Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2019

1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Moneyball
0
quote:

Gunther schreef op 16 september 2019 19:01:


[...]

Ok, dan is mijn informatie onjuist. Ik dacht 12 juni persbericht en 16 juni twee nieuwe shorts.
Las vandaag dat H&M op sommige locaties omzetafhankelijke huren wil betalen. Hierbij willen ze echter retouren van de omzet afhalen. Ook de online retouren. Gaat natuurlijk nergens over dat een vastgoedbedrijf hiervoor moet bloeden. Maar kan me voorstellen dat dit de angst voor lagere huren weer heeft aangewakkerd.


Online retouren aftrekken van omzet fysieke store? Lijkt me de wereld op z’n kop. Maar als daar de discussie over gaat zijn heeft H&M slag 1 (omzetafhankelijke huur) al binnen.

Overigens vind ik een DEEL van de huur omzetafhankelijk prima. Prikkel om te werken aan gezamenlijk belang. Wel beperkt gedeelte want anders kan het ook perverse prikkels geven.
Branco P
0
H&M kan van alles willen, maar een huurcontract kun je niet zo maar wijzigen, daar heb je twee partijen voor nodig. En H&M is allang niet meer heilig. Zara, New Yorker, Primark, timmeren allemaal hard aan de weg. Kortom, broodje aap verhaal
Marco19
0
Iemand idee waarom ECP zakt op stevig volume? Aan het einde van de dag werd er wel 1,5% ingelopen.
Branco P
0
Een grote partij die afbouwt (CBRE, Blackrock, Morgan Stanley) of een shorter die zijn positie uitbouwt (dat weten we dan binnenkort)
NLvalue
0
Het orderboek onder de 24 lag weer eens vol met orders van 1000st per regel.. laatste keer dat dat gebeurde was toen v Herk zijn belang rond E25 aan t uitbreiden was.

Volledig toeval natuurlijk. Ook geen garantie dat de koers omhoog gaat daarna..
Branco P
0
Vrij grote sprong omhoog ineens vandaag, na een eerdere grote daling de afgelopen dagen.
2x onverklaarbaar wat mij betreft. Het aandeel is vrij volatiel de laatste tijd, terwijl de resultaten van het bedrijf zelf juist stabiel zijn (lees: gewoon goed en conform verwachting)
NLvalue
0
Morgen en de komende tijd maar eens het orderboek voorbeurs kijken Branco. Als die zwik orders van 1000 st steeds blijft terugkomen ga ik ervan uit dat dhr van Herk bezig is..
NLvalue
0
inderdaad - zwik 1000 st orders in de bied onder de 24. ALS we een replay krijgen, dan blijft de koers de komende weken gecontroleerd tussen de 24 en 26 dobberen. en een melding dat vH zn belang heeft uitgebreid.

En daarna daalt de koers weer, of stijgt hij. daar heb ik minder zicht op.. :-)

Wel is duidelijk dat er niet veel gewone particulieren op de koopknop drukken.
Branco P
0
Wat is dan de zin van al die orders onder 24 euro als de koers tegen de 25 euro doet?

Ja particuliere beleggers kunnen niet door die dreigende Retail Armageddon heenkijken. Ik kwam deze week op mijn werk nog wat artikelen uit 2010 tegen over de “dreiging van online”. Ook toen al waren er twee kampen. We zijn nu 10 jaar verder en de discussie loopt nog steeds en zal nog lang voortduren, totdat over een jaar of 20 iedereen het wel een beetje beu zal zijn en de echt goede winkelcentra nog steeds 100% verhuurd zijn en de echt slechte centra half leeg staan (zoals nu ook al het geval is)
Branco P
0
Wat mij ook opvalt is dat er soms wel 10 cent tussen bied- en laatkoers zit. Is dat een teken dat er nauwelijks handel is?
NLvalue
0
quote:

Branco P schreef op 20 september 2019 11:10:


Wat is dan de zin van al die orders onder 24 euro als de koers tegen de 25 euro doet?
bied en laat liggen voorbeurs erg ver uit elkaar bij ECP 23,70B - 24,6L dat soort werk. Wat ik v Herk zag doen is een soort nauwer trendkanaal creeeren: Bied vol leggen met 1000 onder 24 en de laat met 500st per regel een stukje hoger. Alle handel vind dan op een gegeven moment plaats binnen een kleinere range voor een periode.

Het disciplineert daghandelaren en shorters. Het winstpotentieel wordt gelimiteerd door het trendkanaal - maar de verlieskansen blijven onverminderd omdat je nooit weet wat de man met de zak geld in de slotveiling gaat doen.

Volumes kunnen wat dalen, particulieren zien een koers die weken lang alleen zijwaarts beweegt. En verkoop je maar tegen 24,75 "omdat je het zat bent.".

Koop je dan 10k stuks per dag, ben je tot het eind van het jaar bezig om je dividend van 20mln te herbeleggen.. (of nog veel langer als hij doorkoopt naar de volgende drempel)

Dit is nu nog een vermoeden, gebaseerd op t vorige patroon, even in de gaten houden. Maar ik ga er niet vanuit dat de koers hard omhoog/pmlaag gaat voorlopig.
Branco P
0
Zal Van Herk dan niet voor Stock Dividend kiezen? Of wordt Stock Dividend niet aan de hand van de beurskoers berekend?

Toen de koers de 22 euro aantikte, toen was er even geen grote koper in de markt lijkt mij. Zou Van Herk dan eerst de jaarcijfers hebben afgewacht voordat hij weer is begonnen om bij te kopen? Lijkt mij, dat als hij had willen bijkopen, hij dat zeker rond die koers van 22 euro zou hebben gedaan.
Marco19
0
Branco; lijkt mij ook. Van Herk heeft recent andere investeringen gedaan. Kan ook gewoon de marketmaker zijn...
NLvalue
0
Kan. Maar als vH naar de volgende drempel aan t kopen is zal hij beide doen..

Acht de MM minder waarschijnlijk. Zit weinig logica in om op dagen als vandaag het orderboek toch weer vol te leggen onder de 24.

Kijk je naar de koersontwikkeling in de 3mnd voor 8mei (vH laatste melding) dan zie je koers ongeveer horizontaal bewegen
Gunther
0
Ik begrijp die focus op Van Herk niet zo. Hij is in veel fondsen al vroeg ingestapt en ik hoop dat zijn belang in ECP niet veel groter wordt. Moet er niet aan denken dat de beste man dit fonds van de beurs wil halen. Ik zit er in voor de lange termijn en zit niet op een overname te wachten. Gelukkig zal dit management ECP niet voor een appel en een ei verkopen.
hjs64
0
Ik betwijfel of van Herk zijn aandelen op de beurs binnenschraapt. Hij zal volgens mij meer geinteresseerd zijn in een serieus pakket dat langs komt (bijvoorbeeld die investeringsmaatschappij in Singapore die ervan af wou). Dat zet tenminste zoden aan de dijk. Het maakt hem wel afhankelijk ervan of er zo'n pakket langskomt.
Branco P
0
Van Herk heeft dat pakket van die club uit Singapore uiteraard met een flinke discount overgenomen, net zoals hij dat met zijn aandelen in Vastned en Wereldhave zal hebben gedaan. Hij is een vastgoedman, maar of hij ambities heeft om één of ander megavastgoedbedrijf te creëeren dat betwijfel ik, hij heeft er in ieder geval voor gekozen om te spreiden. Met het geld dat hij over deze drie bedrijven heeft verdeeld had hij er ook één volledig over kunnen nemen, maar hij is kennelijk niet per sé erop uit om hele bedrijven z.s.m. te bezitten
NLvalue
0
quote:

hjs64 schreef op 23 september 2019 09:21:


Ik betwijfel of van Herk zijn aandelen op de beurs binnenschraapt. Hij zal volgens mij meer geinteresseerd zijn in een serieus pakket dat langs komt (bijvoorbeeld die investeringsmaatschappij in Singapore die ervan af wou). Dat zet tenminste zoden aan de dijk. Het maakt hem wel afhankelijk ervan of er zo'n pakket langskomt.


Kan er niet veel meer over zeggen, Ken vH niet, noch zn doel. Particuliere beleggers zijn wat makkelijker te doorgronden

Het enige wat ik observeer is hetzelfde patroon als in de 3 maanden voordat vH zijn vorige melding deed. serie van 1000 in de bied. Straks wellicht series van 500 in de laat. (dag)Handel die opdroogt - (het volume ligt nu op een kwart/een derde van WHA vandaag).

Als particulier zie je de koers nauwelijks bewegen en besluit je ze uiteindelijk maar te verkopen tegen 24,75-25,25.
Met een leuk winstje + dividend als je op 23 hebt gekocht (maar niet die klapper omdat je te weinig geduld hebt)
of. pff - gelukkig net break even na dividend als je 6-12mnd geleden bent ingestapt (ook te weinig geduld)
Branco P
0
Dat patroon heb ik destijds ook opgemerkt NL!
Een grote klapper, dat zal denk ik wel meevallen, ik denk niet dat er een partij (zoals VH) bereid is om meer dan 28 a 29E per aandeel te betalen... en dat is maar 20% boven de huidige koers, daar gaan veel beleggers dan dus niet mee akkoord gok ik
1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:35
Koers 9,100
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 9,590
Laag 8,300
Volume 638.413
Volume gemiddeld 177.327
Volume gisteren 638.413

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group