'Bitcoin binnen een jaar naar 100.000 dollar'

Door Belegger.nl op 25 november 2020 08:45 | Views: 17.867

'Bitcoin binnen een jaar naar 100.000 dollar'

De cryptomunt bitcoin is dit jaar met maar liefst 160% gestegen en ligt op koers om de oude all time high van net onder de 20.000 dollar te evenaren.

Terwijl de rally in 2017 vooral werd aangejaagd door kleine beleggers, wordt de koers dit jaar gestuwd door institutionele beleggers en bedrijven als Square en Paypal.

Nog een paar keer over de kop

Reuters meldt dat een aantal grote hedgefondsen en fondsbeheerders er zelfs op gokt dat bitcoin zou kunnen stijgen tot 100.000 dollar in een jaar tijd. Dat zou meer dan een vervijfvoudiging zijn van de huidige koers, en heeft tot verbazing geleid onder sceptici. Die zijn van mening dat de munt vooral geschikt is om mee te speculeren, en niet als waardeopslag zoals goud.

Bitcoin, die ontstond in 2011, wordt momenteel voor rond de 19.000 dollar verhandeld. Een koers van 100.000 dollar is volgens Brian Estes, hoofd beleggingen van hedgdefonds Off the Chain Capital, makkelijk haalbaar. "Ik heb de munt tien, twintig, dertig keer over de kop zien gaan in een jaar", zei Estes. "Dus vervijfvoudiging van de koers is niet opzienbarend."

Volgens het model

Volgens Estes kan bitcoin tegen het eind van 2021 tussen de 100.000 dollar en 288.000 dollar waard zijn. Voor deze prognose gebruikt hij een model dat de schaarste van grondstoffen zoals goud meet. Dat model heeft volgens Estes een correlatie van 94% met de prijs van bitcoin.

Tom Fitzpatrick, technisch analist bij Citi, voorspelde vorige week dat de virtuele munt eind volgend jaar 318.000 dollar waard zou kunnen zijn. Fitzpatrick noemde als redenen voor de mogelijke stijging de beperkte beschikbaarheid van de munt, het gemak waarmee bitcoin over de grens kan worden verhandeld en de ondoorzichtige eigendomstructuren.

'Rotzooi'

Kevin Muir daarentegen, een onafhankelijke handelaar in het Canadese Toronto, gelooft er helemaal niets van. Hij kenschetste de modellen die hedgefondsen loslaten op bitcoin als 'rotzooi', want: "Je kunt een rage niet in een model stoppen."

En volgens Juan Perez, valutahandelaar bij Tempus, is wedden op een koers van 100.000 dollar hetzelfde als inzetten op de ineenstorting van het hele wereldwijde financiële systeem.

Schaars aanbod

De schaarste van de munt zit in het ontwerp besloten, en er komen er niet snel meer veel bij. Zogenaamde "mining"-computers valideren blokken met transacties en concurreren met elkaar om als eerste de puzzel te lossen en de transactie af te handelen. Dat wordt beloond met nieuwe bitcoins.

De beloning voor 'miners' wordt elke vier jaar gehalveerd, een stap die bedoeld is om de inflatie te beteugelen. In mei onderging bitcoin de derde 'halvering', en werd het tempo waarmee nieuwe munten worden gecreëerd verder verlaagd. Dat beperkt het aanbod, en het zou goed kunnen dat het deze halvering was die de rally dit jaar in gang heeft gezet.

Betaalbedrijf PayPal lanceerde onlangs een cryptodienst voor zijn meer dan 300 miljoen gebruikers, terwijl de Cash App van Square ook bitcoins aanschafte. Het gevolg van deze aankopen was een tekort aan bitcoins, en een hogere prijs in de afgelopen weken.

Goedgekeurd door hedge funds

De zogeheten whale index, die bijhoudt hoeveel beleggers minstens 1.000 bitcoins in handen hebben, staat op een historisch hoogtepunt, aldus Phil Bonello, onderzoeksdirecteur bij de digitale vermogensbeheerder Grayscale.

Daarnaast hebben grote beleggers als Stanley Druckenmiller, oprichter van hedgefonds Duquesne Capital, en Rick Rieder, hoofd beleggingen van BlackRock, zich onlangs lovend uitgelaten over de cryptomunt.

Nu Square en PayPal zich ook op de markt voor Bitcoin hebben gestort, verwacht Lennard Neo, hoofd onderzoek bij crypto-indexfondsleverancier Stack Funds, dat de vraag van kleine beleggers nog sterker zal zijn dan in 2017. Volgens Neo zou de koers tegen het einde van 2021 kunnen stijgen tot tussen de 60.000 en 80.000 dollar.

Lees ook: 'Bitcoin naar een miljoen dollar'

Reacties

4 Posts
GrandmasterC
0
Complete waanzin! Het lijkt wel de tulpenbollenrally uit vroegere eeuwen, die bollen kon je tenminste nog opeten en waren tastbaar, dit i.t.t. bitcoins.
zakbal
0
Het grootste deel van de bestaande euro's kan je ook al lang niet meer vasthouden, er is slechts iets van 20% als 'tastbaar geld' aanwezig. De rest bestaat niet.
Danny
0
CRYPTOMUNTEN
TIP : Voor de geinteresseerden die willen beleggen in cryptomunten, even mijn ervaring.
Ikzelf en 2 vrienden gebruiken de BLOX app (zeer gebruiksvriendelijk) meer dan 6 maand.
Je kan kopen met eenderwelk bedrag.
Er is geen vaste fee voor aankoop of verkoop. Ze rekenen 1% transactiekost bij aankoop en verkoop.
Uw aankoop en verkoop is online en dus onmiddelijk.
Als je onderstaande procedure volgt, krijg je als welkomstgeschenk 10€.
Kan je meteen kosteloos deze app uitproberen.

Procedure :
Installeer de app "BLOX crypto & bitcoin" op uw smartphone.
Bij de eenvoudige registratie kan je een VOUCHER invullen : gebruik G3F8-BCFE-6223
Als je deze invult, krijg je onmiddelijk 10€ waarmee je kan starten.
Wil je meer beleggen, dan moet je de eerste keer een overschrijving doen.
Dat doe je via Kluis - Stort bij - bedrag ingeven - betaalwijze :overschrijving (dat kan met 1€)
Doe deze overschrijving wel met dezelfde naam als de login, zoniet weigeren ze uw storting en storten ze het bedrag terug.
Als je de eerste maal een overschrijving hebt gemaakt, kan je daarna de andere betaalmethodes gebruiken (bvb creditkaart).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront