Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Meer omzet en EBITDA voor Floridienne
Beeld: ABM Financial News

Meer omzet en EBITDA voor Floridienne

(ABM FN) Na een moeilijke start van het jaar, verbeterde de situatie bij Floridienne. Dit bleek uit een kwartaalupdate van de groep op donderdagavond.

Eind september rapporteerden de drie divisies van Floridienne een stijgende omzet en EBITDA in vergelijking tot vorig jaar.

"Eind september boekte Floridienne een omzetstijging in al zijn divisies. De betere rentabiliteit in het derde kwartaal compenseert de moeilijke start van het jaar, die te wijten was aan externe factoren, vooral in de divisies Life Sciences en Chemicals", zei CEO Gaëtan Waucquez donderdagavond in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Biobest concentreert zich momenteel op de integratie van de recent overgenomen activiteiten en tegen eind dit jaar zou de overname van Biotrop afgerond moeten zijn.

Vanwege de kosten die verbonden zijn met deze overname, zal het resultaat in 2023 lager zijn dan in 2022. Maar het betreffen eenmalige kosten, aldus CEO Waucquez.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Floridienne kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 maart

  1. Henkel Q4-cijfers
 2. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht