Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Iedereen een angel investeerder

Angels willen vaak het verschil maken. Ze zetten hun kennis en geld in niet alleen om meer geld te maken. De bedrijven waar ze in investeren doen vaak ook iets dat de Angels belangrijk vindt. Dat kan zijn op het gebied van milieu, medisch of een andere product dat de wereld iets beter maakt. Ze investeren bovendien in een bedrijf waar ze direct contact hebben met het management. In geen andere investeringsvorm zie je zo direct wat er met je geld gebeurt als bij startup investeringen.

Angels nemen hierbij een groot risico. De kans dat een vroege startup leidt tot een Google achtig succes is klein. Maar er is een kleine kans op een heel groot succes. Tesla, Twitter, TomTom zijn allemaal angel investeerders begonnen.

Niet voor iedereen

Helaas is angel investeren niet voor iedereen. Je hebt kennis van zaken, lef en veel geld nodig. Startups zitten niet te wachten op investeringen beneden de 50.000 euro. Kleine investeringen kosten teveel werk en met één kleine investering kunnen ze niet genoeg vooruitgang maken. Maar nieuwe ontwikkelingen brengen hier verandering in.

Door verschillende crowdfunding en networkfunding platformen is het nu mogelijk om met kleinere bedragen te investeren in startups. Bij networkfunding gaat het dan toch nog wel om duizenden of tienduizenden euros per startup. Maar daar staat tegenover dat je echt aandeelhouder wordt van zo’n startup. Je blijft op lange termijn betrokken.

Contact met ondernemer

Door te investeren in via een netwerk kan je samen met meer ervaren angels investeren. Investeren in startups is een bijzondere manier van investeren waarbij de risico’s groot zijn. Door kennis te delen kom je tot betere investeringsbeslissingen.

Investeren in startups is leuk. Bij geen enkele andere investering heb je zoveel contact met de ondernemers die het moeten maken als bij startup investeringen. Natuurlijk is het ook moeilijk. Maar dankzij moderne network funding platformen is het nu wel toegankelijk voor een grote groep. Misschien ook iets voor u?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht