Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Basic-Fit blijft op koers met openen nieuwe clubs

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het derde kwartaal 27 nieuwe clubs en de omzet in de eerste negen maanden met ruim een kwart stijgen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de uitbater van fitnessketens.

CEO René Moos sprak in een toelichting van "opnieuw een erg sterk kwartaal". Inmiddels heeft Basic-Fit bijna 1,5 miljoen leden.

Het aantal clubs steeg van 466 eind juni dit jaar naar 493 stuks ultimo september. In de eerste zes maanden werden er 47 nieuwe clubs geopend.

"Er staan wat nieuwe clubopeningen gepland voor het derde kwartaal, maar vooral in het vierde kwartaal zullen er veel clubs geopend worden", zei CEO Moos na de halfjaarcijfers tegenover ABM Financial News.

Donderdag voegde Moos toe er vertrouwen in te hebben dat er di jaar circa 100 clubs bijkomen. Inmiddels staat de teller op 74. Er werden 78 clubs geopend, maar ook 4 gesloten. De meeste nieuwe clubs opende Basic-Fit in Frankrijk.

Aan het eind van 2017 beschikt Basic-Fit volgens analisten over een aanbod van 520 clubs.

Tegenover ABM Financial News zei Moos in augustus nog dat hij ruimte ziet voor 1.000 nieuwe clubs in de landen waarin de fitnessketen momenteel actief is.

Hoewel een verdere uitrol veel potentie biedt volgens zakenbank Berenberg, zullen de ambitieuze groeiplannen van de uitbater wel op de marges drukken. In 2026 denkt de bank dat Basic-Fit op 1.100 clubs zal zitten.

Op 9 november houdt Basic-Fit een beleggersdag, waarna vanaf medio deze maand een roadshow volgt in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Resultaten

In de eerste drie kwartalen kwam Basic-Fit uit op een omzet 238 miljoen euro. Dat is een stijging van 26 procent op jaarbasis. Deze toename dichtte de fitnessketen toe aan een stijging van het aantal abonnementen met 25 procent. De inkomsten per lid per maand bleven stabiel, terwijl de andere inkomsten volgens het bedrijf toenamen.

Een concrete outlook voor 2017 gaf Basic-Fit niet af.

Analisten mikken voor 2017 gemiddeld op een omzet van 331 miljoen euro. Daaraan zullen de fitnessscholen in de Benelux met 243 miljoen euro het leeuwendeel bijdragen.?De aangepaste EBITDA zal volgens de analisten liggen op 101 miljoen euro en netto zal er 14,1 miljoen euro restten.

Na een omzet van 156,0 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 45,5 miljoen euro, moet Basic-Fit in de tweede jaarhelft uitkomen op een omzet van 175 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 55,5 miljoen euro om aan de analistenverwachtingen te voldoen.

In 2018 zal de omzet volgens de analisten doorstijgen naar 415 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 134 miljoen euro. Dan zullen er 618 clubs zijn met een schuld van 282 miljoen euro. De schuld zal eind dit jaar vermoedelijk 270 miljoen euro bedragen.

Het aandeel Basic-Fit sloot woensdag een half procent lager op 19,62 euro.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit
  2. IEX BeleggersPodcast eindejaarsspecial: 'Blijft AI ook in 2024 een hype?'

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht