Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

78,580
  • Verschill

    +0,100 +0,13%
  • Volume

    294.082 Gem. (3M) 379K
  • Bied

    78,500  
  • Laat

    78,960  
+ Toevoegen aan watchlist

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 299 300 301 302 303 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 25 december 2023 15:18
    @marique: ah okay, ik wist niet dat er beleggingshypotheken bestonden met een annuitaire of lineare aflossing (eis om hypotheekrente af te kunnen trekken). Als je zowel annuitiair of lineair aflost als belegt in een beleggingsfonds, dan spaar je in feite "dubbel": zowel elke maand de aflossing, als elke maand de inleg in zo'n beleggingspot via de verzekeraar. Dan spaar je in feite om een restantbedrag af te kunnen lossen op einddatum, terwijl je in de jaren daarvoor een schuldbedrag daarboven elke maand aflost. Het lijkt mij dan dat je twee hypotheekvormen combineert:
    1) Beleggingshypotheek voor lening A
    2) Lineair of annuïtair aflosbare hypotheek voor lening B
    Over het algemeen zou ik dan denken dat de rente voor B wél aftrekbaar is, en de rente voor A niet (als die is afgesloten ná 2013. Maar ik weet niet of er nieuwe vormen zijn bedacht na 2013 die toch voldoen aan die eis:
    hypotheekinfopunt.nl/hoofdkantoor/hyp...
    "Op een beleggingshypotheek wordt tijdens de looptijd niet afgelost. Hiermee voldoet u dus niet aan de aflossingseis van het nieuwe regime per 1 januari 2013. Dit betekent dat bij een nieuwe beleggingshypotheek geen hypotheekrenteaftrek mogelijk is. Alleen als een bankspaar hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten is hypotheekrenteaftrek mogelijk. Oversluiten van deze 'oude gevallen' is wel mogelijk met behoud van de renteaftrek."
    Maar het zou kunnen dat we langs elkaar heen aan het praten zijn, omdat ik naast de aftrekbaarheid, het inderdaad ook heb over het risico, de (vaak verborgen) hoge kosten heb bij mijn stelling "nooit hypotheekbelegging" (terwijl ik vlak daarvoor nog beweer "zeg nooit nooit of altijd altijd" ;-)

    Dan weer een kassaaa! momentje:
    Ik weet niet meer of het al was gemeld (het nieuws is immers al sinds begin november bekend, en ik zag en werkte het nu pas bij), maar Blue Owl Capital Corporation (NYSE:OBDC, voorheen bekend als Owl Rock Corporation) verhoogt het (reguliere) dividend van $0.33/k tot $0.35/k vanaf 12JAN24. Dat is een mooie stijging van +6% en geeft op de huidige koers van ca $15 een FW bruto dividendrendement van ca 9.3%.

    Naast dit reguliere dividend had OBDC het afgelopen jaar elk kwartaal ook een "extra dividend" van 0.03, 0.04, 0.06, 0.07 en 0.08. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar ik houd er geen rekening mee in mijn sheet voor de inschatting van de future cashflows.
  2. forum rang 6 'belegger'' 25 december 2023 22:41
    quote:

    J.Me schreef op 25 december 2023 14:28:

    Dank voor het delen van jullie inzichten. Ook als ik een woning koop kan ik mijn hele beleggingsportefeuille behouden. Dat wil ik ook (gedeeltelijk), omdat de gedachte dat ik geld achter de hand heb ook rust geeft. Op mijn verzoek is tot nu toe bij alle ingewonnen hypotheekadviezen ook van dat scenario uitgegaan. Maar ik werd aan het denken gezet toen ik het tabelletje zag met de meer- en minderkosten van €10.000,- extra lenen. Dat kost of bespaart in 30 jaar €17.458.

    Om meer financiële vrijheid te krijgen wil ik proberen in de toekomst extra te gaan aflossen. Maar als ik bereid ben de komende jaren géén nieuw geld in een aandelenportefeuille te steken ten faveure van het aflossen van een hypothecaire lening, waarom zou ik dan niet een deel van die portefeuille gebruiken om ervoor te zorgen dat er minder afgelost hoeft te worden? Dat is de achtergrond van mijn overpeinzing. Geld niet lenen is goedkoper dan geld lenen. Wat dat betreft slaat Marieke de spijker op z’n kop als zij stelt dat ik dan (een soort van) beleg met geleend geld. AVM noemt terecht de hypotheekrenteaftrek, die afloopt, en vermogensrendementsheffing, die oploopt. Dat maakt een berekening wel erg complex. Bovendien zijn er in 30 jaar nog zoveel variabelen te bedenken. Gemakshalve laat ik de fiscale consequenties daarom buiten beschouwing bij mijn beslissing.
    Je hebt al de nodige reacties gehad. Het is vooral persoonlijk. Fiscaliteit is voor mij nooit het vertrekpunt. Ik heb een voorkeur voor een lage hypotheek, maar ook flexibiliteit. Een hypotheek heeft niet alleen een start- en einddatum. Daartussen heb je tot 30 jaar flexibiliteit met boetevrij extra aflossen.

    Wanneer je voor jezelf hebt bedacht dat je een bepaald opgebouwd bedrag zeker wilt gebruiken voor aflossen en je houdt dat aan als belegging, dan zou dat tussen mijn oren gaan zitten en voelt beleggen ineens niet meer zo vrij. Extra aflossing geeft maandelijks meer ruimte en daarmee kun je vervolgens weer (extra) periodiek beleggen. Maar als je voor jezelf het desbetreffende bedrag aan beleggingen als extra ziet, kun je ook je portefeuille aanhouden en jaarlijks bekijken of en hoeveel je wilt verzilveren voor nog wat extra aflossing. Zo hoeft het geen alles of niets beslissing te zijn. Maar ik zou eerst en vooral kijken waar jij of jullie je goed bij voelen. Je kan niet alles in sommetjes vatten. Het leven is geen spreadsheet.
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 26 december 2023 00:20
    Iedereen trouwens fijne feestdagen toegewenst! Ik weet dat we in de afgelopen drie jaar (dat ik dit topic heb gestart) eigenlijk elk jaar wel weer in een nieuwe en meerdere wereldwijde crises zaten (pandemie, oorlog in Europa, hyperinflatie, oorlog in midden Oosten etc.), waardoor wat we hier doen soms een beetje triviaal begon te lijken. Toch vind ik het fijn om hier bekende gezichten te blijven "zien" (te lezen) en samen door de woelige wateren heen te varen.

    Nu even terugkomend op J.Me en overdenkend wat 'belegger'zegt:
    Ik merk dat ik in mijn situatie de afgelopen jaren al flink wat spaargeld had opgebouwd (zeer weinig belegd), en dat voor mij toevallig bijna op hetzelfde moment de behoefte ontstond om mijn hypotheek versneld af te lossen (vanwege een groeiende onrust en gevoel van te veel afhankelijkheid) en vrijwel direct daarna de behoefte om snel en met grote stappen ook in te stappen op het moment dat de beurs in elkaar kletterde in 2020 tijdens de pandemie. Ik had dus geluk dat ik in die 4 jaren daarvoor niet al het geld had gestoken in beleggingen, maar aan aflossing van hypotheek en daarnaast sparen. Hierdoor had ik relatief weinig verlies te incasseren toen de beurs in 2020 in elkaar stortte en des te meer cash om "massaal" te gaan bodemvissen begin 2020.

    Naast de stand van de hypotheekrente, en je persoonlijke situatie (hoeveel vermogen heb je al opgebouwd etc.) speelt toeval en geluk (en pech) daarom soms dus ook een rol. Desondanks kan ik over het algemeen toch wel stellen dat ik persoonlijk het "beleggen met geleend geld" nu een stuk minder aantrekkelijk vind, dan een jaar of twee terug. Dat merk ik ook bij IB: waar ik 2 jaar terug het geen enkel probleem vond om flink "rood te staan", sta ik daar nu juist met een fors cashbedrag rente te trekken en is er geen haar op mijn hoofd dat trek heeft in een langdurige roodstand (vanwege beleggen met geleend geld). Trek je vooral niets aan van finfluencers á la Ryan Babel die (vooral twee jaar terug) mensen wijs maakten dat beleggen met geleend geld een no-brainer was. Ik hoop maar dat er niet al te veel mensen daardoor in de problemen zijn geraakt nu de rente in korte tijd zo sterk is gestegen... Ik wens je veel wijsheid toe (en misschien af en toe ook een portie geluk)!
  4. J.Me 26 december 2023 08:50
    Dank voor de toevoeging Belegger. Misschien is doen wat goed voelt nog wel het beste advies, want het leven is inderdaad geen spreadsheet.
  5. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 27 december 2023 18:09
    Ik had een luxe probleempje met BESI:
    In 2022 100 stuks geleverd gekregen voor €74 vanwege een geschreven put optie.
    Daarna heb ik call opties geschreven met strikes die hoger lagen dan €74, meestijgend met de koers van €76 tot €110.
    De koers steeg na die 110 echter zo snel en hard dat het me niet meer lukte om met enige premieopbrengsten door te rollen tegen weer een hogere koers.

    Hierdoor zat ik eigenlijk met 100 stuks BESI die "bevroren" waren op een koers van €110 (C110 expiratie 21JUN24), terwijl de koers steeds verder uit zicht steeg (koers ca €140 vandaag). Ik wilde de 100 stuks best wel nu al kwijt tegen €110 en niet nog een half jaar wachten tot 21 juni. Maar de call wordt niet uitgeoefend zolang er nog zoveel tijdswaarde inzit: de IW is ca €3000, maar vanwege de tijdswaarde is de C110 21JUN24 nu ca €3500 waard. M.a.w. als ik de 100 stuks wil verkopen voor €100, dan kost het me extra €500 voor het "terugkopen" van de tijdswaarde en dat hield me een beetje tegen...

    Vandaag heb ik echter het volgende gedaan:
    1) 100 stuks verkocht tegen ca €140: ca +€14.000
    2) C110 21JUN24 teruggekocht voor ca €35: ca -€3.500
    3) P110 21JUN24 geschreven voor €5: +500
    ----------------------------------------------------------------------'
    Per saldo: €11.000 (dus €110 per stuk)

    Hierdoor heb ik mijn BESI toch al op dit moment in cash kunnen omzetten voor €110, zonder dat ik €500 extra kwijt ben aan tijdsdwaarde van de C110, omdat ik die weer terugkrijg via de P110.

    Voordeel is dat ik nu €11.000 cash heb vrijgespeeld, wat ook qua VRH belastingen gunstig is (11K cash i.p.v. in aandelen zal ca €150 in VRH schelen). Deze cash gaat echter ook +4.83% rente opleveren bij IB en kan ik aanwenden als buffer voor scherp geschreven puts die de komende maanden geleverd mogen worden. Belangrijkste is echter nog dat ik niet meer een almaar oplopende negatieve C110 optiewaarde voor BESI in mijn sheet hoef bij te houden. Omdat ik toch tevreden was met een koers van 110 om van die 100 stuks BESI af te komen (die voor 74 geleverd waren), wilde ik niet "lijdzaam" tot 21JUN24 wachten totdat dat geld vrij zou komen.

    Ik weet niet of dit de meest efficiënte oplossing was, maar ik ben er redelijk tevreden mee. Hoe zouden jullie dit (luxe)probleem hebben aangepakt?
    1) Wachten tot 21JUN24 totdat de tijdswaarde eruit is gelopen en dan leveren?
    2) Zelfde constructie
    3) iets anders?

    PS: als de koers voor 21JUN24 weer terugzakt tot <110, dan komen ze "gewoon" weer in de porto, met dat verschil dat ik in de tussentijd 11K cash had, VRH voordeel, rente erop in plaats van een "bevroren" saldo. Als de koers dan >110 is, dan gelden dezelfde set voordelen. Hooguit kan je zeggen dat ik de upside >110 mis, maar dat is nu ook al het geval vanwege de C110 die ik had geschreven.
  6. forum rang 6 !@#$!@! 27 december 2023 22:46
    quote:

    J.Me schreef op 26 december 2023 08:50:

    Dank voor de toevoeging Belegger. Misschien is doen wat goed voelt nog wel het beste advies, want het leven is inderdaad geen spreadsheet.
    Beslissingen op basis van spread sheets leveren wel betere resultaten op. Plus als je dat goed doet en dus goed je huiswerk doet, zou dat ook goed moeten voelen.
  7. forum rang 6 !@#$!@! 27 december 2023 23:07
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 27 december 2023 18:09:

    Ik weet niet of dit de meest efficiënte oplossing was, maar ik ben er redelijk tevreden mee. Hoe zouden jullie dit (luxe)probleem hebben aangepakt?
    1) Wachten tot 21JUN24 totdat de tijdswaarde eruit is gelopen en dan leveren?
    2) Zelfde constructie
    3) iets anders?
    Ik vind het wel een goede creatieve oplossing. Ik heb hetzelfde nu met calls URW geschreven op €66
    Gelukkig wel kort 19jan24 juist vanwege de kans om anders in zo'n situatie te eindigen.
    Als ik de aandelen kwijt ben op deze koers acht ik de kans groot dat ik puts ga schrijven ipv de aandelen terug te kopen of wachten op een mogelijke dip.
  8. Joost_K 28 december 2023 02:12
    Ik heb overigens nog een constructie gevonden waarmee box 3 vermogensheffing kan worden verminderd.

    Door het ophogen van het opbouwpercentage van 13.3% naar 30% op pensioenopbouw vanaf 2023 is het mogelijk om flink meer in een pensioenpot te gooien dan voorheen. Dat betekent dat dat vermogen ' verdwijnt' voor de belastingen maar nog wel enigszins kan renderen bij je pensioenuitvoerder.

    Nu denken we hier collectief dat we het beter kunnen dan pensioenuitvoerders, zeker als je tegen de pensioenleeftijd aan begint te lopen en de beleggingen steeds meer worden omgezet naar vastrentende effecten.

    Maar in mijn geval heb ik nog wel meer dan 25 jaar te gaan voor het zover is en kan ik relatief makkelijk op die 30% van mijn extra inkomsten dus box 1 belasting ontlopen. Effectief krijg ik dus een 'bonus' afhankelijk van inkomsten (schijf 1: 36.93%, schijf 2: 49.50%) als ik nu inleg.

    Daarna staat het op de pensioenrekening waar ik niet bij kan en valt het ook niet onder mijn box 3 vermogen. En mocht ik mijn pensioen halen dan valt de uitkering na 25 jaar renderen ook nog eens onder het lagere belastingtarief voor gepensioneerden.

    Eigenlijk suf dat ik hier niet eerder aan gedacht heb. Het helpt overigens dat ik een privaat pensioen bij een pensioenverzekeraar heb die 'gewoon' in NT fondsen belegt. Dus geen gedoe met collectieve regelingen.
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 december 2023 17:33
    Ha Joost_K,

    Dank voor je toevoeging. Voor mij is pensioensparen niet meer zo interessant omdat ik al heel dicht tegen de vroegpensioen datum aanzit, maar voor mensen die nog 25 jaar te gaan hebben, is het inderdaad fiscaal gezien zeer aantrekkelijk.

    Enkele aantekeningen daarbij:
    1) Tegenover het fiscale voordeel (geen VRH en gunstiger IB-tarief) staan wel andere kosten. Ik weet niet of dit representatief is, maar bij bijvoorbeeld Brand New Day new.brandnewday.nl/veelgestelde-vrage... zie ik bijvoorbeeld voor het product "Pensioenrekening-beleggen" dat er 0.44% servicekosten + tussen de 0.15%-0.26% fondskosten gelden (dus tussen 0.59% en 0.70% per jaar). Bij sommige vormen geldt er ook een vast bedrag aan administratiekosten per jaar.
    2) Als je in de uitkeringsfase terecht komt, dan moet je vaak ook nog een bepaald bedrag per jaar aan kosten betalen. Waarschijnlijk is dit nul als het extra gespaarde geld gewoon onderdeel is van je reguliere pensioen. Maar mocht je separaat hebben gespaard, dan zal je waarschijnlijk nog een separate individuele pensioen moeten aankopen met de kosten die daarbij horen (vergelijk het met het aankopen van een lijfrente).
    3) Houd er rekening mee dat de jaarruimte om extra bij te kunnen storten beperkt wordt door het bedrag dat al door je werkgever wordt gevuld ("factor A")

    Desondanks kan dit rekensommetje behoorlijk positief uitpakken! ;-)

    Voor mij persoonlijk is het wat minder interessant, niet alleen vanwege de nog korte resterende duur tot mijn (vroeg) pensioen (waardoor het orde van grootte van het nog te sparen bedrag en ook het fiscale voordeel beperkt blijft), maar ook vanwege het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Ik wil het geld dat ik in mijn pensioenpotten heb zitten, het liefst z.s.m. in eigen handen hebben, zodat ik ermee kan doen wat ik wil en wanneer ik dat wil.
  10. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 december 2023 18:05
    Ik was overigens alvast aan het rekenen voor de voorlopige aanslag voor 2024 (bleek iets te vroeg te zijn, omdat ik die nog niet kon aanpassen op de site van de belastingdienst), en toen kwam ik erachter dat de voorgenomen stijging van het heffingspercentage van 32% naar 33%, "zomaar" was vervangen door 36%. Dit was natuurlijk al eerder bekend, maar ik was nog met mijn hoofd vol bij de extreme verhoging van de VRH van +67%, van 1.2% (30%*4%) in 2021 naar ca 2% (32%*6.17%) in 2023. Een jaartje later is dat dus al ca 2.2% (36%*6.04%). T.o.v. die 1.2% is dat een stijging van meer dan 80%(!).

    Ruspjenooitgenoeg heeft ook daadwerkelijk nooit genoeg, want ook na dit soort stijgingen blijven de Schimmelpeninckjes in deze wereld maar snateren dat vermogen maar eens meer belast moet gaan worden. Het is de middenklasse die de portemonnee mag trekken en de écht vermogenden hebben hun vermogen al lang ge-"offshored"...
  11. Tradingmate 28 december 2023 19:07
    quote:

    QueSera schreef op 13 december 2023 22:51:

    [...]

    Kan niet zo slecht zijn als mijn Pfizer….
    Alles kan.

    Mijn advies: koop winnaars (als basis voor je portefeuille)

    En als je dan nog wat dividend aandelen gaat kopen, koop dan bedrijven die een groeiend dividend hebben.

    Zo moeilijk is het niet mensen, alleen iedereen denkt dat ze het anders moeten doen, en daar gaat het fout. Gewoon de trend volgen en je wint.
  12. Joost_K 29 december 2023 17:41
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 28 december 2023 17:33:

    Ha Joost_K,

    Dank voor je toevoeging. Voor mij is pensioensparen niet meer zo interessant omdat ik al heel dicht tegen de vroegpensioen datum aanzit, maar voor mensen die nog 25 jaar te gaan hebben, is het inderdaad fiscaal gezien zeer aantrekkelijk.

    Enkele aantekeningen daarbij:
    1) Tegenover het fiscale voordeel (geen VRH en gunstiger IB-tarief) staan wel andere kosten. Ik weet niet of dit representatief is, maar bij bijvoorbeeld Brand New Day new.brandnewday.nl/veelgestelde-vrage... zie ik bijvoorbeeld voor het product "Pensioenrekening-beleggen" dat er 0.44% servicekosten + tussen de 0.15%-0.26% fondskosten gelden (dus tussen 0.59% en 0.70% per jaar). Bij sommige vormen geldt er ook een vast bedrag aan administratiekosten per jaar.
    2) Als je in de uitkeringsfase terecht komt, dan moet je vaak ook nog een bepaald bedrag per jaar aan kosten betalen. Waarschijnlijk is dit nul als het extra gespaarde geld gewoon onderdeel is van je reguliere pensioen. Maar mocht je separaat hebben gespaard, dan zal je waarschijnlijk nog een separate individuele pensioen moeten aankopen met de kosten die daarbij horen (vergelijk het met het aankopen van een lijfrente).
    3) Houd er rekening mee dat de jaarruimte om extra bij te kunnen storten beperkt wordt door het bedrag dat al door je werkgever wordt gevuld ("factor A")

    Desondanks kan dit rekensommetje behoorlijk positief uitpakken! ;-)

    Voor mij persoonlijk is het wat minder interessant, niet alleen vanwege de nog korte resterende duur tot mijn (vroeg) pensioen (waardoor het orde van grootte van het nog te sparen bedrag en ook het fiscale voordeel beperkt blijft), maar ook vanwege het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Ik wil het geld dat ik in mijn pensioenpotten heb zitten, het liefst z.s.m. in eigen handen hebben, zodat ik ermee kan doen wat ik wil en wanneer ik dat wil.
    Ik snap dat sentiment geheel. Mijn werkgever heeft mijn pensioeninleg niet verhoogd over 2023 (13% -> 30% zou wel opvallen op de loonstrook) terwijl mijn eigen bedrijfje wel mooi winst maakt wat als 'overige inkomsten' bovenop mijn jaarlijke brutoloon landt. Ik heb dus gewoon de ruimte.

    Daarbij, ik wil gewoon 'meer' beleggen en ik realiseer me pas dit jaar dat mijn pensioen eigenlijk net zo goed een belegging voor mijn oude dag is. Een waar ik niet kan zeggen waar het heengaat maar wel een relatief solide partij voor mij consequent de beleggingen beheert. En er is iets te zeggen voor 26 jaar conservatief en consequent beleggen. Ik denk niet dat ik dat deel van het truukje zo goed beheers als een pensioenbelegger.

    Dat neemt niet weg dat ik daarnaast natuurlijk ook zelf beleg maar dat 'mag' van mezelf ook iets meer risico bevatten omdat ik tegelijk mijn 'veiligere' belegging ook spek.

    Maar hee, even heel concreet he? Als je dus meer dan een dubbele fiscale ruimte hebt om nog pensioen in te storten, dan kan het in de laatste jaren voor je pensioen toch dubbel en dwars uit om nog even snel die 37% -49% belastingvermindering op je nettoloon te 'pakken' door de pensioenpot verder te spekken? Ik denk dat het zelfs over 2-3 jaar met minimale rendementen van een pensioenfonds (want je zit dan bijna 100% in obligaties gok ik) het nog steeds een rendement is waar je u tegen zegt. zeker als het je ook nog 2-3 jaar aan VRH 'scheelt' en daarna met het lagere belastingtarief wordt uitgekeerd?
  13. forum rang 4 LTOke 29 december 2023 19:51
    !! assak

    W. P. Carey (NYSE:WPC) declares $0.86/share quarterly dividend, -19.7% decrease from prior dividend of $1.07.
    Forward yield 5.38%

    Ik had zelf -30% in de boeken gezet.
    Dan valt dit dus mee.
    Koers is ook alweer helemaal hersteld van de "schrik-dip". Ook dat valt dus mee.

    Nu rustig afwachten hoe het strategisch plan gaat uitpakken.
  14. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 december 2023 20:15
    quote:

    Joost_K schreef op 29 december 2023 17:41:

    [...]
    Maar hee, even heel concreet he? Als je dus meer dan een dubbele fiscale ruimte hebt om nog pensioen in te storten, dan kan het in de laatste jaren voor je pensioen toch dubbel en dwars uit om nog even snel die 37% -49% belastingvermindering op je nettoloon te 'pakken' door de pensioenpot verder te spekken? Ik denk dat het zelfs over 2-3 jaar met minimale rendementen van een pensioenfonds (want je zit dan bijna 100% in obligaties gok ik) het nog steeds een rendement is waar je u tegen zegt. zeker als het je ook nog 2-3 jaar aan VRH 'scheelt' en daarna met het lagere belastingtarief wordt uitgekeerd?
    Maak je geen zorgen, in jouw geval zou ik het zeker doen, met nog 25 jaar compounding fiscale voordelen, moet het wel heel erg bont lopen met de kosten en eventueel mindere rendementen via een PF of verzekeraar. ;-)

    Voor mij is het niet zo heel erg interessant: 1 tot max 3 jaar fiscalen voordelen, en daarna voor een veel langere tijd vastzitten aan de nadelen. Zelfs al is er een voordeel(tje), dan is dat dusdanig klein voor mij (en met een beetje pech kan dat ook zomaar negatief uitpakken als de rendementen en kosten in de uitkeringsfase het winnen van die 1-3 jaar fiscale voordelen) dat het de moeite niet waard is. Ik ben liever flexibel met een geheel eigen geldpot.

    Over Pfizer gesproken:
    Ondanks de gedaalde koers in de afgelopen 2 jaar (na de "coronapiek") heeft PFE het dividend weer verder verhoogt van $0.41/k tot $0.42/k (ca +2.4%). Op de huidige (lage?) koers van ca $28.60 geeft dat een FW dividendrendement van ca 5.8%.
    Zie: seekingalpha.com/news/4046662-pfizer-...
  15. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 december 2023 20:23
    quote:

    LTOke schreef op 29 december 2023 19:51:

    !! assak

    W. P. Carey (NYSE:WPC) declares $0.86/share quarterly dividend, -19.7% decrease from prior dividend of $1.07.
    Forward yield 5.38%

    Ik had zelf -30% in de boeken gezet.
    Dan valt dit dus mee.
    Koers is ook alweer helemaal hersteld van de "schrik-dip". Ook dat valt dus mee.

    Nu rustig afwachten hoe het strategisch plan gaat uitpakken.
    Hahaha...ik dacht even dat ik eindelijk het nieuwe (lagere) dividend kon bijwerken, maar het blijkt dat ik het al in mijn sheet had verwerkt. Koers is sinds het dal van ca $51 eind oktober in de aanloop naar de cut al met ca +20% gestegen naar $61, en na bekendmaking van de korting verder naar ca $65. Hopelijk is het ergste nu voorbij en kan WPC weer de weg verder omhoog vinden (en daarmee bedoel ik niet alleen koersverloop, maar vooral ook het dividend).
  16. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 december 2023 21:00
    (wat jammer nou... de IEX timer heeft de vorige post op slot gezet waardoor ik nu een aanvullende post moet doen...)

    In aanvulling:
    Ik sta overigens geheel achter de spin-off van NLOP door WPC, en de exit uit de offices. Kantoorgebouwen zijn zowat de enige vastgoedcategorie waar ik niet meer in geloof (zeker niet meer sinds corona). Dus het is goed dat WPC net als O, hun exposure aan offices afbouwt naar nul. Dat ik dan niet zo veel voor die spinoff heb gekregen en dat het dividend van het resterende WPC dan in de eerste instantie lager is, is niet zo'n probleem. De daling is verklaarbaar en het overgebleven vastgoed is naar mijn mening van hogere kwaliteit. Ik vertrouw er dan ook op dat WPC na deze reset vrij snel de draad weer kan oppakken van de dividendstijgingen (voorheen zelfs elk kwartaal).

    Overigens snap ik het ook best dat dat een hoop beleggers geen vertrouwen meer hebben in WPC, juist vanwege de dividendcut. De reden (exit uit offices) wordt dan door die beleggers dan juist als reden gezien om dit management niet meer te vertrouwen. Immers: hadden ze dat niet veel eerder moeten zien, waarom zaten ze sowieso in offices, had een ander management dit niet voorkomen? etc. etc. Dit zijn valide redenen om WPC te wantrouwen en het aandeel te mijden.

    Ik ben in ieder geval blij dat het mgt maatregelen neemt die ik begrijp, die ik zelf ook zou nemen en waar ik dus volledig achter sta... Voor mij is WPC daarom een "hold".

    Ik houd sowieso iets meer cash op zak de laatste maanden en wikkel zelf posities af. Naast BESI (met die ITM call) heb ik ook PSX afgewikkeld met een ITM call. Het bedrag aan cash dat 4.83% rente bij IB bij elkaar sprokkelt (en per 1 januari VRH besparing opkevert) begint daarom aardig te groeien.
  17. forum rang 6 !@#$!@! 30 december 2023 10:47
    quote:

    LTOke schreef op 29 december 2023 19:51:

    !! assak

    W. P. Carey (NYSE:WPC) declares $0.86/share quarterly dividend, -19.7% decrease from prior dividend of $1.07.
    Forward yield 5.38%

    Ik had zelf -30% in de boeken gezet.
    Dan valt dit dus mee.
    Koers is ook alweer helemaal hersteld van de "schrik-dip". Ook dat valt dus mee.

    Nu rustig afwachten hoe het strategisch plan gaat uitpakken.
    Waarom in een aandeel zitten die sinds 2013, (afgelopen 10 jaar) niet meer heeft opgeleverd dan ruim 6% dividend. Waarvan het dividendrendement op dit moment is verlaagd naar 5%

    Wat is de potentie die jullie dan zien fundamenteel? Wat zou er nu na 10 jaar opeens anders zijn? Immers zelfs weer dividendstijgingen (2-3% per jaar) vanaf dit niveau maakt het aandeel toch helemaal niet aantrekkelijk?
  18. Tradingmate 30 december 2023 18:01
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 28 december 2023 19:45:

    Tradingmate, wil je misschien ook vertellen welke aandelen voor het komende jaar de winnaars zijn?
    Ik wil je (advies) wel een jaartje volgen...
    Dit zijn mijn grootste posities nu, ook begin 2023 waren dit mijn grootste posities (op ADYEN na, die heb ik groots bijgekocht onder de 700):
    META (vorig jaar positie sterk vergroot, recent wel wat afgebouwd)
    AAPL (al jaren lang een vaste grote positie)
    NVDA (al jaren lang een vaste grote positie)
    ADYEN (recent bijgekocht)
    BESI (recent wel iets afgebouwd)
    MSFT (deze positie koop ik regelmatig bij)
    NFLX (al jaren lang een vaste grote positie)
    TSLA (al jaren lang een vaste grote positie)
    MC.PA (recent positie vergroot)
    AVGO (al jaren lang een vaste grote positie)
    PH
    ADP
    VISA
    O
    TKWY

    Ik heb meer aandelen, maar ga die hier niet allemaal neerzetten.

    Het is geen beleggingsadvies.
  19. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 31 december 2023 15:50
    Thanks Tradingmate, ik heb geloof ik in meer dan de helft ook een (vorm van een) positie. Hoeveel procent maken deze 15 stuks uit van je totaal? (en hoeveel andere aandelenposities zitten er in het restant?).

    De laatste actie die ik op de laatste dag van het jaar ga ondernemen, is het geld van mijn BESI afwikkeling (verkoop 100 stuks bij DG) overschrijven van mijn ING rekening naar IB om daar in afwachting van geschreven puts die al dan niet geleverd gaan worden, 4.83% rente te gaan trekken. Met een beetje mazzel, staat het er niet direct op en is het bedrag een dagje "onderweg" van ING naar IB. In dat geval levert dat zo'n €150 op aan bespaarde VRH... I know, het is een beetje flauw, en op het totaal van de te betalen VRH is het een kruimeltje (zeker in verhouding tot de "laten we het heffingspercentage maar gewoon in één klap omhoog gooien naar 36%"-actie van de overheid), maar waarom zou ik dit bedrag een paar dagen eerder overschrijven als ik het ook een paar dagen later kan doen (en daarmee met een beetje mazzel zeg maar een waardebon van bol.com kan vrijspelen)?

    Allen alvast een veilige en fijne jaarwisseling toegewenst en een goed, gezond en gelukkig nieuwjaar!
6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 299 300 301 302 303 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht