Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Biocartis boekt stevig verlies
Beeld: Biocartis

Biocartis boekt stevig verlies

(ABM FN) Biocartis heeft in 2021 een stevig verlies geboekt maar zag de verkopen aantrekken en voorziet verdere groei voor 2022. Dit bleek uit een persbericht van de diagnosticaspecialst donderdagochtend.

Biocartis verkocht afgelopen jaar 323.000 cartridges voor testen. Dit waren er 40 procent meer dan een jaar eerder. Vooral in oncologie zag Biocartis stevige groei alsook hogere verkoopprijzen. Ook de Covid-testen blijven goed verkopen, met een verschuiving van de verkopen naar Europa.

Er werden 331 nieuwe Idylla-toestellen geplaatst waarmee de totale geïnstalleerde basis op 1.912 kwam. Biocartis had zelf een outlook staan van 300 tot 350 installaties.

De volumes met betrekking tot cartridges en installaties werden in januari al bekengemaakt, waarbij Biocartis toen al aangaf de eigen doelstellingen te hebben gehaald.

De inkomsten uit de verkoop van producten en de diensten geleverd aan klanten stegen 27 procent tot 42,2 miljoen euro. De totale inkomsten stegen 12 procent tot 48,3 miljoen. De totale bedrijfsinkomsten daalden dan weer licht van 55,6 naar 54,9 miljoen euro.

Netto werd er een stevig verlies geleden van 71,5 miljoen euro, tegenover een verlies van 62,9 miljoen in 2020.

De kaspositie eind december kwam uit op 53,5 miljoen euro.

“2021 is een bewogen jaar gebleken. Een brand en een tekort aan grondstoffen voor cartridges hebben onze cartridgeproductie aanzienlijk verstoord”, aldus CEO Herman Verrelst. “We werden ontegensprekelijk afgeremd in onze ambitie om veel sneller te groeien. Niettemin konden we een robuuste volumegroei van 40 procent realiseren voor commerciële cartridges over het hele jaar en bouwden we een installed base op van bijna 2.000 Idylla-instrumenten”.

Outlook

Voor het huidige jaar schat Biocartis een omzetgroei uit de verkoop van producten te boeken tussen 24 en 36 procent tot 50 à 55 miljoen euro. De brutomarge zal tussen 25 en 30 procent liggen. De cashburn moet dan weer dalen tot 43 à 47 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biocartis selecteert vier studie abstracts over Idylla voor ESMO-congres
  2. Biocartis lanceert een borstkankerportfolio

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht