Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Belegger.nl Kooptips 2017: een tussenstand

Kooplijsten 2017: Beijer, Van Zeijl en Heijink aan kop

Naam Rendement H1
John Beijer 47,4%
Corné van Zeijl 24,2%
Bas Heijink 23,8%
Martine Hafkamp 15,6%
Wilfried Steentjes 12,1%
Janneke Willemse 9,8%
Jos Versteeg 5,9%
Martijn Meijer 5,8%
Jochem Baalmann 4,2%
Cees Smit 2,6%
Nico Bakker 0,2%
Jim Tehupuring -2,8%
Nico Pantelis -4,9%
Nico Inberg -9,7%

Het tweede halfjaar van 2017 is aangebroken. Tijd dus voor een blik op de Belegger.nl Kooplijstjes voor 2017. Welke kooptips hebben het tot nu toe dit jaar jaar het best gedaan en wie blijft tot nu toe achter?

Als we een eerste blik werpen op de tussenstand wordt meteen duidelijk dat de meeste experts het heel aardig doen dit jaar. Waar de AEX in het eerste halfjaar net geen 5% steeg, doen maar liefst acht experts het met hun top drie beter. 

Air France-KLM

Met kop en schouders steekt John Beijer (Beursfoon) met zijn kooptips boven de rest uit. Waar twee van zijn drie tips zo goed als niks doen (KPN en TomTom), doet zijn keuze voor Air France-KLM het bijzonder goed tot nu toe dit jaar. Gemiddeld deden de tips van Beijer ruim 47% in de eerste zes maanden van het jaar. 

Beijer wordt gevolgd door Corné van Zeijl (Actiam) die in totaal ruim 24% weet te behalen met zijn tips. Van Zeijl tipte eind 2016 Wereldhave, Philips en Unilever en vooral de laatste twee doen het tot nu toe erg goed. 

AkzoNobel

De tussentijdse top drie van beurskenners wordt gesloten door Bas Heijink (ING). Zijn tips leveren in het eerste halfjaar bijna 24% rendement op. Heijink zette eind 2016 Intesa Sanpaolo, Amazon en AkzoNobel op zijn kooplijst voor Belegger.nl. 

Let op: hoewel we de kooptips van de experts tussentijds onder de loep nemen, zijn ze afgegeven voor heel 2017. De resultaten kunnen dan ook nog alle kanten op. Daarnaast mogen experts tussentijds géén wijzigingen aanbrengen aan hun kooplijstje, dus neem de tips met een korreltje zout. 

Hier vindt u nog eens alle Kooplijsten voor 2017:

Onze dank gaat uit naar Martijn Meijer, Directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen, die met zijn team de resultaten bijhield.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht