Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bux stopt met crypto
Beeld: ABM Financial News

Bux stopt met crypto

(ABM FN-Dow Jones) Bux blijft opereren als een onafhankelijke applicatie, ondanks dat de mobiele broker onderdeel wordt van ABN AMRO, maar heeft wel besloten om te stoppen met de activiteiten op het vlak van crypto. Dit maakte Bux donderdagochtend bekend in een bericht aan zijn gebruikers.

ABN AMRO neemt de mobiele broker Bux over om te groeien in de markt voor particuliere beleggers en zijn digitale aanbod te versterken, zo maakte de bank vanochtend bekend.

Bux blijft bestaan als een onafhankelijke applicatie, zo meldde de broker. "Bovendien zal de Bux app, zoals je daaraan gewend bent, alleen maar beter worden. Met de steun van ABN AMRO hebben we nu toegang tot middelen en expertise waarmee we jouw beleggingservaring nog beter kunnen maken", aldus het bedrijf in een toelichting.

De overname door ABN AMRO omvat niet de crypto-activiteiten van Bux. "Na een grondige evaluatie van onze crypto-activiteiten zijn we tot de conclusie gekomen dat het stopzetten van onze activiteiten en het aanbieden aan klanten om deze over te dragen naar een vertrouwde derde partij de enige haalbare optie is."

Bux zegt een overeenkomst te hebben gesloten met een "betrouwbaar platform met ervaring in migraties", zodat een kosteloze overdracht van alle cryptoposities van klanten gegarandeerd kunnen worden. Namen noemde Bux donderdag niet.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: bankaandelen bieden kansen
  2. Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

67% zegt kopen

9 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht