Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Zwakke cijfers EVS

(ABM FN) EVS Broadcast Equipment heeft een zwakke tweede jaarhelft achter de rug, zoals voorzien, en de vooruitzichten voor 2021 blijven erg onzeker. Dit bleek donderdag uit de cijfer van het beeldvormingsbedrijf. 

De omzet daalde in de tweede jaarhelft met 22,2 procent. ING rekende vooraf, vanwege het zwakke orderboek in het derde kwartaal, op een omzetafname met 19,0 procent.

Over het hele jaar daalden de inkomsten van EVS met 14,8 procent tot 88,1 miljoen euro. ING mikte op een afname met 13,0 procent tot 90,0 miljoen euro. De analistenconsensus rekende op 88,0 miljoen euro. De orderinstroom daalde in 2020 met 3 procent.

De lagere omzet leverde een operationele winst (EBIT) op van 5,7 miljoen euro, een daling van meer dan 75 procent op jaarbasis. In de eerste zes maanden ging het om een min van 3,7 procent.

De nettowinst bedroeg 7,2 miljoen euro. Dat was na zes maanden 3,3 miljoen euro. In 2020 verdiende EVS meer dan 63 procent minder dan in 2019. 

De kaspositie bedroeg eind 2020 35,7 miljoen euro.

Outlook

EVS was eerder al voorzichtig over de eerste helft van 2021, onder meer omdat klanten het financieel moeilijk hebben. 

Donderdag zei EVS geen omzet outlook af te geven vanwege alle onzekerheden. Wel denkt het bedrijf dat de operationele kosten iets zullen oplopen.

Het orderboek is 54,2 miljoen euro groot, waarvan 31,3 miljoen euro voor dit jaar.

Volgens ING heerst er ook veel onzekerheid over de grote evenementen, waarvoor EVS materiaal levert. Een cruciaal element vormen de Olympische Spelen in Tokyo. De kans is volgens de bank groot dat deze niet doorgaan, maar de inkomsten ervan worden wel al ingerekend in de modellen van analisten. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verhoogt koersdoel EVS
  2. Olympische boost voor EVS Broadcast

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EVS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht