Wereldhave - 2020

2.955 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
The Third Way...
0
quote:

voda schreef op 7 april 2020 18:13:


Wereldhave zet een streep door slotdividend 2019

Gepubliceerd op 7 april 2020 18:09 | Views: 0

Wereldhave 17:35
8,10 +1,23 (+17,82%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave keert zijn slotdividend over 2019 niet uit. Ook interim-dividend over 2020 wordt niet uitgekeerd. Het bedrijf houdt de hand op de knip met het oog op de impact en de onzekerheid van de coronacrisis.

Om kosten te besparen zal het fonds ook een commissarispost schrappen. Gert van de Weerdhof zal om die reden niet opgaan voor een nieuwe termijn. De raad van commissarissen zal na zijn vertrek nog uit drie leden bestaan.

Ook meldde Wereldhave dat een dispuut in Frankrijk over winstbelastingen de wereld uit is. De kwestie ging over taks in de jaren 2015 tot 2017. Frankrijk heeft volgens Wereldhave zijn calim van 61 miljoen euro laten varen. Aandeelhouders vergaderen op 24 april online over de te nemen stappen.

Jullie begrijpen nu hopelijk waarom we als TTW groep wilden wachten tot dit bericht en de data voor de vergaderingen. Wat overigens hierboven niet wordt gemeld is dat op 24 april niet alleen de AvA plaatsvindt maar ook de Trading Update Q1, inclusief analisten call. Het wordt derhalve druk voor ons!

Er zijn tal van onderwerpen die wat ons betreft de revue mogen passeren. Daarover spoedig meer op TThirdWay@gmail.com. Er komen nog steeds leden bij, voor twijfelaars is dit nu het moment...

Nu maar eerst horen van WH IR hoe onze deelname georganiseerd wordt. We nemen contact op...
pro frituur
0
The Third Way...
0
quote:

pro frituur schreef op 8 april 2020 10:10:


ondanks mijn kritische houding, wel mooi dat je er zo bovenop zit TTW!

Geen probleem pro frituur, bedankt!

Zoals we hier op het draadje al lang zeggen, zolang het met respect en feitelijk is wordt elke positief kritische houding toegejuicht.

Vanuit die optiek gaan we als TTW groep binnenkort ook de "project teams" samenstellen voor de AvA en de Q1 analistencall. Alle leden zullen uitgenodigd worden om zich kandidaat te stellen.

Inmiddels heb ik WH IR al gevraagd hoe onze deelname georganiseerd wordt.

Het is vrijwilligerswerk maar aangezien we daar de zuurverdiende centjes van menigeen vertegenwoordigen een grote verantwoordelijkheid.

De koers moet omhoog...
psps
0
The Third Way...
0
Net gesproken met WH IR:

- deze trading update is zonder Q&A, die van H1 wel waar we uitgenodigd zijn;
- vragen voor de AvA moeten voor 17 april worden ingeleverd (zie ook persbericht). Aangezien er wellicht veel vragen zullen zijn kunnen hoogstwaarschijnlijk niet alle behandeld worden.

Door als groep op te treden zullen wij als TTW beweging wel veel meer gewicht in de schaal leggen. We zullen via TThirdWay@gmail.com de leden informeren en vragen tzt inzamelen en groeperen. Eerst wel een team samenstellen icm. een initiele vragenlijst waarop dan commentaar kan worden geleverd...

Ook nog vragen gesteld mbt de inning van huren. Gezien de politieke gevoeligheid, zoals ik die eerder op dit draadje ook benoemd had, worden huurders case per Kees behandeld. Wel wordt er via de branche getracht om een systematiek in te voeren om vermeende willekeurigheid te vermijden. Er gaat uiteraard veel tijd en energie in steken. Ondertussen heeft dat wel zijn effecten op de cash flow van de sector.

Ik heb aangeraden om ook naar een oplossing van overheidswege te kijken, zoals die nu gaat gelden via kredietverzekering, dat is in algemeen maatschappelijk belang. Waarom zou dat alleen voor andere sectoren gelden?
tmaster
0
Ben ook wel benieuwd naar eventuele rijksgelden of die in Frankrijk ook worden aangesproken.
In Nederland krijgen allerlei bedrijfstakken ondersteuning van de Nederlandse overheid in de vorm van goedlopen leningen, subsidies of belastingverlagingen en voordelen. Dit zal in Frankrijk ongetwijfeld ook aan de orde zijn. Ik neem aan dat Wereldhave, indien mogelijk, daar ook gebruik van gaat maken!?
MFCons
0
Ik vraag mij vooral af of ze weer 7 maanden gaan nemen om een plan te bedenken of ze gewoon kosten gaan besparen en investeringen stopzetten. DAT HAD AL IN JANUARI MOETEN GEBEUREN. Ik wil horen dat de zaak tegen HBC begonnen is en ik wil vooral niet horen dat er geld uitgegeven wordt en al helemaal niet aan onderhoud van centra die afgelopen jaren net zijn opgeleverd.
Ortega
1
NLvalue
0
quote:

Ortega schreef op 8 april 2020 14:12:


gisteren miljoen stukken omzet.... nu lager koers en stil. Vreemde koper.


Die was gisteren al weer een groot deel van zn aankoop kwijt tegen 8,10..
junkyard
0
quote:

The Third Way... schreef op 8 april 2020 10:07:


[...]
Jullie begrijpen nu hopelijk waarom we als TTW groep wilden wachten tot dit bericht en de data voor de vergaderingen. Wat overigens hierboven niet wordt gemeld is dat op 24 april niet alleen de AvA plaatsvindt maar ook de Trading Update Q1, inclusief analisten call. Het wordt derhalve druk voor ons!

Er zijn tal van onderwerpen die wat ons betreft de revue mogen passeren. Daarover spoedig meer op TThirdWay@gmail.com. Er komen nog steeds leden bij, voor twijfelaars is dit nu het moment...

Nu maar eerst horen van WH IR hoe onze deelname georganiseerd wordt. We nemen contact op...TTW, ik vind het fantastisch om te volgen hoe je dit oppakt. Een bijdrage leveren of onderdeel zijn van deze groep vind ik niet passend, omdat ik (serieus) maar 1 aandeel bezit. Bedankt voor de invite!
NLvalue
0
quote:

Ortega schreef op 8 april 2020 14:12:


gisteren miljoen stukken omzet.... nu lager koers en stil. Vreemde koper.


Eleva Capital , die in een dag 220.000 stukken terug koopt en van 0,55% short naar 0 gaat.. + MW,!DE, citadel wee een klein beetje. + 1 held die tegen de stroom inzwemt.: GLG +0,08 naar 0,63%

En NewPos natuurlijk.. maar die heeft z’n dagwinst vandaag bij ECP aan t werk gezet..:-)

barman Boone
0
FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over winkelvastgoedfonds Wereldhave en bekijkt of de rating van dat bedrijf naar beneden moet worden bijgesteld. Voorlopig blijft dat kredietoordeel op Baa3 staan, maar de vooruitblik is op under review gezet. Dat was eerder nog stabiel.

Moody's geeft als reden voor de mogelijke bijstelling de coronacrisis aan. Winkeliers worden hard getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het virus in toom te houden en dus voelen winkelverhuurders dat ook. Een groot deel van de winkels in winkelcentra van Wereldhave in verschillende landen zijn dicht op last van de overheid. Ook als winkels weer open mogen is de economische situatie waarschijnlijk een stuk verslechterd wat winkeliers zullen voelen.

Voor het coronavirus in Europa toesloeg had Wereldhave al last van teruglopende groei van de huuropbrengsten, het aantal bezoekers aan zijn winkelcentra en de omzet die daar gehaald wordt. Moody's verwacht dat die trend zich versnelt door de crisis. Ondanks dat overheden steun hebben toegezegd aan winkeliers, zal Wereldhave naar verwachting ook concessies moeten doen die van langere betaaltermijnen tot aan het verlagen van de huur zullen reiken. Leegstaande panden zullen moeilijker te vullen zijn.
The Third Way...
0
2.955 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 17:35
Koers 7,800
Verschil -0,300 (-3,70%)
Hoog 8,005
Laag 7,430
Volume 491.842
Volume gemiddeld 461.165
Volume gisteren 1.065.835

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group