Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
AkzoNobel goed in de verf

AkzoNobel goed in de verf

Het regent op het Damrak cijfers en berichten, lekkere voeding voor actieve beleggers. Maar wat doen zij er mee? Veelal wordt een en ander geabsorbeerd zoals de grafiek dit indiceert. Zo ook op de weekchart van AkzoNobel, waar een spannend lijnenspel aangeeft dat de bulls op weg zijn naar de 85,00-zone.

Sta mij toe een en ander toe te lichten. 

Breed bodempatroon

De geoefende grafieklezer ziet in de periode vanaf juli vorig jaar tot heden een breed bodempatroon, te weten een omgekeerd Hoofd-Schouder-patroon. Ik heb de contouren van het patroon ingetekend, met vermelding van de labels. Het lijkt ingewikkeld, maar het valt reuze mee als je de lijntjes netjes volgt.

De spelers zijn bezig om het laatste stuk van het omkeerpatroon neer te zetten, namelijk de uitbraak boven de neklijn, gevolgd door een korte aanloop om daarna op te stomen naar de 85,00 zone. Ik zal dit even uitleggen.  

Start uptrend

We weten uit historisch marktgedrag dat de uitbraak boven de neklijn, de stippellijn die de schouders met elkaar verbindt, met daarna een retest van de neklijn, de voorbode is van de definitieve trendomkeer.

In dit geval gaat het om de uitbraak boven circa 73,00, vandaag al een spike gezien tot 77,00, tevens een doorbraak boven de SMA-lijn, dus er is reeds sprake van een positieve overgangsfase. Maar let op de RSI als spanningsmeter, die kan zorgen voor een rem op de uitbraak. Een extra aanloopje is dan ook toegestaan.

Het koersdoel van het patroon is 85,00, je spiegelt de afstand tussen Hoofd en neklijn naar boven als de neklijn gepasseerd wordt.  

Prima in de verf

Een flink stuk charttechnisch proza om aan te geven dat de grafiek er mooi bijligt voor trendvolgende beleggers. Zo lang de koers boven 70+ blijft bewegen en goed de neklijn op 73,00 passeert, zijn er koopkansen in een verse uptrendfase.

Profiteren van een rally naar uiteindelijk 85,00 behoort dan tot de mogelijkheden. AkzoNobel staat dan toch prima in de verf? 

 Bekijk hier de AkzoNobel-Turbo's van BNP Paribas

Risicowaarschuwing: 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 Retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer: 

Nico Bakker  is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. 

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hieraan zijn gerelateerd. Er kan ook sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht