Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

47,500
  • Verschill

    +0,480 +1,02%
  • Volume

    304.579 Gem. (3M) 419K
  • Bied

    47,200  
  • Laat

    47,520  
+ Toevoegen aan watchlist

Het nieuwe plan van Modrikamen : STAND ALONE

72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 24 maart 2009 16:00
    Modrikamen wil alle Fortis-activa fuseren in Fortis Bank
    Mischaël Modrikamen

    Advocaat Mischaël Modrikamen pleit voor het onderbrengen van de versnipperde activa van Fortis in Fortis Bank. De staat moet volgens hem 40% van die bank krijgen, de privé-aandeelhouders 60%. Voor BNP Paribas is er geen plaats in dit scenario.

    De Brusselse zakenadvocaat wil dat de aandeelhouders van Fortis de kans krijgen om te stemmen over een alternatief voor de verkoop aan BNP Paribas. Hij gaf deze namiddag op een briefing meer uitleg over dit alternatieve scenario.

    Modrikamen pleit voor een structuurvereenvoudiging waarin Fortis Bank de spil wordt van een groep waarin alle Fortis-activa worden opgenomen. In zijn schema zou de Bank onder meer 100% controleren van Fortis Insurance, en 50 % plus een aandeel van Fortis Luxembourg (BGL). De staat zou in deze groep een belang krijgen van 40%, de privé-aandeelhouders 60%.

    Volgens de berekeningen van Modrikamen zou de kapitaalbasis van Fortis Bank in deze structuur fors verbeterd worden, met "7 à 12 miljard euro", goed voor een Tier 1 solvabiliteitsratio van ongeveer 14%.

    Normaal gezien moet die kapitaalbasis volstaan om de verliezen op de portefeuille rommelkredieten op te vangen, denkt de advocaat. Als de Tier 1 toch te veel uitgehold wordt, moet de staat volgens hem bijspringen met staatsgaranties op de slechte kredieten, ten belope van acht miljard euro.

    Modrikamen wil dat zijn alternatief op de dagorde komt van de nieuwe aandeelhoudersvergadering van 8 en 9 april. Op de agenda van die vergadering staat nu alleen de stemming over het nieuwe project met BNP Paribas. Modrikamen zal uiteraard tegen dat project stemmen.

    Hij gaat ook eisen dat alleen de "oude" aandeelhouders van Fortis - mensen die hun aandelen al hadden voor half oktober 2008 - op de vergadering mogen meestemmen. De kans is immers groot dat de "nieuwe" aandeelhouders het project met BNP wel zullen goedkeuren. Modrikamen beweert ook dat BNP Paribas via verschillende fondsen al een totaal belang van zowat 9% in Fortis heeft opgebouwd, via aankopen op de beurs.

    Alleen door tegen het BNP-project te stemmen, behouden de privé-aandeelhouders ook de mogelijkheid om hun ultieme wapen in te zetten, namelijk het indienen van een schadeclam tegen BNP en de Belgische staat. Modrikamen raamt de omvang van zo'n schadeclaim op ongeveer vier euro per aandeel.

    Als het BNP-project wordt weggestemd, is Fortis nog altijd aangewezen op de overheid voor steun voor de SPV of de zogenaamde 'bad bank' waarin toxische kredieten ondergebracht worden. Tot nu toe heeft de overheid aangetoond ver te willen gaan om Fortis Bank uit te huwelijken aan BNP Paribas. Dat is niet het geval voor een stand alone project.

    Eén van de belangrijkste aandeelhouders van Fortis, het Chinese Ping An, heeft nog niet in zijn kaarten laten kijken. Enkel een neen van Ping An zou er nog spanning kunnen inhouden, menen waarnemers.

    RECENT BINNENGELOPEN

    zoalS jullie zien houdt de regeringskrant DE TIJD info achter ( voorlopig nog )

    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...

    Ik hoop dat we de steun van china krijgen...
    En dat veel mensen eindelijk beseffen dat er wel degelijk alternatieven zijn voor BNP ! Beter voor IEDEREEN.. (behalve bnp Smile )
  2. Kaiser 24 maart 2009 16:20
    Modrikamen wil nieuwe aandeelhouders uitsluiten
    Mischaël Modrikamen


    De Brusselse advocaat Mischael Modrikamen stapt opnieuw naar de rechtbank. Modrikamen wil dat de stemming over de hernieuwde deal met BNP Paribas enkel wordt voorgelegd aan aandeelhouders die al aandelen bezaten ten tijde van de ontmanteling van Fortis.

    (tijd) - De advocaat, die zo'n 2.200 aandeelhouders vertegenwoordigt, wil dat Fortis een onafhankelijke speler wordt op de verzekeringsmarkt in België en Luxemburg. In dat plan is geen plaats voor BNP Paribas, dat in de deal die nu voorligt een deel van de verzekeringsactiviteiten van Fortis zou overnemen.

    Daarom wil Modrikamen nu zijn kansen op een 'neen' van de aandeelhouders vergroten, door nieuwe aandeelhouders uit te laten sluiten. De mensen die aan lage prijs aandelen kochten, zullen immers sneller geneigd zijn 'ja' te stemmen.

    Het ja-kamp kreeg intussen een duw in de rug van twee grote aandeelhouders, die samen 1,7 procent van Fortis in handen hebben. Het gaat om de Afrikaanse groep Chagoury en een met die groep verbonden holding. Zij stemden vorige maand nog tegen de ontmanteling van Fortis, maar veranderen nu van kamp. De nieuwe Fortis-deal is volgens hen meer in het belang van de aandeelhouders, ook al zijn er nog onzekerheden.

    PS/BB/ASB
    hahahahaha maar er zijn er nog twee die hij nog achterwege laat.... wat een sluwe vos
  3. Kaiser 24 maart 2009 16:25
    lol

    De Tijd geeft Modrikamens plannen opzettelijk superbeknopt weer... Onuitstaanbaar ventje, dat advocaatje, vinden ze daar.
  4. [verwijderd] 24 maart 2009 20:23

    Bonden ronselen weer stemmandaten De Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen heeft dinsdagmiddag een alternatief plan Fortis-plan voorgesteld waarbij de holding en de bankgroep opnieuw worden samengevoegd, met de nodige staatssteun. Modrikamen dreigt ook opnieuw met gerechtelijke stappen om te vermijden dat alle Fortis-aandeelhouders begin april zullen kunnen stemmen over het akkoord met BNP Paribas.
    (tijd) - Met zijn nieuwe plan voor de Fortis-holding wil Modrikamen er vooral op wijzen dat er wel degelijk een alternatief bestaat als de aandeelhouders begin april nee stemmen tegen de herziene deal met BNP Paribas die eerder deze maand werd bereikt. 'De voorbije dagen was her en der te lezen dat de belangrijkste hoofdrolspelers en de aandeelhouders zich bij het akkoord willen neerleggen. Maar de belangen voor de klanten, de werknemers en de aandeelhouders zijn zo groot dat een of twee maand extra werk zeker de moeite kan lonen', zegt de advocaat.

    Concreet stelt Modrikamen een project voor waarbij Fortis Bank (die na een eventuele nee-stem volledig in overheidshanden zou biljven) en de Fortis-holding opnieuw worden samengebracht. In dat scenario zou Fortis voor 60 procent in handen van privé-aandeelhouders, en voor 40 procent van de Belgische staat. Fortis Insurance zou een volledige dochter van de nieuwe groep worden, die ook voor 50% + 1 aandeel de controle heeft over BGL, de Luxemburgse bankpoot. Het vehikel met de rommelkredieten, het zogeheten 'special purpose vehicle'of SPV, zou een staatsgarantie kunnen krijgen of uit de groep kunnen worden gehaald.

    Door alle Fortis-eenheiden opnieuw samen te voegen, worden de financiële risico's die de veelbesproken kredietderivaten zoals de CASHES met zich kunnen meebrengen voor de holding, meteen een pak minder, maakt Modrikamen zich sterk. Het Fortis dat de advocaat voor ogen heeft, zou zijn kapitaalbasis met 7 tot 12 miljard euro zien verbeteren en zou een Tier1 ratio (de belangrijkste graadmeter voor de solvabiliteit van een bank) krijgen van 14 procent.

    Boodschap

    Modrikamen beseft dat zijn plan niet meer op de agenda voor de buitengewone algemene vergadering zal worden gezet - 'al zou dat ideaal zijn geweest'- maar de advocaat wil vooral de boodschap meegeven dat er wel degelijk nog andere opties zijn voor Fortis als de aandeelhouders het BNP Paribas-akkoord naar de prullenmand verwijzen.

    Op een moment dat het ja-kamp steeds groter lijkt te worden herhaalt Modrikamen dat hij er alles aan wil doen om de nee-stemmers meer kans op slagen te geven. De advocaat herhaalde daarom zijn dreigement om desnoods via gerechtelijke weg te vermijden dat alle Fortis-aandeelhouders zich kunnen uitspreken over de deal. Modrikamen wil dat alleen de investeerders die voor midden oktober Fortis-aandelen hadden hun stem kunnen uitbrengen over de ontmanteling van de groep en de deal met BNP Paribas.

    Hij vreest dat BNP Paribas - dat volgens hem al een belang van 9 procent in de holding heeft opgebouwd - en speculatieve hedge funds anders misbruik kunnen maken van hun meerderheidsbelang. Als er niet snel een signaal komt dat men bereid is daar paal en perk aan te stellen, stapt men naar de rechtbank, was de boodschap. Maar een deadline waartegen dat signaal moet gegeven worden, is er evenwel niet.

    PS
  5. dagobert1 24 maart 2009 21:03
    zie deze zinsnede: Modrikamen beweert ook dat BNP Paribas via verschillende fondsen al een totaal belang van zowat 9% in Fortis heeft opgebouwd, via aankopen op de beurs.
    Dit betekent dat BNP flink aandelen aan het inkopen is, de vraag is tot hoe ver ze gaan.
    Zullen ze deze aandelen na een JA ook weer verkopen?
  6. Kaiser 24 maart 2009 21:13
    Het aankopen zal niet enkel van BNP alleen komen, wacht maar, Ping An, 2 investeerders die bezig zijn, personeel en bonden die inkopen, oude aandeelhouders die bijkopen uit boosheid,... den oorlog moet volgens mij nog beginnen en dit tot april 09.
    Kort na zijn plannen Frankrijk bereikten begonnen de
    aankopen al en sloten we af opeens af op 1,51 euro.
    Vooral die uitschuivers kunnen leuk worden bij die koopgekte !
    Nu is het een spelletje stratego spelen en wordt het spannend op weg naar de 1,80 en 2,20.
    Er zijn al vele verkopen uitgelokt door die twee keer 1 miljoen dumps en die hebben ze allemaal ingenomen, maar wie is de vraag. Via via heb ik vernomen dat bij BNP alle schermen op Fortis staan
    en alles minuut na minuut wordt opgevolgd.
    Wie haalt de hendel over ?
    Wanneer komt de spurt en zijn jullie derin of deruit op dat moment ?

    www.dag.nl/wp-content/uploads/2008/07...

    skitterbot.com/blog/images/traders.jpg
  7. [verwijderd] 24 maart 2009 21:24
    quote:

    HerrKaiser schreef:

    Modrikamen wil nieuwe aandeelhouders uitsluiten
    Mischaël Modrikamen


    De Brusselse advocaat Mischael Modrikamen stapt opnieuw naar de rechtbank. Modrikamen wil dat de stemming over de hernieuwde deal met BNP Paribas enkel wordt voorgelegd aan aandeelhouders die al aandelen bezaten ten tijde van de ontmanteling van Fortis.

    (tijd) - De advocaat, die zo'n 2.200 aandeelhouders vertegenwoordigt, wil dat Fortis een onafhankelijke speler wordt op de verzekeringsmarkt in België en Luxemburg. In dat plan is geen plaats voor BNP Paribas, dat in de deal die nu voorligt een deel van de verzekeringsactiviteiten van Fortis zou overnemen.

    Daarom wil Modrikamen nu zijn kansen op een 'neen' van de aandeelhouders vergroten, door nieuwe aandeelhouders uit te laten sluiten. De mensen die aan lage prijs aandelen kochten, zullen immers sneller geneigd zijn 'ja' te stemmen.

    Het ja-kamp kreeg intussen een duw in de rug van twee grote aandeelhouders, die samen 1,7 procent van Fortis in handen hebben. Het gaat om de Afrikaanse groep Chagoury en een met die groep verbonden holding. Zij stemden vorige maand nog tegen de ontmanteling van Fortis, maar veranderen nu van kamp. De nieuwe Fortis-deal is volgens hen meer in het belang van de aandeelhouders, ook al zijn er nog onzekerheden.

    PS/BB/ASB
    hahahahaha maar er zijn er nog twee die hij nog achterwege laat.... wat een sluwe vos
    Hoe veilig is deze moedige strijder!
    Echt want hij heeft het bij het juiste eind het bewijs wordt op dit moment geleverd door de redding van alle Financials

    Ruud..
  8. Elia 24 maart 2009 21:34
    BRUSSELS, March 24 (Reuters) - The lawyer that won a legal battle against Belgian-based financial group Fortis plans to challenge the group's decision to let all shareholders vote on the sale of its banking assets to BNP Paribas.
    Mischael Modrikamen, representing some 2,300 Fortis investors, wants only those who held Fortis shares at the time of its break-up in October to be able to vote on the revised terms of the break-up deal and will start legal proceedings.
    "This will happen in the next few days... The speculative funds that bought for 1 euro or 1.20 will be relied upon to ensure a 'yes' vote," he told a new conference. "We will do everything possible to obtain an injunction."
    "The initial rules must be applied," he added.
    Modrikamen secured a ruling in December blocking the carve-up of Fortis by the Belgian government and its subsequent sale of assets to BNP.
    The court ordered that Fortis shareholders be given a say, but only those who had held shares on Oct. 14.
    Fortis shareholders voted by the narrowest of majorities in February against the sale of 75 percent of Fortis Bank by the Belgian state to BNP.
    That forced Belgium, BNP and Fortis to revise the terms of the deal again at the start of this month.
    Shareholders will be given a say at meetings scheduled for the Dutch city of Utrecht on April 8 and in Brussels on April 9.
    Fortis has said that all shareholders will be allowed to vote, regardless of when they bought their shares.
    Some analysts believe this raises the chances of the deal finally being passed, given some investors would then be looking at a potential profit, rather than the deep losses the other shareholders have suffered.
    Fortis shares, which had previously been regarded as a "safe" investment, and were held by many Belgians, are now little more than a penny stock.
    They were trading at 1.48 euros late on Tuesday, compared with nearly 30 euros in April 2007, just before Fortis launched its ill-fated joint bid for Dutch rival ABN AMRO.
    Modrikamen has repeatedly outlined plans under which Fortis, which is set to consist simply of insurance activities, would get back some or all of its banking assets.
    He described the current terms of the Belgium/BNP/Fortis deal as "objectively bad".
    "It does not create value in the medium-term for the holding," he said.

    (Reporting by Antonia van de Velde; writing by Philip Blenkinsop; editing by Simon Jessop) Keywords: FORTIS/ (philip.blenkinsop@thomsonreuters.com; +32 2 287 6838; Reuters messaging: philip.blenkinsop.reuters.com@reuters.net)

    COPYRIGHT

    Copyright Thomson Reuters 2009. All rights reserved. The copying, republication or redistribution of Reuters News Content, including by framing or similar means, is expressly prohibited without the prior written consent of Thomson Reuters.

    Mergers and acquisitions
    General news
  9. Kaiser 24 maart 2009 21:35
    "L'avocat a rappelé que pour lui le vote devait se conclure par un non "vu la piètre qualité de l'accord". En cas de non, BNP a déjà fait savoir qu'il se retirerait définitivement. C'est pourquoi Modrikamen a déjà peaufiné son plan B. "J'ai tenu compte des critiques qui avaient été faites à l'encontre du projet de stand-alone que nous avions présenté avec Deminor. Du coup, celui-ci je l'ai sondé avec des banquiers de premier plan et qui ont unanimement indiqué qu'il était préférable à la solution BNP Paribas". Lecho.be a appris que parmi ces banquiers référents se trouvaient Axel Miller (ex-Dexia), Yves Delacolette (Deutsche Bank), Daniel Cardon de Lichtbuer (ex-BBL). Mais la collaboration entre Mischaël Modrikamen et les banquiers de la place va plus loin puisque certains banquiers auraient d'ores et déjà accepté de défendre le plan et de proposer leur candidature à la tête d'un Fortis réunifié. Aujourd'hui c'est toujours motus et bouche cousue sur les noms de ces top bankers. "

    bron :
    Anne-Sophie Bailly et Stéphane Wuille

    lees alles op www.lecho.be/home
  10. Kaiser 24 maart 2009 21:41
    Door alle Fortis-eenheden opnieuw samen te voegen, worden de financiële risico's die de veelbesproken kredietderivaten zoals de CASHES met zich kunnen meebrengen voor de holding, meteen een pak minder, maakt Modrikamen zich sterk. Het Fortis dat de advocaat voor ogen heeft, zou zijn kapitaalbasis met 7 tot 12 miljard euro zien verbeteren en zou een Tier1 ratio (de belangrijkste graadmeter voor de solvabiliteit van een bank) krijgen van 14 procent.

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
  11. Handelenwandel 24 maart 2009 23:30
    Het maakt mij allemaal niet uit hoe of wat als we maar boven mijn aankoop gemiddelde uitkomen, maar zou bij kopen morgen nog wijsheid zijn denken jullie? salaris is weer gestort!
  12. [verwijderd] 25 maart 2009 06:06
    Modrikamen is volledig de weg kwijt. Pas op trap niet in deze valkuil.
    Onrealistisch plan wat niet te verwezenlijken is.
    Een enkele topbankier zou zijn idee steunen. Is de gehele kredietcrisis niet veroorzaakt door topbankiers (zelfverrijking)?
  13. [verwijderd] 25 maart 2009 08:16
    Beste forumleden, evenals gisteren wacht mij ook vandaag weer een drukke vergaderdag, zodat ik wederom verstek zal moeten laten gaan op dit forum.

    Ik heb met grote belangstelling kennis genomen van het nieuwe plan van Modrikamen, op het eerste oog een lovenswaardig initiatief.

    Het geding waarmede mr. Modrikamen dreigt, teneinde het stemrecht voor te behouden aan de Fortishouders van voor midden oktober 2008, dient een eerlijke zaak en ligt in het verlengde van de eerdere uitspraak van het Hof van Beroep.
    Een gekochte Ja-stem deel uit laten maken van het door het Hof, aan de Fortishouders, toegekende finale goed-
    keuringsrecht valt noch juridisch noch moreel te verdedigen nu het bij de thans voorliggende deal slechts gaat om een voortzetting van het eerder gestarte proces van vervreemding van FBB aan BNP.

    Slechts een op termijn herenigd Fortis biedt perspectief en potentie, realisatie daarvan kan enkel nog worden bereikt via het, in meerderheid, uitbrengen van de NEEN-stem.

    De belangen van de Fortishouders zijn, gemeten naar de tijd, verdeeld van aard.
    Na een eventuele Ja-stem zal de Fortishouder die ging voor de korte termijn en de snelle winst een bitter scenario wachten temidden van de grote aandeelhouders die voor de lange termijn gaan.

    Op naar de NEEN-stem!!!

    Groetend, APPIE.

  14. [verwijderd] 25 maart 2009 11:34
    Modrikamen vertegenwoordigd 2200 aandeelhouders... hoeveel aandelen zijn dat dan in totaal? 1 procent? Flikker toch lekker op man onruststoker! Ook de oude aandeelhouders hadden alweer op quite gestaan als ze hadden bijgekocht i.p.v huilen na 3 oktober... We gaan gewoon voor de deal stemmen en een gezond bedrijf zonder gezeik overhouden met een aandeel van 2,98!
  15. [verwijderd] 25 maart 2009 11:36
    quote:

    StefTheMan schreef:

    Modrikamen vertegenwoordigd 2200 aandeelhouders... hoeveel aandelen zijn dat dan in totaal? 1 procent? Flikker toch lekker op man onruststoker! Ook de oude aandeelhouders hadden alweer op quite gestaan als ze hadden bijgekocht i.p.v huilen na 3 oktober... We gaan gewoon voor de deal stemmen en een gezond bedrijf zonder gezeik overhouden met een aandeel van 2,98!
    Helemaal mee eens!! Laat die Modderman toch op modderen!!

    De Modderman!!
72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
    4. Shell jaarvergadering in Londen
    5. Handelsbalans maart (eurozone)
    6. Lowe's Q1-cijfers
    7. Macy's Q1-cijfers
    8. Pharming jaarvergadering
  2. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht