Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Antonov Terug naar discussie overzicht

Mijn visie m.b.t. de converteerbare lening van € 400K

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2001 11:44
    All. Ik heb er ook nog eens over nagedacht, zeg maar ge-brainwaved, waarom er gekozen is voor de optie van een korte termijn financiering. Ik ga er van uit dat Antonov uiterlijk eind november met een emissie moest komen voor de financiering van het 1e halfjaar 2002. Immers, eind december 2001 zou het geld bij Antonov op zijn. Antonov is op dit moment in een afrondende fase terechtgekomen inzake het contract met de Onbekende Japanner. Donderdag 29 november voorbeurs komt Antonov met zijn 3e kwartaalcijfers en deze zijn rood. Ik denk dat Antonov de volgende slimme strategie heeft uitgezet, t.w; 1. Converteerbare lening van € 400K aankondigen gefinancierd door eigen aandeelhouders c.q. bestuurders. Hier zou een positieve vertrouwenwekkende uitleg aan worden gegeven met als gevolg een stijgende of stabiele koers. 2. Antonov gaat er van uit dat de deal met de OJ rond komt. Dit nieuws willen ze tijdens of zo mogelijk voor de 3e kwartaalcijfers bekend gaan maken. De koers zal hierdoor significant gaan stijgen en de rode 3e kwartaalcijfers worden voor lief genomen. 3. Vervolgens wordt er een nieuwe aandelen emissie aangekondigd. Dit samen met de hogere koers (1,00 – 2,00) levert Antonov zoveel geld op dat ze hiermee 2002 geheel kunnen afdekken. 4. De converteerbare lening van € 400K wordt omgezet in aandelen. Vraag: Wie kan mij meer vertellen wie de heer Geeris is en welke functie hij heeft bij Antonov. Archer (member of the WINNING team)
  2. [verwijderd] 23 november 2001 12:04
    Archer, over puntje 3 van jouw brainwave: zou het niet meer voor de hand liggen als de deal doorgaat, dat Antonov dan gewoon bij een bank aanklopt voor een lening? Ik denk dat ook de RvB van Antonov een verdere verwatering van de WPA (op termijn) niet ziet zitten. Bij goede vooruitzichten zal iedere bank graag de dagelijkse gang van zaken van ons bedrijf financieren. Wat denk je daarvan? Groet, Jeeves. (of course you're in the winning team)
  3. [verwijderd] 23 november 2001 12:42
    Jeeves. Ook een bankkrediet behoort tot de mogelijkheden en natuurlijk willen banken bij goede vooruitzichten financieren. Als de banken geen risico lopen zijn ze er als de kippen bij en daar wringt denk ik de schoen bij Antonov. Reken maar dat ze in het verleden de deur hebben platgelopen bij de bankinstellingen en overal kregen ze nul op het rekest. Ik denk dat ze voor het overbruggingsjaar 2002 (persoonlijk denk ik dat de eerste royalties op het laatst in 2002 binnenkomen) de banken dit niet meer gunnen. Maar goed we zullen zien. Archer (member of the WINNING team)
  4. fleerik 23 november 2001 12:54
    Bij mijn weten heeft Antonov uitstekende contacten met Credit Lyonnais. Deze instelling heeft twee-drie jaar geleden een rapport geschreven over Antonov de verwachtingen van Antonov als bedrijf welke behoorlijk positief was. Op grond hiervan schoot de koers toendertijd ook omhoog. Bovendien zijn zij de broker in London.
  5. [verwijderd] 23 november 2001 13:08
    Arch, een deel van de lening is verstrekt door W.S. Minnaar, een broer van bestuurslid C. Minnaar, dit geld is direct opgenomen, het geld afkomstig van dhr Geeris moet uiterlijk 19 december zijn opgenomen. Wat ik nu zo vreemd vindt, wij en ook Antonov (zie hun eerdere persberichten) gingen er vanuit, dat er geld genoeg in kas was tot ongeveer eind december, waarom is dan het geld van dhr MInnaar al half november opgenomen? Was de cashburn zo veel groter dan werd verwacht? Ook moeten we niet vergeten dat de emissie van begin oktober ten dele geslaagd is, dus ook ten dele mislukt, immers in eerste instantie was men ervan uitgegaan, dat meer geld opgehaald zou worden, meerdere aandelen weggezet konden worden. Zou dit de reden kunnen zijn dat men voor een lening gekozen heeft, bang dat een nieuwe emissie weer (ten dele) zou mislukken, of ten dele zou slagen, zoals je wilt. Ik wil helemaal geen onrust stoken, maar deze feiten moeten we naast de mogelijk positieve ontwikkelingen, ook onder ogen willen zien. Dat is nu wat ik steeds probeer aan te geven, je moet wel objectief blijven ook al geloof je zelf voor 100% in een bedrijf, daarom zie ik niet zoveel verschil tussen bv Hercules (de afkraker) en sommigen op dit forum die geen klein stukje kritiek op Antonov kunnen verdragen. Ik denk dan weleens als Herc. van het forum af moet, dan zou je degenen die doorgeslagen zijn naar de andere kant net zo goed kunnen weren, maar goed dat is mijn persoonlijke mening, neem die voor wat je hem waard vindt. Vwb de heer Geeris, ik meen dat hij geen directe functie bij Antonov heeft, hooguit een beperkte adviserende rol, komt hij niet uit de financieringswereld?? Weet ik niet zeker, moet ergens informatie hebben maar kon het zo gauw niet vinden.
  6. [verwijderd] 23 november 2001 13:14
    Ik denk dat er bij de contractonderhandelingen veel (juridische) adviseurs betrokken zijn die in deze periode extra geld kosten t.o.v. een "normale" periode. Verder is aangegeven dat er extra geld wordt uitgegeven aan de verdere ontwikkeling van de 6-bak. Last but not least wil Antonov naar mijn mening een signaal afgegeven naar de OJ en de aandeelhouders dat het voor de firma geen probleem is om geld aan te trekken. Ik sluit niet uit dat het geld gewoon op de bank staat op dit moment en dat men het renteverlies voor lief neemt en het signaal naar buiten toe belangrijker vinden dat 1 maand rente over 400k euro's
  7. [verwijderd] 23 november 2001 13:18
    Barchie, daar sluit ik me helemaal bij aan. Overigens, die heer Geeris, is dat niet toevallig de ex-topman van BMW? Archer (Member of the WINNING team)
  8. [verwijderd] 23 november 2001 14:39
    de heer Geeris heeft geen enkele funktie bij Antonov. De heer Geeris is mijn compagnon dus is weet dat. De heer Geeris gaat alleen maar met geld ergens in als dat positief is. Daar ken ik hem te goed voor. Alle zaken welke ik met hem heb gedaan zijn succesvol afgelopen
  9. forum rang 5 nr36 23 november 2001 14:45
    Geachte heer Peyratel, Reeds verschillende malen is er aan u gevraagd om uw visie voor de korte termijn te geven qua koers voor Antonov. Tot op heden hebben we nog niets gelezen m.u.v. uw lange termijn doel van 10€. Graag uw mening voor de komende periode tot zegmaar 1 januari 2003.
  10. [verwijderd] 23 november 2001 14:57
    Goedenmiddag heer Peyratel, U zegt dat Geeris uw compagnon is. Waarin heeft u zaken met hem gedaan? Indien mogelijk graag wat meer info? Gegroet, Ron
  11. [verwijderd] 23 november 2001 15:02
    citaat licentie: 'Ik denk dan weleens als Herc. van het forum af moet, dan zou je degenen die doorgeslagen zijn naar de andere kant net zo goed kunnen weren, maar goed dat is mijn persoonlijke mening'. Degenen is meervoud, dus slaat op mij, archer, peyratel, putrided, ammaca en vele vele anderen. Blijft er gelukkig nog 1 forumbezoeker over: Licentie. Dus wordt het Licentieforum? Ooit weleens bedacht dat mensen die positief zijn tevens realist kunnen zijn? Alle positievelingen hebben tot nu toe hun positieve postings zeer goed en met feiten onderbouwd. Dit i.t.t. vele anderen die hier weleens verschijnen. Probeer ons nu eens 1 keer uit te leggen waarom jij realistisch bent en wij doorgeslagen? Immers, vele van jouw stellingen (realisme zoals jij het noemt) komen voor het grootste deel voort uit interpretaties van feiten. wij doen dat ook, maar kijken alleen anders naar de feiten. Ik moet er ergens wel om lachen, maar denk jij nu echt dat er velen hier die er meer dan een ton in hebben zitten dat hebben geinvesteerd omdat ze zijn doorgeslagen?? Licentie, volgens mij ben jij doorgeslagen naar de andere kant.
  12. [verwijderd] 23 november 2001 15:05
    we weten allen dat het succes van een bedrijf wordt bepaald door de winstverwachting welke zij maakt. Antonov maakt nog geen winst maar dat weet iedereen al. Het gaat natuurlijk om het welslagen van een succesvol afronden van het bewuste kontrakt. Ervan uitgaande dat de uitkomsten overeenkomstig de verwachtingen zijn, is eigenlijk een koers voorspellen zinloos, zeker omdat er nog meer licenties zich bij de bestaande kunnen voegen. Iemand haalde een rapport aan van Credit LYonnais van 1998. Hierin wordt zelfs een bedrag van 21 pond genoemd. Dat is ongeveer 30 euro. Het klinkt sprookjesachtig. daarom gelooft bijna niemand hierin. Maar een bedrijf als tototrak is destijds ook zo begonnen en zie waar zij staat op de beurs. Tototrak voelt wel degelijk de adem van antonov in haar nek. Het is dus gewoon een kwestie van tijd, tijd en nog eens tijd. Alle fabeltjes om de koers omhoog of omlaag te praten zijn volstrekt zinloos. De enige uitweg is wachten op nieuws en zoals we weten komt dat er aan. Als dat bekend is kunnen we een definitief scenario voor de koers bepalen. Ik laat mij door niets of niemand van de wijs brengen en heb een volstrekt en rotsvast vertrouwen in de goede afloop
  13. [verwijderd] 23 november 2001 15:11
    'Ik laat mij door niets of niemand van de wijs brengen en heb een volstrekt en rotsvast vertrouwen in de goede afloop': mooie slotzin en het geldt voor mij ook, en ik denk voor vele anderen hier ook. En je hebt ook helemaal gelijk wat betreft de koersvoorspellingen voor de korte termijn: gewoon wachten tot het contract daar is en we kunnen lezen om hoeveel transmissies het gaat. Voor de lange termijn heb ik ook 30 euro genoemd (en door velen voor gek/doorgeslagen uitgemaakt) op basis van het veroveren van 1/3 van de markt. Credit L heeft blijkbaar dezelfde berekening gemaakt dus dat sterkt mij weer. We blijven rustig wachten, D-day is nabij.
  14. [verwijderd] 23 november 2001 15:51
    Je zou misschien ook eens constructief kunnen gaan denken Kees en dan datgene wat ik stel (voor mij blijft het net als voor jou ook koffiedik kijken)op z'n waarde beoordelen, maar nogmaals en dat irriteert me mateloos, door jou wordt kritiek op dit forum niet geduld. Hoe zit het met jouw geloofwaardigheid gezien je vertalingen uit engelstalige persberichten waar je de plank volledig missloeg?
  15. [verwijderd] 23 november 2001 15:53
    Hallo Antonov die Hards (ik ook),vorig jaar heeft er in een Duits beleggersblad een artikel over Antonov gestaan.Dat was positief...en een prognose C.q.koersvoorspelling bij het succesvol afsluiten van een contrakt /Dat scommelde tussen de ....30..en 45 euro (sorry er staat een euroteken op de 5 toets maar ik weet niet hoe ik hem te voorschijn moet toveren). Vraag mij niet meer welk blad dat geweest is want toen keek ik nog niet zoveel naar Antonov,ik had ze heb ze en houd ze vast tot............... groet bruijntje
  16. [verwijderd] 23 november 2001 16:34
    Sorry hoor licentie, constructief, en dat uit jou mond die ieder positief onderbouwd verhaal (en vooral dat wat van mij afkomstig is) direct de grond in probeert te boren? Nogmaals, met onderbouwde kritische stukken als van Tico en snorkkle kan ik wat.Maar zodra allerlei frustraties de ondertoon zijn van een kritisch stuk i.p.v. feiten, ja dan grijp ik in, mede ook omdat ook lezers van dit forum geld zijn kwijtgeraakt door zich te laten beinvloeden door die negatievelingen (ik heb wat telefoontjes en e-mails gehad!). Kijk, als ik op basis van getallen een koersbereking maak voor antonov in 2005 (let wel: gebaseerd op aantallen die zijn genoemd en dan nog zeg ik erbij ALS), wordt dat door jou direct afgedaan met fantast, onrealistisch enz. enz.(Credit L. komt overigens tot de zelfde bereking heb ik net gelezen, en daar heb ik je nog niet overgehoord). Als ik een koers noem bij een eventuele overname, ben ik volgens jou gek. Daarbij, ik heb nooit koopaanbevelingen gedaan, ik schrijf op hoe ik het zie, en de lezer moet beslissen wat hij/zij ermee doet. De koopaanbevelingen van jou op DFT vlogen mij om de oren enige tijd geleden. Dus als we het hebben over geloofwardigheid: jij bent kritisch, niet zo vol vertrouwen en toch koopaanbevelingen geven. Dan klopt er toch echt iets niet in mijn ogen. Dus lees mijn stukken voortaan wat beter, en met een iets wat objectievere bril.
  17. [verwijderd] 23 november 2001 16:58
    Kees, ik heb jouw cijfers voor bv 2005 nooit aangevallen, ik sta daar zelfs achter, alleen als, als, als en nogeens als. (Heb namelijk ooit zelfde berekeningen gemaakt) Ik heb wel ernstige bedenkingen over jouw berekeningen voor een eventuele overnamekoers op dit moment. Ook plaats ik kanttekeningen bij de persberichten van dit moment, ik zie niet in wat daar verkeerd aan is, probeer mensen niet te beinvloeden, op een wijze zoals Hercules dat bv deed, ik wil alleen ook de andere kant van de medaille te belichten en dat zijn punten waar jij aan voorbij gaat, je haalt steeds weer oude koeien uit de sloot. Gisteren bv. verscheen ene Jaap Willem op dit forum (of Willem-Jaap), werd door jou volledig neergesabeld, waarom?? omdat hij wat bedenkingen had, vandaag is hij niet meer verschenen, jammer!! Maar op dit forum is het blijkbaar zo dat Kees z'n wil wet is, ondanks alle fouten die hij maakt. Je voelt je door mij aangevallen, klopt, maar jij bent ook degene die nog nooit serieus de moeite genomen heeft op mijn kanttekeningen of kritiek in te gaan en daar nu is een dergelijk forum voor bedoeld. PS ik geef het jou ook maar even op, deed dit al eerder aan Archer, ga nog eens zoeken in oude berichten over Antonov, over de door hen aangeleverde cijfers aan hun accountants, waarbij deze weigerden hun handtekening te plaatsen. Maar ja jij gelooft hen door dik en dun, ze zijn heilig en niet op ook maar 1 fout te betrappen. Het ga je goed, ik houd de discussie voor gesloten.
  18. forum rang 5 nr36 23 november 2001 17:21
    Ik weet niet waarom de accountants op enig moment de jaarrekening niet wilde tekenen; wellicht omdat de financiering voor het komende jaar nog niet geregeld was. Is dit nu zo spannend? Kijk naar alle debacles in de achterliggende jaren, DAF, Fokker, HCS, Barings, LCI, Pharming, Internetbedrijven etc etc etc.......... De jaarrekeningen van deze bedrijven waren wel door een accountant getekend. Is dit nu een harde garantie??? De filosofie van Antonov is het geld binnen halen op het moment dat het nodig is en niet eerder. Als je daar problemen mee hebt dat moet je gewoon weg niet in dit aandeel handelen/beleggen. Ik heb vertrouwen in de grootaandeelhouders en de directie en blijf dus wachten tot de druiven aan de rank verschijnen!! Ik wens je veel succes!!!
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.854
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.019
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.574
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.267
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.010
Air France - KLM 1.024 34.375
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.797
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.448
AMG 965 126.419
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.741
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.747
ASML 1.762 77.404
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.726
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht