Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
3 groeiaandelen voor een zacht prijsje

3 groeiaandelen voor een zacht prijsje

Volgens de theorie kan je beter waarde- dan groeiaandelen hebben aan het einde van een economische cyclus. Maar wanneer dat einde dan precies is, en of die theorie dan ook opgaat, valt nog te bezien.

Intussen doet een aantal groeiaandelen wat ze vaker doen: even niet zo hard groeien. Tegenvallende resultaten publiceren. In koers dalen. En daar zitten er een paar bij met prima langetermijnvooruitzichten, die nu voor een mooi prijsje opgepikt kunnen worden. The Motley Fool noemt er drie.

Pinterest

klik om te vergroten

Nadat het socialemediaplatform vorige week zijn resultaten over het tweede kwartaal publiceerde, ging de koers met maar liefst 20% onderuit. In de VS nam het aantal maandelijks actieve gebruikers af, wereldwijd was de groei niet wat analisten verwacht hadden.

Daar staat tegenover dat de inkomsten verdubbelden en het platform enorm veel mogelijkheden heeft om geld te verdienen.

Teladoc Health

klik om te vergroten

Zorg op afstand staat nog in de kinderschoenen, en Teladoc is marktleider. Het concept is in deze vergrijzende wereld een no-brainer, en Teladoc heeft een groot contract afgesloten met zorgverzekeraar HCSC, dat we vanaf volgend jaar in de cijfers gaan terugzien.

Ook dit aandeel zakte in koers door teleurstellende groeicijfers. Bovendien rapporteerde het bedrijf verlies, wat grotendeels op het conto van overnames geschreven kan worden. Per abonnee per maand gaat de winst nog steeds omhoog.

Vertex Pharmaceuticals

klik om te vergroten

Het farma-aandeel Vertex werd ook al aanbevolen door Morningstar. De winstcijfers vielen tegen wat beleggers niet konden waarderen, en een belangrijk medicijn kon niet door naar Fase 3-onderzoek, wat u in de grafiek ziet als de steile koersval in oktober 2020.

Vertex heeft echter nog steeds een belangwekkende pijplijn. Onder andere ontwikkelt het met gentechnoloog CRISPR een behandeling voor mensen met erfelijke bloedarmoede die een aantal zeer schadelijke effecten daarvan helpt voorkomen. Daarnaast is het nog steeds bijna monopolist in de markt van medicijnen tegen taaislijmziekte (cystic fibrosis) en wordt verwacht dat het met de winst daarvan interessante overnames zal doen die de pjplijn kunnen verbreden.

Lees ook: Loopt de bullmarkt ten einde? Let op deze 3 sectoren

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht