Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursexpert Bas Heijink over zijn Gouden Stier-nominatie

Beursexpert Bas Heijink over zijn Gouden Stier-nominatie

Voor de Gouden Stier zijn voor acht categorieën prijzen te vergeven. Voor slechts één van die categorieën bepalen de bezoekers van IEX en Belegger.nl wie er met het felbegeerde beeldje vandoor gaat: beste beleggingsexpert. Tijd om wat meer te weten te komen over de vijf genomineerden.

Vandaag is Bas Heijink, technisch analist bij ING, aan de beurt.

Wat maakt jou tot een beleggingsexpert?

"Na mijn opleiding Beleidsgerichte Financiële Economie aan de Universiteit van Nijmegen ben ik werkzaam in de beleggingswereld. Eerst lange tijd als trader binnen ING, waar ik ook al de technische analyses voor verzorgde. Dit was de basis voor de advisering richting tradingrelaties. Sinds 2008 ben ik als enige technisch analist werkzaam bij het ING Investment Office. Ik schrijf daarnaast al sinds 2007 op dagelijkse basis columns voor IEX.nl."

Hoe kun je jouw handelsstrategie het best omschrijven?

"Ik ben alleen bezig met de technische analyses en niet met de vertaalslag naar een handelsstrategie. Het is belangrijk dat dit gescheiden van elkaar gebeurt, omdat je anders mogelijk subjectiever wordt in of je strategie of je analyses. Wat ik wel altijd benadruk is: gebruik een stoploss. Als de trend keert, neem dan afscheid zonder emotie."

Wie is in de beleggingswereld een voorbeeld voor je?

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna geen andere technisch analisten lees om zo objectief mogelijk een eigen visie te vormen. Wat qua inzichten wel voorbeelden voor mij zijn geweest zijn Martin J. Pring en Steve Nison."

Waarin onderscheid jij je als beursexpert?

"Het doen van objectieve en consistente technische analyse via mijn eigen methode staat op de allerhoogste plaats voor mij. Ik laat me niet beïnvloeden door bijvoorbeeld economische cijfers. Immers al deze informatie komt tot uiting in de koersen en kan ik in de grafiek terugvinden. Het winnen van deze publieksprijs is een erkenning dat mijn analyses goed worden beoordeeld en mijn publicaties gewaardeerd worden door een breed publiek."

Waarom zouden mensen voor jou moeten kiezen als beleggingsexpert 2015? 

"Dat is altijd lastig te zeggen over jezelf. Die keuze laat ik toch aan de mensen zelf over. Maar onbescheiden; ik schrijf toegankelijke, objectieve en onafhankelijke technische analyses waarbij ik duidelijke uitspraken doe over de richting van de markt en ook aangeef wanneer mijn scenario niet meer geldig is. Zoals gezegd ben ik zuiver in het toepassen van de technische methodiek en heb een duidelijke eigen visie."

Stemmen

Naast Bas Heijink zijn ook Nico Pantelis, Martine Hafkamp, Hans Oudshoorn en John Beijer genomineerd. Nog niet gestemd? U kunt dat via deze link nog doen tot en met maandag 26 oktober 17.00 uur.

Meer weten over de Gouden Stier 2015? Ga dan naar GoudenStier.nl.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht