Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

16,690
  • Verschill

    +0,265 +1,61%
  • Volume

    4.032.122 Gem. (3M) 3,7M
  • Bied

    16,670  
  • Laat

    16,740  
+ Toevoegen aan watchlist

alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 72 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 augustus 2007 17:13
    Fortis CEO: Overtuigd van toestemming toezichthouders ABN-bod


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fortis is ervan overtuigd de benodigde toestemming te krijgen van toezichthouders voor de voorgenomen overname van ABN Amro door de Belgisch-Nederlandse financiele groep. Dit zegt Fortis-topman Jean-Paul Votron maandag tijdens de tweede buitengewone aandeelhoudersvergadering van de bank in Utrecht.

    Volgens de chief executive officer onderhoudt Fortis "actief contact met de twee Nederlandse toezichthouders" - De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiele Markten (AFM) - al geeft dit "geen garanties" voor een daadwerkelijke goedkeuring, aldus Votron

    Fortis maakt deel uit van een bankenconsortium dat verder bestaat uit Royal Bank of Scotland Group plc en Banco Santander. Het consortium strijdt met het Britse Barclays plc om ABN Amro.

    Eerder vandaag gaven de aandeelhouders van Fortis in Belgie hun goedkeuring aan het uitbrengen van een bod op de Nederlandse bank en de daarvoor benodigde aandelenuitgifte tot maximaal EUR13 miljard.

    In Nederland zal later vandaag over de kwesties worden gestemd.



    - Door Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com

  2. Turbo Harry 6 augustus 2007 19:59
    Waarom niet direct naar 37euro (of 51 USD)? Lijkt me toch logisch alleen RBS en DNB moeten nog akkoord geven. Volgens mij een wassen neus.
  3. [verwijderd] 7 augustus 2007 16:11
    Groenink: geen stemming over biedingen tijdens BAVA ABN AMRO7 aug 2007, 15:24 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De aandeelhouders van ABN AMRO kunnen op 20 september niet stemmen over de biedingen op ABN AMRO. De aandeelhouders kunnen hun keuze maken door of hun aandelen aan te melden bij Barclays, of bij het het bankenconsortium. Dit schrijft ABN AMRO-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink in een brief aan het personeel, die in handen is van Betten.

    'De rol van onze BAVA in het hele proces is aandeelhouders in de gelegenheid te stellen informatie te verzamelen op grond waarvan zij een besluit kunnen nemen over de biedingen', aldus Groenink. Pas als de hele biedingsperiode is afgerond is de voorkeur van de aandeelhouders bekend.

    Groenink zegt te verwachten dat, gezien de huidige stand van zaken, het proces in een iets rustiger vaarwater terecht zal komen.

    Aandeelhouders die zich bij Barclays willen aanmelden hebben tot 4 okoteber 15.00 uur de tijd. Aandeelhouders die het bod van het consortium aantrekkelijker vinden hebben een dag langer.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  4. Berdientje 7 augustus 2007 17:05
    Fortis: Grote synergievoordelen rechtvaardigen prijskaartje ABN Amro
    Natuurlijk betaalt Fortis een forse prijs voor de Nederlandse activiteiten van ABN Amro. Van het totale bod van 71 miljard euro, neemt Fortis het grootste deel, maar liefst 24 miljard euro, voor haar rekening. Als we dat relateren aan de nettowinst van 1,2 miljard euro over 2006, dan betaalt Fortis richting 20 keer de winst. Dat is het dubbele van de koers-winstverhouding (10) die voor de meeste Europese banken geldt. Tijdens de Fortis-aandeelhoudersvergaderingen die gisteren in Brussel en Utrecht plaatsvonden, schilderden de Fortis-bestuurders een gunstiger plaatje. Zij verwachten in 2010 kostenbesparingen van 1,15 miljard euro te realiseren en 187 miljoen euro voordelen aan de opbrengstenkant. Dat betekent 1,3 miljard euro synergie voor belasting en 1,1 miljard na belasting. Tel je die voordelen erbij dan is de prijs die Fortis betaalt weer alleszins redelijk: ongeveer 10 keer de winst. Het enige probleem is dat synergievoordelen, voordelen door het samenvoegen van bedrijven, nooit zeker zijn. Er kan een kink in de kabel komen bij het samenvoegen van IT-systemen, er kunnen cultuurverschillen optreden en de combinatie kan marktaandeel verliezen.

    De Fortis-aandeelhouders zijn daar niet bang voor. Zowel in Brussel als in Utrecht stemde meer dan 90 procent voor de voorstellen. Zelfs de gedaalde beurskoers zorgde niet voor kritische geluiden. De koers van Fortis is gedaald van 34 naar 28 euro en dat betekent dat het bedrijf – om de overname van ABN Amro te financieren – meer aandelen moet uitgeven. Om 13 miljard euro op te halen moet Fortis nu ongeveer 440 miljoen aandelen uitgeven, tegenover 370 miljoen aandelen enkele maanden geleden. Dat zijn 70 miljoen aandelen meer, hetgeen een extra verwatering van 4 procent betekent. De beloofde 4,3 procent extra winst per aandeel in 2010 is dan bijna verdwenen. Financieel directeur Mittler bestreed die conclusie. Vanwege de koersdaling heeft Fortis de aandelenemissie gereduceerd van maximaal 17 naar maximaal 13 miljard euro en dat bedrag kan nog lager uitkomen. Bovendien zijn de synergievoordelen conservatief ingeschat. Bij eerdere grote overnames – Generale Bank in 1998 en Stad Rotterdam in 2001 – zijn de geraamde synergieën ruim overtroffen.

    De kritische opmerkingen ten aanzien van de gedaalde beurskoers, werden gepareerd met de mededeling van Mittler dat het aandeel is ondergewaardeerd en dat dit effect tijdelijk is. Dat ging er in als koek. Met de voorstem van de Fortis-aandeelhouders is weer een horde genomen voor een geslaagd bod van het consortium. Nu moeten de RBS aandeelhouders nog voorstemmen (daar twijfelt niemand aan) en moeten toezichthouders hun goedkeuring nog geven. Uit het feit dat de Fortis bestuurders de benodigde goedkeuring van De Nederlandsche Bank niet eens noemden, kan worden afgeleid dat zij daarin geen wezenlijke hindernis zien. Ook het concurrerende bod van Barclays lijkt geen serieuze hindernis meer, omdat zelfs het verhoogde bod van Barclays nog steeds 4 euro per aandeel (7 miljard euro in totaal) lager ligt dan het bod van het consortium.

    Alleen ABN Amro topman Groenink van ABN Amro spartelt nog wat tegen. Hij probeerde vorige week donderdag de stemming bij Fortis te beïnvloeden door te stellen dat Fortis teveel betaalt voor de Nederlandse activiteiten van ABN Amro en door de verwachting uit te spreken dat de koers van Fortis verder zou dalen. Fortis-aandeelhouders zouden volgens Groenink goede redenen hebben om tegen de overname te stemmen. Zondagavond brachten ABN Amro en het consortium een persbericht uit waarin het consortium de verklaring accepteerde dat Groenink verkeerd was geciteerd: Groenink had geen expliciet stemadvies uitgebracht. Dat reparatie-persbericht dekt niet de hele lading. De andere uitspraken van Groenink werden niet gecorrigeerd. Dat is ook moeilijk omdat Groenink de uitspraken deed bij de deuropening van de rechtzaal in de Ondernemingskamer aan het eind van de lunchpauze. Hij stond te praten met drie gerenommeerde journalisten en dat maakt ontkennen moeilijk.

    Hoewel de frustratie van Groenink over de naderende overname door het consortium uit menselijk oogpunt begrijpelijk is, mag van een topman beter verwacht worden. Als verkoper moet Groenink zich inzetten voor een zo hoog mogelijke prijs. Bovendien is het niet chique om de stemming bij het biedende consortium te beïnvloeden. De overweldigende stemuitslag in de Fortis-vergaderingen laten zien dat het commentaar van Groenink niet heeft mogen baten.

    Vereniging van Effectenbezitters

    Peter Paul de Vries

  5. [verwijderd] 8 augustus 2007 14:12
    Publicatiedatum: 8-8-2007 13:57

    Barclays loopt deel achterstand in
    Door de koersstijging van de afgelopen dagen is Barclays ingelopen op het bankenconsortium. De bieding op ABN Amro van de Britse bank heeft woensdagmiddag een waarde van euro 35,68. Dat is bij een pond meer dan afgelopen vrijdag toenhet bod een waarde had van euro 34,80.

    De huidige stand is overigens nog ver verwijderd van de euro 38,40 die het consortium bestaande uit Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander over heeft voor de Nederlandse bank. De bieding van het trio bestaat voor 93% uit contanten, terwijl Barclays voor het grootste deel met eigen aandelen wil betalen.

    Ondanks de inhaalslag moet er volgens analisten nog heel wat gebeuren voordat de achterstand is ingelopen. 'De afstand is nog groot', aldus Gert-Jan Geels van Eureffect. 'Misschien dat een agressieve inkoop van eigen aandelen met behulp van de Aziatische investeerders nog wat zoden aan de dijk kan zetten.'

    Maar ook voor het consortium zijn er nog wel wat beren op de weg. 'Aanstaande vrijdag vergaderen de aandeelhouders van Royal Bank of Scotland', zegt Geels. 'Maar daar wordt voglens waarnemers weinig verzet verwacht.'

    Wel zouden de Nederlandse toezichthouders nog een blokkade kunnen opwerpen tegen een dominante positie van Fortis op de Nederlandse markt. 'Maar uit geluiden die ik hoor, wordt vanuit Brussel druk uitgeoefend daarover geen standpunt in te nemen', aldus Geels.

    Fris Conijn
    conijn@fd.nl

  6. maartenr 8 augustus 2007 21:33
    quote:

    h.vdbilt schreef:

    Publicatiedatum: 8-8-2007 13:57

    'Aanstaande vrijdag vergaderen de aandeelhouders van Royal Bank of Scotland', zegt Geels. 'Maar daar wordt voglens waarnemers weinig verzet verwacht.'

    Wel zouden de Nederlandse toezichthouders nog een blokkade kunnen opwerpen tegen een dominante positie van Fortis op de Nederlandse markt. 'Maar uit geluiden die ik hoor, wordt vanuit Brussel druk uitgeoefend daarover geen standpunt in te nemen', aldus Geels.

    Spijt me hoor, maar ik zeg waar wachten we op??
  7. aadj 8 augustus 2007 23:33
    Alles op zijn tijd.
    Eerst accoord aandeelhouders RBS
    vervolgens accoord min v Fin.
    vervolgens aanmelden aandelen door aandeelhouders AAB

    Stel de koers van Barclays wordt 820 tussen nu en oktober. Bij wie zou je je aandelen dan aanmelden?

    en stel bij RBS wordt 60% aangemeld en bij Barclays
    25% want de rest weet het nog niet.of andersom.
    In beide gevallen is geen 80% aangemeld wat dan?

    we zijn er dus nog niet

    grt aadj
  8. maartenr 9 augustus 2007 00:35
    Ik heb geduld, tot maart ;) haha
    maar ik hoop wel dat er zo snel mogelijk nog een extra koerssprongetje komt, dan kan ik namelijk nog gedekt schrijven met wat meer tijdswaarde..

    Weet iemand trouwens de exacte formule die gebruikt wordt om optie`s te settelen in geval van een cashbod?

  9. maartenr 9 augustus 2007 12:20
    quote:

    masterofthegame schreef:

    Alles hierover is duidelijk te lezen op: www.euronext.com

    Item: Fair value and redesignation explained
    Bedankt, al is het aanvullende artikel op euronext momenteel even niet beschikbaar, ik weet nu dat Cox Rubenstein option valuation model wordt gebruikt!
  10. [verwijderd] 9 augustus 2007 14:03
    Weet iemand misschien, gezien de constante daling van de koers van Fortis, bij welk niveau de emissie van 13 miljard zal moeten worden afgeblazen.
  11. maartenr 9 augustus 2007 14:26
    ben ik toch nog verward, ik kom nu via euronext uit bij simpelweg BS..
    Maargoed, dan wacht ik nog wel even de mail af van mijn bank.. Mss ligt het verschil in de looptijd; wordt Rubenstein gebruikt bij een kortere looptijd dan 12 maanden na het einde van de aanmeldingsperiode en BS voor de series welke meer dan 12 maanden overgebleven looptijd hebben.
    Sowieso ontloopt t elkaar nauwelijks, maar ik weet t liever zeker ;)
  12. maartenr 9 augustus 2007 14:55
    quote:

    succes46 schreef:

    Weet iemand misschien, gezien de constante daling van de koers van Fortis, bij welk niveau de emissie van 13 miljard zal moeten worden afgeblazen.

    Hier kom je al een heel eind, mijns inziens is de speling bijzonder ruim en is er van 'afblazen' pas sprake bij een volledige crash tot circa 16 euro..
    Vanzelfsprekend zal Fortis reageren op het huidige negatieve beursklimaat, maar verdere daling door de emissie lijkt me onlogisch, bijna 90% was immers voor..Daling tot niveaus waarbij er niet genoeg geld kan worden opgehaald lijken me absoluut niet reeel.
    Vreemd is wel dat het document, wat gebruikt is op de BAVA, verouderd lijkt te zijn met betrekking tot de uitspraak van de hoge raad etc..maar dit terzijde.

    www.fortis.com/shareholders/media/pdf...
  13. forum rang 10 voda 9 augustus 2007 17:27
    RTRS-Fortis en ABN Amro voeren 'constructieve dialoog'
    ABN AMROZ i e ook, vervangt Fortis overtreft verwachtingenBRUSSEL/UTRECHT (ANP) - De besturen van Fortis en ABN Amro
    voeren momenteel een ,,constructieve dialoog''. Dat zei
    bestuurslid Lex Kloosterman donderdag tijdens een toelichting op
    de cijfers van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar. ,,ABN
    Amro heeft net zoals wij de verplichting tot elkaar te komen op
    een wijze die een transactie tot een succes kan brengen.''ABN Amro neemt sinds kort officieel een neutrale positie in,
    nadat de bank eerder een voorkeur had uitgesproken voor een
    overname door rivaal Barclays. ABN Amro-topman Rijkman Groenink
    liet twee geleden nog wel blijken dat Barclays de voorkeur
    blijft houden. Groenink zei dat de bieding van het consortium
    ,,financieel superieur is'', maar risico's met zich meebrengt.Jean-Paul Votron van Fortis en Groenink hebben elkaar
    afgelopen weekend nog gesproken, aldus Kloosterman. Aanleiding
    was de onenigheid tussen de twee topmannen over vermeende
    uitspraken van Groenink in de media.Fortis is al maanden verwikkeld in een overnamestrijd om ABN
    Amro, waarin het samen optrekt met Royal Bank of Scotland en
    Banco Santander. Fortis mikt op het Nederlandse kantorennetwerk
    van ABN Amro, het onderdeel vermogensbeheer en het asset
    management (beheer van effectenportefeuilles). Volgens
    Kloosterman moet er goed worden nagedacht over ,,een nieuw huis,
    een nieuw merk en een nieuwe identiteit''.Bij Fortis werken momenteel dagelijks vijftig werknemers aan
    de eventuele overname van ABN Amro. Votron zei in een verklaring
    dat Fortis ,,goed op schema is om de plannen binnen het
    voorziene tijdsbestek te realiseren.''((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 72 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht