Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,110
  • Verschill

    +0,070 +0,21%
  • Volume

    2.342.254 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    34,110  
  • Laat

    34,120  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.576 Posts
Pagina: «« 1 ... 688 689 690 691 692 ... 1129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Opentop 21 april 2023 15:26
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 21 april 2023 14:30:

    [...]

    Volgens mij kan je ook in Nederland niet zien waarvoor een hypothecaire lening gebruikt is. Het enige wat het kadaster zegt is of het OG als onderpand dient voor een lening, en dat het niet verkocht kan worden voordat de pandhouder daar toestemming voor verleent. Enkele jaren geleden heb ik de hypotheek op mijn woning afgelost. Ik zou zo een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten, en het geld geheel gebruiken om er aandelen Shell voor te kopen. Maar de hypotheek wordt wel gewoon in het kadaster geregistreerd.
    Ja je kan niet zien of je het geld ook voor de aankoop gebruikt logisch
    maar je kan zien dat het pand met een hypotheek belast is.
    Daar ben ik niet naar op zoek, ik zou willen weten wat de aankoopprijs in 2007 was toen de huidige eigenaar het kocht.
    Dat is in Nederland ook openbaar.
    In Belgie denk ik niet anders hadden Carl en Candell mij gelijk de verwijzing gegeven, hoop ik.
  2. forum rang 5 Baksteen 21 april 2023 15:33
    quote:

    Opentop schreef op 21 april 2023 15:26:

    [...]

    Ja je kan niet zien of je het geld ook voor de aankoop gebruikt logisch
    maar je kan zien dat het pand met een hypotheek belast is.
    Daar ben ik niet naar op zoek, ik zou willen weten wat de aankoopprijs in 2007 was toen de huidige eigenaar het kocht.
    Dat is in Nederland ook openbaar.
    In Belgie denk ik niet anders hadden Carl en Candell mij gelijk de verwijzing gegeven, hoop ik.
    https://www.livios.be/nl/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/2152/achterhalen-vorige-koopsom-huis/
    Heb je hier wat aan
  3. forum rang 5 Baksteen 21 april 2023 17:31
    Wat een bokkesprongen maakte de koers vandaag, wel 2x kleine winst kunnen pakken, maar was wel volatiel kan je wel zeggen.
    Maar voor eerst sinds lange tijd bij expiratie boven de 27 gesloten
  4. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 21 april 2023 19:55
    Energieministers van Europese landen rond de Noordzee zullen beloven de offshore windenergiecapaciteit tegen het einde van het decennium te verviervoudigen, om van de regio een motor van hernieuwbare energie te maken.

    Zeven landen van de Europese Unie, waaronder Duitsland, Frankrijk en Nederland, samen met niet-EU-landen het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen, zullen maandag op een top toezeggen om snel windparken te bouwen, energie-eilanden te ontwikkelen - verbonden offshore groene stroomopwekkingslocaties - en lanceren hun eerste projecten om hernieuwbare waterstof op zee te produceren.

    Een ontwerp van de verklaring van de ministerstop, ingezien door Reuters, presenteerde de plannen als een manier om Europa's afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen te beëindigen, nadat Moskou vorig jaar de gasvoorraden afsneed na de invasie van Oekraïne.

    "Als reactie op de Russische agressie tegen Oekraïne en pogingen tot energiechantage tegen Europa, zullen we onze inspanningen versnellen om zowel het verbruik van fossiele brandstoffen als de afhankelijkheid van de invoer van fossiele brandstoffen te verminderen", aldus het ontwerp.

    Een ontwerp van de verklaring van de ministerstop, ingezien door Reuters, presenteerde de plannen als een manier om Europa's afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen te beëindigen, nadat Moskou vorig jaar de gasvoorraden afsneed na de invasie van Oekraïne.

    "Als reactie op de Russische agressie tegen Oekraïne en pogingen tot energiechantage tegen Europa, zullen we onze inspanningen versnellen om zowel het verbruik van fossiele brandstoffen als de afhankelijkheid van de invoer van fossiele brandstoffen te verminderen", aldus het ontwerp.

    De verklaring kan nog veranderen voordat deze wordt aangekondigd op een top van Europese regeringen om groene energie op de Noordzee te promoten in Oostende, België, op maandag. Ministers uit België, Denemarken, Ierland en Luxemburg zullen het ook ondertekenen.

    De negen landen streven naar een gezamenlijk vermogen van 120 gigawatt (GW) offshore windenergie op de Noordzee in 2030, en naar meer dan het dubbele tot 300 GW in 2050.

    Volgens industriegroep WindEurope hebben dezelfde landen momenteel ongeveer 30 GW aan offshore windenergie geïnstalleerd.

    De individuele doelstellingen van de landen omvatten het plan van het Verenigd Koninkrijk om tegen 2030 50 GW aan offshore wind te bouwen, terwijl Duitsland 26,4 GW plant, Nederland 21 GW en België 6 GW.

    België, Denemarken, Duitsland en Nederland zijn ook van plan om een ??cluster van energie-eilanden te vormen, terwijl Duitsland proefprojecten zal starten om waterstof te produceren in offshore-faciliteiten met behulp van hernieuwbare energie, aldus het ontwerp.

    De landen zijn ook van plan om meer samen te werken om hun offshore-energiebronnen te beschermen tegen veiligheidsdreigingen en cyberaanvallen, en om ervoor te zorgen dat plannen om de energieproductie op zee uit te breiden geen schade toebrengen aan het mariene milieu of lokale gemeenschappen.
  5. forum rang 6 Candelll 21 april 2023 20:09
    we kijken al uit naar volgende week wat komen komt....

    Week vooruit - 24 aprilBBP van de Verenigde Staten
    Het Amerikaanse cijferseizoen zal volgende week in een hogere versnelling komen met Microsoft, Alphabet, Facebook, Amazon, Coca-Cola, Visa, Boeing, Mastercard en Exxon Mobil die binnenkort zullen rapporteren. Ook zullen in de VS de schijnwerpers worden ingenomen door een voorlopige schatting van de groei van het bbp in het eerste kwartaal, het persoonlijk inkomen en de persoonlijke uitgaven, de PCE-prijsindex, de bestellingen van duurzame goederen en de verkoop van nieuwe huizen. Elders zullen de BBP-cijfers worden vrijgegeven voor Frankrijk, de eurozone, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Mexico. Ten slotte zullen beleggers de inflatiecijfers voor Frankrijk, Spanje, Duitsland en Australië en de monetaire beleidsbeslissingen in Japan nauwlettend volgen.
  6. forum rang 6 Candelll 21 april 2023 20:13
    Nieuwssprokels

    Vrijdag 21 april 2023

    Het aantal Amerikanen dat een WW-uitkering aanvraagt, is vorige week gestegen, wat erop wijst dat de arbeidsmarkt aan het afkoelen is. Verwachtingen van een nieuwe renteverhoging door de Federal Reserve hebben alleen maar bijgedragen aan het bearish sentiment op de oliemarkten, met de vrees dat een zwakkere vraag de dalende voorraden compenseert. De komende twee weken zullen naar verwachting nog steeds worden gedomineerd door macro-economische factoren, vooruitlopend op de vergaderingen van de Fed en de ECB begin mei.

    Witte Huis probeert SPR-angsten weg te nemen. De regering-Biden zei dat de bezorgdheid van Republikeinse wetgevers dat de opname van 180 miljoen vaten aan strategische aardolievoorraden vorig jaar de SPR-zoutgrotten heeft beschadigd, ongegrond was, ondanks het feit dat zowel Bryan Mound als Bayou Choctaw tot de herfst onderhoudswerkzaamheden zagen.

    Chili schokt de lithiumindustrie. De president van Chili, Gabriel Boric, kondigde deze week aan dat hij de lithiumindustrie van het land, de op één na grootste producent ter wereld, zou nationaliseren en op tijd zou proberen de controle over te dragen van de grote lithiumproducenten SQM (NYSE:SQM) en Albemarle (NYSE:ALB).

    Canada gaat de groei van oliezanden opnieuw beoordelen. De energieregulator van Alberta heroverweegt nu zijn eerdere beslissing van september 2022 om Suncor Energy (NYSE:SU) toe te staan ??het productieve Fort Hills-oliezandproject uit te breiden naar nabijgelegen wetlands nadat een lokale milieugroep waarschuwde voor ernstige risico's.

    Druk stijgt op Nigeria om geschillen te beslechten. De procureur-generaal van Nigeria, Abubakar Malami, heeft de vertrekkende president Muhammadu Buhari opgeroepen om een ??einde te maken aan een meerjarig geschil met oliemaatschappijen Shell (LON:SHEL) en ENI (BIT:ENI) over steekpenningen die betrokken zijn bij het OPL 245-blok, op hun hoede voor "verdwijnende kansen" produceren.

    Droogte beperkt doorvoer Panamakanaal. Dalende waterstanden bij meren die deel uitmaken van het Panamakanaal hebben de kanaalautoriteiten gedwongen om de diepgangsbeperkingen voor de grootste schepen die er doorheen varen (neo-Panamax-klasse) te verlagen tot 47,5 voet, waardoor ze gedwongen worden minder goederen te vervoeren als ze er doorheen willen varen.

    Amerikaanse majoors willen schonere benzine in plaats van elektrische auto's De twee grootste oliemaatschappijen in de VS, ExxonMobil (NYSE:XOM) en Chevron (NYSE:CVX) hebben hernieuwbare benzinemengsels getest die naar verluidt de uitstoot van auto's op fossiele brandstoffen terugbrengen tot niveaus die compatibel zijn met elektrische auto's, tot 75% lager dan momenteel.

    China zegt tegen kolenbedrijven dat ze slim moeten mijnen. De Chinese regering heeft nationale kolenbedrijven opgeroepen om slimme technologieën te omarmen en menselijke arbeid te vervangen door op afstand bestuurbare onbemande mijnbouwvoertuigen om menselijke slachtoffers te voorkomen, waarbij het dodental in 2022 oploopt tot 245.

    Koperindustrie roept op tot betere voorwaarden. Grote mijnbouwbedrijven zoals BHP (NYSE:BHP) en Antofagasta (LON:ANTO) hebben gewaarschuwd voor de door Chili voorgestelde verhoging van het royaltytarief, waardoor de totale belastingdruk op koperwinning in de nummer 1 producent ter wereld zou stijgen tot 48%, waardoor nieuwe projecten worden belemmerd .

    Argentinië gaat zijn offshore openstellen voor boringen. Begiftigd met prachtige schalieolie-afzettingen aan land, overweegt de Argentijnse regering dit jaar een nieuwe vergunningsronde voor offshore olie- en gasblokken, die gelijktijdig zal worden gehouden met het boren van de eerste offshore-put die in haar wateren wordt geboord, verwacht in H2 2023.

    Gratis gas voor de omstreden verkiezingen in Turkije. De Turkse president Tayyip Erdogan heeft het grootste aardgasveld van het land in de Zwarte Zee ingehuldigd, de 710 bcm Sakarya, en belooft gratis gas voor alle huishoudens met een laag verbruik voor de volgende maand, net voor de presidentsverkiezingen van 14 mei.

    Amerikaanse Frac-vloot komt eraan. De Amerikaanse frac-vlootfirma Liberty Energy (NYSE:LBRT) zei dat dienstverlenende bedrijven in het land zo'n 30 nieuwe frac-vloten in ontwikkeling hebben en dat ongeveer de helft daarvan dit jaar op de markt zal komen, wat bijdraagt ??aan de 250 vloten die momenteel beschikbaar zijn te midden van een aanhoudend tekort aan voltooiing apparatuur.

    Mysterieuze LNG-projectcontractmodules. De LNG-markt staat voor een verrassing na berichten in de media dat het Chinese ingenieursbureau Wison (HKG:2236) een EPC-contract heeft gewonnen voor een nieuwe LNG-fabriek in Nigeria, maar het project blijft een mysterie omdat er geen nieuwe projecten in de pijplijn zitten.

    Japan koopt in Amerikaanse schalie-activa. Het Japanse conglomeraat Mitsui (TYO:8031) kocht een belang van 92% in een schaliegasproject in Texas, in een poging om ten minste 200 MCF per dag te produceren en de blootstelling van het bedrijf aan de Amerikaanse LNG-markt te vergroten, aangezien aardgas steeds meer wordt gezien als de overbruggingsbrandstof op weg naar net zero Japan.

    Biden's beleid inzake zonnepanelen kan worden ingetrokken Het House and Ways Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde voor herstel van tarieven op zonnepanelen geïmporteerd uit vier Aziatische landen, die vorig jaar door het Witte Huis waren opgeschort om de proliferatie van hernieuwbare energie te bevorderen.
  7. forum rang 5 Blanco rolling 21 april 2023 20:19
    Wie weet wat van enorme schaligas reserves in Oekraine. Ik hoor dat shell in 2013 een grote investering van 10 miljard usd.
    Idem voor Chevron, met een gelijk bedrag.

    Het zou gaan om 5,3 biljoen m3.

    Ik geloof er helemaal niets van
  8. Long-Tron 21 april 2023 22:07
    quote:

    Ron-tron system schreef op 20 april 2023 15:51:

    [...]
    Patterson uti beweegt sterk mee met de olieprijs en is dus sterk mee omlaag gegaan.
    Ik denk best 1/3 tegenshorten en dus verlies nemen op 1/3 positie
    Dank voor je advies.

    Wat ik dan weer niet begrijp is dat Patterson Uti vandaag zo heftig contrair reageert (-4% day low) op een toch positieve olieprijs.

    Hoe is dat te verklaren en waar gaat dit heen?
  9. forum rang 9 Ron-tron system 21 april 2023 22:33
    quote:

    Long-Tron schreef op 21 april 2023 22:07:

    [...]

    Dank voor je advies.

    Wat ik dan weer niet begrijp is dat Patterson Uti vandaag zo heftig contrair reageert (-4% day low) op een toch positieve olieprijs.

    Hoe is dat te verklaren en waar gaat dit heen?
    Vandaag geen verklaring dat Patterson niet groen ging.

  10. MrMarcie 22 april 2023 02:04
    quote:

    Candelll schreef op 21 april 2023 20:13:

    Nieuwssprokels

    Vrijdag 21 april 2023

    Het aantal Amerikanen dat een WW-uitkering aanvraagt, is vorige week gestegen, wat erop wijst dat de arbeidsmarkt aan het afkoelen is. Verwachtingen van een nieuwe renteverhoging door de Federal Reserve hebben alleen maar bijgedragen aan het bearish sentiment op de oliemarkten, met de vrees dat een zwakkere vraag de dalende voorraden compenseert. De komende twee weken zullen naar verwachting nog steeds worden gedomineerd door macro-economische factoren, vooruitlopend op de vergaderingen van de Fed en de ECB begin mei.

    Witte Huis probeert SPR-angsten weg te nemen. De regering-Biden zei dat de bezorgdheid van Republikeinse wetgevers dat de opname van 180 miljoen vaten aan strategische aardolievoorraden vorig jaar de SPR-zoutgrotten heeft beschadigd, ongegrond was, ondanks het feit dat zowel Bryan Mound als Bayou Choctaw tot de herfst onderhoudswerkzaamheden zagen.

    Chili schokt de lithiumindustrie. De president van Chili, Gabriel Boric, kondigde deze week aan dat hij de lithiumindustrie van het land, de op één na grootste producent ter wereld, zou nationaliseren en op tijd zou proberen de controle over te dragen van de grote lithiumproducenten SQM (NYSE:SQM) en Albemarle (NYSE:ALB).

    Canada gaat de groei van oliezanden opnieuw beoordelen. De energieregulator van Alberta heroverweegt nu zijn eerdere beslissing van september 2022 om Suncor Energy (NYSE:SU) toe te staan ??het productieve Fort Hills-oliezandproject uit te breiden naar nabijgelegen wetlands nadat een lokale milieugroep waarschuwde voor ernstige risico's.

    Druk stijgt op Nigeria om geschillen te beslechten. De procureur-generaal van Nigeria, Abubakar Malami, heeft de vertrekkende president Muhammadu Buhari opgeroepen om een ??einde te maken aan een meerjarig geschil met oliemaatschappijen Shell (LON:SHEL) en ENI (BIT:ENI) over steekpenningen die betrokken zijn bij het OPL 245-blok, op hun hoede voor "verdwijnende kansen" produceren.

    Droogte beperkt doorvoer Panamakanaal. Dalende waterstanden bij meren die deel uitmaken van het Panamakanaal hebben de kanaalautoriteiten gedwongen om de diepgangsbeperkingen voor de grootste schepen die er doorheen varen (neo-Panamax-klasse) te verlagen tot 47,5 voet, waardoor ze gedwongen worden minder goederen te vervoeren als ze er doorheen willen varen.

    Amerikaanse majoors willen schonere benzine in plaats van elektrische auto's De twee grootste oliemaatschappijen in de VS, ExxonMobil (NYSE:XOM) en Chevron (NYSE:CVX) hebben hernieuwbare benzinemengsels getest die naar verluidt de uitstoot van auto's op fossiele brandstoffen terugbrengen tot niveaus die compatibel zijn met elektrische auto's, tot 75% lager dan momenteel.

    China zegt tegen kolenbedrijven dat ze slim moeten mijnen. De Chinese regering heeft nationale kolenbedrijven opgeroepen om slimme technologieën te omarmen en menselijke arbeid te vervangen door op afstand bestuurbare onbemande mijnbouwvoertuigen om menselijke slachtoffers te voorkomen, waarbij het dodental in 2022 oploopt tot 245.

    Koperindustrie roept op tot betere voorwaarden. Grote mijnbouwbedrijven zoals BHP (NYSE:BHP) en Antofagasta (LON:ANTO) hebben gewaarschuwd voor de door Chili voorgestelde verhoging van het royaltytarief, waardoor de totale belastingdruk op koperwinning in de nummer 1 producent ter wereld zou stijgen tot 48%, waardoor nieuwe projecten worden belemmerd .

    Argentinië gaat zijn offshore openstellen voor boringen. Begiftigd met prachtige schalieolie-afzettingen aan land, overweegt de Argentijnse regering dit jaar een nieuwe vergunningsronde voor offshore olie- en gasblokken, die gelijktijdig zal worden gehouden met het boren van de eerste offshore-put die in haar wateren wordt geboord, verwacht in H2 2023.

    Gratis gas voor de omstreden verkiezingen in Turkije. De Turkse president Tayyip Erdogan heeft het grootste aardgasveld van het land in de Zwarte Zee ingehuldigd, de 710 bcm Sakarya, en belooft gratis gas voor alle huishoudens met een laag verbruik voor de volgende maand, net voor de presidentsverkiezingen van 14 mei.

    Amerikaanse Frac-vloot komt eraan. De Amerikaanse frac-vlootfirma Liberty Energy (NYSE:LBRT) zei dat dienstverlenende bedrijven in het land zo'n 30 nieuwe frac-vloten in ontwikkeling hebben en dat ongeveer de helft daarvan dit jaar op de markt zal komen, wat bijdraagt ??aan de 250 vloten die momenteel beschikbaar zijn te midden van een aanhoudend tekort aan voltooiing apparatuur.

    Mysterieuze LNG-projectcontractmodules. De LNG-markt staat voor een verrassing na berichten in de media dat het Chinese ingenieursbureau Wison (HKG:2236) een EPC-contract heeft gewonnen voor een nieuwe LNG-fabriek in Nigeria, maar het project blijft een mysterie omdat er geen nieuwe projecten in de pijplijn zitten.

    Japan koopt in Amerikaanse schalie-activa. Het Japanse conglomeraat Mitsui (TYO:8031) kocht een belang van 92% in een schaliegasproject in Texas, in een poging om ten minste 200 MCF per dag te produceren en de blootstelling van het bedrijf aan de Amerikaanse LNG-markt te vergroten, aangezien aardgas steeds meer wordt gezien als de overbruggingsbrandstof op weg naar net zero Japan.

    Biden's beleid inzake zonnepanelen kan worden ingetrokken Het House and Ways Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde voor herstel van tarieven op zonnepanelen geïmporteerd uit vier Aziatische landen, die vorig jaar door het Witte Huis waren opgeschort om de proliferatie van hernieuwbare energie te bevorderen.
    Lekker kort en duidelijk weer.
  11. keecee 22 april 2023 08:50
    quote:

    MrMarcie schreef op 22 april 2023 02:04:

    [...]

    Lekker kort en duidelijk weer.
    Mercie @Marcie voor jouw altijd weer positieve bijdrage.
  12. forum rang 5 Baksteen 22 april 2023 09:04
    quote:

    MrMarcie schreef op 22 april 2023 02:04:

    [...]

    Lekker kort en duidelijk weer.
    Ik lees de posting wel, en als je niet niets vind, door scrollen.
  13. MrMarcie 22 april 2023 15:13
    quote:

    keecee schreef op 22 april 2023 08:50:

    [...]

    Mercie @Marcie voor jouw altijd weer positieve bijdrage.
    Copy en paste hebben we anderen niet voor nodig. Duidt het dan. Dan heeft het zin. Nu is het alleen maar scrollen tot je een blessure hebt.
  14. Dividend-Shell 22 april 2023 15:43
    Om trading strategies verder te bepalen, dacht ik om historische Shell aandeelkoersen door ChatGPT te sturen (bijv Python versie) om er patronen er in te herkennen, bijv.
    1. Max trading range per dag of week?
    2. 80% of meer in welke range bewegend?
    3. Andere patronen die wellicht boven water komen

    Is dit al eerder gedaan? Andere ideeën om AI te gebruiken hiervoor?
22.576 Posts
Pagina: «« 1 ... 688 689 690 691 692 ... 1129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht