Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Wind in de zeilen bij Biocartis'

'Wind in de zeilen bij Biocartis'

Biocartis heeft een aantal stappen in de goede richting gezet en het lijkt slechts een kwestie van tijd dat er break-even gedraaid gaat worden. Het biotechnologiebedrijf staat daarom al een tijdje op de radar bij de IEX Beleggersdesk, zegt analist Martin Crum.

Biocartis maakt een soort minilabs, waarmee aan de hand van weefsel, bloed of speeksel ziektes kunnen worden opgespoord en gediagnosticeerd. De focus ligt daarbij op kanker. 

Cartridges moeten de kar trekken

Deze zogenoemde Idylla-systemen hebben cartridges nodig, en daarmee wil Biocartis geld gaan verdienen. “Concreet zijn er inmiddels zo’n 1000 Idylla-systemen bij klanten geplaatst, waarvan 326 het afgelopen jaar”, schrijft Crum in een update. “Het cartridge-gebruik groeide naar 133.00 stuks.”

Recent heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe productielijn, waarmee de productiecapaciteit van cartridges verviervoudigd wordt. “Dit brengt de gemiddelde kostprijs omlaag. Daarnaast zullen de onlangs afgesloten joint ventures in Japan en china zorgen voor een flinke groei-impuls. Ook is de kas inmiddels royaal gevuld met meer dan 100 miljoen euro.”

Geduld is een schone zaak

Op winst hoeven beleggers dit jaar echter nog niet te rekenen, weet de analist. “Winstgevendheid verwacht ik op zijn vroegst in de loop van 2021. Maar Biocartis is zonder twijfel op de goede weg. Het heeft met de Idylla-systemen bijzonder kansrijke en ook al aantoonbaar succesvolle technologie in huis. Voor beleggers met geduld is dit een heel kansrijk aandeel.”

Donderdag 28 februari komt Biocartis met cijfers. In januari werd al aangegeven dat de doelstellingen van 2018 ruimschoots zijn behaald. “Wij hebben er vertrouwen in dat die cijfers vooral een bevestiging zullen geven van onze optimistische visie op het aandeel”, sluit Crum af.

Lees meer: 'Biocartis laat zien hoe het wel moet'

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht