'Chinese automaker Nio is winnaar voor lange termijn'

Door Belegger.nl op 16 oktober 2020 08:30 | Views: 28.950

'Chinese automaker Nio is winnaar voor lange termijn'

Nio klom deze week naar recordhoogte nadat de Amerikaanse zakenbank JPMorgan een koopadvies gaf voor de in Shanghai gevestige producent van elektrische voertuigen.

Nio is volgens analisten van JPMorgan de winnaar voor de lange termijn in het segment voor luxe elektrische auto’s in China.

De koers van de Amerikaanse certificaten van aandelen Nio, ook wel ADRs genoemd, schoot met bijna 20% omhoog op het nieuws, aldus gegevens van FactSet. Dat was de grootste stijging op een dag sinds eind augustus, aldus Marketwatch.

85% upside

Analisten van JP Morgan, onder leiding van Nick Lai, voorzagen de ADRs van Nio van een koopadvies en een koersdoelverhoging van 14 naar 40 dollar.

JPMorgan is daarmee het meest bullish van de 15 analisten die het Chinese bedrijf volgen. Het nieuwe prijsdoel impliceert een upside van 85% ten opzichte van het slot van dinsdag.

Hoge verwachtingen

Vorig jaar reed een op de twintig Chinezen in een elektrische auto, en rond 2025 zal dat een op de vijf zijn. Dat komt met name doordat de productiekosten van accu's rond 2022 of 2023 zullen zijn gedaald tot hetzelfde niveau als die van een verbrandingsmotor. JPMorgan verwacht dat Nio zo’n 30% van de markt voor luxe elektrische personenauto’s voor zijn rekening zal nemen.

De Amerikaanse bank is niet de enige instelling die hoge verwachtingen heeft van de Chinese autofabrikant. Eind vorige maand steeg de koers volgens Marketwatch met 5% na een koopadvies van Deutsche Bank.

'Topmerk'

"Hoewel Nio een relatieve nieuwkomer is, blijven we overtuigend bewijs zien dat Nio door klanten steeds meer wordt gezien als een topmerk van hoge kwaliteit met de beste technologie en service in zijn klasse", zei Edison Yu van Deutsche Bank.

De ADRs van Nio zijn dit jaar al vijf keer over de kop gegaan, waar de S&P500 een winst van 9% boekte.

Lees ook: De 5 beste elektrische auto-aandelen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront