Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,375
  • Verschill

    +0,004 +0,12%
  • Volume

    6.324.479 Gem. (3M) 11,3M
  • Bied

    3,360  
  • Laat

    3,390  
+ Toevoegen aan watchlist

Halfjaarcijfers

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2009 09:12
    Als je wat langer meeloopt weet je dat dit een prachtige kans wordt. even wachten tot deze idiote handel zijn dieptepunt bereikt en dan als een idioot je bodemvis-netten ophalen!

    De vangst zal vet en sappig zijn!
  2. Barbier 23 juli 2009 09:32
    was waarschijnlijk een ideaal moment om 2 miljoen stukken te lozen zonder de koers onder de 8 euro te zetten...
  3. [verwijderd] 23 juli 2009 09:50
    De cijfers van KPN maken op Koenders een solide indruk. "Niettemin valt lastig te voorspellen wat de koers donderdag gaat doen. De koers is al aardig opgelopen en met hetzelfde gemak ontstaat een sfeer van 'sell the news'." KPN maakte over het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst bekend die hoger uitkwam dan verwacht. De onderneming herhaalt de doelstellingen voor de rest van het jaar en verwacht dat de omzet voor dit jaar overeenkomt met die over 2009.

    aardig opgelopen?
  4. [verwijderd] 23 juli 2009 09:55
    De koers doet maar wat hij niet laten kan. Mij maakt het niet uit.

    Ik heb gekocht rond de 9, ga de komende jaartjes fijn 7% dividend of meer innen, en zie het allemaal wel gebeuren.
  5. [verwijderd] 23 juli 2009 09:56
    quote:

    Blue Monday schreef:

    De koers doet maar wat hij niet laten kan. Mij maakt het niet uit.

    Ik heb gekocht rond de 9, ga de komende jaartjes fijn 7% dividend of meer innen, en zie het allemaal wel gebeuren.
    Exactly.

    En de koers gaat echt wel omhoog. Hoe langer het duurt hoe groter de knal.

    Als ik de koersdoelen zie van alle grootbanken zoals Goldman en Morgan moet het wel een keer omhoog gaan ..

    Senna
  6. privateinvestor 23 juli 2009 10:22
    Eerste koopadviezen rollen binnen... (ABN AMRO)

    Solide resultaten voor KPN

    23 juli | 09:41

    Het telecombedrijf KPN(EUR 9.80 - Kopen) heeft de analistenconsensus voor de tweedekwartaalcijfers verslagen. Dit geeft nogmaals aan dat KPN een goede, defensieve investering is.

    Hoewel de omzet iets tegenviel, kon KPN een hogere winst boeken door flink in de kosten te snijden. Ook het bedrijfsresultaat lag hoger dan vorig jaar, namelijk EUR 1,3 miljard. De nettowinst bedroeg EUR 370 miljoen tegen een verwachting van EUR 343 miljoen. De omzet kwam uit op EUR 3,4 miljard tegenover een verwachting van EUR 3,5 miljard.

    De Nederlandse activiteiten lieten sterke groei zien. Consumenten hebben hun uitgavenpatroon niet significant aangepast. GETRONICS blijft echter een zwak punt in de cijfers. KPN verwacht wel dat deze automatiseerder de komende jaarhelft zijn positie versterkt.

    De internationale mobiele activiteiten kenden geen omzetgroei, maar kostenbesparingen leidden tot een hoger bedrijfsresultaat.

    KPN herhaalde zijn eerder gegeven verwachtingen. Het verwacht een EBITDA van EUR 5,5 miljard, een kasstroom van meer dan EUR 2,4 miljard en een dividend van EUR 0,89. De omzet in 2009 komt uit tussen EUR 13,6 miljard en EUR 13,8 miljard. In 2010 moet dit resultaat ongeveer gelijk zijn.

    Dit zijn goede resultaten. Het aandeel heeft bovendien de afgelopen tijd minder goed gepresteerd dan de markt. Het aandeel is ondergewaardeerd. We herhalen ons Koop-advies.

  7. [verwijderd] 23 juli 2009 10:38
    Koers "lijkt" te bodemen rond de €9,80, omzet neemt ook af.
    Lijkt erop dat het ergste achter de rug is,hopelijk herstellen we vanaf nu wat
  8. NADO 23 juli 2009 10:46
    En toch eindigen we nog in de plus vandaag.
    Koopadviezen kunnen niet uitblijven
  9. Barbier 23 juli 2009 10:59
    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN glijdt in de loop van donderdag weg nu beleggers het accent lijken te leggen op de neerwaarts bijgestelde omzetverwachting door KPN. Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer wijst er op dat de koers van het aandeel aanvankelijk achterbleef, daarna in de aanloop naar de cijfers aantrok, maar donderdag weer inlevert, 'nu de omzetoutlook prevaleert boven de solide indruk van het bedrijf.' Hij sluit niet uit dat de koers in de loop van donderdag weer aantrekt. De koers van het aandeel KPN noteert donderdag omstreeks 10.30 uur 3,1% lager op EUR9,82 bij een AEX die 0,3% zakt. (ANS)

  10. [verwijderd] 23 juli 2009 11:03
    MARKET TALK: KPN omzet KW2 valt tegen, EBITDA valt mee - SG


    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN's lagere dan verwachte omzet wordt volgens Societe Generale gecompenseerd door de hoger dan verwachte winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA). Een analist van de bank merkt op dat de hogere EBITDA-marges vooral worden veroorzaakt door de consumenten- en zakelijk tak in Nederland en Getronics. "Gezien de recente kracht van het aandeel denkt de analist dat we wel wat winstnemingen zullen zien. Het advies blijft hold. Donderdag omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 3,3% lager op EUR9,80, terwijl de AEX met 0,4% daalt.

    ze blijven het maar zeggen "recente kracht"
    kpn noteert dit jaar -5,5% tegen een aex van +10%
  11. [verwijderd] 23 juli 2009 11:05
    De cijfers van KPN vandaag zijn een klassiek gevalletje van 'double take', zoals ze dat in Amerika zeggen. De eerste headline is indrukwekkend: hogere winst en een stuk beter dan de verwachting van analisten.

    Hoera, dus. Maar dan kijken we nog eens. En dan lezen we ineens veel minder florissante berichten. De omzetcijfers vallen namelijk niet echt mee. De Nederlandse telefoonomzetten zaten min of meer op de consensus, maar bij de Duitse mobiele operator E-Plus en Getronics liep de verkoop sneller terug dan verwacht.


    Wat moeten we daarvan vinden? De beurs lijkt sterker in te zoomen op de dalende omzet dan op de stijgende winst, getuige KPN's toppositie op de grootste dalerslijst vandaag.

    Terechte afstraffing? Misschien, maar wat de cijfers ook laten zien is dat Ad Scheepbouwer zijn favoriete kunstje nog niet is verleerd. De topman reorganiseert en snijdt sneller dan de recessie vat op de omzet kan krijgen, met als gevolg gelijkblijvende - en zelfs oplopende - marges.

    "Zelfs in de meer cyclische bedrijfsonderdelen lijken de kosten heel goed beheerst te worden," zegt de analist van Petercam vandaag. Vooral de Nederlandse telefoondivisie doet het heel goed op het gebied van kostenbeheersing."

    Kortom, op het eerste gezicht gaat het goed, op het tweede gezicht gaat het slecht en op het derde gezicht gaat het helemaal niet onaardig met KPN.

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht