Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nico Inbergs Kooplijst: nieuwe tip

Nico Inbergs Kooplijst: nieuwe tip

Afgelopen december vroegen we onze beleggingsexperts hun drie favoriete aandelen aan te wijzen voor 2018. Het jaar is inmiddels al over de helft en dus hebben we verschillende deelnemers al gevraagd hoe hun kooptips ervoor staan. Vandaag is de beurt aan Nico Inberg, hoofd van de IEX Beleggersdesk.

Inberg tipte Aegon, Basic Fit en Eurocommercial Properties.

Aegon

Aegon heeft dit voorjaar even boven de 6 euro gestaan, maar is vervolgens mee omlaag gegaan met veel andere banken en verzekeraars die last hadden van wat onzekerheid in de markt. Daar zit een stukje handelsoorlog in, een stukje Italië, eurocrisis, van alles wat.”

“Een maand geleden gaf Aegon een update over de voortgang van de plannen om financieel de teugels strakker aan te trekken, en dat gaat naar behoren. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat uitwerken. Op termijn kan het aandeel weer omhoog, gewoon vasthouden dus.”

Basic Fit

Basic Fit heeft een mooie rit achter de rug dit jaar. Het aandeel noteerde 20,25 euro begin januari en heeft recent de 30,40 euro aangetikt. Het bedrijf krijgt steeds meer erkenning voor hun verdienmodel, tegen een achtergrond van een groeiende trend: meer bewegen en sporten. Basic Fit opent gemiddeld twee nieuwe filialen per week.”

“Het openen van een nieuwe zaak gaat volgens een strak regime, zo vertelde CEO René Moos (let op: paywall) mij in december 2017 toen ik een bezoek bracht aan het bedrijf. Ze hebben letterlijk een groot boek waar nauwkeurig in beschreven staat hoe de opening van een nieuw filiaal aangepakt moet worden. Ze zoeken kernen op met ongeveer 30.000 inwoners, het liefst nog zonder sportschool. Dat zijn dus heel strategische keuzes. Het mooie is dat met de lopende inkomsten de nieuwe zaken gefinancierd kunnen worden.”

“Het aandeel is inmiddels weer opgelopen richting de 30 euro en dat is aan de hoge kant, mijn koersdoel was 30 euro. Ik zou het nu dus niet meer kopen, maar bij een eventuele terugval van 25 of 26 euro is het zeker koopwaardig.”

Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties is inmiddels weer opgelopen richting de 37 euro. Retailvastgoed heeft het moeilijk vanwege de sterk groeiende populariteit van online shoppen, maar toch lijkt dat een beetje in balans te komen. Het blijkt dat een bepaald deel van de mensen toch graag fysiek wil blijven winkelen.”

“Winkelvastgoed wordt vaak over één kam geschoren en dat is onterecht, want de locatie maakt erg veel uit. Eurocommercial zit in Zweden, Italië, Frankrijk en onlangs hebben ze een luxe winkelcentrum in België, Woluwe, aangekocht. Ze zitten niet in grote steden, maar juist bij de iets minder grote woonkernen waar nog geen winkelcentrum is, maar waar wel veel vraag is. Als je daar als enige partij zit, is dat natuurlijk helemaal prima. En concurrenten halen het niet in hun hoofd om daar ook te gaan zitten. Het verhaal lijkt dus een beetje op dat van Basic Fit.”

“Risico’s zitten ‘m in een plotselinge rentestijging. Een geleidelijke rentestijging zou geen probleem moeten zijn, want de huur is gelinkt aan de inflatie. Onlangs heeft een grote investeerder, Aat van Herk, zijn belang in Eurocommercial uitgebreid naar ruim 10%. Die man weet waar hij het over heeft, dus dat geeft vertrouwen.”

Nieuwe tip: Accsys Technologies

“Mijn nieuwe koopkandidaat is Accsys Technologies. Dit aandeel heb ik begin deze maand ook tijdens de Hollandse Aandelenavond getipt. Het is een bedrijf dat gespecialiseerd is in houtveredeling. Heel kort gezegd: ze kweken een bepaalde soort dennenbomen in Nieuw-Zeeland en bewerken ze vervolgens met azijn, waardoor het hout sterker wordt dan tropisch hardhout. Het krijgt dan een veel langere levensduur.” 

“Dit aandeel is dus echt een duurzame keuze. Het stond lange tijd rond de 90 cent maar is nu pennystock-af, het noteert rond de 1,10 euro. Ondanks stapte investeerder Teslin in, wat vertrouwen geeft.”

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht