Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Philips Koninklijke NL0000009538

Laatste koers (eur)

25,230
  • Verschill

    -0,110 -0,43%
  • Volume

    406.644 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    25,220  
  • Laat

    25,240  
+ Toevoegen aan watchlist

Philips 2023

5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ben 14 augustus 2023 13:29
    Tja, dat stuk op IEX over Philips, ik blijf lachen.. ..
  2. forum rang 7 Jalen 14 augustus 2023 13:42
    quote:

    wiegveld schreef op 14 augustus 2023 13:07:

    [...]

    Het is heel gek.

    Ik zou Niels een cursus Omdenken voor dummy’s adviseren.

    1) dit soort bedrijven gaan niet zomaar investeren in een bedrijf met een risico. Dus ze zullen een due diligence hebben laten uitvoeren over de te verwachten risico’s voor Philips en de door Philips reeds genomen voorzieningen.
    2) de K/W is 14 en ze keren geen dividend uit.
    Dan zou ik graag een lijstje zien met peers van Philips en hun K/W’s en dividenden.
    Ten eerste is een dividend een sigaar uit eigen doos voor de aandeelhouder.
    Als ik naar peers van Philips kijk zie ik bv dat Siemens Healthineers een K/W heeft van 26.
    Ook bedrijven als Medtronic, Abbott Laboratories etc zitten rond de 30. Stryker zit rond de 40.

    Naar mijn bescheiden mening zou een aanpassing artikel nuttig zijn: Investering in Philips kent risico, maar de K/w tov de peers rechtvaardigt de investering zonder meer!
    Hahaha het stuk op IEX is echt weer hilarisch. Exor investeert rond de 2,7 miljard euro - en Koerts c.s. zijn van mening dat zij beter geïnformeerd zijn dan de investeerders. Ik weet niet of ik het arrogant of ongelooflijk naïef moet noemen.

    In elk geval is het niet best. Wat een stumperds.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 augustus 2023 13:58
    ter info.

    Philips in de Ferrari

    De Italiaanse holding Exor, ooit opgericht door de familie Agnelli, neemt een belang van 15% in Philips. Het heeft dit verworven via aankopen op de openbare markt en een deal met een financiële artij.

    Hoe Exor dit precies gedaan heeft blijft in nevelen gehuld. Nadere informatie van Exor is (nog) niet beschikbaar.

    Exor krijgt een zeteltje in de board en tekende een standstill-overeenkomst: ze mag eventueel doorkopen tot 20% en het belang niet verkopen zonder toestemming van het Philips management, alleen als er een bieder komt die al 50% heeft. In het geval van een overname dus.

    Exor is de holding van de familie Agnelli, vooral bekend om haar belang in Ferrari en Stellantis. Giovanni Agnelli richtte in 1899 de autofabrikant Fiat op in Turijn. Fiat staat voor 'Fabbrica Italiana Automobili Torino.'

    Al in 1923 richtten de Agnelli's een familieholding op om hun andere investeringen in onder te brengen. Daar zat onder andere de voetbalclub Juventus in, dat Agnelli in 1927 overnam.

    In 1969 kwam daar een belang in Ferrari bij maar er zaten ook andere bekende namen in zoals het Rockefeller Center in New York, het blad The Economist en de vakantiegigant Club Med.

    De naam Exor kwam toen Agnelli het Franse Exor Group overnam.

    Fiat nu onderdeel van Stellantis

    De Europese autofabrikanten hadden het moeilijk en Fiat helemaal, waardoor er steeds meer naar schaalgrootte gezocht werd. Samenwerkingen dus, en Fiat zocht haar heil in een combinatie met Chrysler en later kwaman daar de merken van PSA (Peugeot Citroën) bij.

    Stellantis is in 2021 daaruit ontstaan en heeft een notering in Frankrijk, Italië en de VS maar is officieel een Nederlandse NV, wat wellicht met de belastingtarieven te maken heeft.

    Exor wordt bestuurd door de Amerikaan/Italiaan John Elkann, wiens moeder een Agnelli is. John is in feite de achterachterkleinzoon van FIAT-oprichter Giovanni Agnelli.

    Alles op wielen

    De huidige samenstelling van de beleggingsportefeuille van de Agnelli's bestond vooral uit alles wat op wielen rondreed. Ferrari, Stellantis en CNH (Trucks en tractoren) beslaan maar liefst 63% van de portefeuille.

    Misschien heeft Roy Jakobs gezegd dat 'alles op rolletjes loopt' bij Philips en is dat verkeerd vertaald, wie zal het zeggen.

    Het belang in Philips moet in ieder geval de broodnodige diversificatie aanbrengen. Eerder kocht Exor al een belang in Institut Mérieux, dat ook in de gezondheidszorg zit.

    Met Philips erbij dus een tweede teen in het water, wel een grote, want het kost Exor meteen €2,7 miljard en als ze doorkopen naar 20% dan wordt het zelfs €3,6 miljard.

    Waarom Philips?

    Exor is gecharmeerd van de combinatie Health Care en Technologie, dat beslaat twee van de drie pijlers waarop Exor haar beleggingsbeslissingen baseert. De derde is luxe.

    Nu kun je stellen dat een belegging in Philips bepaald geen luxe is, maar de prijs van het aandeel is waarschijnlijk medebepalend geweest voor de aankoopbeslissing.

    Philips zit weliswaar met een enorm hoofdpijndossier, maar holdings kijken toch wat meer naar de lange termijn en kennelijk heeft Elkann zich door de top van Philips laten overtuigen dat dit een weliswaar groot probleem is, maar van voorbijgaande aard.

    Plekje in de Board

    Exor krijgt een plekje in de Board bij Philips, en dat zal Elkann dat dan wel weer zelf gaan doen, hij zit zelf ook in de Board bij Stellantis en Ferrari. Verder is er een niet al te uitgebreide overeenkomst getekend, die Exor ook gewoon vrij geeft.

    Je kunt deze hier lezen. Daarin staat onder andere dat er een standstill agreement is overeengekomen. Exor mag doorkopen tot maximaal 20% en niet verkopen zonder toestemming van Philips.

    Behalve als er een koper is die al 50% heeft, dus bij een overnamebod kan Exor er gewoon uit.

    Goed voor Philips

    Het is in ieder geval goed nieuws voor Philips, dat met Exor een grote referentie-aandeelhouder krijgt die zelfs nog de indruk wekt bij te willen gaan kopen.

    Een en ander werkt natuurlijk koersondersteunend, en je kunt ook stellen dat het belang wat kennelijk te koop stond nu ook niet meer boven de markt zweeft.

    Philips zal binnen niet al te lange tijd met goed nieuws inzake de apneu-apparatuur moeten komen en dan zullen we zien of Exor te vroeg, precies op tijd juist op het verkeerde moment is ingestapt.

    Er zijn weinig zekerheden in het leven en ook dit is iets wat we niet kunnen voorspellen, uit ervaring is wel gebleken dat rechtszaken in de VS altijd langer en duurder uitpakken dan je dacht.
  4. forum rang 5 Lekker Truitje 14 augustus 2023 14:09
    quote:

    Jalen schreef op 14 augustus 2023 13:42:

    [...] Ik weet niet of ik het arrogant of ongelooflijk naïef moet noemen.
    In elk geval is het niet best. Wat een stumperds.
    Ik vraag me af hoe lang ze dit soort uitspraken bij IEX nog slikken. Ze kunnen je zo in de ban doen he.

    By the way en zo, ik heb geen aandelen Philips maar wel callopties, vrij veel voor mijn doen. Ik check ook nog altijd 's-avonds de stand van zaken van mijn portefeuille (deGiro) omdat ik ook wat op de NSY en Nasdaq doe. En daar zag ik dan meermalen dat mijn Philips opties i.p.v. een waarde van ca. € 1 opeens een waarde van ca. € 4 hadden en ik plots een prettige dagwinst had. Alleen laat- en geen biedaantallen. Alsof alle calls die aangeboden werden, patsboem van de markt werden gehaald, ook na officiële beurssluitingstijd nog....
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 augustus 2023 14:16
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 14 augustus 2023 14:09:

    [...]
    Ik vraag me af hoe lang ze dit soort uitspraken bij IEX nog slikken. Ze kunnen je zo in de ban doen he.

    By the way en zo, ik heb geen aandelen Philips maar wel callopties, vrij veel voor mijn doen. Ik check ook nog altijd 's-avonds de stand van zaken van mijn portefeuille omdat ik ook wat op de NSY en Nasdaq doe. En daar zag ik dan meermalen dat mijn Philips opties i.p.v. een waarde van ca. € 1 opeens een waarde van ca. € 4 hadden en ik plots een prettige dagwinst had. Alleen laat- en geen biedaantallen. Alsof alle calls die aangeboden werden, patsboem van de markt werden gehaald, ook na officiële beurssluitingstijd nog....
    Is het niet zo dat na 17:30u de optiehandel gesloten is (Amsterdamse beurs) en dat het optieoverzicht dan niet representatief is en de gekste waarden weergeeft? ;)
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 augustus 2023 14:22
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 14 augustus 2023 14:18:

    ja dat kan, en werkt dat ook altijd volgens de stricte regels ? Is er geen nabeurshandel ?
    Stip om 17:30u sluit de optiehandel (volgens mij) en zieke de gekste weergaven van je eigen optieportefeuille. Het optieplateau is dan leeg en geeft hier en daar nog enkele cijfers (maar niet serieus te nemen).
    Zo ver ik zie is er bij DeGiro geen nabeurshandel in opties.
    Ik heb geen ervaring met Tradegate en of dat daar ook dan tot 22:00u een optiehandelmogelijkheid is.
  7. forum rang 5 Altijd 14 augustus 2023 14:25
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 14 augustus 2023 14:09:

    [...]
    Ik vraag me af hoe lang ze dit soort uitspraken bij IEX nog slikken. Ze kunnen je zo in de ban doen he.

    By the way en zo, ik heb geen aandelen Philips maar wel callopties, vrij veel voor mijn doen. Ik check ook nog altijd 's-avonds de stand van zaken van mijn portefeuille (deGiro) omdat ik ook wat op de NSY en Nasdaq doe. En daar zag ik dan meermalen dat mijn Philips opties i.p.v. een waarde van ca. € 1 opeens een waarde van ca. € 4 hadden en ik plots een prettige dagwinst had. Alleen laat- en geen biedaantallen. Alsof alle calls die aangeboden werden, patsboem van de markt werden gehaald, ook na officiële beurssluitingstijd nog....
    Overdag wordt de optiekoers weergegeven als het verschil tussen de laat- en biedkoersen. Na sluitingstijd (periode veiling) worden biedingen teruggetrokken dus dan kunnen de laatkoersen overblijven (van diegenen die genoegen nemen met een bepaald maximum). Daarna wordt de laatst gedane koers vermeld, zo rond een een uur of 6 's avonds. Ook dat kan er vervelend uitzien bij opties die nauwelijks worden verhandeld, bijvoorbeeld op de CAC. In elk geval zijn al die koersen na sluiting nikszeggend. Wel vervelend fenomeen in de portefeuille omdat je iedere keer op zoek gaat welk geluk je die dag hebt gemist.
  8. noordkaap 14 augustus 2023 14:52
    14 aug 2023

    Agnelli's kopen zich in bij Philips

    Met de verrassende zet van 2,6 miljard euro maakt CEO John Elkann zijn belofte waar de familieholding meer op gezondheidszorg en minder op auto's te laten focussen.

    De beursweek in Amsterdam start met een paukenslag: Exor EXO-0,17%
    , de holding van de Italiaanse familie Agnelli, stapt in de specialist in medische beeldvorming Philips PHIA4,58%
    . Dat leert een persbericht.

    Exor verwerft een minderheidsbelang van 15 procent. De holding benadrukt dat de aandelen gewoon op de beurs zijn gekocht en de instap dus geen verwatering meebrengt voor de andere aandeelhouders. De Agnelli's hebben een 'relatieovereenkomst' gesloten met Philips, die de familie toelaat het belang tot maximaal 20 procent uit te bouwen.

    Bij de huidige beurskoers is de instap 2,6 miljard euro waard. Een stevige gok, dus. Philips turnde zich het voorbije decennium onder oud-CEO Frans van Houten om van conglomeraat tot een gefocuste specialist in medische technologie. Die stategische ommezwaai oogstte initieel applaus bij beleggers, maar mondde uit in een nachtmerrie toen slecht functionerende slaapapneutoestellen in zware Amerikaanse schadeclaims resulteerden.

    Roy Jakobs volgde afgelopen najaar van Houten op als CEO en voert een ingrijpende sanering door. Jakobs krijgt rugdekking van een van de invloedrijkste families van Europa: de Agnelli's. Het voordeel van Exor-CEO John Elkann is dat de holding tegen een gedecimeerde beurskoers kan instappen. Het aandeel Philips is sinds het aantreden van Jakobs wat overeind gekrabbeld, maar noteert nog altijd ruim de helft lager dan twee jaar geleden (zie grafiek).

    Elkann, kleinzoon van de Agnelli-stamvader Gianni, is bezig aan een stroomlijning van de familieholding. Hij zette een deel van de familie buitenspel en veroorzaakte in Italië een schok door Exor vorige zomer te verkassen van Milaan naar Amsterdam, waar de holding veel meer in de kijker van buitenlandse beleggers loopt. Amsterdam is al enkele jaren een magneet voor buitenlandse (tech)bedrijven: onder meer de technologieholding Prosus en de muziekreus Universal trokken richting Damrak.

    Elkann beloofde eind 2022 in een presentatie voor internationale beleggers de holding minder afhankelijk te maken van de autosector, met een grotere focus op minder conjunctuurgevoelige sectoren als gezondheidszorg, luxe en technologie.

    Per eind 2022 waren luidens het jaarverslag de drie belangrijkste participaties van Exor autogerelateerd: de sportwagenfabrikant Ferrari (27%), de autobouwer en Fiat-eigenaar Stellantis (18%) en de landbouwmachineproducent CNH (17%) nemen samen meer dan 60 procent van de portefeuille voor hun rekening.

    Die geringe diversificatie is een van de redenen waarom beleggers ondanks de Amsterdamse verhuis een stevige korting toepassen op Exor: de beurskoers van 81 euro is een korting van 34 procent op de nettoactiefwaarde per 31 december, 122 euro per aandeel.

    Het geld vinden voor de instap was geen probleem. Exor beschikte eind 2022 over bijna 5 miljard cash, dankzij de verkoop van de hervezekeraar PartnerRe aan Covéa voor 8,6 miljard euro in contanten.

    Het aandeel Philips wint in de vroege Amsterdamse handel 5 procent. Dat van Exor zakt ruim 1 procent. 'Beleggers zijn doorgaans geen fan van minderheidsparticipaties in genoteerde bedrijven, ook al heeft Exor met die strategie een stevige staat van dienst', stelt ING-analist David Vagman.

    Vagman schat dat de korting intussen opgelopen is tot meer dan 40 procent. Dat is vergelijkbaar met de korting waarmee GBL kampt. De portefeuille van de Brusselse holding van de familie Frère bestaat evenzeer relatief veel uit minderheidsbelangen in genoteerde bedrijven.
  9. forum rang 10 bp5ah 14 augustus 2023 15:14
    quote:

    wiegveld schreef op 14 augustus 2023 13:07:

    [...]

    Het is heel gek.

    Ik zou Niels een cursus Omdenken voor dummy’s adviseren.

    1) dit soort bedrijven gaan niet zomaar investeren in een bedrijf met een risico. Dus ze zullen een due diligence hebben laten uitvoeren over de te verwachten risico’s voor Philips en de door Philips reeds genomen voorzieningen.
    2) de K/W is 14 en ze keren geen dividend uit.
    Dan zou ik graag een lijstje zien met peers van Philips en hun K/W’s en dividenden.
    Ten eerste is een dividend een sigaar uit eigen doos voor de aandeelhouder.
    Als ik naar peers van Philips kijk zie ik bv dat Siemens Healthineers een K/W heeft van 26.
    Ook bedrijven als Medtronic, Abbott Laboratories etc zitten rond de 30. Stryker zit rond de 40.

    Naar mijn bescheiden mening zou een aanpassing artikel nuttig zijn: Investering in Philips kent risico, maar de K/w tov de peers rechtvaardigt de investering zonder meer!
    D'er staat iig één fout in en ook wel twee :)
  10. craasie 14 augustus 2023 15:24
    Zou Frans van Houten zijn stukken ook hebben omgeruild voor een Ferrari? Hij had zelf nogal wat stukken Philips., zo kon er mooi vanaf komen.
    Dan is er het flinke pakket aandelen dat Van Houten nog in bezit heeft. Volgens de laatste stand van zaken zijn dat 578.841 stukken
  11. forum rang 10 bp5ah 14 augustus 2023 15:28
    quote:

    craasie schreef op 14 augustus 2023 15:24:

    Zou Frans van Houten zijn stukken ook hebben omgeruild voor een Ferrari? Hij had zelf nogal wat stukken Philips., zo kon er mooi vanaf komen.
    Dan is er het flinke pakket aandelen dat Van Houten nog in bezit heeft. Volgens de laatste stand van zaken zijn dat 578.841 stukken
    Die hadden ze 'm af moeten pakken en de opbrengst doneren aan de voedselbank, was 't beter terecht gekomen.
  12. [verwijderd] 14 augustus 2023 15:49
    quote:

    wiegveld schreef op 14 augustus 2023 13:20:

    [...]

    Dat is een conclusie die een echte TNO medewerker op grond van een zinnetje niet zou trekken.
    Val je nog een keer door de mand. Na je duidelijk herkenbare spellingsprobleem in al je mails is dit de tweede aanwijzing dat je niet bij TNO gewerkt hebt.
    Ir. Jan Mengelers hadden ze bij Neways ontslagen en de man is toen directeur geworden bij TNO Eindhoven. Ik heb nog nooit zo'n grote koekenbakker meegemaakt. Ir. Jan Mengelers is zelfs bestuursvoorzitter geworden bij TNO. De hoogste baas.

    Bij Philips krijgen koekenbakkers promotie en worden zelfs CEO. Koekenbakkers gebruiken altijd vriendjespolitiek en ellebogenwerk om zich omhoog te werken.

    nl.linkedin.com/in/jan-mengelers-0321...
  13. forum rang 5 clearfederer 14 augustus 2023 16:45
    quote:

    Dr. JV schreef op 14 augustus 2023 15:49:

    [...]

    Ir. Jan Mengelers hadden ze bij Neways ontslagen en de man is toen directeur geworden bij TNO Eindhoven. Ik heb nog nooit zo'n grote koekenbakker meegemaakt. Ir. Jan Mengelers is zelfs bestuursvoorzitter geworden bij TNO. De hoogste baas.

    Bij Philips krijgen koekenbakkers promotie en worden zelfs CEO. Koekenbakkers gebruiken altijd vriendjespolitiek en ellebogenwerk om zich omhoog te werken.

    nl.linkedin.com/in/jan-mengelers-0321...
    Klopt en pannenkoeken krijgen een trap onder hun hol.
    De vraag is, wat doe je daaraan?
  14. forum rang 4 Bob777 14 augustus 2023 16:47
    Als Niels geen positie heeft geldt dit dan ook voor ongedekte geschreven calls? Want dan snap ik zijn teksten wel. Voor de rest heeft Philips voldoende voorzieningen genomen en zijn ze echt wel in staat om dit varkentje te wassen
  15. [verwijderd] 14 augustus 2023 16:56
    quote:

    clearfederer schreef op 14 augustus 2023 16:45:

    [...]

    Klopt en pannenkoeken krijgen een trap onder hun hol.
    De vraag is, wat doe je daaraan?
    Op bepaalde niveaus gaat het niet meer om competenties maar om politiek. Zo werkt dat helaas en in iedergeval in Nederland.
  16. forum rang 6 N audio 14 augustus 2023 17:00
    quote:

    Bob777 schreef op 14 augustus 2023 16:47:

    Als Niels geen positie heeft geldt dit dan ook voor ongedekte geschreven calls? Want dan snap ik zijn teksten wel. Voor de rest heeft Philips voldoende voorzieningen genomen en zijn ze echt wel in staat om dit varkentje te wassen
    Ongedekte calls, als dat zo is dan moet er snel iemand met de strijkbout aan de gang om de boel glad te strijken ;)
5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht