Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,901
  • Verschill

    +0,000 +0,06%
  • Volume

    1.353.850 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,900  
  • Laat

    0,901  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming Augustus 2023

6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 BassieNL 11 augustus 2023 18:18
    quote:

    Mmdeugen schreef op 11 augustus 2023 12:44:

    [...]

    De moderatie heeft mij destijds per mail aangegeven, dat er een aantal posters zijn die hij "hoog heeft staan waaronder o.a. Jules, de Monitor G. Hendriks.
    Juist degenen die mij al 3 x maal hebben laten verwijderen van dit Forum.

    Dus geen beschuldiging.
    Henk was daar eerlijk!
    Dan vergeet hij nog: Expert, Professor, Leugendetector, Ultraviolet, etc.
  2. [verwijderd] 11 augustus 2023 18:20
    Ik ben niet voortdurend op dit forum actief daar het bijlezen van zo’n 300 berichten per dag mij te veel tijd kost. Gisteren dat toch eens geprobeerd en toen kwam ik de posts van ‘Bammie’ en de reactie van Mmdeugen daarop tegen. Daar reageer ik zo op.

    Vooropgesteld dat ik niet tot een bepaald ‘kamp’ behoor want wanneer je de verschillende posten op dit forum leest dan wordt er door een aantal mensen blijkbaar zo gedacht. Het is echter duidelijk dat er twee verschillende meningen zijn over de toekomst van Pharming. Ik lees goed onderbouwde berichten welke gestaafd zijn met beschikbare feiten maar ik lees veel meer aannames en daar aansluitend, conclusies die getrokken worden. En de discussie daarover gaat iedere dag door. Op het eind van de dag zijn er 300 berichten gepasseerd maar heeft de koers van Pharming zich tussen 1 en 3 cent verschil tussen de openings- en slotkoers bewogen. Bij het aantal berichten wat er gepost wordt krijg je bijna het idee dat er ‘iets groots’ met het aandeel moet zijn gebeurd maar dat is dan helemaal niet zo. Het is vooral veel bekvechten en sneren uitdelen naar elkaar. Gelukkig worden er tussen dit alles ook berichten gepost met goede achtergrondinformatie of informatie samengevat door iemand die daar moeite voor heeft gedaan.

    Een forum is er mijn inziens voor om meningen uit te wisselen en zelf vind ik het ook een ideaal medium om te leren. Want niet iedereen heeft even veel verstand van een fonds en de sector waarin dat fonds zich beweegt. Daarom is het jammer dat mensen zaken blijven roepen die al paar keer zijn uitgelegd maar welke voor die persoon minder goed uit lijken te komen in de discussie rondom het aandeel Pharming. Je kritisch uitlaten over Pharming is voor velen een gevoelig punt. Dat is niet alleen zo bij Pharming, dat zie je op meer fora wanneer iemand zich kritisch uit over het aandeel wat gelinkt is aan dat aandeel. Het wordt mijn inziens anders wanneer mensen zaken posten die onderbouwd zijn met feiten en opgezochte data en deze informatie vervolgens afgedaan wordt als ‘negatief zijn’. En dat laatste zie ik toch wel regelmatig gebeuren. Dat er aan ‘de andere kant’ ook nare onnodige sneren worden uitgedeeld is evident. Dat is even goed jammer.
  3. forum rang 7 roon 11 augustus 2023 18:20
    AEX meest verhandelde fondsen
    3 minuten geleden (vandaag 18:15:22)
    Dow Jones Newswires
    Volume Slot Verandering %Verandering
    ING Groep 13.743.470 13,098 -0,170 -1,28
    Shell 8.374.320 28,390 -0,095 -0,33
    Royal KPN 6.099.072 3,239 +0,005 +0,15
    Pharming Group 6.054.712 1,114 0,000 0,00
    Aegon 4.933.750 5,016 -0,014 -0,28
    ABN AMRO Bank 3.879.087 14,120 -0,230 -1,60
    Just Eat Takeaway.com 2.453.039 13,942 -0,744 -5,07
    Ahold Delhaize 2.296.973 30,745 -0,040 -0,13
    SBM Offshore 2.226.055 13,690 +0,630 +4,82
    ArcelorMittal 2.062.901

    Genoeg handel in pharming daar ligt het niet aan.
  4. [verwijderd] 11 augustus 2023 18:30
    quote:

    Mmdeugen schreef op 9 augustus 2023 10:09:

    [...]

    Dat bedoel ik dus!

    Als patiënt wordt je dan ondanks goede middelen weer "proefkonijn" en mag je het met goedkope "rommel" doen, die ws niet het hele onderzoekstraject van de EMA hebben doorlopen!

    Bovendien erg veel adm. Gedoe voor alle instanties ( huisartse, specialisten apothekers, zorgverzekeraars etc.etc.en patïënten.

    Vergelijk het met bijv. dossier Groningen of de Toeslagenaffaire. De gedupeerden moeten nog wachten op geld maar 75 % van het budget is al opgegaan aan adviesbureau's.

    Ik vind het schandalig, dat je als patiënt niet het beste voor jouzelf mag kiezen, want de verzekeringsmaatschappij bepaalt in Nederland
    bammie schreef op 9 augustus 2023 09:43:
    [...]

    Kan je wel een voorbeeld geven als ervaringsdeskundige. Van duur medicijn zonder bijwerkingen naar een goedkopere variant, zogenaamd met dezelfde bestanddelen alleen een andere hulsje, MET bijwerkingen. Antwoord apotheker "als u dit even aangeeft bij uw huisarts en hij een recept uitschrijft voor het duurdere medicijn, dan vergoedt uw zorgverzekeraar het wel."

    Dat bedoel ik dus!

    Als patiënt wordt je dan ondanks goede middelen weer "proefkonijn" en mag je het met goedkope "rommel" doen, die ws niet het hele onderzoekstraject van de EMA hebben doorlopen!

    Bovendien erg veel adm. Gedoe voor alle instanties ( huisartse, specialisten apothekers, zorgverzekeraars etc.etc.en patïënten.

    Vergelijk het met bijv. dossier Groningen of de Toeslagenaffaire. De gedupeerden moeten nog wachten op geld maar 75 % van het budget is al opgegaan aan adviesbureau's.

    Ik vind het schandalig, dat je als patiënt niet het beste voor jouzelf mag kiezen, want de verzekeringsmaatschappij bepaalt in Nederland


    Ik snap de frustratie van forumcollega ‘Bammie’ die schrijft over de ervaring van een ander medicijn krijgen in plaats van wat hij regulier kreeg. Mensen zijn gewend aan een bepaald medicijn, kleur van het pilletje of capsule, smaak enz. Elke verandering roept bij mensen weerstand op. En ik zou daaraan willen toevoegen, bij ouderen ook meer kans op fouten.
    Nu is het zo dat de prijzen van geneesmiddelen de pan uitrijzen. Niet procentueel gezien van de totale kosten van de gezondheidszorg want deze zijn al jarenlang rond de 9%, maar wel de totale kosten in geld. Dat is de reden dat men op een gegeven moment is gaan nadenken over een systeem waarin men de kosten van geneesmiddelen meer kon gaan beheersen. Er zijn in de loop de jaren verschillende systemen geweest maar elk systeem had zijn beperkingen. Zo zijn er clusters gevormd waarin medicijnen werden ingedeeld. Dan werd het goedkoopste medicijn uit dit cluster vergoed. Daar waren farmaceuten niet altijd blij mee daar men soms vond dat ‘hun’ medicijn echt meer voor de patiënt kon betekenen dan het goedkoopste medicijn uit dit cluster.
    Op een gegeven moment is er het zogenaamde ‘preferentiebeleid’ ingevoerd. Dit leidde er toe dat er veel meer generieke medicijnen (geneesmiddelen welke uit patent zijn) werden voorgeschreven. Men heeft hiermee als overheid grote besparingen behaald bij vooral de protonpompremmers (PPI’s oftewel maagzuurremmers, zoals Losec, Nexium enz) en statines. Dit waren veel voorgeschreven medicijnen. Deze besparingen hebben zich vooral voorgedaan in de eerste lijn, dus bij de huisartsen. De tweede lijn, denk aan ziekenhuizen, wilden hun eigen beleid voortzetten maar je ziet nu sinds paar jaar dat zij er ook steeds meer aan moeten geloven. Om huisartsen te bewegen om ook echt generiek voor te schrijven kreeg men vaak een incentive van de zorgverzekeraar. Geld dus en daar is ook een huisarts gevoelig voor. In het computersysteem wat men hiervoor gebruikte kon de huisarts ook niet meer op bijvoorbeeld de naam ‘Losec’ selecteren maar werd het automatisch ‘Omeprazol’. En van welke fabrikant ‘Omeprazal’ kwam kon heel verschillend zijn. Men hanteerde namelijk een systeem dat fabrikanten om de zoveel tijd hierop konden inschrijven. Dus wie als generieke fabrikant het goedkoopste inschreef daarvan werd dan het medicijn van afgeleverd. Dat had tot gevolg dat patiënten soms paar maal per jaar van het soort doosje en de vorm van het pilletje wisselden. Het ene moment was het een wit tabletje, de andere keer was het tabletje roze en op het einde van het jaar kon datzelfde pilletje weer roze zijn. Daar is zoveel protest tegen geweest dat men nu de termijn langer heeft gemaakt. Maar het wisselen van generieke medicatie gebeurt dus nog steeds.

    Tussen dit alles door bestaan er nog individuele verschillen tussen zorgverzekeraars. Wat de ene zorgverzekeraar wel vergoed geldt mogelijk niet voor de ander.
    Dan heb je ook nog zogenaamde parallelimport waarbij een bepaald medicijn uit een ander land komt omdat de groothandel het daar goedkoper kan inkopen. Dan kan een medicijn een andere merknaam krijgen om maar iets te noemen. Het geneesmiddel is echter wel precies hetzelfde.

    Is het zo dat je op een generiek medicijn wat je plotseling krijgt voor jouw gevoel bijwerkingen ervaart dan kun je daarover in contact treden met je apotheek en je (huis)arts. Wanneer de arts die het middel heeft voorgeschreven op het recept vermeld dat het ‘medisch noodzaak’ is dan is de apotheek weer verplicht om toch het ‘spécialité’ af te leveren. Het merkgeneesmiddel dus. Daar doelde jouw apotheker dus op. Maar niet iedere apotheker zal dit altijd adviseren want ook daar spelen bepaalde belangen. Het gaat te ver om alles uit te leggen want er zijn vele regelingen (en ook vele belangen).
    Maar huisartsen vinden de klacht van de patiënt niet altijd duidelijk genoeg en verder hebben zij in het contract wat ze hebben afgesloten met zorgverzekeraars een zogenaamde ‘inspanningsverplichting’ staan. Dat contract kan ook afgesloten zijn met zogenaamde ‘Zorggroepen’ welke als groep een contact afsluit met de zorgverzekeraar. Daar krijgt men ook een bepaalde vergoeding voor van de zorgverzekeraar. Men moet dan bijvoorbeeld 80% generiek voorschrijven van een bepaald middel.
  5. [verwijderd] 11 augustus 2023 18:31
    Je ziet Bammie dat er vele zaken een rol spelen bij de keuze van een geneesmiddel. Het komt dus voort uit kostenbesparing. Het geneesmiddel is echter precies hetzelfde als het merkgeneesmiddel, het spécialité. Wel is het zo dat het tot maximaal 20% mag afwijken. Dat betreft niet het geneesmiddel maar wel bijvoorbeeld de vulstof. Soms is het zo dat iemand die daar gevoelig voor is toch het gevoel heeft dat het geneesmiddel iets anders werkt. Het zal echter ook bij een mensen tussen de oren kunnen zitten maar soms is dat ook echt zo wanneer je daar gevoelig voor bent. Dat is echter een minderheid.
    De grote besparingen zijn bij de hardlopers onder de medicijnen nu echter wel bereikt. Daarom zal zeker de focus ook meer op de medicatie komen te liggen welke in ziekenhuizen worden voorgeschreven. Farmaceuten welke tonnen vragen voor een bepaald medicijn zullen dat steeds meer (en beter) moeten beargumenteren richting de overheid waarom een bepaald middel zoveel moet kosten. En dit is een punt waar Pharming nog wel eens tegenaan kan gaan lopen. Is het nog ethisch dat een fabrikant zoveel geld vraagt voor een bepaald middel? En probeer bij deze vraag je belang als belegger in Pharming aandelen even los te koppelen van het belang dat we met z’n allen de gezondheidszorg betaalbaar houden. Want met een verdere vergrijzing van de bevolking en daarmee samenhangend een grote consumptiepatroon van de oudere mens, lopen we tegen een heel groot probleem aan. Alles wat wordt uitgegeven aan gezondheidszorg gaat ten koste van iets anders.

    Tot slot, nog een reactie op wat jij schrijft Mmdeugen. Ik schrik er van dat je in 9 regels zoveel onzin kunt schrijven. Je bent duidelijk niet op de hoogte van hoe zaken zijn geregeld. Zo praat je over ‘proefkonijn’, ‘goedkope rommel’ en dat ‘waarschijnlijk deze middelen niet het hele onderzoekstraject van de EMA hebben doorlopen’. Hoe haal je het bij elkaar dit soort onzin? En dan is er nog iemand die daar een ‘duimpje’ voor geeft… Maar zoals ik paar maal heb gelezen op dit forum is jouw manier van beredeneren dat het gegeven aantal duimpjes jouw gelijk bevestigd. Ik heb namelijk in de loop der tijd paar maal mogen lezen dat je dit als argument erbij haalt om jouw gelijk aan te tonen.
    Dat je ook nog de ‘toeslagenaffaire’ en het ‘dossier Groningen’ erbij haalt is helemaal een gotspe.
    Ik hoop dat je uit het bovenstaande begrijpt dat middelen welke uit patent zijn gewoon het hele traject hebben doorlopen. Dit alles is namelijk al gebeurd door de fabrikant welke het geneesmiddel heeft ontwikkeld en de registratieaanvraag heeft ingediend. Dus niets ‘proefkonijn’. Het gaat mij niet om jou onderuit te halen maar het valt mij vaker op dat je veel praat in aannames en daaraan conclusies verbind en deze dan ook communiceert. En daardoor zouden andere mensen zomaar conclusies kunnen trekken op basis van de gegeven informatie welke niet juist is.

    Sorry voor dit lange epistel. Ik hoop dat ik toch wat duidelijkheid heb kunnen geven voor een ieder die hier niet helemaal van op de hoogte was. Rest mi
  6. forum rang 6 Lord Apollyon 11 augustus 2023 19:58
    quote:

    Mmdeugen schreef op 11 augustus 2023 12:40:

    [...]
    Ik stop er ook maar weer mee voorlopig.
    Als meerdere nokken vandaag.

    Doei.
    Ik denk niet dat je lang zult wegblijven maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Voor je het weet is dit het zoveelste forum dat alleen nog maar vol staat met het knip en plakwerk van Voda. Dan lees ik liever jouw verzinsels en de reacties daarop.
  7. [verwijderd] 11 augustus 2023 20:22
    quote:

    bammie schreef op 11 augustus 2023 19:48:

    @Mika

    Nog meer leesvoer.;)

    “Dure Geneesmiddelen”

    Bron:
    demedischspecialist.nl/sites/default/...
    Merci Bammie.
    Er is uiteraard nog veel meer over dit onderwerp.
    Een van de auteurs van dit artikel, Marcel Daniels ken ik persoonlijk.
  8. [verwijderd] 11 augustus 2023 21:00
    @retro en Ton v Hanssen

    Mika plaatst reacties waarover nagedacht en overduidelijk tijd aan besteed is. Veel beter dan die hapklare one-liner brokken.

    In plaats van Mika de maat te nemen zouden jullie, retro en Ton v Hanssen, een poging kunnen wagen om ook wat niveau te bereiken.
  9. [verwijderd] 11 augustus 2023 21:24
    quote:

    retro schreef op 11 augustus 2023 18:56:

    Nieuwe monitors met lange berichten pff.
    Mogelijk bedoel je mij 'Retro'.
    Tja, wat is nieuw? Ik lees nu 3 jaar mee op dit forum en soms heb ik wat gepost. Maar ik lees niet elke dag want afhankelijk van de periode vind ik honderden berichten per dag waar vaak niets nieuws in staat een beetje te veel van het goede. Dan zijn er interessantere fora te bezoeken. Overigens was het 3 jaar geleden ook al veel bekvechten en heel veel wensdromen op het Pharming forum. Zo ook heeeeeel vaak 'Pharming up' gelezen. Persoonlijk lees ik liever een beschouwing of wat uitleg dan dat soort korte zinnetjes maar voor iedereen kan dat anders zijn.
  10. [verwijderd] 11 augustus 2023 22:21
    quote:

    Pannenkoek schreef op 11 augustus 2023 21:22:

    Maar terug naar de koers van Pharming, bleef vandaag behoorlijk liggen in een overwegend negatief sentiment.
    Maar na de goedkeuring van leniolisib zou het gaan gebeuren?!!!!?!???!??!!??!

    :-)
  11. [verwijderd] 11 augustus 2023 22:24
    quote:

    A_Haddock schreef op 11 augustus 2023 17:16:

    [...]
    Thx
    En H2 heb je iets hoger gezet dan H1 neem ik aan. Dat zien we elk jaar weer terug namelijk.
    Verder best positief overigens. De inkomsten komen nu van meer patiënten die gemiddeld minder gebruiken. Minder afhankelijkheid dus van een kleine groep patiënten die heel veel gebruiken.
    De groei is er natuurlijk wel uit. Maar de verwachting is niet dat de omzet nu rap gaat dalen.
    Ik had al verwacht dat de repliek over de omzet in het onbekende H2 zou gaan maar niet over de essentie van het bericht zelf.
    Pharming publiceert een leuk bericht over stijgend aantal phisicians maar onderliggend daalt het aantal voorschrijvingen.
    Het gebruik van Ruconest daalt.
  12. [verwijderd] 11 augustus 2023 22:25
    quote:

    Pannenkoek schreef op 11 augustus 2023 21:00:

    @retro en Ton v Hanssen

    Mika plaatst reacties waarover nagedacht en overduidelijk tijd aan besteed is. Veel beter dan die hapklare one-liner brokken.

    In plaats van Mika de maat te nemen zouden jullie, retro en Ton v Hanssen, een poging kunnen wagen om ook wat niveau te bereiken.
    Daar sluit ik me bij aan. Echter zijn er nog wel wat namen aan toe te voegen zoals baniek en tonny etc
  13. Henk POL 11 augustus 2023 23:49
    quote:

    De L.eugenDetector schreef op 11 augustus 2023 22:24:

    [...]

    Ik had al verwacht dat de repliek over de omzet in het onbekende H2 zou gaan maar niet over de essentie van het bericht zelf.
    Pharming publiceert een leuk bericht over stijgend aantal phisicians maar onderliggend daalt het aantal voorschrijvingen.
    Het gebruik van Ruconest daalt.
    Prima komende jaren totaal met hoogstens 10 %.
    Blijft het een mooie inkomsten bron en met Joenga erbij is het nu echt een belachelijke lage koers. Deze koers wordt uiteraard gemaakt door degene met hoger belang.
    Geloof of niet maar we staan snel veel en veel hoger
  14. Henk POL 11 augustus 2023 23:51
    quote:

    Pannenkoek schreef op 11 augustus 2023 21:22:

    Maar terug naar de koers van Pharming, bleef vandaag behoorlijk liggen in een overwegend negatief sentiment.
    Niet zo dom praten. Hele AEX is down. Heeft pharming het nog prima gedaan
  15. [verwijderd] 12 augustus 2023 00:12
    quote:

    BassieNL schreef op 11 augustus 2023 18:18:

    [...]
    Dan vergeet hij nog: Expert, Professor, Leugendetector, Ultraviolet, etc.
    Je bent te bescheiden, Bassie…
6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht