Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Knorr-Bremse ziet omzet dalen

Knorr-Bremse ziet omzet dalen

(ABM FN-Dow Jones) Knorr-Bremse heeft in de eerste helft van dit jaar beduidend minder omzet behaald door de coronacrisis, maar herhaalde toch de omzet- en margedoelen voor het hele jaar. Dat bleek donderdag uit resultaten van de Duitse fabrikant van remsystemen voor treinen en vrachtwagens.

De omzet daalde met 15,2 procent, van 3,60 miljard tot 3,06 miljard euro. De coronacrisis raakte het bedrijf in alle markten en het bedrijf moest snel ingrijpen om zich aan te passen aan de lagere vraag. 

"Onze sterke aftermarket-activiteiten hielpen om onze winstmarges stabiel te houden", zei CFO Frank Markus Weber. "We zagen een merkbaar herstel in het tweede kwartaal, hoewel dit niet in dezelfde mate zal doorzetten."

Het EBITDA-resultaat daalde met 20 procent tot 535,5 miljoen euro, vooral door de lagere volumes. De EBITDA-marge daalde van 18,6 tot 17,5 procent. Aangepast voor de reorganisatiekosten van de fabriek in Wülfrath was de operationele marge 19 procent.

De winst per aandeel daalde van 2,13 naar 1,47 euro.

Bij de treindivisie daalde de omzet op jaarbasis met 7 procent, met herstel aan het einde van de eerste jaarhelft in China en Europa. Bij de vrachtwagens daalde de omzet echter met 24 procent, door sluiting van fabrieken, vooral in Europa en de VS en met name in het tweede kwartaal.

De aftermarket-activiteiten zagen de omzet licht stijgen en waren goed voor 38 procent van de omzet, tegen 32 procent een jaar eerder.

De groep boekte 24 procent minder orders dan een jaar eerder, met 2,73 miljard euro. Het orderboek bleef toch sterk op 4,36 miljard euro, 4 procent lager dan in het voorgaande jaar.

Outlook

Knorr-Bremse verwacht voor heel 2020 een omzet van 5,9 miljard tot 6,2 miljard euro, tegen 6,94 miljard euro in 2019, en een operationele marge van 16,5 tot 17,5 procent, tegen 18,8 procent een jaar eerder. Die verwachting is gebaseerd op de huidige economische omstandigheden.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Knorr-Bremse boekt meer omzet en winst

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KNORR-BREMSE AG INH O.N. kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht