ASML 2020

5.432 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
Hoppschwiiz
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 27 februari 2020 14:44:


[...]


Ik denk dat bij griep geen 18% van de patiënten in serieuze toestand of kritieke toestand in het ziekenhuis komt.


@AD 18% van wat? 18% van de Chinese bevolking zouden meer dan 251Mln mensen zijn.

Net zoals sommigen hier te optimistisch zijn, verspreid jij fakenews. Ieder zijn hobby, maar ik had je iets serieuzer ingeschat.
Nu ben je één van de vele anonieme zolderkamer terroristen, om de woorden van Joep van ‘t Hek te gebruiken
Macron
0
Ja, het is moeilijk om geen aandelen te kopen. APPL, MSFT, QCOM, lijken allemaal erg goedkoop. Toch maar volharden. Never try to cath a falling knife.......
Wel vlug ff in en uit call-optie GLPG gestapt. Durf het daar niet zeggen, want sfeer nogal grimmig.
Kaspersky
0
quote:

Kaspersky schreef op 27 februari 2020 14:13:


ASML

Steun 1: 255,00 euro
Steun 2: 240,00 euro
Steun 3: 220,00 euro
Steun 4: 190,00 - 200,00 euro

Keep an eye on it, succes iedereen.
AnalytischDenker
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 27 februari 2020 14:03:


[...]

18% van de patienten geraakt door het virus in een serious of critical condition

Ik denk dat autoriteiten vooral bezorgd zijn over het capaciteitsbeslag die deze groep (zeer besmettelijke) patiënten legt op de ziekenhuizen als het aantal geïnfecteerden teveel stijgt.

In Nederland heb je 120 ziekenhuislocaties. Als je in Nederland 34.000 besmettingsgevallen zou hebben dan heb je op iedere ziekenhuislocatie 50 patiënten die in serieuze of kritieke toestand verkeren (18% van 34.000).

Verder helpt ook niet mee de voorbeelden van medisch personeel die aan de ziekte overlijdt.
www.latimes.com/world-nation/story/20...
@Hopschwizz,

In een eerdere post vlak daarboven had ik geschreven welke 18%

18% van de besmette personen (active cases) verkeerd op dit moment in serious of critical condition.

In Nederland zou dat inhouden dat er bij 34.000 besmettingen in elke ziekenhuislocatie (=120 in NL) 50 patiënten opgevangen moeten worden die in "serious" of "critical" condition verkeren.

Ik denk dat dit de belangrijkste reden vormt waarom men zulke draconische maatregelen neemt om het virus te stoppen. De autoriteiten zijn bang dat ziekenhuizen op een gegeven moment de aantallen niet meer aankunnen.

Macron
0
Men is bezig (gerucht) met het opzetten van een gecoördineerde actie om (nog) meer liquiditeit in de markt te droppen. De apothekers kunnen dus vervangen worden door banken. Heb je griep, hier zijn 2000€ en je bent genezen. Als het om niet zoveel menselijk leed ging, zou ik het grappig vinden. De markten zijn belangrijker dan de mensen. Ze twijfelen over het verhogen van een subsidie om het virus aan te pakken van 2.5 naar 7 miljard terwijl ze wekelijk 100+ miljard in de markt pompen. Bah!
Hoppschwiiz
0
@AD excuses. Neemt niet weg dat je langzamerhand wel weer eens ‘naar boven mag relativeren’.
Het Corona virus begon zich in December te verspreiden. We hebben in 2 maanden in China een kleine 3000 doden geteld.
Natuurlijk verspreidt het virus zich over de hele wereld. Daar helpt geen maatregel tegen. 40 tot 70% raakt besmet volgens de WHO?
Zou kunnen. In China nu 0,02% sterfgevallen. Gaat misschien wel naar de 0,1%. (De getallen bij een normale griep).
Dat krijg je ook in Europa. Shit happens.
Economische impact heeft het zeker natuurlijk. Maar met een kwartaal zal het wel over zijn. En daar zaten we fout. Het duurt allemaal wat langer. Vandaar de correctie die we nu zien. Gaat ook wel weer over.

En dan moet je tijdig weer instappen! En verwacht ik opbeurende berichten van je ;-)

Henny92
0
quote:

Macron schreef op 27 februari 2020 15:26:


Op 3 december 2019 werd 235.6 geraakt. Daar kun je de eerste steun verwachten. Helaas enkel nog een put-optie maart 270 in handen. Eentje deze morgen aan 14.9 verkocht. Wel ook nog 2 put-opties in ASMI ook maart 112. Die van maart 114 deze morgen zelfs met 50€ verlies verkocht. Had dit dus ook niet zien aankomen. Toch niet zo snel.


Ik heb ook alle puts eruit gewerkt vandaag. Nu zit ik met een batterij calls in mijn maag. Ze staan op verlies gemiddeld genomen. Ergens verwacht ik een korte revival, mogelijk ijdele hoop tegen beter weten in? Gister zag ik bodempatronen in veel grafieken, deze zijn nu opgeheven.
AnalytischDenker
1

De ene na de andere onderneming komt met een omzet- dan wel winstwaarschuwing.

Microsoft Issues Financial Warning Because of Coronavirus
www.nytimes.com/2020/02/26/technology...

En zowel in de berichtgeving als in mijn netwerk lees/hoor ik steeds meer bedrijven die medewerkers afraadt nog veel te reizen.

Nestlé Halts All Business Travel Abroad as Other Firms Curb Asia, Italy Trips
www.wsj.com/articles/nestle-tells-glo...

Ik vraag me echt af:

  1. Of ASML nog met een omzetwaarschuwing (zoals Apple) dan wel herbevestiging van de outlook (zoals TSMC) komt.
  1. Welk beleid ASML voert voor reizen van medewerkers naar Zuid Korea (18% omzet in 2019) of China (11% omzet in 2019).

Henny92
0
Gastone, mogen we het grijze neergaande lijntje in jouw TA grafiek inmiddels vervangen door een mooi opgaand lijntje richting MA? ;-)
Gastone
0
@Henny92, de onderkant van de Bollinger Bands op de weekgrafiek zal binnenkort wel worden opgezocht. 220-230. Ik achtte al wel enige tijd de kans op een correctie groot, maar ik heb helaas verkeerd gehandeld en heb nog steeds RD.

Het vreemde bij deze felle daling is dat er in de US zo ongeveer nog een week geleden een ATH stond. Het zou me niet verbazen als morgen of maandag nog een verkoopgolf van 6-10% volgt, maar dan mag je toch wel hopen dat het aantal kopers weer de overhand gaat krijgen.
A3aan
0
Mijn glazen bol is heel, heel erg dof. AEX gaat naar 480. Corona is niet meer in de hand te houden. Het wordt wereldwijd paniek. Vandaag kas uitgebreid naar 80%. Bedoeling was nog hoger maar die aandelen/opties werden niet verkocht/gesloten.
Kaspersky
0
quote:

Kaspersky schreef op 27 februari 2020 15:18:


Naar mijn mening was een shortpositie in AMD beter geweest dan ASML.
ASML heeft te veel steun (inkoopprogramma, goed outlook 2021, goede fundamenten) => maximaal zie ik 30% daling bij een crisis.

190-205 is een leuk instapniveau in the worst case
Macron
0
@Henny92: Het ligt er natuurlijk aan wat je ervoor betaald hebt, maar ik zou vluchten. Waarschijnlijk heb je veel winst geboekt op je put-opties. Dat verzacht de pijn hè. Opties gaan morgen te duur zijn vrees ik. Mijn laatste put op ASML blijft nog ff bij me. Voor de rest goed zoeken. Bij een complete instorting durf ik zelfs calls kopen. Maar dan bedoel ik GLPG op 175 of ASML onder 235.
Gastone
0
@A3, ik denk dat je gelijk gaat krijgen. Waarschijnlijk gaan de mooie lange termijn steunlijnen het niet houden. Ik durf het eigenlijk niet uit te spreken, maar de kans op een beurskrach is heel groot.
Positivist
0
heb helaas mijn 3 puts asl 285 veel te vroeg verkocht. Had een beetje kunnen balanceren. Veel te duur geworden (dacht ik vandaag). Morgen waarschijnlijk nog meer waard.

Ben naar schatting terug op niveau 2016.
A3aan
0
Helaas Gastone. Ik gisteren en vandaag bijna de hele dag in het ziekenhuis. Gisteren mooie opleving, maar zag sluiten DJ en weg mijn optimisme. Kom vandaag rond 17:00 terug en op valreep geprobeerd restant van mijn portefeuille te sluiten. Gala heb ik nog een klein beetje, Verder was grootste deel Gala en ASML er al sinds vorige week uit. Ondanks dat ik dus al een groot deel had verkocht toch vandaag een groot deel van mijn winst in rook zien opgaan. Zelfs een deel van mijn winst van vorig jaar. Dat wordt uithuilen en opnieuw beginnen. Dit keer ben ik dus niet blijven zitten want in het verleden is het gebeurd dat ik alle winst verspeeld had en nog veel meer. Twee keer bijna alles verspeeld, namelijk in 1973 toen ik mijn eerste koophuis had gekocht, maar zo stom was om mijn aandelen niet te verkopen. Ging op vakantie en toen ik terug kwam had bank alles verkocht omdat ik toen al heel veel gekocht had met geld van de bank. Ik had nog net duizend gulden over van de ton die ik opgebouwd had. Een aantal jaren krom gelegen om er weer bovenop te komen. Toen toch weer begonnen en kon toen in 10 jaar mijn eerste koophuis af betalen. Daar 25 jaar in gewoond. Toen een mooi vrijstaand huis gekocht met winst van de beurs en overwaarde eerste huis. Had nog een aardige portefeuille over en die was twee jaar later helemaal in rook opgegaan door de bankencrisis. Het grote geluk was wel dat ik dat tweede huis contant heb betaald en daar dus een groot deel van de opbrengst van de beurs in zat. Nu dus het grootste deel van de portefeuille veilig gesteld.
H.A.B.S.
0
quote:

H.A.B.S. schreef op 26 februari 2020 10:26:


Alles verkocht voor €255,41. Een bak geld verloren, maar ik zie het op de korte termijn niet herstellen. De "paniek" is volgens mij nog niet volledig, en zeker nog niet voorbij. W'll see...

Succes allemaal!


Ik presteerde het om op woensdagochtend op het laagste punt van de afgelopen maanden alles te verkopen. De koers veerde snel weer op richting 267-268 waardoor ik mij de rest van de dag in de bakskist heb opgesloten!
Vandaag zag ik de AEX wankelen en zie nu dat de US onderuit is gegaan. Even voor de goede orde: ik geen leedvermaak, maar zit gewoon op een goede koopmoment te wachten. Ik denk/vrees wel dat dat moment nog wel even gaat duren...

Iemand een idee waar je makkelijk informatie over de impact van Sars, Mers, Ebola etc. op de beurs kan vinden?

Iedereen veel geduld en wijsheid gewenst morgen!
Kaspersky
0
HABS -> tijdelijk effect
-> 230,00 is een mooi instapmoment, als je het kan wachten mogelijk zelfs een hoge 200.

Antivirus
A3aan
0
@HABS. Dat is gewoon geluk hebben. Al die zogenaamde voorspellingen, Techn. Analyses etc. kunnen gewoon de prullenbak in. Beurs gaat nu onderuit door die Corona, waar één maand geleden nog niet aan gedacht werd. Ook een TA voorspelt dat niet of laat het niet zien. Een maand geleden verkondigden alle zogenaamde beterweters een veel hogere koers voor de beurzen. Het kon niet op. Let, maar op, volgende week vertellen diezelfde gasten/banken je dat alles naar 400 zal gaan. Kortom je moet net de juiste beslissing genomen van kopen of verkopen als een beurs omhoog of omlaag gaat. Zoals U misschien wel weet kom ik altijd met die onzin van mijn zogenaamde glazen bol. Ach, dat is een beetje meedoen met al die onzin die verkondigd wordt. Niemand kan voorspellen waar beurs op 1 april op staat. Kan 600/650 zijn maar net zo makkelijk 500 of lager. Zonder geluk vaart niemand wel.
H.A.B.S.
0
quote:

Kaspersky schreef op 27 februari 2020 23:47:


HABS -> tijdelijk effect
-> 230,00 is een mooi instapmoment, als je het kan wachten mogelijk zelfs een hoge 200.

Antivirus


@Kaspersky

Klopt, want zelfs in het aller-, aller-, allerslechtste geval dat er miljoenen besmet raken en er 10(0)-duizenden overlijden zal het economisch effect hiervan tijdelijk zijn. Vermoedelijk 1 a 2 kwartalen.
Als ik dan ergens in de komende weken/maanden voor 200-230 zou kunnen instappen en het aandeel aan het eind van het jaar uiteindelijk op 300 zou staan, heb ik een goed financieel jaar gehad. Zou ik dus zeker een blij man zijn!

Wat is jouw positie nu?

PS Het menselijke leed zou in dit geval natuurlijk verschrikkelijk zijn. Maar dat zou je dan op een andere forum/in een andere setting moeten bespreken, vind ik.
5.432 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:37
Koers 320,500
Verschil +10,200 (+3,29%)
Hoog 321,800
Laag 313,450
Volume 1.494.097
Volume gemiddeld 1.642.728
Volume gisteren 1.167.708

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group