Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
KBC Groep steunscenario

KBC Groep steunscenario

Volgens het concept van marktclassificatie is er thans sprake van een negatieve overgangsfase, waarin de beren gaan proberen een dalende trendfase te starten. Maar dat laten de bulls niet zomaar toe. Er zal dan eerst een succesvolle pullback moeten komen.

Welnu, deze pullback is nu juist een interessante beweging voor koopjesjagers en voor hen die menen dat de huidige koersval slechts een slippertje van de stier is.

Breakout en pullback

Een aantal weken geleden brak de koers van KBC Groep onder de gemiddelde lijn, waardoor er voorlopig een einde komt aan de solide uptrendfase. Overigens, een afzwakking van de uptrend werd recent al aangekondigd door een lagere top afgerond 72,50 euro. Er volgde een daling tot aan circa 65 euro, gelijk aan de groene steunstreep die al geruime tijd in het veld ligt.

De swingteller staat uiteraard in een minstand en de RSI net onder de OS-lijn. Met name de spanningsmeter stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een pullback, logischerwijs de volgende stap in de overgangsfase.

De witte candle van deze week is hiertoe reeds een aanzet. Terug naar de SMA op 68,60 euro om daar te toppen en de recente trendbreuk te valideren: dat zou het plan moeten zijn.

Of verrassen de bulls ons met een breek boven de gemiddelde lijn, waardoor we de huidige dip als een valse beweging mogen betitelen?

Koopkansen

Gezien de bodemvorming op 65+ mag uit hoofde van een verwachte pullback overwogen worden om alvast wat aankopen te doen. Meeliften naar 68,60 euro is dan de eerste stap.

Mocht de koers boven de gemiddelde lijn uitbreken, dan is er een tweede koopkans richting de 72,50 zone. Maak er dus maar een tweetraps strategie van. Het moge duidelijk zijn dat onder 65,00 euro het pullback scenario komt te vervallen.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht