Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
5 kooptips van Wall Street-analisten

5 kooptips van Wall Street-analisten

Oxford Industries, iHeartMedia, Archer Daniels Midland, Qorvo en Aspen Technology - dat zijn de top-tips van analisten op Wall Street.

CNBC bekeek de laatste researchrapporten van Wall Street en vond vijf ondernemingen waarvan de analisten overtuigd zijn.

1. Oxford Industries

Deze Amerikaanse producent van kledingmerken als Tommy Bahama en Lily Pulitzer kreeg onlangs een koopadvies van Needham.

Het derde kwartaal was minder, maar over het vierde zijn analisten optimistisch gestemd. Dat komt vooral doordat Oxford Industries onlangs zei dat de vraag naar zijn producten tijdens de feestdagen hoger was dan verwacht. 

2. Archer Daniels Midland

Als er één bedrijf is dat zal profiteren van het afronden van de eerste fase van de handelsovereenkomst tussen de VS en China, dan is het volgens analisten van Buckingham deze Amerikaanse voedselverwerker en landbouwgoederenreus wel.

Archer Daniels publiceerde vorige week sterke winstcijfers over het vierde kwartaal. De handelsovereenkomst zal de winst nog verder opstuwen in 2020, en dan vooral in het vierde kwartaal. Dan zijn de gewasprijzen in de VS wereldwijd het meest competitief, volgens Eric Larson, een analist van Buckingham.

Het is nu tijd om het aandeel te kopen, zo raadt Buckingham beleggers aan. Gegeven de huidige koers en waardering is het risico beperkt.

3. iHeartMedia

Van B. Riley FBR kreeg het grootste radiobedrijf van de VS vorige week met het oog op het Amerikaanse verkiezingsseizoen een koopadvies.

Deze week gaan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van start met de eerste voorverkiezing voor de Democratische presidentskandidaat in Iowa. De stortvloed aan politieke advertenties waarmee dat gepaard gaat zal naar verwachting tot hogere radioreclame-inkomsten leiden.

iHeartMedia publiceert aan het einde van deze maand zijn winstcijfers, en beleggers doen er goed aan om de groei van de kernomzet in de gaten te houden, aldus Marketwatch.

4. Qorvo

Deze Amerikaanse halfgeleiderproducent zal naar verwachting flink profiteren van de overgang naar 5G-telefonie, vooral in China.

Na sterke kwartaalcijfers herhaalden analisten van Raymond James vorige week hun Outperform-rating voor het bedrijf nog maar eens, en gaven het aandeel een koersdoel mee van 135 dollar.

Toch zijn er risico’s. Zo waarschuwde Qorvo dat de verwachtingen voor de maand juni minder positief zijn dan eerder, vanwege de uitbraak van het coronavirus in China. Toch blijft het aandeel volgens Raymond James aantrekkelijk, vooral nu steeds meer consumenten overstappen op 5G.

5. Aspen Technology

Aspen Tech maakt geen software voor iedereen, maar richt zich op het automatiseren van één sector, de verwerkende industrie.

Een daling van 15% in de koers van het aandeel na teleurstellende kwartaalcijfers biedt beleggers volgens analisten van Baird een zeer overtuigend startpunt voor het aankopen van een van de beste bedrijven in verticale (sectorspecifieke) software.


Lees ook: 'Niet-Amerikaanse aandelen klaar voor outperformance'

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 september

    1. Hennes & Mauritz Q3-cijfers
    2. Consumentenvertrouwen okt (Dld)
    3. Randstad ex €1,27 dividend
    4. SNB rentebesluit (Zwi)
    5. Geldhoeveelheid aug (eur)
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Orders duurzame goederen aug (VS) -2,8% MoM volitaliteit verwacht
    8. Economische groei Q2 def. (VS) 3% YoY volitaliteit verwacht
    9. Aanstaande woningverkopen aug (VS)
    10. BlackBerry Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht