Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Geprofiteerd van tech? Stap nu in gezondheidszorg

'Gezondheidssector nu op koopjesniveau'

Nu de technologiesector zo sterk presteert (33% over de afgelopen twaalf maanden) kan de volgende beweging zomaar eens naar beneden zijn. Dat denkt Jerome Dodson, CEO van Parnassus Investments. 

Hij beweegt naar eigen zeggen langzaam weg van technologiebedrijven, zo schrijft MarketWatch. In plaats daarvan is hij te spreken over de gezondheidszorgsector, die volgens hem nu op ‘koopjesniveau’ staat. De sector moest al 12% inleveren de afgelopen twaalf maanden en handelt op 15,8 keer de winst. 

Gilead Sciences

Gevraagd naar een favoriet aandeel noemt de expert Gilead Sciences. De koers van het aandeel is de afgelopen twee jaar al 39% gedaald. 

Door de sterke resultaten van het hepatitis C-medicijn Harvoni steeg de omzet in 2014 met 127%, en in 2015 met 31%. In 2016 daalde de omzet echter weer met 7%. De vraag viel terug omdat minder patiënten de behandeling nodig hadden en de prijzen lager waren.

Dieptepunt

Gilead heeft echter een geschiedenis als bedrijf dat de ontwikkeling van veelbelovende medicijnen van andere bedrijven overneemt, of zelf nieuwe medicijnen kan ontwikkelen, weet Dodson.

“Met zoveel cash en ervaring, moeten ze wel komen met een heel belangrijk medicijn. En omdat het aandeel op of in de buurt van een dieptepunt noteert, koop ik bij”, aldus de CEO.

Lees meer: Gezondheidssector VS: kansrijk of niet?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht