Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
ING: Econocom realistischer met doelen
Beeld: Euronext

ING: Econocom realistischer met doelen

(ABM FN) Econocom is realistischer geworden met de doelen voor 2028, maar ze zijn nog steeds wel ambitieus. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag in een rapport.

"De doelen zijn overduidelijk een stuk realistischer dan de vorige, maar ze zijn nog steeds ambitieus. Indien ze worden gehaald, dan zal dat zeker goed zijn voor het aandeel, gezien de zeer lage waardering die een vlakke omzet en winst heeft ingeprijsd", aldus de analist.

ING verwelkomde ook de nieuwe winstdoelstelling. "Dit laat zien dat het wil werken aan de relatie met aandeelhouders en dat het de transparantie in de communicatie wil verbeteren."

Het aandeel daalde donderdag met 0,6 procent tot 2,44 euro. "Econocom moet het allemaal eerst nog zien waar te maken”, aldus Vagman.

Het plan impliceert een autonome groei van 5 procent tot 2028 en 3 procent externe groei om tot een omzet van 4 miljard euro te komen. Eerder werd door Econocom nog gemikt op een omzet van 5 miljard euro, maar daar had het bedrijf meer overnames voor moeten doen en was zodoende een stuk risicovoller. De analistenconsensus ligt volgens ING op een groei van 0 tot 3 procent.

De REBITA-marge moet richting de 5 procent gaan, tegen 3,7 procent in 2023 en een consensusverwachting van 4,0 tot 4,5 procent.

ING heeft een Houden advies op Econocom met een koersdoel van 2,30 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Opnieuw omzetgroei bij Econocom
  2. Chantal De Vrieze in bestuur Econocom

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Econocom Group kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht