Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursupdate: beurzen zakken weg op geruchten ECB
Beeld: ABM Financial News

Beursupdate: beurzen zakken weg op geruchten ECB

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zakten halverwege de middag weg, vanwege berichten dat de Europese Centrale Bank in september een renteverhoging overweegt van 75 basispunten.

Pakweg een uur voor het einde van de handelsdag noteerde de AEX 1,9 procent in de min op 704,46 punten. De Bel20 index daalde X procent.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management spreekt van een proefballonnetje van de Europese Centrale Bank. "De kans dat de ECB de rente daadwerkelijk met 75 basispunten verhoogt, is klein. Dit doen ze wel vaker aan het eind van de handelsweek om even te peilen hoe de markt mogelijk zou kunnen reageren op een dergelijke stap", zei hij.

Daarnaast focust de markt zich nu op de speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens een bijeenkomst van centrale banken in Jackson Hole, Wyoming. "Vooralsnog lijkt de belangrijkste boodschap dat de Amerikaanse centrale bank de lagere inflatie verwelkomt, maar dat dit nog niet voldoende is om de koers van het monetaire beleid te wijzigen", zei Schutte.

Direct na de eerste berichten over de ECB was er kortstondige een dip op te merken. Na aanvang van de speech van Powell veerde de markt enigszins op, om daarna weer in te zakken, zei Schutte.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

70% zegt kopen

10 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

62% zegt kopen

8 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht