Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,580
  • Verschill

    -0,025 -0,45%
  • Volume

    194.814 Gem. (3M) 296,4K
  • Bied

    5,550  
  • Laat

    5,595  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom september 2018

4.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 208 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2018 14:01
    quote:

    loesje62 schreef op 22 september 2018 13:55:

    [...]

    Realiseer je dat Goddijn 80% van onze vragen kan beantwoorden .hij staat vooraan bij gesprekken over HD maps. Hij merkt de interesse,hoort de aantallen ,merken, hoeveelheden,.hij kent de nabije toekomst. Hij kan de onrust wegnemen maar hij doet het niet. (tenminste het zou mij verbazen)
    Dan moet je je afvragen,waarom niet.
    Hij heeft dat nooit gedaan....is altijd zo geweest..dus zoek er niets achter....
  2. [verwijderd] 22 september 2018 14:13
    quote:

    nn2014 schreef op 22 september 2018 14:09:

    Maandag richting 4.50 / 5.00 ben ik bang......
    Dat hoop je....met nieuws van Toyota wat niets met maps te maken heeft....zou erg vreemd zijn....en men weet ook wel dat tt veel waarde bezit ket hun assets...dus ja....4,50....laat me niet lachen...
  3. Nait Soesen 22 september 2018 14:21
    quote:

    tatje schreef op 22 september 2018 11:55:

    [...]

    Eigenlijk zijn google android en apple carplay niet tegen te houden.
    Zullen straks in elke auto zitten.

    bynco.com/nl/blog/welke-autos-hebben-...

    Apple carplay en de android auto zullen in iedere auto zitten.

    Kijk waar ze nu in zitten, ook in veel klanten, eigenaars van Here.

    Apple carplay en android auto moesten bij Toyota eerst via ( smartDeviceLink a telematics systeem developed bij Ford ), nu gaat het rechtstreeks.

    Je kunt dus nu rechtstreeks met je apple of android Phone inpluggen.

    Als heel Tom Tom deze marktbeweging niet zag aankomen, zijn ze oerdom.

    Mijn zoon reist door heel Europa met zijn samsung Tel met google maps, zo n k.t klein schermpje op de tel.

    Nu heeft zijn vrouw een nieuwe opel karl, kan onderin zijn samsung Phone op android verbinden en alle apps incl navigatie op een mooi groot scherm.

    Weet niet of apple carplay ook kan met de apple Phone, zie op de link dat apple carplay ook kan op de opel karl.

    Oems denken nog wel eens in termen van privacy, maar jonge automobilisten willen gewoon alle mogelijkheden van de Phone op een scherm.

    Dus straks zullen alle autos schermen hebben , die toegankelijk zijn voor zowel de apple Phone als android, dus zo ongeveer de hele Phone markt.

    Hier nog even de Phone markt verdeling.

    www.emerce.nl/nieuws/marktaandeel-win...

    Wil Microsoft hier nog mee doen.

    Komt Tom Tom straks als winnaar van de HD maps voor SDC straks op apple carplay en android.

    Het is een kwestie van tijd Tatje, dat alles connected is op een groot scherm in je auto of op een klein scherm op wat voor device dan ook, en als H.G. dat een wake up call noemt met Google, is de man ziende blind, maar dat geloof ik niet, daarvoor is hij te slim en geslepen, kijk maar eens op youtube naar oude interviews van hem, waar hij nog eager was, maar nu overkomt als een gezappige grijze man, maar net als een vos, verliest hij wel zijn haren, maar niet zijn streken!

    De digitale revolutie is onderweg in het kwadraat en gaat niet meer stoppen, wat dat betreft, was ik liever nu geboren, dan 57 jaar geleden! :)


  4. loesje62 22 september 2018 14:23
    quote:

    Tomtom10 schreef op 22 september 2018 14:01:

    [...]

    Hij heeft dat nooit gedaan....is altijd zo geweest..dus zoek er niets achter....
    Altijd als ik over een zebrapad fiets schop ik tegen een verkeerslicht .

    Ik heb dat altijd zo gedaan....is altijd zo geweest...dus zoek er niks achter.... ;-)
  5. [verwijderd] 22 september 2018 14:23
    quote:

    loesje62 schreef op 22 september 2018 13:37:

    [...]

    Dat is de belangrijkste vraag voor komende week.” WIL” TomTom door middel van duidelijkheid in rustiger vaarwater komen.

    Ik heb de indruk van niet! Hoe moeilijk kan het zijn ,,,,
    HG kan zelfs nog aangeven dat TomTom zelfstandig zal blijven. Dan verdwijnt de lucht van evt overname ook nog uit aandeel.
  6. [verwijderd] 22 september 2018 14:27
    Ben benieuwd wat de werkelijke impact zal zijn op de koers maandag om 09.00 uur....omlaag oké, maar hoeveel lager??? Of komen er nog berichten naar buiten van tt of Toyota zelf?
  7. Financiator 22 september 2018 14:28
    2 Jaar geleden op vakantie zat mijn vriendin naast mij in de auto, restaurantjes uit te kiezen via google en tripadvisor, wat en gedonder, moest je vervolgens al die adressen invoeren op je ingeboude tomtom navigatie, en vervolgens bleek dat de adressen via de tomtom nooit helemaal klopte dus moest je weer zoeken, toen al vroegen wij ons af waarom dit niet geintegreerd werd aangeboden.
    Ik update mijn ingebouwde tomtom in de auto niet eens meer, te duur en te weinig content, mijn mobiel met google maps heeft het al meer dan een jaar geleden gewonnen....

    Ik hoop voor ieder dat die Goddijn knakker heel snel zijn toko te koop zet, dan krijgen de aandeelhouders nog een deel van de waarde terug zelfstandig doorgaan is zelfmoord...
  8. [verwijderd] 22 september 2018 14:38
    Hoe gaat het met Apollo, Azure enz....China is de grootste markt, waar tt met baidu zit....en Azure met Microsoft hoe gaat dat? Ik zou zeggen Microsoft laat je horen.....het is toch niet alleen Google tegen TomTom....maar ook tegen Here,Microsoft, Apple, baidu enz......dus verwacht nog wel wat tegen actie...
  9. [verwijderd] 22 september 2018 14:40
    quote:

    Tomtom10 schreef op 22 september 2018 14:27:

    Ben benieuwd wat de werkelijke impact zal zijn op de koers maandag om 09.00 uur....omlaag oké, maar hoeveel lager??? Of komen er nog berichten naar buiten van tt of Toyota zelf?
    Ik lees de berichten..... eens terug vanaf gisteren.... maar jij hebt.... het weekend van je leven....of niet????24 uur berichtjes plaatsen....maar je zou de paar aandeeltjes.... die je hebt... toch verkopen.....???
  10. DD12 22 september 2018 14:41
    Dat hoop ik ZEKER niet!
    De reactie was schijnbaar overdreven, feit is wel dat er nu nog 6.35 staat......maandag helaas diep en diep rood
  11. forum rang 6 pwijsneus 22 september 2018 14:41
    quote:

    bart1805 schreef op 22 september 2018 12:33:

    Spannende tijden weer, geen idee welke kant op, maar geld kan er verdiend worden aan deze koers. Ik ga het weer met een half oog volgen.
    Welcome back. Aan de posters te zien afgelopen dagen lijkt het wel 2014 all-over-again.

    Mijn koersdoel voor TomTom was ergens in de € 10 euro voor einde dit jaar, begin volgend jaar. De cijfers zijn eindelijk aan het beteren, en de outlookverhoging was dankzij de hoge orderintake bij automotive. Dit zou moeten resulteren in een koers van 2 cijfers voor de komma, volgens mijn beperkte visie.

    Na Apple-gate had ik er al flink de pee in, het aandeel daalde in korte tijd meer dan 20%, om in dezelfde korte tijd weer te herstellen. Ook hier heeft TomTom niet op gereageerd behalve te melden "it's obviously not in our interest to lose Apple as a customer". Deze tijdelijke dip was een signaal dat het aandeel er extreem zwak voorstaat (voor zover we dat al niet wisten). En waarom laat TomTom het gebeuren dat Apple eigen maps maakt, dit was al sinds 2015 bekend? Of weet ik zaken niet die "the board" wel weet?

    Het nieuws van deze week is een game-changer. De aanname dat de auto-industrie niet zee zou gaan met Google omwille van privacy issues kan gewoon de prullenbak in. Dat is gewoon hoe het zit, of we het nu leuk vinden of niet. Dat betekend dus dat er een dominante speler is bijgekomen, en dat is buitengewoon slecht nieuws voor TomTom.

    Mijn koersdoel was gebaseerd op betere cijfers en outlook en daardoor groei van het aandeelop eigen kracht. Nu kan dat ook de prullenbak in, en kan ik enkel nog hopen dat TomTom zelf ook inziet dat het strategisch beter af is onder een ander dak, of dat het wordt opgesplitst. (bijvoorbeeld Telematics naar Verizon, de (HD)kaarten naar Apollo-platform partners of bijvoorbeeld intel/microsoft om maar eens wat te noemen.) Echter is dit gebaseerd op ijdele hoop. En "hope is not a strategy" wat mij betreft. Samengevat, ik vind het extreem kut dat het aandeel niet meer op eigen kracht gaat presteren, en ben dus overgeleverd aan een managementteam van TomTom die compleet zijn losgeslagen van de realiteit om hun heen. Neem alleen al de bonus van de top - revenue minus consumer omzet. Dus het aandeel presteert al 10 jaar slecht door die consumerafdeling, en voor je eigen incentive haal je consumer er gemakshalve even uit.

    Ik heb me gruwelijk vergist, en het ziet er even niet best uit. Ook de slappe communicatie van TomTom spreekt boekdelen. Ronduit amateuristisch. De IR is zelfs geen full-time functie bij TT.

    Deze voltreffer gaat nog steeds op: TomTom staat in zijn blote kont op de beurs(zie filmpje van begin dit jaar):
    www.telegraaf.nl/video/1854406/tom-to...

    Ik geloof totaal niet in alle complottheorien die hier voorbij komen. Het is gewoon knulligheid. Het overkomt ze allemaal een beetje. Ja, ze hebben de eerste aanval van Google overleeft, en het bedrijf bestaat nog steeds. Dat is knap. De strategische aanname dat TomTom zelfstandig - op de beurs - het beste af is, is wat mij betreft een complete misrekening. Het artikel in het FD van de week dat TomTom nu gedwongen wordt om strategische beslissingen te nemen is wat mij betreft een perfecte weergave van de stand van zaken bij TomTom.

    Ga zien hoe het afloopt. Even flink op de zure appel doorbijten.
  12. [verwijderd] 22 september 2018 14:48
    Wat zou ik doen als ik HG was...
    Ik zou deze berichten en koers aangrijpen voor een doelredenatie: wij kunnen geen onrust gebruiken in deze fase, vandaar dat we Privaat verder willen gaan en 10 Euro per aandeel bieden.
    Iedereen zgn blij en financiering geen probleem, fijn dat de rente nog zo laag is en fijn dat er nu eerst mooie jaren aankomen zeg, wat een toevalligheid.

    En weet je, ik vind alles best momenteel, ook al is 10 een fooi.
  13. [verwijderd] 22 september 2018 14:57
    Opmerkelijk dat blijkbaar 2 mensen (werknemers Google? of Toyota? of de schoonmaaksters van de vergaderruimte?) volgens het Bloomberg artikeltje zich blijkbaar geroepen voelden om te lekken naar een journalist van Bloomberg die hier een verhaaltje van maakt. Het verhaaltje bljjft vaag, niets concreets. Het gaat erover dat android auto mogelijk ook een optie is voor Toyota, naast het al toegestane Apple play. Nou, nou, da’s heftig nieuws! dat kun je gewoon niet binnenskamers houden. Dat moet eruit voordat de deal getekend is en groots kan worden bevestigd met een officieel gezamelijk persbericht van Google en Toyota.
    Nog opmerkelijker is dat niemand, maar dan ook echt niemand! die bij TomTom werkt en z’n werkgever zo erg in de media afgebrand ziet worden door minkukkels als Jos V, om daar tegengas aan wil geven in de media. Neen, het is stil op alle niveaus binnen TomTom. Hoofd IR is sowieso maar een parttime invulling, maar is er dan niemand trots op zijn/haar werk bij TomTom?
  14. [verwijderd] 22 september 2018 15:00
    quote:

    Achterdocht schreef op 22 september 2018 14:57:

    Opmerkelijk dat blijkbaar 2 mensen (werknemers Google? of Toyota? of de schoonmaaksters van de vergaderruimte?) volgens het Bloomberg artikeltje zich blijkbaar geroepen voelden om te lekken naar een journalist van Bloomberg die hier een verhaaltje van maakt. Het verhaaltje bljjft vaag, niets concreets. Het gaat erover dat android auto mogelijk ook een optie is voor Toyota, naast het al toegestane Apple play. Nou, nou, da’s heftig nieuws! dat kun je gewoon niet binnenskamers houden. Dat moet eruit voordat de deal getekend is en groots kan worden bevestigd met een officieel gezamelijk persbericht van Google en Toyota.
    Nog opmerkelijker is dat niemand, maar dan ook echt niemand! die bij TomTom werkt en z’n werkgever zo erg in de media afgebrand ziet worden door minkukkels als Jos V, om daar tegengas aan wil geven in de media. Neen, het is stil op alle niveaus binnen TomTom. Hoofd IR is sowieso maar een parttime invulling, maar is er dan niemand trots op zijn/haar werk bij TomTom?
    De spijker op zijn kop...zo waar dit....misschien dat Toyota nog met een bericht naar buiten komt nu, net hoe en wat?
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 september 2018 15:05
    quote:

    Xynix schreef op 21 september 2018 17:18:

    [...]
    Tja, wat heeft RNM verleid om met "de duivel" in bed te duiken? Dat is essentieel om te weten. Welke motieven zaten daar achter? En gaan die motieven elders ook gelden? En blijven die beperkt tot infotainment of strekt zich dat uit tot ADAS/SDC, dat ook voor een gigantische shake-out in de auto-industrie gaat zorgen? Hoeveel "zwakke broeders" zullen door de knieën gaan in de hoop via Google bovenliggende partij te worden als "bijltjesdag" nadert?
    Nee, ik denk niet dat de deal zich uitstrekt tot ADAS, HD-maps etc. Ten eerste heeft Renault dat zelf ontkend (althans volgens @Justin), ten tweede kan ik me niet voorstellen dat men zomaar zou kiezen voor de Amerikaanse en nogal 'eigenstandige' versie (Waymo) van Google, in plaats van de gebruikelijke samenwerking met Europese bedrijven op deelgebieden (bijvoorbeeld standaardisatie).

    Zo is Renault een partner in het EU-gesponsorde Ertico, en een van de meest actieve (althans in een verleden waar ik zelf bij was, ik denk dat het nog zo is). De belangrijkste aandachtsgebieden van Ertico zijn 'connected and automated driving' en 'urban mobility'.
    ertico.com/list-of-partners/

    Renault-partner Nissan doet mee met het niet-uitsluitend Europese Sensoris, de standaardisatieclub ohgv sensordata die van belang zijn voor autonoom rijden. Valeo, een belangrijke toeleverancier van Renault, is lid van beide:
    sensor-is.org/members/

    Ook van de kant van Google betwijfel ik of ze belangstelling hebben om met Renault verder te gaan dan infotainmentsystemen. Voor testen met zelfrijdende auto's hebben ze namelijk al een Europese partner, te weten FCA:
    www.autobahn.eu/8988/waymo-brengt-rob...

    Tenslotte, en meer algemeen: de strijd om de sensordata is nog volop gaande, de uitkomsten zijn ongewis. Het zal zeker niet zo zijn dat Renault tegen Google zegt: "Duik maar gezellig onder de motorkap. en lees maar uit wat je uit wilt lezen. We zien wel of je er iets leuks mee kunt gaan doen".
    (Sorry, ik moest even aan Sinterklaas -Hans Teeuwen- bij Jiskefet denken.)

  16. Mojo 22 september 2018 15:07
    Als dit bericht alle media het overnemen dan zullen vragen beantwoord moeten worden vanuit Toyota. Anders blijft het een gerucht
  17. Meryntje 22 september 2018 15:08
    quote:

    RickBreda schreef op 22 september 2018 10:11:

    Hoop dat Godijn voor maandagochtend nu wel met een positief koersondersteunend bericht komt!!
    Ben bang dat anderen, zie twitter, dat weer moeten doen.

    Groet uit Schildwolde.
  18. silverwheaton 22 september 2018 15:10
    Lijkt me Halloweenscenario, dat laatste nieuws. Vrees een afstort van jewelste over enkele maanden. Voorlopig kan de koers enigszins standhouden op valse hoop. Vertrouwen bepaalt de beurskoers; het zou me dus verwonderen als Tom2 Nieuwjaar haalt op drie euro. En dan kan je er nog rustig een ritje mee trachten te maken. Is je geld je lief, scheer je weg alhier! :)
4.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 208 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht