Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,715
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    212.955 Gem. (3M) 430,3K
  • Bied

    2,680  
  • Laat

    2,720  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2023

2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 5 juli 2023 20:20
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 5 juli 2023 16:49:

    [...]

    We worden het niet eens, maar dat is niet erg. Ik kijk er echt anders naar. Ik zie Avantium qua kansen/risico als een biotech onderneming. Ze zijn met iets bezig wat heel makkelijk mis kan gaan, maar wat ook een enorm succes kan worden waarvoor je zeer rijkelijk beloond zult worden. Bij biotech spelen de actuele resultaten (lees investeringen) ook nauwelijks een rol, maar wordt er vaak gekeken naar het potentieel na evt goedkeuring en commercialisering. Ik heb Biotech aandelen gezien op duizelingwekkend hoge waarderingen terwijl er nog helemaal niks bereikt was. Als ik dan naar de waardering van Avantium kijk vind ik die tov het potentieel vrij bescheiden. Ik kan niet zeggen dat er heel fors op een evt succes vooruitgelopen wordt. Aandeel had wat mij betreft even makkelijk 5 kunnen staan. Beleggers die het aandeel nu gaan beoordelen op de actuele cijfers kunnen echter m.i. beter wegblijven bij dit aandeel.
    Eens dat we het niet eens worden :).
    Ik wacht een beurscorrectie\ negatief sentiment af en verwacht, dat AVANTIUM daar boven gemiddeld slecht op reageert.
    Bijkopen rond Euro 2.50 - 3.00 behoort straks naar mijn beleving van AVANTIUM's risk-reward profile, zeker tot de mogelijkheden.
    Time will tell.
  2. Niks is wat het lijkt 5 juli 2023 21:20
    quote:

    Daexter schreef op 5 juli 2023 19:25:

    [...]

    Wij zijn het in grote lijnen eens. Al zie ik Avantium helemaal niet als biotech, iets wat ik Albert Jellema elke keer hoor roepen en hij kan het weten, want JET is inderdaad ook geen biotech maar wel heel duur.

    Waarom is Avantium geen biotech, simpelweg omdat biotech meestal nog niet bewezen is, er zijn meestal nog geen patenten daar zijn ze vaak juist nog naar op zoek en soms zijn die er wel bij bijvoorbeeld de crsipr bedrijven, maar dan hebben ze nog geen volwaardig product. Avantium heeft ook al volwaardig producten. Het enige dat ze nog niet hebben is grote productiecapaciteit. Daarom is dit aandeel ook zo ondergewaardeerd. Er was een extreem groot risico dat ze de fabriek die nu gebouwd word, niet gefinancierd zouden krijgen. Daarom was een koers van 2 tot 3 euro terecht. Als je gelooft dat ze tot aan de productie niet uit komen en dat er geen enkele manier zal zijn om aan vers kapitaal te komen, dan is een koers van 2 tot 3 euro wederom terecht. Maar als je gelooft dat er in de uiterste vorm een flinke emissie komt, waarmee het zeker is dat Avantium tot 2027 kan overleven, dan past daar een koers van minimaal 5 tot 6 euro bij.

    Ik volg ruim 130 aandelen en werk daarvoor 2 keer per jaar de cijfers bij obv TTM. Avantium is op basis van de huidige cijfers (die er op zich dus niet toe doen) in termen van EPS het 101e bedrijf, met een negatieve PE van 4,9 er zijn er 100 goedkoper. IEX lieveling Basic Fit is bij far het duurste aandeel met een negatieve PE van ruim 600. Maar ook een bedrijf als philips heeft momenteel een negatieve PE ratio die 2 keer zo groot is als die van Avantium.

    Overigens duidt een lage PE ratio meestal op dat er wat met het bedrijf mis is. TSMC heeft in mijn lijst het laagste positieve PE met een PE van 3,0 Er is niemand die momenteel in Taiwan geïnvesteerd wil zitten. ABN Amro met een PE van 3,3 heeft nog een grote verkoper (de overheid) die het niet aantrekkelijk maakt. En Shell met een PE van 5 heeft klagende D66 en groenlinks criminelen die het hen lastig maakt.

    De duurste top 3 met een positieve PE die gewoon nog gekocht worden zijn Amazone, PE 306, AMD PE 500, en de klapper Salesforce met een PE van 554. In dat licht is Avantium echt een koopje op de rommelmarkt. Waar het ook meer dan eens voorkomt dat mensen zonder dat ze het door hebben echte kunst voor rommel aanzien en het dus voor een habbekrats verkopen.

    Dat er een recessie aankomt lijkt me een grote kans. Dat de beurzen daarop gaan corrigeren lijkt me reeel. maar ik zie geen causaal verband tussen een recessie en een dalende koers van Avantium. Sterker nog als de fabriek richting oplevering gaat - waarschijnlijk midden in de recessie- zou dat wel eens een boost aan de koers kunnen geven, simpelweg omdat er dan veel publiciteit zal zijn.
    Prima verhaal! Die biotech vergelijking was ook een ruwe en de kanttekeningen die jij daar bij maakt zijn terecht.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 juli 2023 07:50
    Weer eens een "Simply Wall St" artikel.
    Neem het mee in je strategie.
    finance.yahoo.com/news/avantium-n-v-a...

    Avantium N.V.'s (AMS:AVTX) Popularity With Investors Is Clear
    Thu, July 6, 2023 at 6:20 AM GMT+2

    When you see that almost half of the companies in the Professional Services industry in the Netherlands have price-to-sales ratios (or "P/S") below 1.3x, Avantium N.V. (AMS:AVTX) looks to be giving off strong sell signals with its 8.6x P/S ratio. Nonetheless, we'd need to dig a little deeper to determine if there is a rational basis for the highly elevated P/S.

    Check out our latest analysis for Avantium

    What Does Avantium's Recent Performance Look Like?

    Avantium certainly has been doing a good job lately as it's been growing revenue more than most other companies. It seems that many are expecting the strong revenue performance to persist, which has raised the P/S. If not, then existing shareholders might be a little nervous about the viability of the share price.

    If you'd like to see what analysts are forecasting going forward, you should check out our free report on Avantium.

    How Is Avantium's Revenue Growth Trending?

    Avantium's P/S ratio would be typical for a company that's expected to deliver very strong growth, and importantly, perform much better than the industry.

    If we review the last year of revenue growth, the company posted a terrific increase of 63%. As a result, it also grew revenue by 29% in total over the last three years. So we can start by confirming that the company has actually done a good job of growing revenue over that time.

    Looking ahead now, revenue is anticipated to climb by 66% each year during the coming three years according to the four analysts following the company. Meanwhile, the rest of the industry is forecast to only expand by 5.0% per annum, which is noticeably less attractive.

    With this information, we can see why Avantium is trading at such a high P/S compared to the industry. It seems most investors are expecting this strong future growth and are willing to pay more for the stock.

    The Bottom Line On Avantium's P/S

    While the price-to-sales ratio shouldn't be the defining factor in whether you buy a stock or not, it's quite a capable barometer of revenue expectations.

    Our look into Avantium shows that its P/S ratio remains high on the merit of its strong future revenues. It appears that shareholders are confident in the company's future revenues, which is propping up the P/S. Unless the analysts have really missed the mark, these strong revenue forecasts should keep the share price buoyant.
  4. forum rang 5 Nakennis 6 juli 2023 11:06
    En ook vandaag weer volop verkopende Petters bij Avantium

    Geweldig gezien door profeet Edwin Wierda :-))

    Wat een visionair is de man :-))
  5. forum rang 4 Spoorstudent 6 juli 2023 11:49
    quote:

    Beursprofeet schreef op 6 juli 2023 11:06:

    En ook vandaag weer volop verkopende Petters bij Avantium

    Geweldig gezien door profeet Edwin Wierda :-))

    Wat een visionair is de man :-))
    Tsja tis lange termijn werk.
  6. forum rang 5 Daexter 6 juli 2023 18:37
    quote:

    ohoh schreef op 5 juli 2023 21:10:

    Iemand het artikel van Martin Crum gelezen? Ben wel nieuwgierig.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/776232/Mo...
    Ja bevat geen nieuwe feiten dan hier op het forum al door diverse posters is geplaatst, behalve dan een koersdoel van 3,60.

    Hoewel ik de visie van AEX tracker niet deel, is die ook meer dan welkom en zijn er met hem waarschijnlijk ook heel wat particulieren die er net zo over denken. Cq mensen die er naar handelen. Als je verkoopt op 3,60 en terugkoopt op 2,70 ben je natuurlijk spekkoper. Er wordt hier vaak geschreven; "wie verkoopt er nou op dit niveau?". Nou de "aanhangers" van de gedachte van "aex tracker" zouden als ze echt overtuigd zijn van hun gelijk, makkelijk kunnen verkopen op dit niveau en op 2,70 oid weer instappen. Als maar genoeg mensen dat doen, werkt dat vanzelf. Een paar honderd mensen met ieder een paar duizend aandelen kan al een behoorlijke daling teweeg brengen.

    Ik sluit de kans op een koers van 2,80 in de nabije weken zeker niet uit. Punt is alleen dat ik (niet verwacht) maar wel voor mogelijk hou dat er ineens een nieuwsbericht komt dat de markt erg zal bevallen. Ik heb bijvoorbeeld ook een kleine positie in biotech bedrijf Caribou. Die gaan vandaag 60% omhoog, op het bericht dat pfizer 25 mln inbrengt / EV verschaft.

    Naarmate we dichter bij oplevering komen neemt de kans op soortgelijke berichten en navenante koerssprongen toe naar mijn idee. Bij Caribou had ik een weloverwogen besluit voor een kleine positie. Bij Avantium een weloverwogen grote positie. Op het moment dat de koers zo'n sprong zou maken, zou ik waarschijnlijk niet heel gauw meer bijkopen. Je gaat dan afwachten tot het weer wat zakt....maar dat hoeft helemaal niet te gebeuren. Zo zijn er bij Tesla ook veel mensen die er op zich een hele goede kijk op hadden het schip in gegaan. Lang het aandeel bestuderen en wachten tot het nog goedkoper is en dan als het stijgt de boot missen.

    Dan kun je beter te vroeg kopen -zoals Wierda- rustig blijven zitten en afwachten en als het dan na een jaar ineens hard stijgt, heb je geen fomo, maar kun je rustig achterover leunen.
  7. forum rang 4 The passenger 7 juli 2023 08:08
    Gegroet,

    Ik ben Avantium een tijd aan het volgen met een bescheiden positie, 1.200 stuks. Erg lastig, maar het lijkt de wind in de zeilen te hebben.

    fd.nl/bedrijfsleven/1481435/kartonind...

    Zowaar, een verschuiving vanuit de kartonindustrie, imo zou BV NL zich met de schouders hier onder moeten zetten, om dit potentieel te gelde te maken, ipv partijen zoals Origin Materials met VE fabriekscapaciteit uitbouwt.

    Salut
  8. forum rang 4 Redeemer 7 juli 2023 13:28
    Koers wordt wederom vakkundig afgebroken. Duidelijk te zien bij bijvoorbeeld equiduct marketviewer aan het orderboek. Laat wordt gewoon bomvol gezet bij dalende koers.
  9. forum rang 5 Jinxter 7 juli 2023 13:31
    quote:

    The passenger schreef op 7 juli 2023 08:08:

    Gegroet,

    Ik ben Avantium een tijd aan het volgen met een bescheiden positie, 1.200 stuks. Erg lastig, maar het lijkt de wind in de zeilen te hebben.

    fd.nl/bedrijfsleven/1481435/kartonind...

    Zowaar, een verschuiving vanuit de kartonindustrie, imo zou BV NL zich met de schouders hier onder moeten zetten, om dit potentieel te gelde te maken, ipv partijen zoals Origin Materials met VE fabriekscapaciteit uitbouwt.

    Salut
    Goede keus Passenger,

    Zit er ook al een tijdje in.

    Cheers
  10. forum rang 4 G20 Xdrive 7 juli 2023 16:52
    Als duidelijk wordt dat Avantium met zijn 3 pijlers goed gekozen heeft kan het zomaar een explosief koersgedrag gaan vertonen.
  11. Brokie Even 8 juli 2023 11:51
    quote:

    Spoorstudent schreef op 7 juli 2023 22:13:

    Wat een shit week.
    Wat boeit deze week? Dit aandeel is een 5 tot 10 jaren plan.
  12. forum rang 8 aextracker 9 juli 2023 09:12
    quote:

    Broke Even schreef op 8 juli 2023 12:17:

    Op 2 euro verdubbel ik mijn positie.
    Wishfull thinking.
    Onder een waarde a Euro 2.50 \aandeel noteert AVANTIUM niet meer.
    Vanuit het motto; De wens is de vader van de gedachte :)
  13. Brokie Even 9 juli 2023 13:02
    quote:

    aextracker schreef op 9 juli 2023 09:12:

    [...]

    Wishfull thinking.
    Onder een waarde a Euro 2.50 \aandeel noteert AVANTIUM niet meer.
    Vanuit het motto; De wens is de vader van de gedachte :)
    Als de beurs nog flink gaat crashen binnen nu en 2 jaar. Dan zie ik Avantium nog wel een keer onder de 2 eu duiken.

    Als alles goed uitpakt, zie ik ze daarna naar 50+ eu gaan.
2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht