Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Heijmans, Fugro en Beter Bed

Liveblog: Heijmans, Fugro en Beter Bed

Update 15:30 uur: Hollandsche aandelen?

Het is een beetje een bijvangst uit het rapportje, maar dit vond ik zelf wel grappig.

Beleggen en Prinsjesdag heet het rapport van Binck. De broker vertelt er niet bij wanneer het onderzoek is afgenomen en hoeveel mensen meededen, dus laat ik het verder hier maar bij. U kunt hier ook invullen wat u wilt hier, maar of het er van komt? Ik ben voor verlaging VRH, want tax op risico vind ik niet kloppen.  

 


Update 13:30 uur: Advies

Eindelijk, de eerste adviezen. ABN Amro blijft bij haar sell voor Fugro en buy voor Beter Bed:

  • Fugro: naar €10,50 van €11 (sell) - ABN Amro
  • Beter Bed: naar €11 van €13,50 (buy) - ABN Amro
  • Core Labs: naa $21 van $118 - JPMorgan

 


Update 10:45 uur: Heijmans 25 jaar beurs

Hartelijk gefeliciteerd Heijmans. Hopelijk gaat het goed, want vrijdag mocht Pharming gongen en was het Kempen die 's middags de pret bedierf met een hard verkoopadvies.

En nu weer gauw aan het werk Heijmans, want er is nog alijd enig achterstallig onderhoud. Wow, wat was het ooit een waanzinnig aandeel. U ziet zowel prijs als herbelegd.

En roep nou niet meteen bubbel. Zie de verwachte winst, omzet en dividend in het vorige decennium: het aandeel is nu zelfs even duur als toen. Tien keer de winst voor een bouwbedrijf is op papier ook nier raar. Het is alleen geen garantie, zo is eens te meer gebleken. Zelfs tegen drie keer de winst kocht u een kat in de zak.  

 


Update 10:45 uur: "Unilever ontvlucht beastly Brexitland"

Aviva stemt in de aandeelhoudersvergadering tegen de sluiting van het tweede hoofdkantoor in Londen. Dat houdt de gemoederen in het VK behoorlijk bezig - Unilever hoort daar net als hier bij het nationale meubilair - en FT maakt de  balans op.

Op zich niet zo'n heel interessant stukje, maar deze slimme snuiter pikt daar deze fraaie quote uit :-) Die is van een FT-columnist en misschien heeft die wel meer gelijk dan wij hier in Nederland denken, of willen weten. 

 


Update 10:30 uur: ForFamers zoekt vrouw

Dit wist ik niet, Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw staat bij ForFarmers op de payroll. Trouw heeft dit weekend een heel verhaal over hoe Jaspers links- en rechtsom geld aan het programma verdient en daar vis ik deze o.n.t.h.u.l.l.e.n.d.e. alinea's uit. Slimme sponsoring of weggegooid aandeelhoudersgeld?

 


Update 09:30 uur: Warren weer hoor

Genoeg nu over tien jaar Lehman Brothers. Over en sluiten met weer een briljante quote van u weet wel. Zelf had ik dit eind vorig jaar nog, toen ik bij IEX tijdens iedere lunch kon aanhoren hoeveel mijn jonge collega's nu weer hadden gemaakt met hun crypto's. Ik peinsde er niet over om óók, maar tóch. 

Jarenlang zelf blokken om een beetje pensioen op te bouwen en dan die snuiters, die het verschil niet eens weten tussen prijs en waarde, die met de buit aan de haal gaan. Het liet mij niet onberoerd. Dit jaar gaan de lunchgesprekken weer gewoon over voetbal, als u begrijpt wat ik bedoel. Waarvan akte, Warren.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht