Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,879
  • Verschill

    -0,016 -1,79%
  • Volume

    13.549.553 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,875  
  • Laat

    0,886  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming januari 2018

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 562 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CW1884 4 januari 2018 22:10
    quote:

    Madebeliefje schreef op 4 januari 2018 21:45:

    [...]

    Hoi CW,

    Kleine vraag die jij in deze mogelijk kunt beantwoorden. De kaspositie zoals gemeld is eind december als ik het goed lees. Maar, is dit eenduidig, dat wil zeggen inclusief alle nog te ontvangen betalingen die in Januari pas binnenkomen van sales in december, of is dit nog niet meegerekend.
    Tja ook ik weet dat niet Madebeliefje. Ik ga van de gegevens uit van het persbericht van vanochtend. Dit zijn de feiten zoals bekend. Ik ben net als u aandeelhouder en dus investeerder in het bedrijf Pharming. Dit soort vragen kunnen alleen mensen die intern betrokken zijn, zoals dhr. de Vries beantwoorden. Helaas weet ik al wat hij gaat zeggen, indien u hem zou vragen. “Het is koersgevoelige informatie en mag hij u niet prijsgeven. Wacht maar op de cijfers op 7 maart”.
  2. CW1884 4 januari 2018 22:13
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 21:55:

    [...]
    Oké. Dus de tekst van Sijmen klopt in dat geval. Velen zijn dus op een verkeerd been gezet!
    Velen hebben zich helaas op het verkeerde been laten zetten door de “Roze Brillen Brigade”.

    Verwacht worden wel andere persberichten Hans. Onder andere goedkeuring Ruconest bij kinderen in Europa. Ligt ter goedkeuring bij de EMA. Uitsluitsel hiervan duurt maximaal 60 dagen vanaf vergadering begin december 2017.
  3. CW1884 4 januari 2018 22:15
    quote:

    Polderbeest schreef op 4 januari 2018 22:02:

    De FDA-goedkeuring doet in beginsel 2 maanden. Deze afrondende goedkeuring is, meen ik, 28 november 2017 ingediend, dus in theorie zou deze beslissing circa 28 januari 2018 zijn, dus nog 23 nachtjes slapen.....
    Nee klopt niet. Goedkeuring duurt in beginsel 8-10 maanden. Ingediend in november dus beslissing september/oktober.
  4. C200 4 januari 2018 22:17
    De verhalen over dat Profilaxe binnen 2 maanden zou worden goedgekeurd komt door het volgende:

    Het nog niet goedgekeurde Profylaxe mocht als overbrugging 2 maanden gebruikt worden van de FDA. Begrijpelijk dat dat hier vertaald werd als: Goedkeuring na die 2 maanden.

    Wanneer de goedkeuring er niet komt binnen 2 maanden. Mag Profilaxe dan wel langer gebruikt worden?

    Iemand?
  5. CW1884 4 januari 2018 22:17
    quote:

    Sentiment schreef op 4 januari 2018 22:02:

    [...]Je moest wel
    Niets moet. Zijn altijd meerdere oplossingen. Voordat je akkoord gaat is het verstandig om de voorwaarden door te lezen. Wanneer je niet akkoord wilt gaan, zoek je een andere oplossing.
  6. forum rang 10 voda 4 januari 2018 22:17
    Het forum loopt TOP vanavond! Vragen en antwoorden.
    Zo hoort een goed forum te zijn. Ik krijg een warm gevoel van binnen.
  7. forum rang 8 lucas D 4 januari 2018 22:18
    www.pharming.com/pharming-meldt-verde...

    Pharming meldt verdere conversie van gewone converteerbare obligaties
    Obligatiehouders converteren € 7,7 miljoen van hun resterende obligaties in Pharming-aandelen en contanten
    Verdere vermindering van netto-schuld en rentebetalingen
    Het kassaldo na afrekening van de conversie (vóór het einde van het jaar) bedroeg € 56,0 miljoen

    Leiden, 4 januari 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “De `Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat in totaal 25.441.901 nieuwe aandelen en € 1,9 miljoen aan contanten heeft uitgegeven voor de terugbetaling van € 7,7 miljoen van de gewone converteerbare obligaties (“Obligaties”). Volgend op deze gekozen conversie eind december 2017, is 94% van de uitstaande Obligaties nu afgelost, waardoor nog slechts € 0,8 miljoen aan Obligaties resteert.
    De nieuw uitgegeven aandelen vertegenwoordigen 4,6% van het uitstaande aandelenkapitaal direct voorafgaand aan de uitgifte. Het aantal uitstaande aandelen na conversie bedraagt 579.014.891. Obligaties die in aanmerking kwamen voor omzetting in nog eens 1.653.169 aandelen, werden afgewikkeld in contanten voor € 1,9 miljoen. Hiermee is dit zogeheten fully diluted aandelenkapitaal met 1.653.169 aandelen verminderd.
    Deze conversie vermindert de winstvolatiliteit die samenhangt met niet-cash-gerelateerde IFRS-aanpassingen aanzienlijk. Deze aanpassingen zouden anders een groot negatief effect hebben gehad op de te rapporteren nettowinst van de onderneming in het vierde kwartaal van 2017, als gevolg van de aanzienlijke koersstijging van het aandeel in dat kwartaal.
    De conversie naar aandelen wordt voldaan vanuit het voor de converteerbare obligaties gereserveerde maatschappelijk kapitaal alsmede de afgeleide financiële verplichtingen en er is geen netto-effect op het beschikbare aandelenkapitaal (‘headroom’). Het gedeelte van de obligaties dat werd geconverteerd in cash in plaats van in aandelen, vergroot de headroom, die nu staat op 143.436.621 aandelen.
    Het contante deel wordt gehaald uit bestaande middelen. Het kassaldo van de Onderneming na afrekening van deze uitoefening in contanten zal € 56,0 miljoen bedragen (30 september 2017: € 38,6 miljoen).
    Dr Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt: “Vanaf het moment dat we de rechten van RUCONEST® terugkochten hebben we een zelfvoorzienende en onafhankelijke verkoop-gedreven farmaceutische onderneming opgebouwd. Pharming is nu winstgevend en genereert cash. Deze conversie zal ons helpen bij het behalen van netto winstgevendheid in komende kwartalen, nadat we gedurende geheel 2017 al operationeel winstgevendheid waren.”
    “Deze vroege conversies gaan dankzij lagere rentebetalingen ook Pharming’s uitgaven beperken, waardoor meer kapitaal beschikbaar is voor de verdere ontwikkeling van onze pijplijnproducten en tegelijkertijd de winstgevendheid verbetert. De uit de conversie voortvloeiende beperking van de non-cash IFRS-aanpassingen met betrekking tot financiële-derivaten-afhankelijke financiële verplichtingen, zal de winstvolatiliteit verder verminderen. De betrokken obligatiehouders hebben de intentie uitgesproken de meeste van deze aandelen te zullen aanhouden. Het belang van elk van de obligatiehouders in Pharming op het moment van conversie ligt net onder het niveau van 3%.”
    BELANGRIJKE INFORMATIE
    Dit bericht is een vertaling van het originele Engelstalige persbericht. In geval van verschillen ten gevolge van vertaling of verschillen in interpretatie, geldt het originele Engelstalige persbericht als leidend.
    Over Pharming Group N.V.
    Pharming is een gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming gericht op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de veilige en effectieve behandeling van zeldzame aandoeningen en ziekten waarvoor nog geen therapieën voorhanden zijn.
    Pharmings leidende medicijn RUCONEST® (conestat alfa) is een recombinant (DNA waarin een stukje menselijk DNA dat codeert voor het geneesmiddel, is ingelast) humane C1 esterase remmer, die is goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met aanvallen van acuut erfelijk angio-oedeem in Europa, de Verenigde Staten, Israël en Zuid- Korea. In andere gebieden waar het nog geen marketingautorisatie heeft ontvangen is het medicijn is beschikbaar op ‘named-patient’ basis via het Global Access Programme (GAP) van (HAEi) de internationale patiëntenorganisatie (het HAEi- GAP).
    RUCONEST® wordt door Pharming zelf verkocht in Algerije, Andorra, Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Jordanië, Koeweit, Libanon, Luxemburg, Marokko, Nederland, Oman, Oostenrijk, Portugal, Qatar, Syrië, Spanje, Zwitserland, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, De Verenigde Staten van Amerika en Jemen.
    RUCONEST® wordt gedistribueerd door Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) (SS: SOBI) in de overige EU-landen en in Azerbeidzjan, Wit Rusland, Georgië, IJsland, Kazachstan, Liechtenstein, Noorwegen, Rusland, Servië en de Oekraïne.
    RUCONEST® wordt in Argentinië, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Panama en Venezuela gedistribueerd door Cytobioteck.
    RUCONEST® wordt in Zuid Korea gedistribueerd door HyupJin Corporation en in Israël door Megapharm.
    Met RUCONEST® vond dit jaar een fase II gerandomiseerde, dubbel blind placebo-gecontroleerde studie plaats voor de preventieve behandeling van angio-oedeem aanvallen als gevolg van erfelijk angio-oedeem.
    RUCONEST® wordt ook onderzocht in een fase II klinische studie voor de behandeling van acute aanvallen van angio-oedeem ten gevolge van erfelijk angio-oedeem bij kinderen van 2-13 jaar. Bovendien wordt de toepassing van het medicijn onderzocht voor de behandeling van andere ziektebeelden.
    Pharmings technologieplatform omvat een uniek, in overeenstemming met GMP-maatstaven, gevalideerd proces voor de productie van pure recombinant humane eiwitten. Het heeft aangetoond industriële hoeveelheden van kwalitatief hoogwaardige recombinant humane eiwitten te kunnen produceren op een meer economische en minder immunogene wijze dan de gangbare op cell-line gebaseerde methoden.
    Momenteel worden targets voor een enzymvervangingstherapie voor de ziekten van Pompe en Fabry geoptimaliseerd. Verder bevinden andere kandidaat-medicijnen zich in een vroege fase van ontwikkeling.
    Pharming is een langdurig samenwerkingsverband aangegaan met de Shanghai Institute of Pharmaceutical Industry (“SIPI”), onderdeel van de Sinopharm Group (China), voor de gezamenlijke wereldwijde ontwikkeling van nieuwe medicijnen, te beginnen met een recombinant humane     Factor VIII voor de behandeling van hemofilie A. De preklinische ontwikkeling en productie zal volgens wereldwijde standaarden bij SIPI plaatsvinden. De klinische ontwikkeling zal gemeenschappelijk plaatsvinden, waarbij iedere partner de kosten voor de respectievelijke geografische gebieden voor haar rekening zal nemen.
  8. CW1884 4 januari 2018 22:18
    quote:

    lucas D schreef op 4 januari 2018 22:04:

    CW1884 bedankt voor alle gegeven antwoorden, en andere zaken die je verduidelijkt hebt.
    Bedankt is in deze een verkleinwoord voor geweldig.

    Dank je.

    AB en bedankt voor het compliment
  9. forum rang 8 lucas D 4 januari 2018 22:18
    Vervolg:

    Pharming verklaart dat Nederland ‘Lidstaat van Herkomst’ is overeenkomstig het geamendeerde artikel 5:25a lid 2 van de Wet op het Financieel Toezicht
    Bezoek voor meer informatie de website van Pharming: www.pharming.com
    Verklaringen gericht op de toekomst
    Dit persbericht van Pharming Group N.V. en haar dochterondernemingen (“Pharming”, de “Onderneming” of de “Groep”) kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, waaronder, maar niet beperkt tot, die met betrekking tot Pharming’s financiële projecties, marktverwachtingen, ontwikkelingen, partnerschappen, plannen, strategieën en kapitaaluitgaven.
    De Onderneming waarschuwt dat dergelijke vooruitblikkende verklaringen bepaalde risico’s en onzekerheden kunnen inhouden en kunnen verschillen van de werkelijke resultaten. Risico’s en onzekerheden omvatten, zonder beperking, het effect van concurrerende, politieke en economische factoren, juridische claims, het vermogen van het bedrijf om intellectueel eigendom te beschermen, schommelingen in wisselkoersen en rentetarieven, wijzigingen in belastingwetten of -tarieven, wijzigingen in wetgeving of boekhoudpraktijken en het vermogen om nieuwe producten, markten of technologieën te identificeren, ontwikkelen en met succes te commercialiseren.
    Dientengevolge kunnen de werkelijke prestaties, positie en financiële resultaten en verklaringen van de Onderneming wezenlijk verschillen van de plannen, doelstellingen en verwachtingen die zijn uiteengezet in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. De Onderneming neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen of informatie bij te werken, welke moeten worden genomen vanaf de respectieve uitgiftedata, tenzij vereist door wet- of regelgeving.
  10. CW1884 4 januari 2018 22:20
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 22:05:

    @CW1884,

    Namens alle Pharming posters en vooral lezers hartelijk dank voor die vele fijne bijdragen van jou!

    Petje af, en een diepe buiging!

    Keep Up the Good Work!

    PS: ik ga nu wat duimpjes uitdelen. :-)
    AB en bedankt voor het compliment. Er zijn meerdere forumleden met geweldige bijdragen. Vanavond had ik echter eens tijd en deze ervoor genomen ;-)
  11. TommyTP 4 januari 2018 22:21
    quote:

    CW1884 schreef op 4 januari 2018 22:13:

    [...]
    Velen hebben zich helaas op het verkeerde been laten zetten door de “Roze Brillen Brigade”.

    Verwacht worden wel andere persberichten Hans. Onder andere goedkeuring Ruconest bij kinderen in Europa. Ligt ter goedkeuring bij de EMA. Uitsluitsel hiervan duurt maximaal 60 dagen vanaf vergadering begin december 2017.
    Vergadering was 14,15 en 16 december...
  12. [verwijderd] 4 januari 2018 22:21
    quote:

    marcko schreef op 4 januari 2018 21:57:

    [...]

    Omzet houdt geen rekening met de vraag of de opbrengst al in geld aanwezig is, of dat het nog uitstaande vorderingen (bij klanten) betreft....
    Ik snap dat je het boekhoudkundig ziet in deze, maar de doelbewuste vaagheden in het rapport zijn :

    Late December (24/28/31? en Pharming was dicht tussen kerst en oud en nieuw.

    cash balance after accounting for this exercise will be €56.0 million

    Dus de vraag of we hier een statement hebben over de balans zoals die op het jaarrapport zal verschijnen te maken hebben, of het andere uiterste, het positieve banksaldo per late december. De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen.

    An sich heb je ook niet veel aan het saldo alleen, voor hetzelfde geld is er net een CRO ingeschakeld en is er vooraf een grote som geld overgemaakt, en is vorige week de nieuwe konijnenfarm betaald.
  13. CW1884 4 januari 2018 22:21
    quote:

    Madebeliefje schreef op 4 januari 2018 22:07:

    Gaan we het vanavond ook nog even hebben over het nieuwsberich, het allereerste nieuwsbericht met Pompe erin.

    Want in het artikel staan een paar voor mij nieuwe dingen daarover.

    We hebben het nog steeds over hetzelfde medicijn uit 2001. Ik meende gelezen te hebben dat dat medicijn was verkocht, maar dat blijkt dus niet zo.

    Dan het artikel uit de krant wat een tijdje terug hier gepost was over Pompe. Daar werdt gesproken over behandelde patientjes.

    Ik heb nu een aantal vraagjes? Zaten ze toen al in de klinische fase(2?) Hoelang zijn resultaten geldig?

    Ik verwacht dat ze helemaal overnieuw moeten beginnen. Dhr. de Vries had het namelijk over pre-klinische fase en fase 1 onderzoek.
  14. ws belgie 4 januari 2018 22:23
    lang geleden dat ik hier eens was en blijkbaar op een goed moment.
    Heb al vele post gelezen, en de hoestig (west-vlaams voor zin in krijgen) is er al. Zou ik dan toch opnieuw durven investeren in pharming, dit terwijl ik de cruise van 0.30 tot op heden heb gemist?
  15. CW1884 4 januari 2018 22:23
    quote:

    Jager63 schreef op 4 januari 2018 22:09:

    [...]
    Volledig mee eens. Het is of je in gesprek bent met de persvoorlichter van Pharming.
    Haha super bedankt allemaal. Voelt echt als complimenten. Misschien moet ik m’n eigen job maar laten gaan en solliciteren bij Pharming.
  16. [verwijderd] 4 januari 2018 22:25
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 22:17:

    Het forum loopt TOP vanavond! Vragen en antwoorden.
    Zo hoort een goed forum te zijn. Ik krijg een warm gevoel van binnen.
    Met het risico juist datgene wat je top vind van vanavond te minderen, maar deze is te toepasselijk. Iets met buik, ballen en van kooten en de bie. Dat, of de zangeres zonder naam..
  17. [verwijderd] 4 januari 2018 22:25
    CW1884 Bedankt voor het rechtzetten van heel veel zaken. Ik werd vandaag nogal chagrijnig, niet van de koers maar wel tegen het einde van de handelsdag van wat er hier geroepen werd m.b.t. het persbericht. Echt top dat jij zo duidelijk en met vol goede moed die strijd wil aangaan. Wat een energie!! AB
  18. TommyTP 4 januari 2018 22:29
    quote:

    groen-is-gras schreef op 4 januari 2018 22:18:

    Hoe moeten we het interview met dhr. de Vries interpreteren.
    Positief of negatief. Of is dit tekort door de bocht

    Gezien het feit dat vandaag de koers daalde na een positief bericht denk ik dat dit interview zal resulteren in een forse up. De meeste beleggers hebben niet helemaal door hoe het financiele plaatje eruit ziet. In dit interview wordt in meer begrijpelijke taal uitlegd wat ze hebben gedaan. Ik denk dus dat dit een zeer positief effect zal hebben; vergelijk dit met het pharming filmpje van Nico Inberg in Oktober; pas na dat filmpje ging het echt los terwijl het aandeel vrij lauw reageerde op de meer dan prachtige q3 cijfers..
11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 562 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht