Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
GBL ziet verlies stijgen
Beeld: ABM Financial News

GBL ziet verlies stijgen

(ABM FN) In een als onzeker omschreven marktklimaat heeft GBL in het derde kwartaal de verliezen zien toenemen. De holding bevestigde echter de belofte van een ongewijzigd dividend. Dat blijkt uit de resultaten die donderdagavond nabeurs bekend werden gemaakt.

GBL, waarvan de grootste deelnemingen Pernod Ricard, SGS en Adidas zijn, sloot het derde kwartaal af met een verlies van 473 miljoen euro, tegenover een verlies van 329 miljoen in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal van 2021 verdiende GBL nog 291 miljoen euro.

De intrinsieke waarde, een belangrijke maatstaf voor holdings, daalde in het derde kwartaal tot 17,2 miljard euro, of 112,39 euro per aandeel. Dat is een daling van 3,6 procent in vergelijking tot eind juni.

Sinds begin dit jaar, en gecorrigeerd voor het dividend, is dit zelfs een daling van 20 procent.

Ten opzichte van de beurskoers van 71,88 euro op 30 september is er een korting van circa 35 procent. 

Het aandeel GBL sloot donderdag op 72,96 euro.

De holding van de familie Frère bevestigde donderdag voor het boekjaar 2022 een dividend van 2,75 euro per aandeel, gelijk aan een jaar eerder.

Hoewel de hoge marktvolatiliteit die het begin van 2022 kenmerkte, niet is afgenomen, "doken in het derde kwartaal nieuwe uitdagingen op, zoals sterke valutaschommelingen, met name ten opzichte van de dollar, een versnellende wereldwijde inflatiestijging en renteverhogingen in het hoogste tempo van de afgelopen decennia", stelde de holding.

GBL merkte op dat de beurskoersen van negen van de tien genoteerde deelnemingen dit jaar zijn gedaald.

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar heeft GBL, rechtstreeks en via haar dochterondernemingen, 5,84 miljoen eigen aandelen ingekocht, omgerekend 3,82 procent van de uitstaande aandelen op 30 september 2022.

De schuld bedroeg op 30 september 3,1 miljard euro, tegen 990 miljoen euro aan het begin van het jaar. Die stijging is onder meer het gevolg van investeringen van 2,9 miljard euro en het dividend van 420 miljoen euro over het boekjaar 2021.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. GBL opent kantoor in Milaan
  2. GBL verkoopt deel Adidas-aandelen. Dit is de huidige discount van het aandeel

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GBL kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht