Forum: Alfen » Forum Alfen geopend » Pagina: 22 | Beursduivel.be

Forum Alfen geopend

573 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nuchtere Kijk Op
0
Voor het weekend 5 % en nu na het weekend 6,5% eraf? Is er nieuws? Wat een fonds is dit zeg? Niet de eerste keer dat ik bewegingen zie dat ik denk, hoe = het mogelijk enz.

Als of ik nieuws gemist heb?

www.iex.nl/Column/476327/Liveblog-Laa...
Nuchtere Kijk Op
0
"Update 15.50: Alfen onderuit
Grote bleeder op het Damrak is Alfen dat maar liefst 7,4% onderuit gaat. Inmiddels zijn er 65000 aandelen verhandeld, ruim 2 keer het daggemiddelde. Groot nieuws kunnen we echter niet vinden. Op het forum is het ook stil.

Alfen
Klik op het plaatje voor een grote versie
Ondanks deze afstraffing, resteert er nog een plusje van 10% op het bord. Sinds de cijferpresentatie gaat het aandeel van de specialist in energie-oplossingen hard omlaag. De groeivooruitzichten zijn nog altijd goed (omzetverwachting 2019 +40%), en dan valt een getaxeerde K/W van 33 nog enigszins mee.

Het probleem is dat Alfen de verwachtingen voor afgelopen jaar niet kon waarmaken. De groei was lager dan getaxeerd en de ebitda viel vies tegen. Niet onlogisch dat het aandeel dan een flinke klapper naar beneden maakt (NK)."
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 mrt 2019 om 11:14:


[...]
De koers gaat ongetwijfeld weer zakken naar 10.

De koersstijging boven de 12 was gewoon een vergissing.
Dota4Keeps
0
Je denkt t te weten maar dan ineens.. het gaat hard up en doen he.. zonder nieuws zie ik hem zo weer richting 13 gaan, met goed nieuws daarboven goed mogelijk.. ik weet t ook niet hoor maar tis me wat te makkelijk om het aandeel zo snel af te serveren..
havik of duif
0
Vandaag geen last van al die paniek beleggers die eigenlijk niet weten waarin ze beleggen en bij het minste of geringste direct verkopen. Jammer !
Japio_
0
Waarom zou Alfen meer van de energietransitie profiteren dan Volker Wessels BAM of Heijmans?
Waarom zou Alfen 5% marge draaien waar peers dat niet lukt?
Dota4Keeps
0
quote:

Dota4Keeps schreef op 25 mrt 2019 om 18:47:


Je denkt t te weten maar dan ineens.. het gaat hard up en doen he.. zonder nieuws zie ik hem zo weer richting 13 gaan, met goed nieuws daarboven goed mogelijk.. ik weet t ook niet hoor maar tis me wat te makkelijk om het aandeel zo snel af te serveren..


2,73% erbij.. niet gek. Gaat alle kanten op. Als de grote beleggers zich gaan roeren gaat het nog veel harder want je ziet zelfs met lage volumes behoorlijke koersuitslagen..
Dota4Keeps
0
4,18% erbij weer.. zonder echt nieuws.. wat een uitslagen.. met redelijk volume ook nog eens.. maar wat zegt het.. en waar gaan we heen..
Nuchtere Kijk Op
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-020419-088/Grot...

En als alles straks wel klaar is/lijkt, komt er zeker weer iets anders? Dan ineens auto's die rijden op bv. waterstof en dus weer een andere infra structuur enz. Iets soortgelijks gezien met bv. bandrecorders, cassettebandjes, cd's, dvd,'s, bluray's enz.

Ontwikkelingen gaan natuurlijk door, maar wordt hier niet TE veel gepusht met de kennis van nu en denkend dat accu's enz. niet vervuilend zouden zijn? Het gaat ze mijns inziens niet alleen om de vervuiling, maar ook met name om GELD. Kijkend waar ook geld te verdienen is aan het energievraagstuk.

Als je nu al leest, dat voor het grootschalig maken van al die lithium accu's in de toekomst te weinig grondstoffen zijn, en het ook een vervuilingsprobleem geeft, waarom dan deze ontwikkelingen zo pushen? Is dat dan allemaal om die minimaal verhogende co2 uitstoot waarden te drukken van de huidige automobilisten? Terwijl we goed weten WIE werkelijk de boosdoeners zijn? Haal eerst gecombineerd de grootste oude vervuilers van de weg. Maar dan niet in slechts een paar landen! En dan vervolgens zien dat diezelfde auto's worden geëxporteerd en elders doorgaan met vervuilen. Er zijn ook ontwikkelingen nog steeds gaande met bv. benzine motoren (bv.Mazda)

Zo hypocriet wat er allemaal gebeurd ! Straks allemaal aan de lithium accu's en dan inzien dat het toch de verkeerde keuze's zijn geweest?
voda
0
Invesco kleiner in Alfen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alfen NV
11,52 -0,08 -0,69 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Invesco heeft een kleiner belang in Alfen gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 april 2019.

Invesco meldde een kapitaalbelang van 2,95 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 22 maart 2018 meldde Invesco nog een eerste kapitaalbelang van 3,92 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht.

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dota4Keeps
0
Dat verklaart iets van de verkoopdruk van afgelopen weken. Zegt verder bijzonder weinig..
havik of duif
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 9 apr 2019 om 20:55:


www.iex.nl/Nieuws/ANP-090419-231/Snel...

Alfen kwam in reactie voorbij ;-)
Het gaat hier om een mening die bevooroordeeld is en dus niet objectief.
havik of duif
0
Hoe vertekend is het beeld. Er worden 34 aandelen in de morgen verkocht en meteen sta je bovenaan het lijstje van de grootste daler. Mijn overtuiging is dat wie met Alfen geduld heeft kan er goed aan verdienen. Het sleutelwoord is geduld.
Japio_
0
Het staat jou vrij om die 34 aandeeltjes op te rapen, maar klaarblijkelijk is de animo niet heel groot.
Nuchtere Kijk Op
0
Aantallen van bv. 34 stuks zie je best vaak in het boek staan bij Alfen. Lijkt wel op aanbod van particuliere inschrijvers die destijds op 10,- hebben ingeschreven. Als die inschrijvers van destijds om wat voor reden ook de laatste tijd verkopen en ook met de wetenschap dat bv. Invesco het nodige heeft verkocht, doet mij zeggen dat we wel eens dicht bij het laagste punt zijn (of zijn geweest?). Ik heb er vandaag en gisteren toch maar wat opgepikt i.i.g. Dus toch alsnog een lange long positie nu ingenomen na lang twijfelen ;-)
aextracker
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 12 apr 2019 om 17:33:


Aantallen van bv. 34 stuks zie je best vaak in het boek staan bij Alfen. Lijkt wel op aanbod van particuliere inschrijvers die destijds op 10,- hebben ingeschreven. Als die inschrijvers van destijds om wat voor reden ook de laatste tijd verkopen en ook met de wetenschap dat bv. Invesco het nodige heeft verkocht, doet mij zeggen dat we wel eens dicht bij het laagste punt zijn (of zijn geweest?). Ik heb er vandaag en gisteren toch maar wat opgepikt i.i.g. Dus toch alsnog een lange long positie nu ingenomen na lang twijfelen ;-)Dat INVESCO zijn belang reduceert van 3% , naar 2% met 1% getuigt niet van zitvlees en vertrouwen in Alfen NV..
Blijkbaar heeft men bij INVESCO niet de verwachting dat de koers verder oploopt.

Invesco is tevens belegd in Accsys (andere tak van sport, qua duurzaam ondernemen) , waar men het belang niet reduceerde.

De stelling als hierboven geponeerd, acht ik minder nuchter dan de alias doet vermoeden :). Om long te gaan kan je op meerdere momenten wat aandeeltjes oppikken als je er lange termijn vertrouwen hebt in Alfen.

Deel je mening dat de sector actueel in elk geval kansrijk lijkt te worden nu regeringen menen zich van hun duurzammste kant te moeten laten zien, gestuurd vanuit de EU qua regelgeving & door de resp. groene oppositie partijen.

Vind Alfen NV daarentegen nog wat wiebelig in haar cost control & contingencies bij het managen van die robuuste groei.
Ik blijf voorlopig vanuit de visie "buy on dips", Alfen volgen.

Tracker
Nuchtere Kijk Op
0
@aextracker Je hebt mogelijk best gelijk met buy on dips. Ik volg ze nu een goede maand, en bij de dip net iets onder en rond de 11 was ik te laat. Heb ze tegen en op 11.50 binnen. Ze gaan lang de kast in, en niet met de bedoeling ze snel op te ruimen. We gaan het zien allemaal ;-)
573 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21-aug-19 14:40
Koers 10,380
Verschil +0,040 (+0,39%)
Hoog 10,460
Laag 10,200
Volume 2.569
Volume gemiddeld 12.771
Volume gisteren 10.559

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group