Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

OpenTV Terug naar discussie overzicht

Tivo voor het eerst zwarte cijfers

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2007 17:48
    Nu Open TV nog!

    May 30, 10:08 PM ET
    TiVo Posts First-Ever Quarterly Profit

    SAN JOSE, Calif. (AP) -
    TiVo Inc. posted its first-ever quarterly profit Wednesday as it pared expenses and increased revenues. The pioneer of digital video recorders swung to a small profit even though its cumulative number of subscribers dipped slightly to 4.3 million in its fiscal first quarter.

    TiVo officials said the results were helped by higher product prices and reduced rebate offers.

    The quarter also signaled that TiVo's strategy of differentiating its products from rival DVRs and lowering its costs to acquire new subscribers is paying off, officials said.

    "This quarter was all about steady progress across many areas of our business," TiVo Chief Executive Tom Rogers said.

    For the quarter ended April 30, TiVo said it earned $835,000, a penny per share, compared with a loss of $10.7 million, or 13 cents per share, in the same period a year ago.

    On an adjusted basis, the company recorded a first-quarter profit of $6.7 million versus a year-ago loss of $6.9 million.

    Revenue rose 6 percent to $60.4 million from $56.8 million, with service revenue up 15 percent to $54.2 million.

    Analysts, on average, expected a loss of 2 cents per share on sales of $58.4 million, according to a poll by Thomson Financial.

    Because TiVo launched a new advertising campaign in May, the company said it expects to post a second-quarter net loss in the range of $5 million to $8 million. Service and technology revenues were forecast to be $57 million to $59 million.

    But Rogers remained confident TiVo was building a foundation for future growth and profitability.

    During the fiscal first quarter, the Alviso-based company added yet another feature - an advanced searching mechanism called "Universal Swivel Search." It also launched Amazon Unbox on TiVo, which lets TiVo subscribers rent or purchase movies from Amazon.com Inc.'s online video store directly from their TiVo boxes to watch on TV.

    TiVo is also making some progress in getting its DVR service integrated into the set-top boxes of cable operators. Trials with Comcast Corp., the nation's largest cable provider, are under way. Though a commercial rollout of the product didn't emerge in the spring as earlier promised, the first deployment is now slated to launch in the New England area in August, Rogers said.

    "We'll be showing more positive signs - there's no question about the financial viability of the company," Rogers said in an interview.

    Shares of TiVo rose 25 cents, or 4.1 percent, to $6.36 in Wednesday's trading. In aftermarket activity, shares gained 3 cents
  2. [verwijderd] 31 mei 2007 20:33
    De druk op OpenTV is nu nog vele malen groter dan in het verleden. De particuliere belegger heeft nog geen grote winst nemingen kunnen nemen. De raad van bestuur weet dat er nu goede resultaten op tafel moeten komen om hun financierders niet kwijt te raken. Vandaar dat ik vandaag 6000 stuks bijgekocht heb op 2,30 dollar.

    De koers begint de laatste dagen weer langzaam omhoog te klimmen (op 1 uitschieter naar 2,16 na). Ik verwacht dat er dit jaar toch nog wel een keer minimaal 3 dollar op de teller komt. Dit betekent een winst van bijna 30%.

    Vandaar dat ik mijn medebeleggers in OpenTV aanraadt om nu goedkoop in te slaan of eventueel bij te kopen!
  3. [verwijderd] 31 mei 2007 20:57
    De koers van Tivo , verliest 2%. Dat verwacht je toch niet na zulke goede cijfers.
    Onder de streep bijna een nettoresultaat van $1 miljoen bij +1 cent w/a.
    Nu weet ik niet of er een bijzondere, eenmalige bate in zit.
    Mijn belang heb ik deze week vergroot met 3x 1000 stuks in OpenTV. De $2,30 blijft aardig in tact vandaag en de koers is in het verleden al enkele malen opgeveerd , van zo rond de $2,27.
    Maar garantie , heb je niet.
  4. [verwijderd] 1 juni 2007 07:04
    Sopheon is deze week nogal in de picture op het IEX forum en het schijnt dat men in 2007, een kleine netto winst gaat draaien op een omzet van 14 miljoen euro.
    Als het meezit , zal OpenTV dit jaar op breakeven uitkomen , op een omzet van $118 miljoen= E 90 miljoen.
    Menigeen zal zich afvragen , hoe dat mogelijk is dat Sopheon met z on lage omzet , winst kan laten zien.
    Kijk je naar het personeelsbestand, dan wordt het al snel duidelijk dat daar een groot verschil zit op de balans. Sopheon heeft dacht ik 40 medewerkers in dienst , OpenTV 500 medewerkers.
    OpenTV geeft bijna $9 miljoen uit per kwartaal aan research en development. Dat is niet niks. Bij Sopheon zal men ook die kosten wel hebben maar geen 33% van de omzet , mag ik aannemen.
    OpenTV heeft iets meer aandelen dan Sopheon , z on 10 miljoen meer. Op de beurs wordt OpenTV hoger gewaardeerd dan Sopheon die op de beurs E 0,30 noteerd tegenover OpenTV op E 1,70. Dit zou te maken kunnen hebben met de goede kaspositie van OpenTV en het niet hebben van schulden.

    Over de waardering van Tivo t.o.v OpenTV zou ook wel iets te zeggen zijn en dat is, dat OpenTV te laag gewaardeerd wordt(ondergewaardeerd).

  5. [verwijderd] 1 juni 2007 09:25
    Ik verwacht niet dat Opentv dit jaar break-even draait.
    De investeringen in ITV en overige produkten drukken nog te zwaar op het bedrijf.
    Er zijn nog (bijna ?) geen opbrengsten in ITV.
    De settop box(jes) en overige produkten leveren onvoldoende op.

    Bij een ommekeer van het beurssentiment op de U.S.A en of de cijfers van het tweede kwartaal, duikt de koers van Opentv onder de 2 dollar.
    Bij deze koers wordt Opentv pas weer "aantrekkelijk".
  6. [verwijderd] 1 juni 2007 09:33
    Die ommekeer komt voorlopig nog niet. En een koers van onder de 2 dollar kan je wel op je buik schrijven. De maand juni wordt voor Optv een goede maand, ik denk regelrecht naar de 3 dollar.
  7. [verwijderd] 1 juni 2007 09:43
    quote:

    Dr.Lennart schreef:

    Ik verwacht niet dat Opentv dit jaar break-even draait.
    De investeringen in ITV en overige produkten drukken nog te zwaar op het bedrijf.
    Er zijn nog (bijna ?) geen opbrengsten in ITV.
    De settop box(jes) en overige produkten leveren onvoldoende op.

    Bij een ommekeer van het beurssentiment op de U.S.A en of de cijfers van het tweede kwartaal, duikt de koers van Opentv onder de 2 dollar.
    Bij deze koers wordt Opentv pas weer "aantrekkelijk".
    De heer de Ron van het forum Eurobench , dacht naar aanleiding van het mooie resultaat van Tivo dat ook OpenTV in het tweede kwartaal 2007 zelfs een winst p/a kan laten zien???

    Ik ga niet met mijn hoofd in de wolken lopen en zou al tevreden zijn met een verlies van $500000 of met een breakeven resultaat.

  8. passeur 1 juni 2007 11:35
    Sopheon 133KK aandelen
    OPTV 138KK aandelen

    Allebei bedrijven met toekomstverwachting, tegen break-even aan.

    Het duurt alleen zolang bij allebei....
  9. [verwijderd] 1 juni 2007 12:24
    quote:

    Dr.Lennart schreef:

    De beurs(en) in de U.S.A stijgt in grote mate op de geleende geldmiddelen van China en anderen, dat blijft een hachelijke zaak.
    Los van deze zaken die ook de koers van OpenTV onder druk zouden kunnen zetten , staat de koers van OpenTV regelmatig onder druk zonder het algemene beurssentiment, moet ik zeggen.

    Je zegt het goed in je bijdrage hierboven dat het allemaal nog te weinig opbrengt , dat settopboxje.
    Daarom wil ik wel eens weten wat dat settopboxje opbrengt (recurring revenues) als royalty per box op jaarbasis. Dan krijg je een beeld van de inkomsten op termijn , naast de ITV inkomsten die met $4,4 miljoen , die nog te mager zijn op kwartaalbasis.

    Want de levering van hun middleware wordt voor een spotprijsje in de markt gezet , om marktaandeel te winnen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het allemaal zo lang duurt voordat er winst op de borden staat.
    Maar bij OpenTV zullen ze ook nadenken over deze werkwijze , om klanten aan zich te binden. Het zal toch een keer moeten gaan lonen , inmiddels 88 miljoen uistaande boxjes en aan het eind van dit jaar ,100 miljoen! Doel van elk beursgenoteerd bedrijf is winst maken en dat weten ze nog niet bij OpenTV en denken daar, dat omzet winst is.

  10. [verwijderd] 1 juni 2007 13:19
    quote:

    Dr.Lennart schreef:

    De beurs(en) in de U.S.A stijgt in grote mate op de geleende geldmiddelen van China en anderen, dat blijft een hachelijke zaak.
    Klopt, blijft hachelijk. Maar de koers van Open Tv beweegt zich nogal eens contrair. Dus wie weet, is een algeheel verslechterend sentiment wel een trigger om de Open Tv-koers te laten stijgen!?
  11. [verwijderd] 2 juni 2007 13:47
    Dit is mijn laatste bijdrage vandaag , ik had mij voorgenomen om het wat te reduceren maar dat lukt mij niet in dit stadium.

    Ik zit de laatste week ook naar Sopheon te kijken , waarvan ik ook wel eens aandelen heb gehad.
    Forumlid IEXpen heeft deze week met zijn bijdrage , ik weet niet hoeveel aanbevelingen ontvangen maar het waren er nogal wat. Allemaal van believers uiteraard want de koers bleef stoicijns op zijn plaats liggen na zoveel lof betuigingen voor Sopheon.

    Prachtige berekeningen met een verwachte slotkoers eind 2007 , van E 0,80! en in 2008 , is het helemaal bingo.
    Nu is dat natuurlijk niet uit te sluiten , zie bv Corus die opliep van E 0,12 naar E 2.
    Maar de koers van Sopheon is net als die van OpenTV , niet vooruit te krijgen.
    Beweging naar boven is afhankelijk van bedrijfsnieuws en betere cijfers. Dat laatste schijnt het belangrijkste te zijn want op een deal bij Sopheon wordt vrijwel niet gereageerd.
    Het gaat er net zo toe als bij OpenTV bij een deal, zie bv NTV deal ,financiele details worden niet bekend gemaakt.

    Bij OpenTV is wel meer inzage in de bedrijfsresultaten ( het rapport) dan bij Sopheon die volstaat met een update en geen kwartaalresultaten publiceerd?
    De laatste weken beweegt Sopheon zijwaarts met een cent erbij en er weer af. Misschien voor een daghandelaar nog iets mee te verdienen maar dan houdt het op.
    Ondanks dat hebben OpenTV en Sopheon hoge koersdoelen dit jaar , respectievelijk $4 en E 0,80!

13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.309
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.091
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.038
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.619
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.334
AFC Ajax 537 7.026
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.897
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.390
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.311
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.487
AMG 965 126.582
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.201
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.771
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.312
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.770
ASML 1.762 77.620
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 340
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.800
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht