nooit zullen we energiebelasting terug krijgen.

Heb een beter idee. ( aangezien ik toch nooit met de auto in adam ben)
Parkeergeld in a'dam verhogen van 7,50 naar 17,50 per uur
( de 10 euro extra gaat dan naar de schatkist om de energiebelasting te verlagen.)Die rijden uit wanhoop over het linkse wanbeleid eerstdaags wel allemaal met auto en al het water in.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 15 apr 2019 om 15:36:


[...]

Da's inderdaad de andere kant van het verhaal, Peter.
Bewust heb ik het niet over ouderen gehad - dat is toch een ander verhaal, dan kinderen.
Pneumonie: 'the old man's friend' - weet je nog wel, uit je opleiding...???

Wat kinderen betreft: jazeker, de allerzwaksten leggen het loodje ten gevolge van bij voorbeeld mazelen. Normaal gezonde kinderen kunnen dat virus makkelijk aan.
Grote vraag is, of die allerzwaksten dan niet bij iets anders 'simpels' het leven zouden hebben gelaten.
En dan ben je al snel op ethisch terrein...
Tsja...

De schrikbeelden van hele en halve gezinnen die door infectieziekten werden uitgeroeid betreffen, wat Nederland aangaat, toch wel de pro-antibioticaperiode.

Begrijp mij goed: of het nu de bof betreft, of de waterpokken, of de mazelen, of een 'gewoon' virus: het is steeds weer schrikken, als het je (klein)kind overkomt.

Mensen informeren zich via internet, en dat heeft zowel goede als kwalijke kanten.

Wat mij betreft blijft de verantwoordelijkheid bij (bewuste en gewetensvolle) ouders liggen, want er wordt al meer dan genoeg voor hen en hun kinderen door de overheid bepaald: imo een gevaarlijke ontwikkeling.

Volgende stap: kinderen met overgewicht verplicht op dieet? Ontzetting uit de ouderlijke macht?


Niet te geloven.
Dat roeptoetert maar wat met de pretentie van weten.
Pure kletspraat dat een gezond kind mazelen makkelijk aankan.
Wil jij ze onderhouden de gezonden die het overleeft hebben en nu leven met een hersenbeschadiging?
Ik ben zeer kritisch op medicijngebied, maar totaal niet op gerichte vaccinaties die zich bewezen hebben.
Bij de griepprik zou je nog grotere vraagtekens kunnen zetten gezien de inschatting van het virus en de zeer snelle mutaties van het virus.
En kijk dan naar je eigen gedrag qua inname en in voorraad hebben om angst voor je lichaam.
Kan jij het preventie en gezond noemen, maar ik vind dat juist bespottelijk en eerder ongezond dan gezond.
Beroepsdeformatie naar twee kanten?
izdp
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet over de moderatie te discussiëren, dit bericht is verwijderd.]
rationeel
0

Notre-Dame in Parijs staat in brandLiveblogNotre-Dame in Parijs staat in brand
15 april 2019 19:24
Laatste update: 2 minuten geleden
5

De beroemde kathedraal Notre-Dame in Parijs staat maandagavond in brand. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

een paar seconden geleden
leek2018
1
Vaccineren tegen kinderziektes zoals mazelen de bof, rode hond ed is volgens mij meer een welvaarts/economisch vraagstuk. Toen ik kind was heb ik al deze ziektes gehad en met mee vele klasgenootjes. Je bleef dan thuis en dat was geen probleem, want moeders werkte niet. Nu pa en ma werken en kinderen naar de kinderdagverblijven gaan is een ziek kind een organisatorisch probleem geworden. Ik vraag mij af of vaccinatie als er niet echt een medische noodzaak is, verstandig is.
Señor Acero
1
quote:

leek2018 schreef op 15 apr 2019 om 20:00:


Vaccineren tegen kinderziektes zoals mazelen de bof, rode hond ed is volgens mij meer een welvaarts/economisch vraagstuk. Toen ik kind was heb ik al deze ziektes gehad en met mee vele klasgenootjes. Je bleef dan thuis en dat was geen probleem, want moeders werkte niet. Nu pa en ma werken en kinderen naar de kinderdagverblijven gaan is een ziek kind een organisatorisch probleem geworden. Ik vraag mij af of vaccinatie als er niet echt een medische noodzaak is, verstandig is.


Ik ga mijn kind toch maar niet naar n kinderdagverblijf brengen waar er n paar rondlopen met bof,rode hond.
rationeel
0
quote:

Señor Acero schreef op 15 apr 2019 om 21:10:


[...]

Ik ga mijn kind toch maar niet naar n kinderdagverblijf brengen waar er n paar rondlopen met bof,rode hond.


De bof is vooral voor jongetjes gevaarlijk.
rationeel
1
quote:

rationeel schreef op 15 apr 2019 om 20:14:


www.geenstijl.nl/5147200/video-terugg...

Ongelooflijk ..Ga dat even zien.


VIDEO. Teruggekeerde IS-bruid ontmaskerd
Letten we op? Heren en dames politici?
Beperktedijkbewaking
2
quote:

Belegde boterham schreef op 14 apr 2019 om 22:32:


[...]
...
TAV S-A: tsja je kunt met de kennis van nu en die jij hebt veel goed praten en dat is je goed recht, we wonen godzijdank in een land waarin dat kan. Dat vergeten die azijnzeikers op dit draadje weleens; en maar kankeren op het Nederland van nu en een populistje zal het Ned wel 'even' betere leefbaar maken; zucht, kreun en steun; als je jezelf Ratio noemt, zou ik mezelf niet serieus nemen, maar g0ed wie ben ik (dit terzijde)

Ik beweer nergens dat ik beter ben dan de 18e eeuwse familie, ik durf wel te beweren, dat wij Blanken met onze expansie drift goede zaken hebben gedaan voor ons en nog doen, maar dat de plaatselijke bevolking de pineut is en is geweest.

Als je dit durft tegen te spreken, ben je imo geen gesprek waardig, ondanks je intellectuele (veelal verborgen:-)) capaciteiten

Ik durf je wel tegen te spreken. Ik heb verkeerde dingen nooit goed gepraat. Ik heb me hier en in de Zuid-Afrika draad herhaald kritisch uitgelaten over de apartheid. En als ik schreef dat de 'slavernij' in het vroegere ZA niet te vergelijken was met de plantageslavernij in Amerika, dan is dat geen goedpraten van slavernij in welke vorm dan ook, integendeel.

Wat ik wel zeg is dat er tegenwoordig in het Westen, en zeker in West-Europa, een massaal postkoloniaal schuldgevoel heerst waarin geen ruimte meer is voor nuancering. Een vreselijk eenzijdige tunnelvisie, waardoor schoolkinderen geleerd wordt dat -zoals jij hierboven schrijft- "de plaatselijke bevolking altijd de pineut is geweest", en dat 'wij' slechts roofden en moordden. Waardoor NPO-journalisten als Bram Vermeulen alle feiten en gebeurtenissen waarover ze berichten bijkleuren in de gewenste politiek-correcte richting. In de ZA-draad heb ik hier diverse voorbeelden van gegeven.
In dit verstikkende klimaat weigert men te zien dat het traditionele pakje van Zwarte Piet lijkt op dat van een Spaanse edelman, de kraag op de mode van 17e-eeuws Holland, en dat Piet een dure en voorname page/bediende van de goedheiligman verbeeldt. Wie een link legt met slavernij is niet goed snik.

Door de geschiedenis heen kennen de contacten tussen westerse zeevaarders, volksplanters + landverhuizers en 'inheemsen' vele gradaties. Niet alles was uitbuiting, er was (ruil)handel, er was wederzijdse hulp. In ZA met de KhoiSan, in Amerika ook met indianen in de vroege kolonies, zie bijlage en:
mayflowerhistory.com/massasoit

Natuurlijk waren er zwarte bladzijden: de slavenhandel in de 18de eeuw, echte koloniale uitbuiting in de 19de eeuw. Maar toen eind 40-er jaren van de 20e eeuw de Britten India verlieten, en de Nederlanders N.O. Indië, waren er scholen en ziekenhuizen en reden er treinen. En het waren niet alleen Europeanen die zwarte bladzijden schreven. Slavernij was er al in Afrika en de Arabische landen voor de westerlingen er überhaupt aan dachten. En de papoea's in Irian Jaya worden door de Indonesiërs meer onderdrukt en verdrongen dan ooit door de Nederlanders.

Ik ben geen historicus, geen specialist in deze materie. Maar ik doe als geïnteresseerde wel bronnenonderzoek (zeker over ZA), en onderbouw mijn beweringen meestal met direct te checken voorbeelden en relevante links. Dat doe jij niet. Jij roep van alles vanuit de politiek-correcte onderbuik. Zozeer overtuigd van je gelijk dat je voorbeelden of bewijzen kennelijk overbodig acht.

Het is lastig discussiëren met een vooringenomen gelovige van de modieuze "wij-blanken-zijn-slecht"-kerk.

Bijlage:
Beperktedijkbewaking
2
quote:

izdp schreef op 14 apr 2019 om 22:46:


Bespaar de moeite Belegd.
Wat BDB over Z-A vertelt zijn sprookjes, totaal losgezongen van historie en realiteit.
Kortom achterlijk gezwam krek eender als van de foute witten en vooral de gereformeerden uit Z-A.
Dom nabauwen met de meest stupide zogenaamde feiten en de echte feiten niet benoemen, door er doof en blind voor te zijn.
En ja, er waren zeker wel ook wat goede witte afstammelingen die net zo vochten tegen de apartheid en voor een waar christelijk geloof. Helaas wat weinig.

Wat ik hierboven aan en over @Belegde Boterham schreef, geldt nog meer voor jou. Allerlei kretologie en scheldpartijen zonder enige onderbouwing. Zelden of nooit geef je een bron of link. Of beschik je over statistische cijfers over de houding (voor, tegen, bang of neutraal) van Afrikaners m.b.t. de apartheid?
Je weet dat de eerste apartheidsregels al in het begin van de 20ste eeuw werden ingevoerd door de Engelsen die het na de door hen gewonnen 2de Boerenoorlog in ZA voor het zeggen hadden? Waarbij die klotesaksen ook de concentratiekampen uitvonden: 27.927 boerenvrouwen en -kinderen stierven in die kampen (waarvan 22.074 kinderen onder 16 jaar), en ongeveer 20.000 zwarte Afrikanen.

Of google maar eens op 'Zulu wars'. Dat slaat op slachtpartijen door Engelsen die rond 1880 mitrailleurs inzetten tegen opstandige zwarten. Dat was wat anders dan de Boeren die zich bijna 50 jaar eerder met geweren in een cirkel van huifkarren verdedigden tegen Zulu-koning Dingane die een vredesovereenkomst met Piet Retief verraderlijk aan z'n laars lapte.

Kijk @izdp, dat zijn te checken feiten en beweringen, geen losse flodders vanuit een onderbuik vol tunnelvisie en politiek-correcte vooringenomenheid.

Jij schijnt er een behagen in te scheppen om zoveel mogelijk insinuaties, scheldwoorden en hatelijkheden in een post te stoppen. Om feiten, argumenten en bewijzen maal je niet. Zelden of nooit kom je met een link of bron.
Regelmatig worden posts van jou dan ook door de moderator verwijderd, en terecht.
Vind je zelf, als je nuchter bent, je gedrag ook niet gênant?


Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 apr 2019 om 03:21:


[...]
...
Of google maar eens op 'Zulu wars'. Dat slaat op slachtpartijen door Engelsen die rond 1880 mitrailleurs inzetten tegen opstandige zwarten.
...

Om criticasters voor te zijn: in 1880 bestond de mitrailleur nog niet. Wel een voorloper, de Gatlin gun:
www.quora.com/Did-the-British-use-mac...

Beperktedijkbewaking
1
quote:

ffff schreef op 12 apr 2019 om 16:42:


Hij signaleert dat er in de samenleving steeds minder plaats is voor Gods Woord. ‘ We worden steeds meer overgeleverd aan de “intolerantie van de toleranten”.’ <

Hetgeen hij signaleert zal wel juist juist zijn, denk ik zo bij mijzelf. Je hoeft maar goed rondom je heen te kijken en decennia met elkaar te vergelijken, want zo'n proces duurt heel wat jaren.

Alleen zijn conclusie is mijns inziens fragant fout: Intolerantie van de intoleranten…. Wat is dat voor een vreemde, rare conclusie.
Ik zal hem een betere conclusie aangeven: Gelukkig gaan goed opgeleide mensen steeds meer en meer beseffen dat er geen God bestaat, dat zelfs eeuwenoude religies slechts een tijdbeeld zijn en waren en vooral….worden.

Wat ooit het grote geloof in het leven na de dood voor Egyptenaren, voor Azteken, voor Maori , voor Vikingen waren…. Het bleek na eeuwen allemaal aardige bedenksels. Men wist niet beter in die tijd op die continenten.

En zo zal men over pakweg 5 eeuwen ook tegen huidige religies aankijken.

Persoonlijk vind ik deze ontkerkelijking een heel goede ontwikkeling en heeft NIETS met intolerantie te maken. Integendeel: Er wordt heel veel nonsens getolereerd, simpelweg omdat het religieus van oorsprong is.

Onbewust en onbedoeld geef je hier een heel aardige illustratie van wat gelovigen bedoelen met de "intolerantie van de toleranten".

Overigens met je eens dat godsdiensten heel vaak dien(d)en als 'verklaring van de wereld', en als antwoord op de tamelijk onbelangrijke vraag: wat is er na de dood?

P.S. De Gereformeerde Gemeenten waar het bedoelde citaat van afkomstig is, vormen een heel kleine groep aan de zwarter-dan-zwarte-kousen-kant van het NL protestantendom. De niet-inenters zeg maar.

Beperktedijkbewaking
0
Ik maak er maar een schrijfzaam ochtendje van, ter lering van @BelegdeBoterham en @izdp.
Dit wordt gezegd over de Afrikaners, de witte nazaten van de 'Boeren' in Zuid-Afrika:

The Afrikaaner was:
• oppressed,
• confined to concentration camps by the English.
• Yet he rose and sent his kids to school.
• They were murdered in their thousands,
• their women were raped and
• their babies starved in death camps.
• But they rose because they moved beyond the hatred of their enemies.
• Instead of them toyi toying, what they did was:
• built their own schools,
• taught and trained their kids to:
• work hard and
• farm the land,
• real values of respect (ubuntu).


Wie schreef dit? Je gelooft het niet, het is Thuli Madonsela, een zeer vooraanstaand zwarte juriste in ZA, was nationale ombudsvrouw en openbaar aanklager. Fervent ANC-ster, google maar even.
En wat zegt ze over de zwarten? Dit:

• Black people use racism as an excuse for their failures in a lot of things.
• Racism makes us feel like victims and remember that victims never rise.
• The reason we don’t succeed after every war is because of our inability to move forward.
• We don’t forgive,
• We keep focusing on the enemy instead of picking up the pieces and building afresh.


Een onverdachter bron is er niet. Ze gaat zo nog enige alinea's verder, ze is keihard voor haar broeders en zusters. De hele tekst zal ik nog wel eens plaatsen in de ZA-draad. Als het van een blanke zou zijn, zou men het ongetwijfeld racistisch vinden en zou het door menig 'moderator' verboden worden.

ZA heeft de 'witten' nodig. Thuli beseft dat, Mandela besefte dat ook. Hij zag op Robbeneiland in dat de onderdrukking door de blanken voortkwam uit angst voor de grote zwarte meerderheid, en hij begreep dat ZA alleen vreedzaam en economisch gezond (nou ja, redelijk gezond) verder kon als die angst bezworen zou kunnen worden. En daar heeft hij alles voor gedaan, tot en met scheiden van Winnie en supporten van de 'blanke' sport rugby.

En met succes. Zie de leuke en spannende film 'Invictus' (voor een paar euro bij Bolcom) over het zeer onverwacht wereldkampioen worden in 1995 en Mandela's rol daarbij. Ik ken Zuid-Afrikanen die in de laatste 10 minuten van de finale tegen Nw Zeeland (bij de stand 15-12) over moesten geven van de spanning.

objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 apr 2019 om 04:29:


[...]
Onbewust en onbedoeld geef je hier een heel aardige illustratie van wat gelovigen bedoelen met de "intolerantie van de toleranten".Gelovigen zijn ook burgers net als jij en ik; er zitten goede en slechte onder.

Probeer maar bij de goede te komen/blijven; in elk geval draagt zo'n anti verhaal daar niets aan bij en zet je jezelf daarmee onder de "slechte".
Betweters hebben we al meer dan genoeg.
rationeel
2
quote:

objectief schreef op 16 apr 2019 om 11:39:


[...]


Betweters hebben we al meer dan genoeg.Vooral niets bijdragende moralisten:(
rationeel
1
Parel van het Zuiden | 16-04-19 | 11:53:

.. de linkse slachtoffersamenleving heeft schuldigen nodig die betalen voor historisch leed en toekomstig klimaat-verdriet. Zelf produceren zij niets van waarde, behalve dan peperdure aanklachten en claims - waar zij overigens heel riant van kunnen leven wanneer de linkse rechter meewerkt en de belastingdienst ook.
En u de belastingbetaler uiteraard, want slavernij en klimaat zijn UW verantwoording. Betalen dus.

Geen Stijl
14.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 ... 697 698 699 700 701 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 569,61 +3,42 +0,60% 18 apr
AMS25-24h 570,87 +1,26 +0,22% 18 apr
BEL 20 3.852,30 +5,48 +0,14% 18 apr
BRX20-24h 3.862,00 +9,70 +0,25% 18 apr
BEL Mid 5.451,04 -3,22 -0,06% 18 apr
France40# 5.591,56 +11,18 +0,20% 18 apr
Germany30^ 12.260,90 +107,83 +0,89% 00:29
Dutch15-index 15.877,48 +54,79 +0,35% 18 apr
Euro30-index 17.843,03 +57,45 +0,32% 18 apr
US30# 26.574,72 +18,52 +0,07% 18 apr
US500# 2.907,22 +1,11 +0,04% 18 apr
Nasd100# 7.692,17 +2,45 +0,03% 18 apr
Japan225# 22.212,36 +11,80 +0,05% 19 apr
WTI Crude Oil ... 64,24 +0,48 +0,75% 00:13
Brent Crude Oi... 71,95 +0,33 +0,46% 18 apr
Gold World Spo... 1.276,26 +2,16 +0,17% 00:29
EUR/USD 1,1242 -0,0004 -0,03% 00:29

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ontex 21,160 +0,500 +2,42% 18 apr
AB InBev 79,840 +1,480 +1,89% 18 apr
Sofina 175,600 +2,000 +1,15% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
UCB 70,300 -1,000 -1,40% 18 apr
Barco 156,400 -1,400 -0,89% 18 apr
arGEN-X 103,200 -0,600 -0,58% 18 apr

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group