Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

47,160
  • Verschill

    -0,340 -0,72%
  • Volume

    7.350 Gem. (3M) 419K
  • Bied

    47,120  
  • Laat

    47,160  
+ Toevoegen aan watchlist

Minister Bos heeft gewoon zijn werk niet gedaan!!

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Elia 12 november 2008 05:19
    ’Minister Bos was geen rancuneuze Othello’
    Uitleg van staat voor Ondernemingskamer over Fortis
    ===================================================
    Aandeelhoudersclubs menen dat de overheid Fortis met opzet in het nauw dreef om de bank-verzekeraar op de kop te tikken. Ook op het Fortisbestuur hebben ze kritiek.

    De nationalisering van Fortis wordt door aandeelhouders voor de rechter opgevoerd als een Shakespeareaans drama. En dat zint Arnoud Croiset van Uchelen, advocaat van de Nederlandse staat, niet. „De Vereniging van Effectenbezitters moet nu niet gaan beweren dat de minister van financiën een wraakzuchtige Othello is, of een Koopman van Venetië die Fortis het vet van de botten snijdt.”

    De Staat was geen gedaagde in de zaak van aandeelhoudersclubs VEB en European Shareholders Group tegen Fortis, die gisteren diende voor de Ondernemingskamer. Toch voegde de staat zich, om aandeelhouders ter zitting uit te leggen hoe de nationalisering van Fortis tussen 28 september en 3 oktober volgens het ministerie van financiën precies verliep. „Wij vervullen een burgerplicht door onze versie van het verhaal hier te geven”, zegt Croiset van Uchelen. „Bovendien wilden wij Fortis niet alleen opzadelen met de taak om een verkeerde voorstelling van zaken recht te zetten.”

    Ongetwijfeld voelde de staat zich mede genoopt tot de vervulling van deze ’burgerplicht’ door de aanval die de VEB en Euroshareholders op Bos en de zijnen geopend hebben. De aandeelhouders vermoeden dat de Nederlandse overheid Fortis met opzet in het nauw gedreven heeft om de bank-verzekeraar met kroonjuweel ABN Amro op de kop te tikken. Behalve het beleid van het Fortisbestuur bij de verkoop van de bedrijfsonderdelen, zou dus ook het handelen van de Nederlandse overheid onderzocht moeten worden, vinden de aandeelhouders.

    Prangende vraag is hoe het kon dat Fortis na een kapitaalinjectie op 28 september van drie overheden, een week later alsnog genationaliseerd werd. Dat Bos de 4 miljard waarmee hij 49 procent in een onderdeel van Fortis verwierf, niet meteen heeft overgeboekt, wordt in België als een dolksteek beschouwd.

    Maar volgens de staat had het enkele feit dat de 4 miljard was toegezegd, al genoeg moeten zijn om het vertrouwen in Fortis te herstellen. Dat liet op 1 oktober ten onrechte het bericht uitgaan dat het geld betaald was. Ondertussen was de staat nog ontevreden over de voorwaarden waaronder zij gedeeltelijk eigenaar zouden worden van Fortis Nederland.

    In diezelfde week werd het ’Northern Rock’-scenario bij Fortis steeds aannemelijker, zegt Croiset van Uchelen. Zowel particulieren als zakelijke klanten kwamen hun geld ophalen bij de bank. Het tekort aan liquide middelen liep op tot 20 miljard. Nationalisatie kon toen niet meer uitblijven. Dat moest snel gebeuren, zeggen de advocaten van Fortis en de staat. Faillissement dreigde en een vergadering van aandeelhouders werd niet meer bijeengeroepen om met de verkoop in te stemmen. Waren aandeelhouders er juist niet bij gebaat dat Fortis van faillissement is gered? Fortis heeft er nu vooral baat bij in rustig vaarwater te belanden. Daarom hopen Fortis en de staat dat de Ondernemingskamer het enquêteverzoek van de aandeelhouders niet zal honoreren.

    Fortis deed daarbij meteen al een concessie. Voor de aandeelhoudersvergadering waar maanden om verzocht wordt, is een datum gepland: 1 december. Fortis hoopt dat de Ondernemingskamer pas uitspraak zal doen in het verzoek om een enquête na die vergadering. Fortis zal dan volledige openheid van zaken geven. Maar dat hebben aandeelhouders al eerder gehoord.

    www.trouw.nl/nieuws/economie/article1...
  2. Elia 13 november 2008 06:08
    uit de Dft.nl forum
    ----------------------
    Fortis is gewoon onteigend.

    Veel boeren hebben te maken met gehele of gedeeltelijke onteigening door overheden in het algemeen belang.

    Gaat nooit van de ene op de andere dag.
    Worden er ook zelden echt beter van.
    Als er geen overeenstemming is te bereiken en de onteigening een feit wordt is er nog altijd de rechter die uitmaakt of de prijs reeel is.
    Boven de grondprijs een schadevergoeding.
    Als er in de directe omgeving al vervangende grond te koop zou zijn is de prijs goed opgeschroefd omdat men weet van de positie van zoekende. Doorgaans is er in de directe omgeving niets vervangend te vinden en is bedrijfsbeeindiging de enige optie.

    Indien de opbrengst niet binnen een jaar opnieuw een bedrijfsinvestering is worden het inkomsten en vloeit gelijk een 50% terug naar de overheid.

    Lekkere jongens die Romeinen.

    /Betreffende de Fortis onteigening zal een rechter zich uiteindelijk buigen over terechte of onterechte onteigening, herstel of niet, en de prijs.

    Hoe dan ook, de bejubelde crisismanager Bos heeft zich diep in de vingers gesneden, met een handen bindende etterende wond tot gevolg.
  3. Elia 21 november 2008 03:27
    1,3 miljard voor Nederlandse Icesave-klanten
    ============================================
    De Nederlandse overheid leent IJsland 1,3 miljard euro. Dat moet volstaan om alle Nederlandse klanten van Icesave, de failliete IJslandse bank, te vergoeden.
    (tijd/belga) - Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Financien donderdag, zo meldt het Financieele Dagblad. Eerder kwamen de Nederlandse minister van Financien Wouter Bos en zijn IJslandse collega overeen dat IJsland de getroffen Nederlandse spaarders zal compenseren tot een maximum van euro 20.887.

    Nederland, het VK en Duitsland komen samen met 5 miljard euro over de brug. Ook de Scandinavische landen steken een helpende hand toe. Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland kennen gezamenlijk een lening van 2 miljard euro toe.

    Dat alles komt bovenopde lening van 2,1 miljard euro die het Internationaal Monetair Fonds aan IJsland had toegezegd. De raad van bestuur van het IMF gaf woensdagavond trouwens groen licht voor die lening. De eilandstaat is daarmee het eerste West-Europese land dat een lening krijgt van het IMF sinds Groot-Brittannië in 1976.

    www.tijd.be/nieuws/buitenland/1_3_mil...
  4. Elia 22 november 2008 03:48
    Bijna 8000 banen weg door integratie Fortis ABN
    =================================================
    DEN HAAG - Door de voorgenomen versmelting van de Nederlandse onderdelen van Fortis en ABN Amro zullen bijna achtduizend banen verdwijnen. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën vrijdag gezegd.
    Bij de integratie van de banken worden de fusieplannen gevolgd die de vakbonden eerder met de twee bedrijven waren overeengekomen, aldus Bos. De bewindsman benadrukte dat de bonden hun steun aan het ontslag hebben verleend.
    www.ad.nl/economie/2791955/Bijna_8000...
  5. Elia 12 december 2008 21:16
    Fortis: Modrikamen krijgt over de hele lijn gelijk
    ===========================================
    Het hof van beroep van Brussel heeft Mischaël Modrikamen en 2.000 misnoegde Fortis-aandeelhouders vrijdagavond over de hele lijn gelijk gegeven. Dat claimde de advocaat en het hof van beroep bevestigt de informatie in een persmededeling.
    (tijd) -De mededeling van het hof van beroep bevat vier punten:

    de aandeelhouders van Fortis krijgen het recht zich uit te spreken over de beslissingen van de raad van bestuur van Fortis Holding van 3, 5 en 6 oktober en de hiermee verbonden overeenkomsten. Het gaat hier om de verkoop van de Nederlandse Fortis-activiteiten aan Den Haag, de verkoop van de resterende 51 procent van Fortis Bank België aan de overheidsholding FPIM en de overeenkomst tussen de Belgische staat en BNP Paribas rond de overname van 75 procent van Fortis Bank België. Ook de verkoop van Fortis Verzekeringen aan BNP Paribas wordt bevroren.
    voorts krijgen de aandeelhouders het recht om hun beslissing over de voortzetting van de activiteiten of de ontbinding, die op de agenda staat van de algemene vergadering van 19 december, te verdagen.
    belangrijk is ook dat de participatie van de federale overheidsholding FPIM van 241,6 miljoen aandelen in Fortis Bank voor 65 dagen bevroren wordt.
    ten slotte komt er een college van vijf deskundigen met een zeer ruime opdracht. Het college bestaat uit twee wijzen - de professoren emeriti Walter Van Gerven (ex-voorzitter van de CBFA) en Guy Horsmans - en drie technici.
    Die technici zijn André Kilesse (bedrijfsrevisor en de voormalige voorzitter van het IBR), Roland Gillet (professor aan de ULB en de Sorbonne en een expert in financiële markten en participaties) en Remi Vermeiren (een bankier op rust). Vooral de keuze van Vermeiren valt op. Hij is de gewezen topman van Fortis-concurrent KBC.
    MS/BB

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
  6. [verwijderd] 12 december 2008 21:24
    quote:

    trotter007 schreef:

    WAT is die Wouter stil ,Wat is die wouter stil.
    Snap je wel de kern? Citaat: "de aandeelhouders van Fortis krijgen het recht zich uit te spreken over de beslissingen van de raad van bestuur van Fortis Holding van 3, 5 en 6 oktober en de hiermee verbonden overeenkomsten. Het gaat hier om de verkoop van de Nederlandse Fortis-activiteiten aan Den Haag, de verkoop van de resterende 51 procent van Fortis Bank België aan de overheidsholding FPIM en de overeenkomst tussen de Belgische staat en BNP Paribas rond de overname van 75 procent van Fortis Bank België. Ook de verkoop van Fortis Verzekeringen aan BNP Paribas wordt bevroren."

    Zonder verkoop aan Den Haag tegen een redelijke prijs zit er geen water in de fles en geloof me, zonder water kun je niet verder leven.
  7. dulieu 12 december 2008 21:32
    Ik hoop, dat de veb zich even inspant om ons duidelijk te maken wat dit voor nederlandse aandeelhouders gaat betekenen. Gelukkig is er enige tijd om alles te overzien en uit te laten kristalliseren.En de heer De Vries zal zich ook wel even roeren en richting bepalen. Succes gewenst.
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
    4. Shell jaarvergadering in Londen
    5. Handelsbalans maart (eurozone)
    6. Lowe's Q1-cijfers
    7. Macy's Q1-cijfers
    8. Pharming jaarvergadering
  2. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht