Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
ArcelorMittal voorziet herstel staalmarkt

CFO Arcelor: Breed herstel op staalmarkt

De financiele topman van ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, ziet een breed herstel op de wereldwijde staalmarkt. Dat schrijft Bloomberg Business op basis van uitspraken van de topman tijdens een persbijeenkomst.

“Het sentiment is verbeterd”, zegt CFO Aditya Mittal. “De stijgende staalprijzen in China ondersteunen de prijzen wereldwijd en dit wordt ondersteund door een rebound in ijzererts.”

Voortvloeisel van vorig jaar

Vrijdag maakte de staalgigant de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Het bedrijfsresultaat viel tegen, maar volgens topman Lakshmi Mittal is dat een voortvloeisel van de zware marktomstandigheden in de tweede helft van vorig jaar.

De onderneming houdt vast aan de voorspelling dat de wereldwijde vraag naar staal dit jaar met 0,5% groeit, en stelt dat de Chinese vraag minder hard zal dalen dan eerder verwacht. 

Overcapaciteit

Aditya Mittal: “Een verbetering in de prijzen zal duidelijker tot uitdrukking komen in het tweede kwartaal, en nog beter in de tweede helft van het jaar.” Toch waarschuwde hij nog wel dat de prijzenrally in China wellicht wat doorgeschoten is en terug kan vallen. “De risico’s liggen vooral in China, omdat er nog steeds structureel wordt overgeproduceerd.”

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel €0,55 ex-dividend
    4. HAL €2,85 ex-dividend
    5. UMG €0,27 ex-dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Fagron €0,30 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht