Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2712 2713 2714 2715 2716 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pakman 29 december 2021 17:50
    quote:

    luchtschip schreef op 29 december 2021 17:29:

    [...]

    Resistentie is van toepassing op het gebruik van middellen bij het bestrijden van bacteriën en ongedierte ( luizen, sprinkhanen, muizen etc )

    Deze middelen werken rechtstreeks op het slachtoffer en schakelt het uit.
    Er ontstaat vervolgens resistentie en dan is het middel niet meer doeltreffend.

    Vaccinatie werkt op een geheel andere manier.

    Het vaccin bestrijdtniet rechtstreeks het virus.
    Het vaccin maakt het immuunsysteem alert dat dan antibodies gaat ontwikkelen die geschikt zijn om het virus uit te schakelen.

    Wanneer er een virus variant komt die zich niets aantrekt van de anti bodies,
    Dan ziet het immuunsysteem dat deze antibodies niet werken en het immuun systeem gaat dan anti bodies ontwikkelen die de nieuwe virusvariant wel uitschakelen

    Jouw waarschuwing dat er een nieuwe variant komt die resistent is, is voorlopig niet aan de orde

    Het immuunsysteem wordt door het vaccin gewaarschuwd voor een bepaalde eiwitsamenstelling op de site van het virus.
    Zolang die nog in grote mate overeenkomt herkent het immuunsysteem een vijandig virus en gaat anti bodies maken.

    Dat de omicron variant veranderd is, waardoor de anti bodies geen effect heeft, doet niet ter zake
    Het immuunsysteem gaat dan anti bodies ontwikkelen die wel de omicron variant onschadelijk maken.
    een nieuwe variant komt die resistent is...die is er al .. Omicron.. of waarom denk dat iedereen met spoed gevacv moet worden en dan vooral met een Vacc dat infeite al niet meer werkt v Omicron.
  2. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 17:53
    Denemarken verpulvert record aantal nieuwe coronagevallen: nergens meer nieuwe besmettingen in vergelijking met aantal inwoners
    Denemarken, momenteel wereldwijd het land met de meeste nieuwe Covid-19-gevallen ten opzichte van de bevolking, heeft zijn record verpulverd met 23.228 nieuwe gevallen in 24 uur tijd.

    Bron: BELGA

    Een groot deel van de verklaring ligt bij het erg hoge aantal PCR-tests dat na Kerstmis werd gedaan. Het aantal positieve tests bleef vrijwel stabiel en ligt op 12,3 procent volgens gegevens van de gezondheidsautoriteiten.
    De vorige piek liet maandag 16.164 gevallen in 24 uur tijd zien.

    De incidentie (het aantal besmettingen op 100.000 inwoners) betekent dat meer dan één inwoner op de 60 in Denemarken afgelopen week positief testte.
  3. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 17:55
    Denemarken :

    Het aantal ziekenhuisopnames steeg lichtjes tot 675 patiënten (plus 9 in een etmaal), van wie 77 (plus 6) op de intensieve zorg, maar de stijging gaat veel trager dan die van het aantal besmettingen.

    In één dag werden zestien sterfgevallen geregistreerd. In een week nam het aantal doden met 17 procent toe tot 89, ver onder de aantallen die vorige winter werden opgetekend (249 doden in een week van januari 2021). De experts schrijven dit aan de vaccins toe.
  4. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 17:57
    90 procent Covid-19-patiënten op intensieve zorg in Groot-Brittannië kreeg geen booster

    Tot 90 procent van de patiënten die in Groot-Brittannië met Covid-19 op de intensieve zorg werden opgenomen, had geen boostervaccinatie gekregen, zo heeft premier Boris Johnson woensdag gezegd. Toch sloot hij andermaal elke verharding van de coronabeperkingen voor Nieuwjaar uit.

    Bron: AFP
    "Jammer dat ik het moet zeggen, maar de overgrote meerderheid van de mensen die in onze ziekenhuizen op de intensieve zorg worden opgenomen, bestaat uit mensen die geen boosterdosis kregen", zei de Britse premier in de rand van een bezoek aan een vaccinatiecentrum.

    "Ik heb met artsen gesproken die zeiden dat tot 90 procent van de mensen op intensive care geen boosterdosis had gekregen", aldus de premier, die de bevolking opnieuw opriep zich een derde keer te laten prikken. "Als u niet gevaccineerd bent, loopt u gemiddeld acht keer meer het risico in het ziekenhuis te belanden", benadrukte Johnson.

    Engeland en Wales registreerden dinsdag een record van bijna 130.000 coronagevallen. In Groot-Brittannië is een boosterdosis toegediend aan bijna aan 57 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar. Het streefdoel is de hele bevolking voor het einde van het jaar een derde prik te geven.

    Geen harde maatregelen
    In tegenstelling tot Schotland, Wales en Noord-Ierland, waar onder meer de discotheken dichtgingen, sloot Johnson hardere beperkingen in Engeland uit. "De omikronvariant blijft problemen stellen, we zien de gevallen toenemen in de ziekenhuizen, maar de variant is duidelijk minder kwaadaardig dan de deltavariant." De premier riep de bevolking wel op Nieuwjaar op een "voorzichtige" wijze te vieren.

    Op 22 december lagen 8.240 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen in Groot-Brittannië, van wie 842 aan een beademingsapparaat.

  5. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 18:00
    Ophef in China over publieke vernedering van coronaverdachten
    In China is ophef ontstaan over de behandeling van vier mensen die worden verdacht van het overtreden van coronaregels. De politie toonde de verdachten deze week in de stad Jingxi aan een menigte, berichten Chinese staatsmedia. De vier moesten beschermende pakken dragen en hadden borden om hun nek met hun namen en foto's.

    Bron: ANP
  6. [verwijderd] 29 december 2021 18:02
    "De Franse regering gaat door met inspanningen om de druk op niet-gevaccineerde mensen op te voeren om coronavirusschoten te krijgen, aangezien het land woensdag 208.000 nieuwe COVID-19-gevallen meldde – een record dat wordt gevoed door de ommicron-variant.

    Minister van Volksgezondheid Olivier Veran verdedigde woensdag een regeringsplan om alleen volledig gevaccineerde mensen toegang te geven tot plaatsen zoals restaurants, bioscopen, theaters, musea en sportarena's. De pas is ook vereist op langeafstandstreinen en binnenlandse vluchten.

    Veran zei tijdens een parlementaire hoorzitting dat het recordaantal besmettingen betekent dat meer dan twee Fransen elke seconde positief testen op COVID-19. Veran schat dat ongeveer 10% van de Franse bevolking recentelijk in contact is geweest met een persoon die besmet is met het virus.

    Tegen degenen die niet zijn gevaccineerd, zei hij: "Er is echt weinig kans dat je deze keer kunt ontsnappen (COVID-19): het virus verspreidt zich te snel." Veran zei dat in openbare ziekenhuizen in Parijs 70% van de mensen die op intensive care-afdelingen zijn opgenomen, niet zijn gevaccineerd.

    Hij adviseerde ook de meest kwetsbare mensen die de boostervaccinatie nog niet hadden gekregen om “jezelf de komende dagen te beschermen. Neem geen risico.”

    De versnelde invoering van de zogenaamde vaccinpas maakt deel uit van een overheidsstrategie om met vaccinaties, in plaats van nieuwe lockdowns, de impact van de zich snel verspreidende omicron-variant op de toch al overbelaste ziekenhuizen te verzachten"(Marketwatch.com)

    "pashouders" moeten privileges krijgen, de tijd is daar rijp voor, was ook toch beloofd eigenlijk?
  7. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 18:03
    Oprichter van Nederlandse corona-actiegroep overleden aan Covid-19
    De oprichter en voorzitter van de Nederlandse actiegroep Herstel-NL, die kritisch was over het nut van coronamaatregelen en vaccins, is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Robin Fransman stierf dinsdag op 53-jarige leeftijd, bevestigen bronnen uit zijn omgeving vandaag na berichtgeving van de krant ‘Het Parool’.

    Fransman meldde begin deze maand dat hij het coronavirus had opgelopen. "Corona positief. Het werd ook een keer tijd", schreef hij op 3 december op Twitter.

    Herstel-NL voerde begin dit jaar campagne tegen de lockdown en de avondklok. De groep wilde versoepelingen van de coronamaatregelen. "Het beleid van lockdowns en dichte winkels, scholen, cultuur en horeca lijkt misschien veilig voor kwetsbaren op de korte termijn, maar het is onveilig voor kinderen, voor ondernemers, voor werknemers en voor de geestelijke gezondheid. 100 procent veiligheid bestaat niet. We moeten het nu dus veilig genoeg maken voor iedereen. Op korte en lange termijn", zei Fransman.

    Coronaminister Hugo de Jonge noemde de plannen van Herstel-NL toen "levensgevaarlijk".

    Fransman werkte bij Herstel-NL nauw samen met het Artsen Covid Collectief, een groep coronakritische medici. Die organisatie meldt in een verklaring: "Afgezien van het grote verdriet en de lege plek die hij achterlaat, maakt de oorzaak van zijn ziekbed het verlies extra bitter." Fransman heeft volgens het collectief "de ziekte nooit ontkend, maar zich sterk gemaakt om covid-kwetsbaren op basis van vrijwilligheid te beschermen".

  8. forum rang 10 luchtschip 29 december 2021 18:05
    quote:

    pakman schreef op 29 december 2021 17:50:

    [...]

    een nieuwe variant komt die resistent is...die is er al .. Omicron.. of waarom denk dat iedereen met spoed gevacv moet worden en dan vooral met een Vacc dat infeite al niet meer werkt v Omicron.
    Bij virussen is resistentie niet van toepassing, dus er is ook geen nieuwe variant die resistent is

    Je reageert op een posting waarin ik uitleg dat resistentie alleen voorkomt bij het bestrijden van bacteriën en ongedierte.
    Het slachtoffer is niet meer vatbaar voor het middel en het middel kun je niet meer inzetten, is waardeloos geworden.

    We hebben het nu over virus bestrijding.
    Hetvaccin activeert het immuunsysteem op een virus en het immuunsysteem ontwikkelt antibodies.

    Wanneer er een virus variant komt die niet vatbaar is voor de antibodies.
    Geen probleem, het immuun systeem gaat andere antibodies ontwikkelen waar de nieuwe variant mee vernietigd wordt.

    Het vaccin werkt dan nog steeds, in die zin dat het het immuunsysteem activeert

    Je zegt :
    waarom denk ( je ) dat iedereen met spoed gevacv moet worden en dan vooral met een Vacc dat infeite al niet meer werkt v Omicron.

    antwoord :
    Iedereen moet met spoed gevaccineerd worden ( booster nemen ) om het immuunsysteem zeer actief en alert te houden
    En wanneer Omicron niet vatbaar is voor bestaande anti bodies, dan maakt het immuunsysteem wel de juiste andere anti bodies
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2021 18:06
    quote:

    Kees1 schreef op 29 december 2021 17:47:

    [...]Ja, die aantallen vallen reuze mee. In NL is er veel te paniekerig gereageerd door deze lockdown af te kondigen. Nu daarop terugkomen zou het vertrouwen in de overheid nog verder laten dalen. Dus dat kan niet. Het zou veel beter zijn in het vervolg het gemiddelde van de maatregelen in de omringende landen over te nemen.
    DNB deed dat in de tijd van de gulden ook door zsm het beleid van de Bundesbank te volgen. Was succesvol!
    Ja, en daardoor steeg de rente naar ca 12%..............!!!
  10. forum rang 8 het zwaard 29 december 2021 18:10
    Hoewel hij in eenzame opsluiting zit: Salah Abdeslam test positief voor coronavirus

    Salah Abdeslam - de hoofdverdachte op het proces rond de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs - heeft een positieve coronatest afgelegd. Dat meldt de Franse openbare omroep Franceinfo. Abdeslam zit nochtans in eenzame opsluiting in de gevangenis van Fleury-Mérogis (Essonne). Mogelijk kan het proces nu niet verdergaan zoals gepland.

    Als Abdeslam volgende week nog altijd positief is en de zitting daardoor niet meer kan bijwonen, zouden zijn advocaten immers om uitstel kunnen vragen. Normaal gezien zou het proces op dinsdag 4 januari hervat worden met het ondervragen van de beschuldigden. Abdeslam is op 13 januari aan de beurt
  11. forum rang 5 Kees1 29 december 2021 18:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 december 2021 18:06:

    [...]

    Ja, en daardoor steeg de rente naar ca 12%..............!!!
    Zeker. DNB wilde blijkbaar niet hetzelfde beleid voeren als Erdogan nu doet.
    Maar nu serieus: de periode waar je naar verwijst was heel moeilijk en er was destijds geen andere keuze mogelijk.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2021 18:14
    quote:

    Kees1 schreef op 29 december 2021 18:10:

    [...]Zeker. DNB wilde blijkbaar niet hetzelfde beleid voeren als Erdogan nu doet.
    Maar nu serieus: de periode waar je naar verwijst was heel moeilijk en er was destijds geen andere keuze mogelijk.
    De andere keuze was wel degelijk aanwezig, nl een devaluatie van de gulden.
  13. forum rang 6 de tuinman 29 december 2021 18:19
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 29 december 2021 15:29:

    [...]

    Nu geef je mij de schuld dat er geen vooruitgang is, hele vreemde conclusie.
    Ben je al gevaccineerd?
  14. forum rang 10 luchtschip 29 december 2021 18:20
    quote:

    Kees1 schreef op 29 december 2021 17:47:

    [...]

    Ja, die aantallen vallen reuze mee. In NL is er veel te paniekerig gereageerd door deze lockdown af te kondigen. Nu daarop terugkomen zou het vertrouwen in de overheid nog verder laten dalen. Dus dat kan niet. Het zou veel beter zijn in het vervolg het gemiddelde van de maatregelen in de omringende landen over te nemen.
    DNB deed dat in de tijd van de gulden ook door zsm het beleid van de Bundesbank te volgen. Was succesvol!
    "Ja, die aantallen vallen reuze mee. In NL is er veel te paniekerig gereageerd door deze lockdown af te kondigen. "

    Zou het niet kunnen, dat de aantallen meevallen, juist omdat er een lockdown was ?

    Het is bovendien nog veel te vroeg om al in juich stemming te geraken
    Het Omicron virus is er nog maar net en over conclusies van resultaten qua ziekenhuis opnames/IC opnames en overlijdens kan pas over enkele weken een oordeel gevormd worden

    Hadden we volgens jou beter het gemiddelde moeten nemen van de ons omringende landen ?

    Er worden beslissingen genomen en dam worden er knopen doorgehakt
    Het ene doe je wel en het andere doe je niet.

    Het heeft weinig zin om dan verder te discussiëren hadden we maar dit of zus of zo.
    En misschien is het wel beter, dat wij beter de maatregelen streng aanpakken en zal blijken dat wij er beter vanaf komen dan de ons omringende landen

    En wat is het gemiddelde.
    Boris Johnson laat alles vrij en gokt alleen op boosteren
    Hij gaat pas ingrijpen als het allemaal finaal uit de klauwen is gelopen
    Triest voor de slachtoffers en of we moeten neigen naar dit beleid, daar ben ik geen voorstander van.
  15. [verwijderd] 29 december 2021 18:22
    "Omikron in regio Amsterdam nu 80 procent van coronabesmettingen
    De omikronvariant van het coronavirus is in de regio Amsterdam momenteel goed voor 80 procent van de besmettingen. Dat hebben het Amsterdam UMC en de GGD Amsterdam bekendgemaakt op basis van een steekproef"

    Onder deze formule is het 1 januari 2022 100% in de hoofdstad, tot ziens Delta variant, je zwakkere broertje Omricron heeft het nu overgenomen, maar is beduidend minder streng met het handhaven van de gebruiksaanwijzing.

    Heb je ook een oudere, wijzere broer Omiricron?
  16. Boodschappert 29 december 2021 18:24
    quote:

    luchtschip schreef op 29 december 2021 18:05:

    [...]

    Bij virussen is resistentie niet van toepassing, dus er is ook geen nieuwe variant die resistent is

    Je reageert op een posting waarin ik uitleg dat resistentie alleen voorkomt bij het bestrijden van bacteriën en ongedierte.
    Het slachtoffer is niet meer vatbaar voor het middel en het middel kun je niet meer inzetten, is waardeloos geworden.

    We hebben het nu over virus bestrijding.
    Hetvaccin activeert het immuunsysteem op een virus en het immuunsysteem ontwikkelt antibodies.

    Wanneer er een virus variant komt die niet vatbaar is voor de antibodies.
    Geen probleem, het immuun systeem gaat andere antibodies ontwikkelen waar de nieuwe variant mee vernietigd wordt.

    Het vaccin werkt dan nog steeds, in die zin dat het het immuunsysteem activeert

    Je zegt :
    waarom denk ( je ) dat iedereen met spoed gevacv moet worden en dan vooral met een Vacc dat infeite al niet meer werkt v Omicron.

    antwoord :
    Iedereen moet met spoed gevaccineerd worden ( booster nemen ) om het immuunsysteem zeer actief en alert te houden
    En wanneer Omicron niet vatbaar is voor bestaande anti bodies, dan maakt het immuunsysteem wel de juiste andere anti bodies
    Wat een tenenkrommende onzin is dit weer.

    Het proces waardoor een virus resistent wordt tegen antibodies is precies hetzelfde als bij bacteriën.

    nl.wikipedia.org/wiki/Natuurlijke_sel...

    Wanneer er een virus variant komt die niet vatbaar is voor de antibodies.
    Geen probleem, het immuun systeem gaat andere antibodies ontwikkelen waar de nieuwe variant mee vernietigd wordt.


    'Geen probleem!' Je komt hier in de knoop met je eigen kleuterlogica als je daarna zegt dat het vaccin werkt.

    De huidige 'vaccins' induceren alleen Wuhan antigenen en die hechten slecht aan Omikron spikes. Daarom heb je een overdosis aan boosters nodig om nog enigszins effect te hebben.
  17. [verwijderd] 29 december 2021 18:25
    quote:

    het zwaard schreef op 29 december 2021 18:10:

    Hoewel hij in eenzame opsluiting zit: Salah Abdeslam test positief voor coronavirus

    Salah Abdeslam - de hoofdverdachte op het proces rond de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs - heeft een positieve coronatest afgelegd. Dat meldt de Franse openbare omroep Franceinfo. Abdeslam zit nochtans in eenzame opsluiting in de gevangenis van Fleury-Mérogis (Essonne). Mogelijk kan het proces nu niet verdergaan zoals gepland.

    Als Abdeslam volgende week nog altijd positief is en de zitting daardoor niet meer kan bijwonen, zouden zijn advocaten immers om uitstel kunnen vragen. Normaal gezien zou het proces op dinsdag 4 januari hervat worden met het ondervragen van de beschuldigden. Abdeslam is op 13 januari aan de beurt

    Heel bijzonder inderdaad! een naar binnen gevlogen duif? omdat Allah het wil? een vervroeg Suikerfeest?

    Ik denk eerder enkele bewakers die op de broodjes hebben gespuugd met dit als gevolg.
  18. forum rang 10 luchtschip 29 december 2021 18:25
    quote:

    de tuinman schreef op 29 december 2021 18:19:

    [...]

    Ben je al gevaccineerd?
    Neen,

    Hij heeft uitgebreid verslag gedaan van zijn ziekte, die volgens zijn deskundige analyse van het ziekte beeld, op zeker een omicron besmetting betrof.
    Hij heeft zich zelf genezen verklaard en weet op zeker beter beschermd te zijn tegen een nieuwe besmetting dan wanneer hij gevaccineerd was.

    Op basis van dit uitgebreid onderzoek was er ook nog het overtuigend advies aan dit forum dat Omicron niets meer is dan een gewone griep en we weer over moeten gaan tot de orde van de dag.

  19. forum rang 6 de tuinman 29 december 2021 18:27
    quote:

    luchtschip schreef op 29 december 2021 18:25:

    [...]

    Neen,

    Hij heeft uitgebreid verslag gedaan van zijn ziekte, die volgens zijn deskundige analyse van het ziekte beeld, op zeker een omicron besmetting betrof.
    Hij heeft zich zelf genezen verklaard en weet op zeker beter beschermd te zijn tegen een nieuwe besmetting dan wanneer hij gevaccineerd was.

    Op basis van dit uitgebreid onderzoek was er ook nog het overtuigend advies aan dit forum dat Omicron niets meer is dan een gewone griep en we weer over moeten gaan tot de orde van de dag.

    Dus hier is nog geen vooruitgang. ):
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2712 2713 2714 2715 2716 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.519
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.536
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.130
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.361
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.602
Allfunds Group 3 1.218
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.401
AMG 965 126.131
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.625
Arcelor Mittal 2.024 318.699
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.121
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.726
ASML 1.762 77.166
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.691
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht