bpost « Terug naar discussie overzicht

Bpost : advies KBC Securities: "Opbouwen" - koersdoel 17,50 euro

15 Posts
Kaiser
0
daar komen de analisten....

Bpost (advies KBC Securities: "Opbouwen" - koersdoel 17,50 euro) NIEUWS |

Bpost kondigt aan dat het volgend jaar een gemiddelde tariefverhoging voor binnenlandse post met 4,6% zal doorvoeren. De visie van KBC Securities: Minder dan 12 maanden na de vorige tariefverhoging (in februari 2018) past bpost zijn tarieven opnieuw aan, om de aanhoudende daling van de brievenpostvolumes het hoofd te bieden. De gemiddelde tariefstijging van 4,6% is iets hoger dan de 3,7% prijs/mix-effecten die analist Ruben Devos had verwacht. Gecorrigeerd voor deze positieve impact ziet hij ruimte om de EBITDA-verwachting voor 2019 te verhogen van € 534,7 miljoen tot € 544,4 miljoen (+1,8%). KBCS gelooft dat de vooruitzichten van bpost afhangen van twee belangrijke factoren: enerzijds het vermogen om het alternatieve model voor postdistributie te doen slagen, anderzijds het vermogen om de voorspelde ommekeer bij Radial te realiseren. www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog
Kaiser
0
Onverwacht kwam het niet, maar toch een meevallertje voor bpost-aandeelhouders deze morgen. Bij de start van het nieuwe jaar worden de postzegeltarieven gemiddeld met 4,6% opgetrokken, dat is iets meer dan verwacht en goed voor een mooie koerswinst (+2,7%) in de ochtendhandel.

Hogere tarieven

Vanaf 1 januari 2019 biedt bpost zowel een Prior- als een Non Prior-dienst aan voor binnenlandse post. Klanten kunnen kiezen tussen een Prior-zegel, goed voor levering de volgende dag, of een Non Prior-zegel voor levering binnen maximaal 3 werkdagen. De nieuwe tarieven zien er als volgt uit: Voor binnenlandse post verzonden binnen België: Niet-prior: 0,92 euro per 10 of 0,95 euro per stuk Prior: 0,97 euro per 10 of 1,00 euro per stuk. Een gestandaardiseerd artikel naar een adres binnen Europa:1,40 euro (> 5 zegels) en 1,46 euro (< 5 zegels). Buiten Europa bedraagt het internationale tarief 1,62 euro (> 5 zegels) en 1,68 euro (< 5 zegels).

Ruimte voor hogere EBITDA-verwachting


In februari van dit jaar verhoogde bpost zijn tarieven al en in oktober keurde de federale regering nieuwe overeenkomsten goed rond de universele dienstverlening in het kader van het beheerscontract met bpost. Het bedrijf kreeg toen groen licht om (opnieuw) een onderscheid te maken tussen prioritaire en niet-prioritaire brieven. Minder dan 12 maanden later past bpost dus zijn tarieven opnieuw aan om de aanhoudende daling van de brievenpostvolumes het hoofd te bieden. Het bedrijf geeft aan dat het briefvolume de voorbije vijf jaar met 20% is gedaald. Na de invoering van de nieuwe tarieven blijven die wel nog steeds onder het Europees gemiddelde. De gemiddelde tariefstijging voor alle binnenlandse postproducten bedraagt 4,6%. Dat is iets hoger dan de 3,7% prijs/mix-effecten die door KBC Securities werd verwacht. Met dat in het achterhoofd en als alle andere elementen gelijk blijven, ziet KBC Securities ruimte om de EBITDA-verwachting voor 2019 te verhogen van 534,7 miljoen euro tot 544,4 miljoen euro, hetzij een toename met 1,8%. De mening van KBC Securities Analist Ruben Devos is van mening dat de vooruitzichten van bpost afhangen van twee belangrijke factoren: Het vermogen van bpost om het alternatieve model voor postdistributie te laten doen slagen. Het vermogen om de voorspelde ommekeer in Radial te realiseren, aangezien het verwacht in 4 jaar tijd een REBITDA verhoging van 80 tot 100 miljoen dollar te realiseren. Ook de vooruitzichten voor het dividend zijn een belangrijke wissel op de toekomst. Op basis van de REBIT-prognoses stelt KBC Securities vast dat over een periode van 5 jaar een stabiel dividend kan worden gedekt door de resultaten. Onze analist is er trouwens vrij zeker van dat uitgestelde belastingen, verkoop van onroerend goed en dividenden van dochterondernemingen de resultaten zullen ondersteunen. De waardering voor de verwachtingen voor 2019 levert een dividendrendement van 12% op, 10% FCF rendement, en een koers-winstverhouding van 9x. Voldoende om het “Opbouwen”-advies te bevestigen met een koersdoel van 17,50 euro.

[verwijderd]
0
KBC , CITI en ING hebben dat allemaal ingecalculeerd vorige week... Ook niet te vergeten : Rendement 1 maand -14,88%

Sinds begin van het jaar 2018 : -55,37%

1 jaar -55,85%
[verwijderd]
1
Vertrouwen is helemaal zoek... dividend moet er nog af.
De 5 à 7 euro komt eraan.... ze zijn zelfs niet meer zeker van het toekomstig dividend en velen zullen afhaken. Komt niet meer goed... morgen mss weer 25% deraf, een vallend mes
Kaiser
0
De visie van KBC Securities: Analist Ruben Devos stelt vast dat Bpost zowel de EBITDA- als de dividendprognose behoudt, wat opmerkelijk is gezien de stijging van de kosten gedurende het jaar en de gerapporteerde daling over de eerste 9 maanden. Belangrijker is volgens hem evenwel dat Bpost een hele reeks elementen opnoemt die de inkomsten in 2019 en daarna negatief zullen beïnvloeden. Het management heeft geluisterd naar de eisen van de vakbonden, waardoor de geplande loonkostenbesparingen aanzienlijk zullen afwijken van wat op de Capital Markets Day werd aangekondigd. KBCS gaat uit van een bijkomende kost van 70 miljoen euro in 2019 t.o.v. het oorspronkelijke plan. Bijgevolg zal de meerjarige doelstelling van een genormaliseerde EBITDA in de vork 390-440 miljoen euro (periode 2019-2022) niet gehaald worden, in het bijzonder niet in 2019 en 2020. Dat betekent volgens KBCS ook dat het dividend lager dan verwacht zal uitkomen. Het advies wordt verlaagd van "Opbouwen" naar "Houden". KBCS zal het waarderingsmodel bijwerken en ook het koersdoel herbekijken.

het ergste zal nog gaan komen na uitbetaling laatste gul dividend....

[verwijderd]
0
quote:

Kaiser schreef op 4 december 2018 10:19:

het ergste zal nog gaan komen na uitbetaling laatste gul dividend....

met Belgische aandelen voor de lange termijn ben je altijd de pineut... zie Fortis, Dexia, Nyrstar... ver van wegblijven.
[verwijderd]
0
Ook UBS gooit de handdoek. Het verlaagt het advies van Bpost BPOST-20,79% naar 'houden' en reduceert het koersdoel met 30 procent tot 11 euro.
[verwijderd]
1
"Met de huidige koers is het koersval-patroon van sectorgenoot PostNL een hele tijd eerder bijna geëvenaard. Rekening houdende met het dividend dat er af gaat deze week en wellicht nog een sell-off nadien houden we rekening met een lagere koers. Dat de regering net nu in een crisis beland, is ook geen helpende hand in dit bpost-debacle. Het dividend zal voor 2019 minimum gehalveerd worden. Wij verlagen ons koersdoel naar 4 EUR."
[verwijderd]
0
Beleggen is vooruit en niet in de achteruitkijkspiegel kijken. De vaste inkomsten van vroeger keren niet meer terug. Men kondigt moeilijke tijden aan en toch speelt men sinterklaas. Geweldige beslissingen omdat de hoofdaandeelhouder nog altijd niet heeft geleerd dat meer uitgeven dan de inkomsten niet kan blijven duren.

Geschorst en weet niet waarom
0
Ik denk dat PostNL wel een keer een bod zal doen op Bpost. Dat zou wel een stunt zijn, maar zeker niet uit te sluiten. PostNL is een financieel gezond bedrijf.
[verwijderd]
0
quote:

Kaiser schreef op 29 november 2018 10:26:

de groten komen terug om dit achterblijvertje op te pikken....
Ze hebben gelijk Kaiser, nu kopen en volgend jaar oogsten. Volgens mijn postbode zijn er meer kerst- en nieuwjaarskaartjes dit jaar en een massa pakjes.

[verwijderd]
0

De daken van het bpost-sorteercentrum in Antwerpen zijn voortaan bedekt met 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Het is het vierde sorteercentrum van bpost dat werkt met zonne-energie. De vier installaties van bpost samen hebben een totaalcapaciteit van 3,2 MW, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van ongeveer 900 gezinnen.

www.hln.be/regio/antwerpen/bpost-bede...

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 dec 2022 13:17
Koers 5,690
Verschil +0,055 (+0,98%)
Hoog 5,730
Laag 5,615
Volume 41.729
Volume gemiddeld 277.878
Volume gisteren 165.439

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront