Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Proximus kijkt naar Amerikaans Syniverse
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Proximus kijkt naar Amerikaans Syniverse

(ABM FN) Proximus zou mogelijk geïnteresseerd zijn in een overname van de Amerikaanse aanbieder van telecomdiensten Syniverse, zoals dagblad De Tijd in het weekend berichtte, maar zo'n deal is nog niet zo eenvoudig te realiseren. Dit stelden analisten van ING maandag in een rapport.

Syniverse helpt telecomaanbieders met elkaar te verbinden en roamingverkeer samen af te handelen en biedt ook berichtensystemen aan voor grote bedrijven om te communiceren met klanten.

Daarmee zit Syniverse in dezelfde niche als Proximus-dochter BICS, terwijl er ook overlap is met onderdelen Telesign en Indian Route Mobile.

Volgens een bron van De Tijd is Proximus erg druk bezig met het voorstel van de eigenaar van Syniverse om te verkopen, maar analist David Vagman van ING hoort ook andere geluiden: het zou vooralsnog slechts ‘snuffelen’ zijn. Syniverse was al eerder te koop, maar was toen te duur voor Proximus, weet De Tijd te melden.

De waardering zou inmiddels zijn gedaald van 2,85 miljard dollar tot 1,5 à 2 miljard dollar, en eigenaar Carlyle Group zou van hoofdpijndossier Syniverse af willen, nadat het in 2011 voor 2,6 miljard dollar van de beurs werd gehaald.

Het Amerikaanse cloudbedrijf Twilio kocht volgens de berichten in 2022 een belang van 44,55 procent voor 750 miljoen dollar. Als dat bedrijf aan boord wil blijven, kan een overname voor Proximus behapbaarder worden, aldus Vagman.

ING heeft een Houden advies op Proximus met een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel noteerde maandag 1,5 procent hoger op 7,26 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. UBS verlaagt koersdoel Proximus
  2. Proximus rondt acquisitie meerderheidsbelang in Route Mobile af

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Proximus kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht