Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Meer omzet voor Agfa

Meer omzet voor Agfa

(ABM FN) Agfa-Gevaert heeft in het eerste kwartaal van 2022 de omzet en de EBITDA zien stijgen, en verwacht in de tweede jaarhelft te profiteren van prijsverhogingen. Dit bleek dinsdagochtend uit de cijfers van het bedrijf. 

De omzet steeg op jaarbasis met 7,2 procent van 396 naar 424 miljoen euro. Rekening houdend met wisselkoersen gaat het om een omzetgroei van 3,5 procent. De analistenconsensus samengesteld door Agfa rekende op een kwartaalomzet van 423 miljoen euro.

De omzetgroei werd gedreven door de sterke prestatie van Offset Solutions en Digital Print & Chemical, aldus het bedrijf. 

De brutowinst steeg met 5,5 procent van 117 naar 123 miljoen euro, terwijl de bijbehorende marge iets afnam, van 29,5 naar 29,0 procent.

De aangepaste EBITDA steeg met 22,2 procent tot 19 miljoen euro. De marge steeg van 3,9 naar 4,4 procent. 

Agfa boekt ook een positieve aangepaste EBIT van 4 miljoen euro, tegenover een verlies van 1 miljoen euro vorig jaar. Hier rekenden analisten op 8 miljoen euro.

CEO Pascal Juéry benadrukte dat in deze onzekere tijden van hoge inflatie, Agfa de marges beschermt door middel van prijsverhogingen en het beheersen van de kosten.

Outlook 

Agfa-Gevaert verwacht de volle impact van de kosteninflatie in het lopende tweede kwartaal, dat ook beïnvloed zal worden door de onzekere geopolitieke situatie en de coronalockdowns in China. 

“Ervan uitgaande dat de onzekerheid op de meeste markten niet zal toenemen, wordt verwacht dat de tweede helft van het jaar beter zal zijn dankzij extra prijsacties die van kracht worden”, aldus Agfa. 

Verder gaf het bedrijf geen concrete outlook af. Wel merkte Agfa op dat het verwacht dat de kosten in 2023 zullen verminderen.

De analistenconsensus rekent voor dit jaar op een omzet van 1,85 miljard euro met een aangepaste EBIT van 59 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verlaagt koersdoel Agfa-Gevaert
  2. Is de koersval van Agfa eindelijk klaar?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Agfa-Gevaert kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 september

    1. Hennes & Mauritz Q3-cijfers
    2. Consumentenvertrouwen okt (Dld)
    3. Randstad ex €1,27 dividend
    4. SNB rentebesluit (Zwi)
    5. Geldhoeveelheid aug (eur)
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Orders duurzame goederen aug (VS) -2,8% MoM volitaliteit verwacht
    8. Economische groei Q2 def. (VS) 3% YoY volitaliteit verwacht
    9. Aanstaande woningverkopen aug (VS)
    10. BlackBerry Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht