Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Knorr-Bremse boekt meer omzet en winst

Knorr-Bremse boekt meer omzet en winst

(ABM FN-Dow Jones) Knorr-Bremse heeft in 2019 een hogere omzet en winst geboekt en wist zo de eigen verwachtingen waar te maken. Dit bleek woensdag na publicatie van de voorlopige jaarcijfers van de specialist op het gebied van remsystemen voor railvoertuigen en bedrijfswagens.

Knorr-Bremse boekte in 2019 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1.329 miljoen euro, in vergelijking met 1.178 miljoen euro in 2018. 

Het operationele bedrijfsresultaat, dat is onder meer zonder reorganisatiekosten, steeg van 1.204 miljard euro naar 1.303 miljoen euro. De operationele EBITDA-marge steeg van 18,4 procent naar 18,8 procent.

De omzet van Knorr-Bremse steeg met 4,8 procent naar 6.937 miljoen euro. De orderinstroom liep met krap een procent op naar ruim 7 miljard euro.

Het Duitse concern zei eind november te rekenen op een omzet tussen de 6,6 en 6,7 miljard euro en een operationele EBITDA-marge tussen 17,5 procent en 18,5 procent.

Outlook

Knorr-Bremse sprak voor het huidige boekjaar van solide vooruitzichten, ondanks de terugval in de productie van vrachtwagens.

Daarnaast meldde het concern dat de maatregelen om het coronavirus in China in te dammen in februari een “bescheiden” omzetverlies van circa 60 miljoen euro heeft opgeleverd. Knorr-Bremse zei er vertrouwen in te hebben zonder grote verstoringen zijn producten te kunnen blijven leveren. Meer dan 80 procent van de Chinese werknemers van Knorr-Bremse zijn al weer terug aan het werk.

De specialist op het gebied van remsystemen voorziet voor 2020 een omzet van 6,5 tot 6,9 miljard euro, terwijl de operationele EBITDA-marge waarschijnlijk tussen 18,0 en 19,0 procent zal liggen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Knorr-Bremse ziet omzet dalen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KNORR-BREMSE AG INH O.N. kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht